Honda, Elektrikli Motosiklet Çağını WN7 ile Başlatıyor

2026-Honda-WN7.jpg

Dünyanın önde gelen motosiklet üreticisi Honda, elektrikli motosiklet pazarına yeni modeliyle adım attı. Uzun süredir “EV Fun Concept” adıyla gündemde olan proje, 2026 Honda WN7 adıyla tanıtıldı.

Orta sınıf roadster olarak konumlanan WN7, markanın tasarım anlayışını korurken elektrikli yapısıyla geleceğe göz kırpıyor. Modelin adındaki “W” rüzgârı, “N” naked sınıfını, “7” ise güç kategorisini simgeliyor.

Motosiklette 5 inç TFT ekran, RoadSync bağlantı sistemi, anahtarsız çalıştırma ve sürüş destek teknolojileri bulunuyor. Tasarımda tek kollu arka salıncak, yanlara yerleştirilen şeffaf kanatçıklar ve kayışlı aktarma sistemi öne çıkıyor.

Teknik özelliklere bakıldığında WN7, 18 kW (24 hp) güce ve 100 Nm torka sahip. Bu değerler orta sınıf bir motosiklet için mütevazı güç, ancak yüksek tork sayesinde güçlü bir çekiş sunuyor. Ağırlığı 217 kilogram olan model, tek şarjla yaklaşık 130 kilometre menzil sağlayabiliyor.

Şarj tarafında ise ev tipi 6 kW sistemle tam dolum 3 saatte gerçekleşirken, CCS2 hızlı şarj desteğiyle bataryanın yüzde 20’den yüzde 80’e ulaşması yalnızca 30 dakika sürüyor.

Honda WN7, elektrikli motosiklet pazarında markanın attığı en somut adım olarak dikkat çekiyor. Modelin 11 kW’lık versiyonunun da sunulacağı ve böylece A1 ehliyet sahiplerinin de kullanabileceği belirtiliyor.

Motor ve Performans

İlk bakışta “1000 cc sınıfı” havası verse de WN7, 18 kW (24 hp) güce sahip. Bu değer, Royal Enfield Himalayan 400 ile benzer güç sunuyor. Ancak iş torka geldiğinde tablo değişiyor: 100 Nm’lik anlık güç, 1000 cc sınıfına yakın bir çekiş sağlıyor.

Motosikletin ağırlığı ise 217 kg. Orta sınıf roadster için yüksek görünse de elektrikli bir model için oldukça dengeli kabul ediliyor.

Batarya ve Şarj
Menzil: Tek şarjla yaklaşık 130 km
Ev Tipi Şarj: 6 kW sistemle tam dolum ~3 saat
Hızlı Şarj (CCS2): %20’den %80’e yalnızca 30 dakikada
Batarya sabit yapıda ve lityum-iyon hücrelerden oluşuyor.
Şasi ve Donanım
Honda kalitesi şasi tarafında da hissediliyor:
Showa SFF-BP ters teleskopik ön süspansiyon
Nissin radial monoblok fren kaliperleri
Tek arka amortisör
Kayışlı aktarma sistemi

qooAtz.jpg

qooAtz.jpg

o29SJN.jpg

Ooumyg.jpg

s540vn.jpg

rC3tWV.jpg

WIQnQP.jpg

mQfvz1.jpg

Ae2OxU.jpg

eyjXt8.jpg

IWk2YQ.jpg

oxnNLv.jpg

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güzel bir şeye benziyor da o nasıl bir bg, tork değerleri öyle?

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
kayışlı olması ve elektrik gücünün kayışa uygulayacağı gücü ve torku düşününce kayışın uzun ömürlüğü konusunda şüphe duydum!

reo

Çok güzel bir başlangıç. Bunlar ilk versiyonlar, daha gelişecekler; daha hafif, uzun menzilli, daha ucuz ve farklı farklı tasarımlarla gelecekler.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İlk arka maşaya baktım. Olmuş valla :)

Ulen Honda, madem şöyle motor tasarlayabiliyorsun neden bizim Hornet'in kafasını ibibik kuşu gibi yaptın? :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Honda yine geç kalmış.

