Bu hafta sonu kuzenin 850 sport'u sürme fırsatım oldu. Konuyu dağıtmak gibi olacak ama fikirlerimi paylaşayım dedim
- Kağıt üstünde olduğundan daha güçlü hissettiriyor. 8-9 bin devirden sonra bile güç var. Devir çevirmeyi seviyor ama orta devirleri de boş değil. Biraz erken kesiciye giriyor gibi hissettiriyor ama zaten o noktada bayağı hızlı gidiyor oluyorsunuz. Beni gücü tatmin etti. Ama kısılmış bir blok olduğunu bildiğim için insanın aklından sürekli acaba 900 gt pro filan nasıl acaba diye geçiyor.
- Rüzgarı çok iyi kesiyor. Hiç rüzgar almıyor değil ama kirli, türbülanslı hava almıyor. Rüzgarlı havada balıkesir'e gittim çok rahat 150'lerin üstünde yolculuk edebildim.
- Ön freni çok iyi. Süper iyi tutuyor diyemem. Benim için önemli olan hissiyatı. Fren manetinde hissedilir bir boşluk yok ve uyguladığınız basınca çok güzel cevap veriyor. Virajın ortasında bile güvenli bir şekilde motorun dengesini bozmadan fren yapabildiğimi hissettim.
- Debriyajı ağır değil. Modülasyonunu çok beğendim. Motorun düşük hızlardaki kontrolüne hemen alışabildim.
- Vites geçileri ve quick shifter çok iyi çalışıyor. Tabi quickshifter'ı açarsanız

Menüde "TSA" (triumph shift assit) olarak geçiyor. Her devirde quickshifter'ın güzel çalıştığını hissettim. Mesela hornet'te orta devirlerde 2'den 3'e geçmek istersem çok hoplatıyor. Böyle bir şey yok. Aşağı yönde de çok iyi çalışıyor.
- Ergonomisini çok beğenemedim. Özellikle sağ ayak tarafında debriyaj kapağı beni rahatsız etti. Motoru bildiğin debriyaj kapağından sıkıyordum, o da olmadı yani. Motoru güzel kavrayamadım. Bunda dizlerimin de şasenin demirine denk gelmesi katkıda bulundu. Sırf bu yüzden bu motoru almazdım diye düşünüyorum. Süper rahatsız etti, yordu beni diyemem ama motora oturduğumda "bu benim motorum" şeklinde hissetmedim.
- Titreşim var. Kuzen gidon yükseltme ve gidon uçlarına metal topuz taktırmıştı. O biraz gidondaki titreşimi azaltmıştı. Ama yine de gidona ciddi bir titreşim geldiğini hissediyordum. Aynalarda hiç bir şey görünmüyor. 8-9 bin devir gibi gazı kapatıp elimi frene attığımda neredeyse freni sıkmamı etkileyecek bir titreşim hissediyordum. Titreşimi dizlerimin şaseye temas ettiği noktadan da biraz hissediyordum. Ama ayaklıklarda veya selede bir titreşim hissetmedim.
- Selesini rahat buldum. Uzun yol yaptım ama en fazla 3 saat filan geçirmişimdir selenin üstünde. Bir tam gün yapmak gerekiyor sele ile ilgili kesin bilgi verebilmek için.
- Motoru sport turing'den ziyada biraz yol endurosu kategorisine koyardım. Uzun, konforlu bir motor. Gidon geniş.
- Hafif toprakta da sürdüm. Kısa süreli olarak toprağa girmeniz gerektiğinde üzmez, korkutmaz ama çok hızlı gidemezsiniz. En azından bana öyle hissettirdi.