Hornet 600F alıp rektefiye yapma ihtimali var mı?

Eskiden dayımda vardı, o zamanlardan hep aklımda kalmıştı. Sonradan araştırınca o motorun Hornet 600 olduğunu gördüm. Birkaç yıldır motor istiyordum, 3 ay önce ise 125 cc ile başlangıç yaptım. Ama şundan 2 yıl sonrası için bir Hornet 600 alıp, şöyle 500-600 bin vererek motoru rektefiye yapıp tekrardan düzgün ve kullanılabilir bir hale dönüştürme gibi bir hayalim var. Fakat merak ettiğim şey ise, bu motorun parçası bulunur mu? Sonuçta 15-16 yıllık motorlar. Parça bulunabilirliği olur mu?

Motosikleti
CB650R
500-600 bine o motoru Japonyadan sıfır kelle motor + orijinal Japon grenajla toparlarsınız

Honda parça açısından en rahat buluncak motorlardan. Hornet özelinde bilmiyorum ama o motorun bir çok parçasını belki hepsini türkiyede bulursunuz diye tahmin ediyorum. Bulamadığınızı da yurtdışından getirtebilirsiniz. Rektefiye kafasına girmeniz güzel, yedekte bütçe olursa alırken kafanız rahat binersiniz ama iyi bir araştırmayla motor bloğu idare eder motorlarda bulabilirsiniz muhtemelen. İlla rektefiye ettiricem diye bir şey yok, tabiki kırılma ihtimali var. Daha ziyade 125cc den buna geçiş biraz tehlikeli olabilir. Öncesinde iyi bir eğitim almakta fayda var. Eğer abs yoksa baktığınız modellerde, tehlikeli bir motordur çünkü.
Yine de bütçe de olsa, eski motor uğraştırır, zamanınızı çalar pişman olabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
O bütçeye uygun motosikletler mevcut. Kesinlikle 1-2 yaşında yada 0'a yakın ikinci ele bakın.

Honda parça açısından en rahat buluncak motorlardan. Hornet özelinde bilmiyorum ama o motorun bir çok parçasını belki hepsini türkiyede bulursunuz diye tahmin ediyorum. Bulamadığınızı da yurtdışından getirtebilirsiniz. Rektefiye kafasına girmeniz güzel, yedekte bütçe olursa alırken kafanız rahat binersiniz ama iyi bir araştırmayla motor bloğu idare eder motorlarda bulabilirsiniz muhtemelen. İlla rektefiye ettiricem diye bir şey yok, tabiki kırılma ihtimali var. Daha ziyade 125cc den buna geçiş biraz tehlikeli olabilir. Öncesinde iyi bir eğitim almakta fayda var. Eğer abs yoksa baktığınız modellerde, tehlikeli bir motordur çünkü.
Yine de bütçe de olsa, eski motor uğraştırır, zamanınızı çalar pişman olabilirsiniz.
2 3 sene olarak belirttim zaten direk geçiş yapmayacağım şu anlık bi 250 yada 300'lük bir şey düşünüyorum sonra 450 sr ondan sonra bunu düşünüyorum bakalım yapma düşüncem var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O bütçeye uygun motosikletler mevcut. Kesinlikle 1-2 yaşında yada 0'a yakın ikinci ele bakın.
Biliyorum o kadar bütçe verecek olursam çok daha yeni teknolojik motorlar bulabilirim en basitinden hornet 750 gibi ama içimden gelmiyor yani dayımda varken gaz verdiğimde ki o hissi hala hatırlıyorum ses ile birlikte muazzam bir şey hissettirmişti o küçük halimde bile.

F54

al kullan neden 500 600 harcamayı düşünüyorsun ki doğru düzgün bakımlısını al böyle olanlar 500000 km yol yapar rektefiye olmadan

al kullan neden 500 600 harcamayı düşünüyorsun ki doğru düzgün bakımlısını al böyle olanlar 500000 km yol yapar rektefiye olmadan
tabi ki alırken bakımlı olan bir motoru alacağım ama 15 16 yıllık motorlar türkiye de alıcı kitlesi de belli teker den kesiciden uzak durmamış olabilir bu motorlar o yüzden böyle bir şey düşünüyorum

F54

tabi ki alırken bakımlı olan bir motoru alacağım ama 15 16 yıllık motorlar türkiye de alıcı kitlesi de belli teker den kesiciden uzak durmamış olabilir bu motorlar o yüzden böyle bir şey düşünüyorum
düzgün bakımlı motora kolay kolay birşey olmaz korkma

Temiz bir cb 650f veya cb 650r bulman senin için daha hayırlı olur. 600f in her parçası bulunsa bile krank mili yok. Aylarca, belki de yıllarca yatması gerekir krank için. Değmez bence canının sıkılmasına.

Genç olduğunu tahmin ettiğim dostum, ben sana hiç sormadığın halde başka bir öneride bulunmak istiyorum.
Kendi söyleminle 2 veya 3 sonraki motorunu düşünme şimdiden.

Hayal kurabilirsin elbette sıkıntı yok. Yeterince paran varsa sana 600F değil NSR500 de toplanır. Türkiye'de bulamadığın parça olursa yurt dışında rahatlıkla bulunur, 600F toplanır. Ama o gün geldiğinde o paraları vermek istemeyeceksin muhtemelen. Ya da eski Japon'a binen çoğu kişinin yaptığı gibi leş durumdaki gitmeyen motorun çalışmaya devam ediyor diye pırıl pırıl sanacaksın duracak öyle.

Genç olduğunu tahmin ettiğim dostum, ben sana hiç sormadığın halde başka bir öneride bulunmak istiyorum.
Kendi söyleminle 2 veya 3 sonraki motorunu düşünme şimdiden.

Hayal kurabilirsin elbette sıkıntı yok. Yeterince paran varsa sana 600F değil NSR500 de toplanır. Türkiye'de bulamadığın parça olursa yurt dışında rahatlıkla bulunur, 600F toplanır. Ama o gün geldiğinde o paraları vermek istemeyeceksin muhtemelen. Ya da eski Japon'a binen çoğu kişinin yaptığı gibi leş durumdaki gitmeyen motorun çalışmaya devam ediyor diye pırıl pırıl sanacaksın duracak öyle.
Dediğiniz olabilir olmayabilir şuan ailemin maddi durumu var. Dediğim gibi bir hayalim var, belki ileride olmaz, belki olur, belki o zaman çok daha yeni model bir motor çıkar ona tutuluruz bilemiyorum. Zamanı gelince bakacağız şu anlık fikir almak için açtım konuyu. Yani asıl öğrenmek istediğim parça bulunabilirliği konusuydu ve fikir almış oldum ama sonda ne dediğinizi tam olarak anlayamadım. Gitmeyen ama çalışan motoru pırıl pırıl sanmak biraz değişik bir cümle olmuş.

Dediğiniz olabilir olmayabilir şuan ailemin maddi durumu var. Dediğim gibi bir hayalim var, belki ileride olmaz, belki olur, belki o zaman çok daha yeni model bir motor çıkar ona tutuluruz bilemiyorum. Zamanı gelince bakacağız şu anlık fikir almak için açtım konuyu. Yani asıl öğrenmek istediğim parça bulunabilirliği konusuydu ve fikir almış oldum ama sonda ne dediğinizi tam olarak anlayamadım. Gitmeyen ama çalışan motoru pırıl pırıl sanmak biraz değişik bir cümle olmuş.

Şöyle ki Türkiye'deki eski Japon motorlarının büyük kısmı aslında hiç bakım görmemekten çok kötü durumdalar. Ama git çalıştır, o tıkırtı yok sıkıştırtı yok fıstık gibi zannedersin. Yakın zamanda oldu, "buyur abi bu da spor motor kaç yaşında 85bin'de saat gibi" dedi sahibi. Sonra yanyana gazı açtık, bende RS660 varkenki, 100hp alet. O saat gibi çalışan 117hp motorun yanından tatlı tatlı açarak ilerledim. Buydu kast ettiğim.
O paraları verir de cincik gibi bişey yaparsan ne güzel, gözümüz gönlümüz açılır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski motorla uğraşmak hakikaten zor, ben 1 ay önce 17 yaşında ve 155.000 km'de motorumu elime aldım. Ne piston kaldı içeride ne de subap. Çoğu usta eski model motora bakmak istemiyor, ya pahalı fiyat çekiyor ya da 6 ay sonra gel diyor. Sizin durumunuzda Hornet 600f'in manevi bir değeri varsa ki var olduğunu anlıyoruz, bence toplanabilir, uğraşılabilir ama şunu da unutmayalım; eski motor her zaman eski motordur.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motor rektefiyesi için 500-600 gözden çıkarmışsın, motor da 200 desen o paralara çok daha iyisini alırsın. 700-800 bin şu anda çok iyi para.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar