İlk vitesli motor tercihim. (NS 200 UG2 - NHT 200 - RTR V4 200)

5,5 senede 9000 devir üstüne çıktığım sayı bir elin beş parmağını geçmez. Onu da yapsaydım eğer motorun tam ırzına geçmiş olurdum. :)
Bilemedim 🤔 köfte turlarında motorun sesinde bir gariplik yoktu , bir keresinde rölantide de dinledim zincir sesi falan duymadım , o subaplar pistona nasıl gömülür ? tek sebebi aşırı yüksek devirde subap yakalamasıdır..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bilemedim 🤔 köfte turlarında motorun sesinde bir gariplik yoktu , bir keresinde rölantide de dinledim zincir sesi falan duymadım , o subaplar pistona nasıl gömülür ? tek sebebi aşırı yüksek devirde subap yakalamasıdır..
Motorun üst kapağı birine açtırabilseydim eksantrik zinciri ve gergisini de yenileyecektim. Belki de eksantrik zinciri bollaşmıştı, bilemiyorum. Lakin geziye çıktığım Cuma günü de motorda tuhaf bir titreşim vardı her zamankinden farklı.

Motorun üst kapağı birine açtırabilseydim eksantrik zinciri ve gergisini de yenileyecektim. Belki de eksantrik zinciri bollaşmıştı, bilemiyorum. Lakin geziye çıktığım Cuma günü de motorda tuhaf bir titreşim vardı her zamankinden farklı.
Benim Medley'in gergi ucunda metal bi şapka var o çıkmıştı yerinden , hiç ses , titreşim falan olmadı 100 le falan giderken brooopf diye bi ses geldi , supapları penseyle söktüm pistondan 😬

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim Medley'in gergi ucunda metal bi şapka var o çıkmıştı yerinden , hiç ses , titreşim falan olmadı 100 le falan giderken brooopf diye bi ses geldi , supapları penseyle söktüm pistondan 😬
Dönüş yolunda başıma bu iş geldiğinde ben de yavaş sürüyordum, 5500-6000 devir 130 km hızdaydım yanılmıyorsam. Bende de alttan küt diye şiddetli bir ses geldi ve motor stop etti, debriyaja basarak yolun sağına çektim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dönüş yolunda başıma bu iş geldiğinde ben de yavaş sürüyordum, 5500-6000 devir 130 km hızdaydım yanılmıyorsam. Bende de alttan küt diye şiddetli bir ses geldi ve motor stop etti, debriyaja basarak yolun sağına çektim.
130'la giderken motorun kilitlenmesine rağmen düşmemen büyük şans. Reflekslerin iyiymiş anında çekmişsin debriyajı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
130'la giderken motorun kilitlenmesine rağmen düşmemen büyük şans. Reflekslerin iyiymiş anında çekmişsin debriyajı.
Lastik kilitlenmedi, sonrasında vitesi boşa alarak motoru elde köprüaltı gibi gölgelik bir yere çektim.

Edit: Ben seni yanlış anladım sanırım. Sesi duyduğum an debriyaja bastım, arkamı kollayıp sağa yanaştım.

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
GSX-R 125 alırdım keyfime bakardım. Piyasası düşük olsa da sonuçta Japon asla elinde kalmaz. Parçasını da bulursun

Gs üzerine cuk oturmuşsun abi 🔥
Bunun manuelini İzmit Körfez Pistinde kullandım gerçekten Almanlar bu işi biliyor , kendi motorum 2012 model , gidişi , virajı , freni bana göre harkulade , yani bana göre derken yıllar içinde test ettiğim bir çok motordan edindiğim tecrübeme göre , buna binince diyorum ki benim ki patates miş 😅 nasıl bir mühendislik pes vallahi..

Valla sukuterlerin en güzel tarafı , piston blok arkada kapalı bir plastikle çevrilmiş , vitesli motor kadar kafa miken bir ses duymazsın o hızlarda , birde bu Joyride hakkatten çok sessiz bir alet ki bunu geçenlerde forumda da yazdım , neyse sana şaftlı 1100 lük güzel bi Mandello yakışır 😉
Scooterle manuel blok olayinda bir ekleme yapayim.

Manuel makinalar islak debriyaj oldugu icin ciddi manada yag secer(kavrama olayi)ornk.full sentetik ma2 ma jaso falan fisman(yagin icine debriyaj plaka kalintilari tozlari çapaklari vb.yagi kisa surede bozabilir.sonucta ayni karter havuzunda yaglaniyorlar.

Ama scootere kaliteli binek arac yagi da koysan yurur.malum kuru kavrama,bu bakimdan yagdaki molekuler zincir daha uzun surede bozulur.,ayrica devirlenme lineer oldugu icin manuel gibi dusuk vites yuksek devir olaylari olmaz,varyator ve kasnak bu isleri daha yumusak yapar.

Scooterlerin disli yagi secimi mevzusu ayri bir olay.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar