Hangi motosikletin menzili 500-1000km?
500 - 1000 km menzili olan motosiklet yok. Olduğunda alırım diyorum.
Aslında teorik olarak motosiklette iki mola arası kadar menzil olsa yeter. Ben yola çıktığımda 100 - 150 km sonra mutlaka yorulup dururum. Ancak 150 km menzili olan elektrikli motosikleti almam. Onun stresiyle uğraşamam.
Şehir içinde bir işiniz var diyelim, 15 dakika gidip, 15 dakika döneceksiniz. Normalde bu yolculuk toplamda 30 dakika sürecekken, şarjın az olması durumunda bir o kadar da şarj etmeye zaman ayıracaksınız. O da şarj istasyonu varsa...
Ben size diyeyim, lityum iyon yerine başka bir şeyler gelene kadar bu topa girilmez. Güzel mi çok güzel ama şarj olayı işi bozuyor. Bakın görürsünüz, satış adetleri yeterli olmadığı için bir çok firma mevcut modellerini bile (şarj teknolojisi ilerlemezse) ufaktan piyasadan çekecektir. Adam yaptığı yatırımı bile çıkaramıyor.
Bakın bizim iş yerinde 4 adet BYD var. U-Seal, Atto3 ve iki adet Dolphin şirket aracı olarak kullanılıyor. Geçen ay Dolphin ile İzmir'den Bandırma'ya gidip geldim. Sürüşü falan harika ama otobanda bile son anda şarja gireceğim diye stres oldum. Sıra olmamasına rağmen tam şarja çıkmak için 45 dakika bekledim, bu arada yemek yedim. Otoban dışında sürmeyi hayal bile edemiyorum. Gittiğim yer otobandan sonra 60 km köy yollarıydı. Oralarda şarj bitse yanmıştım.
Araçlar şehir içinde gerçekten harika, şarjı gösterdiğinden bile fazla gidiyor çünkü dur kalk yaparken çok harcanmıyor. Uzun yolda ise Tesla'lar bile sabitlemişler 120'ye benimle birlikte gidiyorlardı. Hızlanınca şarjı da hızla bitiyor.