"Sattım Kurtuldum" dediğiniz motorlar

Motosikleti
Ns200 15"
Eskidi artık motor. En yenisi 10 senelik. 2020'ye kadar ben de 250 cc bandında motor tavsiyesi isteyenlere tavsiye ediyordum ama şu an aşırı uygun fiyata artık tertemiz bulmadığın sürece tercih edilecek bir motor değil.
Yedek parçadan yana sıkıntısı varmı abi? Yedek parça varsa her türlü yürütülür.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yedek parçadan yana sıkıntısı varmı abi? Yedek parça varsa her türlü yürütülür.
En büyük sıkıntısı hava filtresi, öyle osuruktan bir filtre ki muadili yok. Hafta başı 1400 TL ödeyip orijinal hava filtresi aldım, bir de nadir bulunuyor. Onun dışında sarf malzemeleri kolay. Orijinal yağ filtresi bulamasan bile Tvs Apache yağ filtresi oluyor. Karenaj parçaları da sıfır olarak şimdilik Motopit'te bulunuyor. Onun dışında kapalı devre bir grubumuz var içinde envai çeşit 2. el parça var.

Len böyle filtre mi olur?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
İkinizde 3-5 seneye GS alacaksınız bu mesajım dursun burda 😆
200.000 km iki tane Vstrom kullandım yarısı temiz GS aramakla geçti 😅
Bu arada Tiger 900 ve MotoGuzzi 850 TT en çok gidip geldiğim motorlardı , bu kadar bekledim deyip denk gelince GS aldım , benimki artık eskidi 2020 1250 GS daha mantıklı olur artık..
Moto guzuyu neden almamistin? Merak ettim😬

Motosikleti
Ns200 15"
En büyük sıkıntısı hava filtresi, öyle osuruktan bir filtre ki muadili yok. Hafta başı 1400 TL ödeyip orijinal hava filtresi aldım, bir de nadir bulunuyor. Onun dışında sarf malzemeleri kolay. Orijinal yağ filtresi bulamasan bile Tvs Apache yağ filtresi oluyor. Karenaj parçaları da sıfır olarak şimdilik Motopit'te bulunuyor. Onun dışında kapalı devre bir grubumuz var içinde envai çeşit 2. el parça var.

Bu tarz filtreye sahip arabalar var uydurulabilirmi diye düşünüyorum ama bilemiyorum, küfür eder gibi yapmışlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tarz filtreye sahip arabalar var uydurulabilirmi diye düşünüyorum ama bilemiyorum, küfür eder gibi yapmışlar.
20 sene öncesinin eski Honda Cb 400'lerinin filtresi de buna benziyor ama ölçüp biçemediğimiz için almadık. Fi tarihinde yerli bir üretici aynı form ve ebatta ama daha dandik bir filtre üretti. O yerli malı filtreyi kullananların alayının yakıt tüketimi arttı.

Moto guzuyu neden almamistin? Merak ettim😬
Guzu gibi motordu 😅 ama o zamanlar Dogan Trend yeni getirmeye başlamıştı (kendide yeni kurulmustu) hatta Koşuyolu ana bayiden ilk test sürüşü yapanlardan biriydim , şaftlı olduğu için ilgimi çekmişti , gücü düşüktü , distribütör ve makinayı pek tanimiyorduk ,devamı gelirmi bilemedim şimdi Stelvio varken zaten almam :D

Motosikleti
Ns200 15"
20 sene öncesinin eski Honda Cb 400'lerinin filtresi de buna benziyor ama ölçüp biçemediğimiz için almadık. Fi tarihinde yerli bir üretici aynı form ve ebatta ama daha dandik bir filtre üretti. O yerli malı filtreyi kullananların alayının yakıt tüketimi arttı.
10.000 kilometrede değişerek orijinal filtreyi kullanmak en sağlıklısı o zaman.

Ged

Motosikleti
Guzu gibi motordu 😅 ama o zamanlar Dogan Trend yeni getirmeye başlamıştı (kendide yeni kurulmustu) hatta Koşuyolu ana bayiden ilk test sürüşü yapanlardan biriydim , şaftlı olduğu için ilgimi çekmişti , gücü düşüktü , distribütör ve makinayı pek tanimiyorduk ,devamı gelirmi bilemedim şimdi Stelvio varken zaten almam :D
Sifirlari arasinda cok fiyat farki yok ama ikinci elde baya aciliyor makas sanki. 450lere ilanlar var v85te, stelviolar ise 650 700lerde. Sanki v85in ikinci eli mantikli gibi🙄 yaniliyor muyum?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
RTR 200 çok güzeldi ama buradaki TVS servisi gıcık bir adamdı ve debriyaj maneti için 1500₺ alıp 1 yıl süre vermişti, bizde ona gıcıktık. Bakım yaparken söylediğimiz sorunları gidermemişti bile. Isınamadık birbirimize bende sattım motoru 80 bine. Ucuz yollu ve yürütmek için fazla masrafı olmayacak bir Japon aramaya başladım. Ucuz da olsa kilometreli de olsa Japon olacaktı, o "Japon Motoru" denen meyveyi ucundan da olsa tatmalıydım. CBF 150 ve YBR 125 baktım, şehir merkezinde yüksek silindir hacmine gerek yoktu ve skuter istemiyordum. Denk gelen motorların ya son sahibi olup yürütmek için tonla masrafa girerdim yada bütçem motorları almaya el vermezdi. 29.000₺'ye 28 bin küsür kilometrede 2014 model Hero Thriller 150 aldım. Kalan parayla da oranın buranın borcunu azalttık/kapattık. Çekme belgeli, 200cc yükseltme kitli, çakma Akrapoviç egzozlu, Pulsar NS far kafası olan bir motorum var. Kulağa kötü gelebilir ama gidişinde yamukluk, şasesinde sorun, egzozun orasında burasında patlak veya marş almasında sorun yok ve alt-üst contalardan yağ sızdırmıyor. Egzozu CBF 150 egzozu takıp motoru aklayıp paklayıp A noktasından B noktasına 2 kişi gidebileceğim, ucuz, tamir edilebilir, kurcalayabileceğim ve başına bir şey gelse tamiri için yetkili serviste aylarca yatırmayacağım bir motor sahibi oldum. Aldıktan sonra araştırırken de CBF 150 bloğu kullandığını gördüm, Hint malı Japonum oldu anlayacağınız.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti

Evde yapamaz miyiz bunu😬

Sifirlari arasinda cok fiyat farki yok ama ikinci elde baya aciliyor makas sanki. 450lere ilanlar var v85te, stelviolar ise 650 700lerde. Sanki v85in ikinci eli mantikli gibi🙄 yaniliyor muyum?
Honda Yamaha hariç Tr de farklı bir markayı sıfır almak zaten mantık dışı , ha birde Bajaj var ama ondada 25-30k km sonra değer kaybı birhayli oluyor takip ettiğim kadarı ile , Sym , Kymco da 5-10bin km de ikinci el 300-400 cc sukuterler pcx den ucuz mesela 😀
Pardon V85 ile Stelvio yu sormuşsun , bence 150-200 daha verilir Stelvio alınır , bütçe yoksa V85 de mutlu eder , V85 in retro tasarımı bence daha güzel ama biraz daha adrenalin için Stelvio derim..

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Honda Yamaha hariç Tr de farklı bir markayı sıfır almak zaten mantık dışı , ha birde Bajaj var ama ondada 25-30k km sonra değer kaybı birhayli oluyor takip ettiğim kadarı ile , Sym , Kymco da 5-10bin km de ikinci el 300-400 cc sukuterler pcx den ucuz mesela 😀
Ikinci elde de motorun irzina gecilmis mi endisesi var bende🙄

Ikinci elde de motorun irzina gecilmis mi endisesi var bende🙄
Guzzi için sorduysan , kullanıcı kitlesi GS ci veya Africacı tayfaya benziyor , bakımını ihmal etmez , apaçilikte yapmazlar ama garantisi var mı yok , sym ve Kymco nunda yüksek hacim sukuterlerini kullananlar genelde benzer tipte insanlar , jet14 200 ve jetx ler vukuatlı olabilir Sym de 😁

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Buna uyan K&N tarzı tekrar kullanılabilir bir filtre varsa konu kapanır. Var mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Buna uyan K&N tarzı tekrar kullanılabilir bir filtre varsa konu kapanır. Var mı?
K&N uğraşmaz bence, "ne haliniz varsa görün, madem aldınız bu motoru seve seve katlanacaksınız" der :) Şaka bir yana Çin'de muadil var ama adetli getirmek lazım ki kargo parasına değsin.

Motosikleti
Ns200 15"
Spontini'nin filtreside buna benzer bir yapıda fakat küçüktür, hava emiş kısmı genişletilirse yapılabilir gibi duruyor.

Cb600 ve Cbf600'ün hava filtreside uydurulabilir ama pekte ucuz sayılmazlar,

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Hava filitresi yuvasini kolay bulunan bir filitreye uygun hale getirebilirler mi acaba😬 bu tur zihni sinir proceleri tadinda seyler yapanlar vardir kesin
Birazcık 3D modelleme yapılsa çözer o işi. Yada bir hava kutusu eklenip ondan değişecek. Zihni sinir teknik çizimi için @Osm@n abiyi çağırmak lazım, o seviyor öyle işleri. Sufle çalmayayım kendisinden, abimizdir :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar