Plakamı kaybettim ne yapmalıyım?

Ben dünleyin sigorta şirketine mail attım şöyle demişler

Merhaba, Poliçeniz acente tarafından tanzime dilmiş olup ilgili işlem için acentenizle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bilginize.
Güncelleme: Az önce kendi acentem ile görüştüm İl kodu değişmediyse muhtemelen fiyat farkı vs çıkmaz dedi bekleyeceğim şimdilik.

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Aynı olayı yaşamış biri olarak söyleyeyim. Barkodlu orijinalinden farksız plaka çıkaranlar var ve ordan kendi plakamı tekrar çıkarmadığım için o kadar pişman oldum ki..

300 liraya çıkacak plakayı sırf birileri bulur kullanir başıma iş gelir dediler diye 5000e ruhsat yenilemistik, ayrıca plakayı da 4e özel ayirtmistim aşağı yukarı 9000 zarara girdim sıradan yeni plaka aldım.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Aynı olayı yaşamış biri olarak söyleyeyim. Barkodlu orijinalinden farksız plaka çıkaranlar var ve ordan kendi plakamı tekrar çıkarmadığım için o kadar pişman oldum ki..
7-8 sene önce benim de plakam düştü, o zaman gidip bir trafik muammelecisinden aynı plakayı mühürlü olarak çıkarttırmıştım. Şimdiki parayla 1-2 bin lira para verdim ama sanırım biraz kazık yemiş olabilirim. Aslında çok daha ucuza internette yapanlar vardı. O arada da plaka düştü diye gazeteye ilan vermiştim ne olur ne olmaz diye. O gazeteyi hala saklıyorum. Plaka aynı, yola devam, muayenede, çevirmede falan sorun yok. Kimse plakaya bakmıyor işin doğrusu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çakma plaka takmadan önce "plakalığınızı" tenekeyle kaplatmanız gerek.
qnm3lr2.jpg

300 liraya çıkacak plakayı sırf birileri bulur kullanir başıma iş gelir dediler diye 5000e ruhsat yenilemistik, ayrıca plakayı da 4e özel ayirtmistim aşağı yukarı 9000 zarara girdim sıradan yeni plaka aldım.
ben ayırt edilir diye korkuyorum yoksa yaptıracağım plakamıda seviyordum çünkü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7-8 sene önce benim de plakam düştü, o zaman gidip bir trafik muammelecisinden aynı plakayı mühürlü olarak çıkarttırmıştım. Şimdiki parayla 1-2 bin lira para verdim ama sanırım biraz kazık yemiş olabilirim. Aslında çok daha ucuza internette yapanlar vardı. O arada da plaka düştü diye gazeteye ilan vermiştim ne olur ne olmaz diye. O gazeteyi hala saklıyorum. Plaka aynı, yola devam, muayenede, çevirmede falan sorun yok. Kimse plakaya bakmıyor işin doğrusu.
bu orjinal tarzı yapanlar mı oluyor muameleciler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çakma plaka takmadan önce "plakalığınızı" tenekeyle kaplatmanız gerek.
qnm3lr2.jpg
hocam qr kodlu birebir aynısını yapıyorlar hatta muayeneden bile geçer diyorlar ama bilemedim

Motosikleti
R25
Merhaba plakamı kaybettim ve bulamadım maalesef emniyetten kayıp tutanağı tuttum sadece ancak tekrar çıkarmak istediğimde tekrar noter satışı ile kendi üstümden kendi üstüme almamı ve sigorta vb işlemleri tekrar yapmamı bu sayede yeni plaka çıkacağını söylediler ama bu tarz bir işlem yapmadan aynı plakayı çıkaramaz mıyım chatgbt trafik şubeden plaka basım izni kağıdı çıktığını söyledi veya en son ihtimal buda olmaz appcilerden normal karekodlu plaka bastırsam başıma bir iş gelir mi (tekrar noter sigorta vb işlemlere para ödemek istemiyorum heyecan aradığımdan değil)
Güzergahını gözden geçir şanslıysan bulursun. Ailemden birinin başına geldi ve 20km uzakta olsa bulduk.

Hiç abidik gubidik işlerle uğraşmayın.

Resmi olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapın.

Benim ruhsatım kayboldu. Karakola bildirdim.

Hop mahkemeden kağıt geldi hemde ağır cezadan sanık olarak.

Benim ruhsat ile kredi çekmişler, karakol dan aldığım kağıdı gösterdim. İlk celsede beraat.

Kağıt almasan yine beraat ederdim ama herhalde üç, beş mahkeme git gel olurdu.

Motosikleti
XV250 - FZ6
bu orjinal tarzı yapanlar mı oluyor muameleciler

muammeleci dediğim, ruhsat çıkartan, sigorta ve muayene yaptıran adamlar vardı eskiden, hala vardır sanırım.
orijinal olup olmadığını bilmiyorum ama üzerinde soğuk mühür var nasıl yapıyorlar bilmiyorum. benim durumum sahte plakaya girmez sanırım çünkü plaka eski plakanın aynısı, sadece plaka metali değişti. Bunu o zamanlar internette n11 gibi sitelerde bile mühürlü plaka diye satıyorlardı, şimdi var mı bilmiyorum.

Bu arada hatırladığım kadarıyla o ara karakola da gitmiştim plakam düştü zabıt tutun diye. Öyle bir uygulama yok deyip beni başlarından savmışlardı. Sonra gazeteye zayi ilanı verdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar