Zincir bakımı nasıl olmalı?

Merhaba, çok fazla konu var biliyorum fakat hiçbirisinde net cevap yok
Aktif olarak motul c4 kullanıyorum ama memnun değilim. 2 Adet sorum var.
Motorun bazı yerlerine (jant,şaselerin bazı kısımları ve artçı selesinin altı ek olarak elimin yetişmediği ama zincirin geçtiği yerler genel olarak tabaka haline gelmiş bunları nasıl çıkarırım?
Diğer sorum ise şehir içine önereceğiniz bir yağ var mıdır?

Merhaba, çok fazla konu var biliyorum fakat hiçbirisinde net cevap yok
Aktif olarak motul c4 kullanıyorum ama memnun değilim. 2 Adet sorum var.
Motorun bazı yerlerine (jant,şaselerin bazı kısımları ve artçı selesinin altı ek olarak elimin yetişmediği ama zincirin geçtiği yerler genel olarak tabaka haline gelmiş bunları nasıl çıkarırım?
Diğer sorum ise şehir içine önereceğiniz bir yağ var mıdır?
Yakın zamanda böyle bir konu açıldı cevap beklemek yerine onu incelemeni tavsiye ederim

demek ki zincir yağını bol-bulamaç sürdün ya da kurumasını/yapışmasını beklemeden hareket ettin ya da her ikisi.

zinciri temizlerken kullandığın yağ çözücülerle sürte sürte çıkaracan artık.

net cevap yoksa net cevap yoktur kral.
çamurluğu falan filan söküp bas gazyağını fırçala tabaka olan yerleri.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu forumda zincir yağlama veya Vstrom hakkında net cevap bulamadıysan pes vallahi 😅
Bu zincir / zincir yağlama konuları bana bazı din programlarındaki "Şunu yapsam orucum bozulur mu?" "Şunu yapsam abdestim kaçar mı?" falan gibi dinin esası değil de şekille ilgili sorular gibi geliyor. Dinde esas iman ve kul hakkı yememek vb. çok kritik ve önemli konular varken "sol burun deliğimi ağ elimle karıştırırsam ne olur?" / "kazayla domuz eti yedim ne olur?" tarzı "nispeten önemsiz" / "banal" detaylarla ilgilenmek gibi bir şey... (Konunun içine ettim sanırım? :ROFLMAO: 💦 )

Yağsız bırakmayın, kir toplandıysa mekanik veya kimyasal zarar vermeden temizleyin. Yağlamak için mevsime göre 90 / 140 numara dişli yağı, hazır kutu sprey yağlar kullanılabilir. - Ben dört mevsim 90 numara kullanıyorum, insan gibi sürünce damla sıçramıyor... - Temizlemek için gazyağı, wd40 veya özel temizlik spreyleri kullanılabilir. Dişli yağını makul miktarda kullanırsanız temizlemek ihtiyacı HİÇ olmaz. Bütün konu bundan ibaret. 3 cümle. (Açılan konu başlığı yazılan mesajın haddi hesabı yok ama?)

Bu zincir / zincir yağlama konuları bana bazı din programlarındaki "Şunu yapsam orucum bozulur mu?" "Şunu yapsam abdestim kaçar mı?" falan gibi dinin esası değil de şekille ilgili sorular gibi geliyor. Dinde esas iman ve kul hakkı yememek vb. çok kritik ve önemli konular varken "sol burun deliğimi ağ elimle karıştırırsam ne olur?" / "kazayla domuz eti yedim ne olur?" tarzı "nispeten önemsiz" / "banal" detaylarla ilgilenmek gibi bir şey...

(Konunun içine ettim sanırım? :ROFLMAO: 💦 )
Zincir yağlamada kural şudur 😅
Yeni başlayan bir çaylaksan en pahalı ürünleri alır ekosistemi beslersin..

Aylar yıllar içinde bi bakarsın güzel masraf etmişsin ama zincir 15.000 de çöp , sonra 90-140 no şanzuman yağını keşfedersin , düzenli yağlarsan bir litre yağ (200 tl cik) ile 50.000 km gider zincirin..

Şimdi senede 5000-10.000 yapan adamlar gelir vuaa ben motül c4 paste kullanıyorum çok memnunum yazacaktır siper alın 🤣

Motosikleti
Ns200 15"

Aylar yıllar içinde bi bakarsın güzel masraf etmişsin ama zincir 15.000 de çöp , sonra 90-140 no şanzuman yağını keşfedersin , düzenli yağlarsan bir litre yağ (200 tl cik) ile 50.000 km gider zincirin..

Şimdi senede 5000-10.000 yapan adamlar gelir vuaa ben motül c4 paste kullanıyorum çok memnunum yazacaktır siper alın 🤣
Şanzıman yağında EP olanların farkı varmı abi? Sonuç olarak EP olanlar ekstra basınçta çalışması için üretilmiş yağlar, birde GL4 ve GL5 var hangisini tercih etmek gerek?

motul paste kullanıyorum, hiç de memnun değilim. sürmesi dert, kir/toz yapışıyor. sağa-sola sıçrar korkusuyla da akışkan yağa cesaret edemiyorum.

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
C4 cadde kullanımına uygun değil zincire pek tutunmuyor. Bildiğin su gibi bir şey. Ben ipone off-road kullanıyorum kaymak gibi hem toz pislik de tutmuyor. Yağ lekesine de asperox sıkıp bekletince kendiliğinden akıyor.

Motosikleti
yok:(
motul paste kullanıyorum, hiç de memnun değilim. sürmesi dert, kir/toz yapışıyor. sağa-sola sıçrar korkusuyla da akışkan yağa cesaret edemiyorum.
o cok kötü görünüyor zaten, deneme amaçlı kullanıyorsanız ok. ama ne bileyim onu vurmaya gönlüm el vermez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

C4 cadde kullanımına uygun değil zincire pek tutunmuyor. Bildiğin su gibi bir şey. Ben ipone off-road kullanıyorum kaymak gibi hem toz pislik de tutmuyor. Yağ lekesine de asperox sıkıp bekletince kendiliğinden akıyor.
yeşil sümüğümsü olan değilmiydi o

motul c2 kullan pistte kullanmayanlar olarak neden daha fazla verip uygun olmayan bir yağ alıyoruz soru işareti. jantlardaki yağları asperox'la çıkartabilirsin ya da gaz yağı uygundur

Motosikleti
D400
Eski konulan 1-2 tanesine baktım gayet net cevap var.

Haftada 1 sorulan bu konuya yıllarca net cevap verilmemiş olması mantıklı mı sence? =)

demek ki zincir yağını bol-bulamaç sürdün ya da kurumasını/yapışmasını beklemeden hareket ettin ya da her ikisi.

zinciri temizlerken kullandığın yağ çözücülerle sürte sürte çıkaracan artık.
Bol sürmedim aslında, kurumasını beklemeden sürdüm.

Şanzıman yağında EP olanların farkı varmı abi? Sonuç olarak EP olanlar ekstra basınçta çalışması için üretilmiş yağlar, birde GL4 ve GL5 var hangisini tercih etmek gerek?
Hangisi ucuzsa onu kullanabilirsin 😉 varsa kalan motor yağı da olur ama o biraz sıçrar sağa sola..

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hangisi ucuzsa onu kullanabilirsin 😉 varsa kalan motor yağı da plur ana o biraz sıçrar sağa sola..
Kullanılmış motor yağı biraz pis. Ben içerisindeki yanma atıklarının o-ring'ler için çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. Motor yağı sürünce sürüş sonrası zinciri ellediğinde tozlu bir his alınıyor. 90 numara dişli yağı çok güzel.

Asperox ile zinciri temizleyince süper oluyor da, jantlardakini çıkaramadım bir türlü fırça ile defalarca ovaladım fakat geçmedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar