Zincir bakımı nasıl olmalı?

motul paste kullanıyorum, hiç de memnun değilim. sürmesi dert, kir/toz yapışıyor. sağa-sola sıçrar korkusuyla da akışkan yağa cesaret edemiyorum.
Az damlatacan , fazla sıkarsan silikon spreylerde sıçrar , temizlenmeside beş kat zordur sıvı yağa göre , yağı bezle bile sil yeter yada minicik benzin dök beze ışıl ışıl olur tek harekette..

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Asperox ile zinciri temizleyince süper oluyor da, jantlardakini çıkaramadım bir türlü fırça ile defalarca ovaladım fakat geçmedi.
Asperoxu zincire sıkmanı tavsiye etmem o ringlere zarar verirsin. En güzeli zincir temizleme spreyi. Hem basınçlı güzel temizliyor hem de içeriği zincir için daha sağlıklı.

Marka model farketmez en ucuz sanzuman yağı , kışın 90 yazın 140 no al bunu yazabilirim tavsiye.
O zaman şu modeli alıp deneyeyim, eski yağları temizlemek için ( jantlardaki ve diğer yerlerdekileri) asperox'tan devam mı yoksa gaz yağı mı kullanayım?

Atf kullanıyordum ama biraz suyunu çıkartıyordum, ön kapakta çevrede hafif atmalar oluyordu. :)
Atf çok ince yav çok sıçrar kıpkırmızı olur etraf 😬
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O zaman şu modeli alıp deneyeyim, eski yağları temizlemek için ( jantlardaki ve diğer yerlerdekileri) asperox'tan devam mı yoksa gaz yağı mı kullanayım?
Kolay buluyorsan gaz yağı , yoksa bi çay bardağı benzinle üç motor temizlersin..

Atf çok ince yav çok sıçrar kıpkırmızı olur etraf 😬

Kolay buluyorsan gaz yağı , yoksa bi çay bardağı benzinle üç motor temizlersin..
Alışveriş sitelerine bakacağım gaz yağı için, bulamazsam artık benzin alıcam muhtemelen

Hangisi ucuzsa onu kullanabilirsin 😉 varsa kalan motor yağı da olur ama o biraz sıçrar sağa sola..
Bende 140 no ya, 90 no yağ, eski arabadan kalma shell 20w 50 yağ, maximoto 10w 40 kalan yağ, dikiş makinesi yağı hepsi kenarda duruyordu. Bir bidona hepsini boşalttım. Karıştırdım. Yaklaşık 2 litre güzel altın sarısı bir yağım oldu. Onu da Otomatik atp zincir yağlayıcıma boşaltıyorum. Paşa paşa işime bakıyorum. Sıçratma da yapmıyor. Zincirim her daim parlak ve yağlı. Yine de 500 km de bir mutlaka mazotla bir üstünden geçerim. Kurularım ve manuel fırça ile yağlarım. Zincir yağlama çok keyifli bir şey. Hatta bakım yapmak çok keyifli.

Bende 140 no ya, 90 no yağ, eski arabadan kalma shell 20w 50 yağ, maximoto 10w 40 kalan yağ, dikiş makinesi yağı hepsi kenarda duruyordu. Bir bidona hepsini boşalttım. Karıştırdım. Yaklaşık 2 litre güzel altın sarısı bir yağım oldu. Onu da Otomatik atp zincir yağlayıcıma boşaltıyorum. Paşa paşa işime bakıyorum. Sıçratma da yapmıyor. Zincirim her daim parlak ve yağlı. Yine de 500 km de bir mutlaka mazotla bir üstünden geçerim. Kurularım ve manuel fırça ile yağlarım. Zincir yağlama çok keyifli bir şey. Hatta bakım yapmak çok keyifli.
O nasıl karışım hocam Castrol e falan formülü satak 😅

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
çok fazla konu var biliyorum fakat hiçbirisinde net cevap yok
Kesin ve net, mutlak cevap veriyorum: YAĞLAMA.

Ama Kayseri Yağlaması.
673a58e86ca97.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kesin ve net, mutlak cevap veriyorum: YAĞLAMA.

Ama Kayseri Yağlaması.
673a58e86ca97.jpg
Kayseri bana uzak. Bir bakayım burada yapan bir yer vardır, bulamazsam köfteciye giderim. :)

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
C4 biraz kalıncanadır. Beyaz bir tabaka bırakır. toz vb toplar. C2 biraz daha incedir.

temizlik için C1 olması lazım temizleme spreyi var. Onunla birikmiş yağları fırçalayarak çözebilirsin. Gaz yağı da temizlemek için işe yarar.

Motosikleti
Srk 125 R
Merhaba, çok fazla konu var biliyorum fakat hiçbirisinde net cevap yok
Aktif olarak motul c4 kullanıyorum ama memnun değilim. 2 Adet sorum var.
Motorun bazı yerlerine (jant,şaselerin bazı kısımları ve artçı selesinin altı ek olarak elimin yetişmediği ama zincirin geçtiği yerler genel olarak tabaka haline gelmiş bunları nasıl çıkarırım?
Diğer sorum ise şehir içine önereceğiniz bir yağ var mıdır?
Beklemeyin Kendi attığım sorularda var bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar