Teker Kayması

Motosikleti
R25
Merhabalar, bugün küçük motorumla ilerlerken fren yapmam gerekti, ancak zemin ıslaktı ve muhtemelen frenlemeyi yanlış yaptım ve motorun ön tekeri bir anda altımdan kayarak sağa doğru yatmaya başladı. Sonrasında motor, otobüsün altına girdi. Bu durumda motorun toparlanması için bir yöntem var mı, yoksa bir elham üç kulhuvallah okumamız mı gerekiyor?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorun arka frenini penseyle sıktım ancak hâlâ yeterli gelmediği ve tutmadığı için çoğunlukla ön freni tutuyorum 🫡 Demek ki alışkanlık hâline getirmemek gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Geçmiş olsun. Islak zemin ekstra dikkat ister, öndeki araçla takip mesafenizi uzatın, fren yapmayı öğrenin özellikle panik ön fren düşürür. Sürüş tekniğinizi geliştirin, lastikleriniz yaz lastiği ve yol tutuşu zayıf ise yenileyin. En önemli konulardan biri gözünüzü 4 hatta 8 açın ve motür sürerken başka şeylerle ilgilenmeyin, sigara, içecek içmek gibi.(Sizi değil genel olarak skuter kullananları kastettim)

Motosikleti
R25
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim 😘🥰. Motor yavaşlamadığı için panikle birlikte ön freni gereğinden fazla sıkmış olma ihtimalim yüksek. Ayrıca, fazla özgüvenli olmanın da bazen zararlı olduğunu düşünüyorum.

Geçmiş olsun dostum , takip mesafesini koruyamadık sanırım , böyle kampana fren sukuturlarda yerler ıslaksa , lastikler kelekse , ucuz montaj lastiği takılıysa takip mesafesi daha uzun tutulmalı..

Motosikleti
R25
Geçmiş olsun dostum , takip mesafesini koruyamadık sanırım , böyle kampana fren sukuturlarda yerler ıslaksa , lastikler kelekse , ucuz montaj lastiği takılıysa takip mesafesi daha uzun tutulmalı..
Teşekkürler. Oldukça uzun bir mesafe vardı, bu yüzden gazı biraz fazla açtım. Ancak arka fren yetersiz kaldı ve kaçış noktası olmadığı için, araçla mesafe olmasına rağmen panikleyip ön frene bastım. Sonuç ise ortada…

Motosikleti
R25
Hem abs siz hem çok para = Honda
Ben Honda'nın motorlarından gayet memnunum çünkü genellikle dayanıklılık ve verimlilik açısından güven veriyor. Ayrıca, servis ve yedek parça konusunda da oldukça rahatlatıcı :) Babamın Honda sevdasından dolayı küçüklükten itibaren Honda ile iç içeyim diyebilirim. Honda'nın motorlarınında rakiplerine kıyasla pahalı olduğunu şahsen düşünmüyorum gayet fiyat-performas. ABS konusunda evet bazı modellerinde abs bulunmuyor.

Motosikleti
Yok
Çok şükür bende hiçbir şey yok 🫠 Motorun ise birkaç tefek hasarı var giderilir önemli değil.
Yamaha Neo's 50cc. scooter'ım vardı 4-5 sene önce.

Bir gün yağmurlu bir havada, Bursa Cumhuriyet Caddesi'ndeyim. O caddede nostaljik tramvay çalışıyor.

Gayet dikkatli, yavaş yavaş ve tam dikine olacak şekilde tramvay raylarından geçmeye çalışırken, bir anda n'olduğunu anlamamıştım, küçücük scooter çıldırmıştı resmen ve kendini bir tarafa beni bir tarafa atmıştı. Allah'tan bende de en ufak bir şey olmamıştı, gayet güzel düşmüştüm. :)

Yani "şeytan arabası" diye boşuna demiyorlar buna.

Motosikleti
R25
Yamaha Neo's 50cc. scooter'ım vardı 4-5 sene önce.

Bir gün yağmurlu bir havada, Bursa Cumhuriyet Caddesi'ndeyim. O caddede nostaljik tramvay çalışıyor.

Gayet dikkatli, yavaş yavaş ve tam dikine olacak şekilde tramvay raylarından geçmeye çalışırken, bir anda n'olduğunu anlamamıştım, küçücük scooter çıldırmıştı resmen ve kendini bir tarafa beni bir tarafa atmıştı. Allah'tan bende de en ufak bir şey olmamıştı, gayet güzel düşmüştüm. :)

Yani "şeytan arabası" diye boşuna demiyorlar buna.
Size de geçmiş olsun, doğru çift teker çok tehlikeli bir araç, büyük ihtimalle sizinde ön tekeriniz kaymıştır, arka kayınca çok feci şekilde sonuçlanabiliyor (kendi deneyimime göre tam bilgim yok)

Motorun arka frenini penseyle sıktım ancak hâlâ yeterli gelmediği ve tutmadığı için çoğunlukla ön freni tutuyorum
Bu cümleyi okuduktan sonra bütün anlattıkların boş geldi.

İlk öğrenmem gereken motorlu araçlarda fren en önemli parçadır.

Bununla ilgili yapacağın en ufak işlemi bile bulabileceğin en iyi ustaya yaptıracaksın.

Motosikleti
R25
Bu cümleyi okuduktan sonra bütün anlattıkların boş geldi.

İlk öğrenmem gereken motorlu araçlarda fren en önemli parçadır.

Bununla ilgili yapacağın en ufak işlemi bile bulabileceğin en iyi ustaya yaptıracaksın.
Doğrudur, ancak motorlarım arasında en ucuz ve en düşük performanslı olan motor olduğundan bu motora fazla ilgi göstermedim. Ayrıca birkaç gün sonra, belirttiğiniz gibi zaten ustaya götürmeyi planlıyordum; fren ve diğer işlemleri orada halledecektim. Diğer motorların ise tüm bakımları tam zamanında serviste yapılıyor. Can güvenliğine gelirsek koruyucular mevcut 🫡

Gene de dediğiniz gibi bu gibi önemli işleri ertelemeden ustalar tarafından yapılması gerekiyor, haklısınız.

Merhabalar, bugün küçük motorumla ilerlerken fren yapmam gerekti, ancak zemin ıslaktı ve muhtemelen frenlemeyi yanlış yaptım ve motorun ön tekeri bir anda altımdan kayarak sağa doğru yatmaya başladı. Sonrasında motor, otobüsün altına girdi. Bu durumda motorun toparlanması için bir yöntem var mı, yoksa bir elham üç kulhuvallah okumamız mı gerekiyor?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motorun arka frenini penseyle sıktım ancak hâlâ yeterli gelmediği ve tutmadığı için çoğunlukla ön freni tutuyorum 🫡 Demek ki alışkanlık hâline getirmemek gerekiyormuş.
Bende küçücük scooterdan saçma sapan şekilde düşmüştüm fren bile yapmadan, o gün sattım bir daha scooter binmedim. Absli motor güzel lastik şart. Birde bu tarz scooterların tekerleri çok küçük biraz yatırmayla bile kayma eğilimine giriyor. Ani durman gerektiğinde frene asılırsan direk düşüyorsun zaten, Adı üstünde panik freni, eğitimle falan bir yere kadar düzeltiyorsun, yine ani durumda o freni yine asılıyorsun, bir sonraki acil frende maalesef yine düşeceksin onun için abs şart ve kendinizi zora sokmayacak şekilde kullanmanız gerekiyor.

Motosikleti
Arora kasırga
Herkesin yoğurt yeme tarzı farklı tabi ama benimki şöyle;
ABS CBS UTS HGS falan hiçbir şey yok bende,arka kampana ön disk
Arka pedal boşluğunu 1 diş yaptım, yine de artçı olduğunda fren yok gibi bir şey
Kendimi şuna alıştırdım,arka frene abanıp ön freni tatlıca sıkıyorum
Tümsek, çukur,ani fren yapan öndeki sürücü,yola atlayan yabani geyik soyundan yayalar vb. durumlardan yırtıyorum
Öneririm,dene bi
Hatta bende çoğu zaman öncelikle arka fren kızaklamaya başlar,ön frenle desteklerim o şekilde dururum

Motosikleti
R25
Bende küçücük scooterdan saçma sapan şekilde düşmüştüm fren bile yapmadan, o gün sattım bir daha scooter binmedim. Absli motor güzel lastik şart. Birde bu tarz scooterların tekerleri çok küçük biraz yatırmayla bile kayma eğilimine giriyor. Ani durman gerektiğinde frene asılırsan direk düşüyorsun zaten, Adı üstünde panik freni, eğitimle falan bir yere kadar düzeltiyorsun, yine ani durumda o freni yine asılıyorsun, bir sonraki acil frende maalesef yine düşeceksin onun için abs şart ve kendinizi zora sokmayacak şekilde kullanmanız gerekiyor.
Geçmiş olsun efendim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar