- Motosikleti
- Aprilia Tuareg 660
geçirebiliyorsunsigortayı arayıp yeni plakayada geçiremiyorum sanırım
geçirebiliyorsunsigortayı arayıp yeni plakayada geçiremiyorum sanırım
teoride eskisini iptal edip yeni plakaya yeni bir sigorta yapmış oluyorlar, çünkü plaka değiştiği için poliçe de değişiyor.sigortayı arayıp yeni plakayada geçiremiyorum sanırım
7-8 sene önce benim de plakam düştü, o zaman gidip bir trafik muammelecisinden aynı plakayı mühürlü olarak çıkarttırmıştım. Şimdiki parayla 1-2 bin lira para verdim ama sanırım biraz kazık yemiş olabilirim. Aslında çok daha ucuza internette yapanlar vardı. O arada da plaka düştü diye gazeteye ilan vermiştim ne olur ne olmaz diye. O gazeteyi hala saklıyorum. Plaka aynı, yola devam, muayenede, çevirmede falan sorun yok. Kimse plakaya bakmıyor işin doğrusu.Aynı olayı yaşamış biri olarak söyleyeyim. Barkodlu orijinalinden farksız plaka çıkaranlar var ve ordan kendi plakamı tekrar çıkarmadığım için o kadar pişman oldum ki..
ben ayırt edilir diye korkuyorum yoksa yaptıracağım plakamıda seviyordum çünküAynı olayı yaşamış biri olarak söyleyeyim. Barkodlu orijinalinden farksız plaka çıkaranlar var ve ordan kendi plakamı tekrar çıkarmadığım için o kadar pişman oldum ki..
300 liraya çıkacak plakayı sırf birileri bulur kullanir başıma iş gelir dediler diye 5000e ruhsat yenilemistik, ayrıca plakayı da 4e özel ayirtmistim aşağı yukarı 9000 zarara girdim sıradan yeni plaka aldım.
bu orjinal tarzı yapanlar mı oluyor muameleciler7-8 sene önce benim de plakam düştü, o zaman gidip bir trafik muammelecisinden aynı plakayı mühürlü olarak çıkarttırmıştım. Şimdiki parayla 1-2 bin lira para verdim ama sanırım biraz kazık yemiş olabilirim. Aslında çok daha ucuza internette yapanlar vardı. O arada da plaka düştü diye gazeteye ilan vermiştim ne olur ne olmaz diye. O gazeteyi hala saklıyorum. Plaka aynı, yola devam, muayenede, çevirmede falan sorun yok. Kimse plakaya bakmıyor işin doğrusu.
hocam qr kodlu birebir aynısını yapıyorlar hatta muayeneden bile geçer diyorlar ama bilemedimÇakma plaka takmadan önce "plakalığınızı" tenekeyle kaplatmanız gerek.
![]()
Güzergahını gözden geçir şanslıysan bulursun. Ailemden birinin başına geldi ve 20km uzakta olsa bulduk.Merhaba plakamı kaybettim ve bulamadım maalesef emniyetten kayıp tutanağı tuttum sadece ancak tekrar çıkarmak istediğimde tekrar noter satışı ile kendi üstümden kendi üstüme almamı ve sigorta vb işlemleri tekrar yapmamı bu sayede yeni plaka çıkacağını söylediler ama bu tarz bir işlem yapmadan aynı plakayı çıkaramaz mıyım chatgbt trafik şubeden plaka basım izni kağıdı çıktığını söyledi veya en son ihtimal buda olmaz appcilerden normal karekodlu plaka bastırsam başıma bir iş gelir mi (tekrar noter sigorta vb işlemlere para ödemek istemiyorum heyecan aradığımdan değil)
Sahte diplomanın da birebir aynısını yapıyorlar. Hatta e-devlette bile görünüyor.hocam qr kodlu birebir aynısını yapıyorlar hatta muayeneden bile geçer diyorlar ama bilemedim
bu orjinal tarzı yapanlar mı oluyor muameleciler