Yapılmışı var. 136HP, 1000Nm tork ile canavar: https://www.vergemotorcycles.com/gl_en/ts-pro/#specs

Bunların ADV tipli olup tel jantlı ve çantaları takıp uzun yol yapılabilir versiyonları alınabilir fiyatlara piyasaya çıksa düşünebilirim.
Değerler çok güzelmiş de bunun motoru tekerle bütünleşik gibi duruyor; sakın öyle bir şey alma. Arka tekerlek değişimi ne kadar zor bir şey olur kim bilir? Bir de "unsprung weight" diye bir kavram var yani; teorik olarak bir motosiklete yapılabilecek en iyi ilk yükseltme "ağır döküm jantları hafif dövme jantlarla değiştirmek" iken, tekeri bir de elektrik motoru ile ağırlaştırmak iş değil...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çok güzel bir başlangıç. Bunlar ilk versiyonlar, daha gelişecekler; daha hafif, uzun menzilli, daha ucuz ve farklı farklı tasarımlarla gelecekler.
Başlangıç değil de bu işe giren küçük firmalardan görün bu iş tutacak deyip honda da girmeye karar vermiş diye anladım.
yoksa elektrikli motosiklet ile Avrupa'dan yola çıkıp himalayaları hindistanı falan geçip çine gidebilenler var.
Avrup'da gezilecekse de şarj istasyonları falan artık oralar için hiç sorun değil.

Elektriklide en büyük sorun bu kadar büyük tork varken lastik dayanmaz, daha sağlam lastikler geliştirilmesi gerekiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Değerler çok güzelmiş de bunun motoru tekerle bütünleşik gibi duruyor; sakın öyle bir şey alma. Arka tekerlek değişimi ne kadar zor bir şey olur kim bilir? Bir de "unsprung weight" diye bir kavram var yani; teorik olarak bir motosiklete yapılabilecek en iyi ilk yükseltme "ağır döküm jantları hafif dövme jantlarla değiştirmek" iken, tekeri bir de elektrik motoru ile ağırlaştırmak iş değil...
Bu motosiklet zaten benim istediğim tarzda ADV/tur motoru değil, superbike sınıfında, sport motosiklet olarak yapmışlar. Zaten gücü ve torku da abartı yüksek, sana yollamıştım, lastik dayandıramamış buna, yepyeni 1 haftalık lastiği bile eskimişti hemen.

Bu elektrikli işi de tesla'nın ilk çıktığında pahalı ama performanslı roadster araba yapması gibi önce sport modeller çıkaracaklar sanısım, sonra arabalarda SUV tiplere sıra gelmesi gibi bize göre adv motosikletler çıkacak elbet, o arada bu gibi şeyleri de düşünürler.

bir tek bana menzil az geldi ama gelişecek şeyler tabii. elektriklinin en iyi kozu çok güzel tork vermesi ve bu motorda da o var. tasarımını aşırı beğendim. elektrikli olmasına rağmen 217 kilo fena değerler değil bence. diğer yandan da yok yağ değiştir yok bilmem ne yap derdi de yok. fakat ben motorlarda biraz geri kafalıyım o sesi isteyen tarafım. motorda bana elektrikli biraz uzak geliyor. onun harici güzel yapmışlar bence. umarım komple elektrikli tarafa kaymazlar veya elektrikliye daha fazla önem vermezler.

Motosikleti
Honda CRF250L
Batarya bölgesi aşırı çirkin ve itici duruyor, 130 km çok az ve başarısız

Motosikleti
Motoru satıldı...
Arabalarda olduğu gibi şu senelerde %100 elektrikli kavramına sıcak bakmıyorum.
Ancak tasarımı şahane olmuş şu tarz tasarımları neden şuanki motorlara yapmıyorlar anlam veremiyorum bazıları Akraba evliliği gibi.
Hibrit modeller gibi modeller ile ilk başta piyasaya girilmeli diye düşünüyorum. Bkz: Kawasaki ninja 7 Hybrid
Şuanda sunulan verilere göre 1000 lik bir makina kadar tork vericek ancak buda akıllara iki soruyu getiriyor.
Bunu kayışlı sistem ile yapmayı hedeflemişler, ancak buna özel bir kayış geliştirmişlermi yoksa standart kayışlamı geliyor.
Eğer normal kayış ile geliyorsa o kadar torku bir anda kaldırabilir mi?
İkincisi ise lastik meselesi çok ani bir torklanma da o lastik deli gibi sarıcaktır (Tcs olmadığını varsaydığımda) ve bu lastik mantıken 10.000 km yi bile görmeyebilir.

Zamanla göreceğiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Batarya bölgesi aşırı çirkin ve itici duruyor, 130 km çok az ve başarısız
Aslında bir motora göre iyi değerler tabiki bu dahada gelişecektir yeni yeni görüyoruz bunları.
Bunlar daha emekleme aşamaları bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar