Honda, Elektrikli Motosiklet Çağını WN7 ile Başlatıyor

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Yan çanta yerine batarya takıp menzil uzattığımız varyasyonları olursa hemen alırım ben de. Şöyle 600 km limitli çok güzel olurdu valla.
Guzel fikir ama bataryalar biraz agir. Scooteral.com'un sattigi modellerde bataryalar cikarilabiliyor ama onlarda da hizli sarj yok

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
işte burada da benim dediğime geliyor konu, birisinde birkaç dakika birisinde 1 saat şarj beklıyorsun. o nedenle benzinlinin "menzil" dediğiniz olayını pek umursamaya gerek yok zaten benzinlik dolu heryer :D

500 iyidir, tek defada istanbula gidebilmek isterim en azından =)
500km'yi bir defada yapabileceğine inanıyor musun? Kendi tempomdan örnek vereyim; 500km yol için "molalar dahil" en az 5 -5,5 saat harcarım, halbuki motosikletle uzun yol yaparken en fazla 2,5 - 3 saat içinde mutlaka bir mola vermek gerekir. 3 saat desek ve aşırı benzin tüketilmeyen 90 km/s gibi bir ortalama süratle gittiğimizi farz etsek 270km yapar. Şahsen ben bu kadar (2,5 - 3 saat) sürdükten sonra mutlaka motordan inip en az bir 15dk ayakta takılırım; benzin alırım, WC'ye giderim, açsam hafif bir sandviç yerim, su / kahve falan içerim. (Bu son ekstralarla o mola 30dk'ya çıkar...)

Dilediğin gibi gazlayarak(!) kullanabildiğin 350km menzil elektrikli motosiklet için gani gani yeter ve pratikte benzinli bir motosikletten daha fazla vakit kaybetmezsin veya vakit kaybı tahmin ettiğin kadar fazla olmaz, kazandıklarına mutlaka değer.

Yavaş yavaş böyle motosikletler üretilmeye başlanıyor ama henüz fiyatları makul seviyelerde değil. Meraklısına hitap eder ancak.

Ged

Motosikleti
500km'yi bir defada yapabileceğine inanıyor musun? Kendi tempomdan örnek vereyim; 500km yol için "molalar dahil" en az 5 -5,5 saat harcarım, halbuki motosikletle uzun yol yaparken en fazla 2,5 - 3 saat içinde mutlaka bir mola vermek gerekir. 3 saat desek ve aşırı benzin tüketilmeyen 90 km/s gibi bir ortalama süratle gittiğimizi farz etsek 270km yapar. Şahsen ben bu kadar (2,5 - 3 saat) sürdükten sonra mutlaka motordan inip en az bir 15dk ayakta takılırım; benzin alırım, WC'ye giderim, açsam hafif bir sandviç yerim, su / kahve falan içerim. (Bu son ekstralarla o mola 30dk'ya çıkar...)

Dilediğin gibi gazlayarak(!) kullanabildiğin 350km menzil elektrikli motosiklet için gani gani yeter ve pratikte benzinli bir motosikletten daha fazla vakit kaybetmezsin veya vakit kaybı tahmin ettiğin kadar fazla olmaz, kazandıklarına mutlaka değer.

Yavaş yavaş böyle motosikletler üretilmeye başlanıyor ama henüz fiyatları makul seviyelerde değil. Meraklısına hitap eder ancak.
Aman, simdi sen boyle anlatinca "almaya ikna etmeye ugrasiyorsunuz, almayacagim" der. Halbu ki alsin diye ugrasmiyoruz, sadece bazi argumanlardaki yanlis noktalari anlatmaya calisiyoruz🤷🏻‍♂️

Motosikleti
Aman, simdi sen boyle anlatinca "almaya ikna etmeye ugrasiyorsunuz, almayacagim" der. Halbu ki alsin diye ugrasmiyoruz, sadece bazi argumanlardaki yanlis noktalari anlatmaya calisiyoruz🤷🏻‍♂️
Bu arada EV işine pek ısınmayanlardanım ben, "onu da açık seçik ifade edeyim". :D (Tırnak içindeki cümleyi kim çok kullanırdı hatırlayan var mı?)

Çocuğu 3km uzaktaki okula götürüp getirmek veya şehir içindeki kısa mesafeli seyahatler için mükemmel bir şey, ama uzun yola çıkmak istemem; öyle şarj planı falan yapmakla uğraşamam, zaten yeterince nevrotik ve stresli bir insanım, daha fazlasını istemem hiç... (Ayrıca herkesin EV kullandığı bir dünyanın pratik olarak mümkün olabileceğine de inanmıyorum.)

Ged

Motosikleti
Bu arada EV işine pek ısınmayanlardanım ben, "onu da açık seçik ifade edeyim". :D (Tırnak içindeki cümleyi kim çok kullanırdı hatırlayan var mı?)

Çocuğu 3km uzaktaki okula götürüp getirmek veya şehir içindeki kısa mesafeli seyahatler için mükemmel bir şey, ama uzun yola çıkmak istemem; öyle şarj planı falan yapmakla uğraşamam, zaten yeterince nevrotik ve stresli bir insanım, daha fazlasını istemem hiç... (Ayrıca herkesin EV kullandığı bir dünyanın pratik olarak mümkün olabileceğine de inanmıyorum.)
Kisisel tercih, herkes sevmeli kullanmali diye bisey yok zaten.
Aslinda yolda giderken kablosuz sekilde elektrik alip sarj olabilen teknoloji yayginlassa super olur. Yol zemini de elektrik uretse. Bu iki teknoloji de var ama pratikte pek uygulama alani yok🤷🏻‍♂️

Motosikleti
Yamaha XSR700
Honda yine geç kalmış.

Yapılmışı var. 136HP, 1000Nm tork ile canavar: https://www.vergemotorcycles.com/gl_en/ts-pro/#specs

Bunların ADV tipli olup tel jantlı ve çantaları takıp uzun yol yapılabilir versiyonları alınabilir fiyatlara piyasaya çıksa düşünebilirim.
245kg ağırlık ile 136bg ve 350km menzil gayet güzelmiş. Evet ağır ama bence elektrikli bir taşıt için hafif bile sayılır. Ben 350+kg bekledim 136 beygir ve 350km menzili görünce.

Motosikleti
D400

abi tekrar söylüyorum beni ikna etmenize gerek yok =) siz memnunsanız ok.

bence gereksiz istediğiniz kadar bu şarj süresinin altını birşeylerle doldurun bana uymuyor.

Motosikleti
abi tekrar söylüyorum beni ikna etmenize gerek yok =) siz memnunsanız ok.

bence gereksiz istediğiniz kadar bu şarj süresinin altını birşeylerle doldurun bana uymuyor.
Uyup uymaması başka konu hesabın veya mantığın doğru olup olmaması başka konu. Yoksa esas araç olarak EV benim kafama da uymuyor şimdilik. İkinci şehir içi kısa mesafe aracı olarak OK sadece.

Motosikleti
D400
Uyup uymaması başka konu hesabın veya mantığın doğru olup olmaması başka konu. Yoksa esas araç olarak EV benim kafama da uymuyor şimdilik. İkinci şehir içi kısa mesafe aracı olarak OK sadece.

abi bana göre mantığım da dogru.

herhangi bir şekilde bir araç beni yarım saat bi saat kitliyor ise o süreye çişimi yemeğimi denk geitrmeye calısmak da mantıklı gelmiyor.

sen kullan abi bana göre mantıksız boşver :D

Motosikleti
abi bana göre mantığım da dogru.

herhangi bir şekilde bir araç beni yarım saat bi saat kitliyor ise o süreye çişimi yemeğimi denk geitrmeye calısmak da mantıklı gelmiyor.

sen kullan abi bana göre mantıksız boşver :D
Ekstra kilitlemiyor ve varacağın yere aynı sürede varıyorsan oturup benzin ve bakım parası ödemek enayilik olur ama?

Saha önce de yazdığım gibi; menzil kısalacak diye stres yapmadan, gaza(!) asıla asıla kullandığın halde 350km menzil verebilen ve fiyatı uygun olan bir şey çıkarsa hiç kaçırma; benzinli motosikletten çok daha keyifli ve faydalı olacaktır. 500km menzil talebi makul da değil gerekli de değil. Mantığın orada patlıyor...

Motosikleti
D400
Ekstra kilitlemiyor ve varacağın yere aynı sürede varıyorsan oturup benzin ve bakım parası ödemek enayilik olur ama?

Saha önce de yazdığım gibi, gaza(!) asıla asıla, menzil kısalacak diye stres yapmadan 350km menzil verebilen ve fiyatı uygun olan bir şey çıkarsa hiç kaçırma; benzinli motosikletten çok daha keyifli ve faydalı olacaktır. 500km menzil talebi makul da değil gerekli de değil. Mantığın orada patlıyor...

ekstra kitliyor; ben uzun yolda neredeyse hiç mola vermiyorum yemek işini de 10 dakika da hallediyorum. herhangi bir aracın sarj olmasını beklemek istemiyorum.

param var benzini de veririm bakımı da veririm , tamamen kişisel şeyler bunlar.

Motosikleti
ekstra kitliyor; ben uzun yolda neredeyse hiç mola vermiyorum yemek işini de 10 dakika da hallediyorum. herhangi bir aracın sarj olmasını beklemek istemiyorum.

param var benzini de veririm bakımı da veririm , tamamen kişisel şeyler bunlar.
Keyfin bilir, veriler ortada ve matematik de kişiye göre değişen bir şey değil.

Senin uzun yol planı yaptığın mesajları da hatırlıyorum; bırak 500km tek bir etabı günlük 500km yol planladığın bir senaryo bile yoktu. Sırf ben haklıyım demek için âfâki şartlar öne sürüyorsun gibi görünüyor buradan?

Neyse, sabah gerilmeye gerek yok, gün içi neler nelerle uğraşacağım kim bilir? Selametle.

Motosikleti
D400
Keyfin bilir, veriler ortada ve matematik de kişiye göre değişen bir şey değil.

Senin uzun yol planı yaptığın mesajları da hatırlıyorum; bırak 500km tek bir etabı günlük 500km yol planladığın bir senaryo bile yoktu. Sırf ben haklıyım demek için âfâki şartlar öne sürüyorsun gibi görünüyor buradan?

Neyse, sabah gerilmeye gerek yok, gün içi neler nelerle uğraşacağım kim bilir? Selametle.

abi gecen hafta 2 gün 500 500 yol yaptım motorla :D

zaten arabadan bahsetmiyor muyuz, neden motosiklet planıma göre yorumluyoruz ki =)

Bence burada problem şu, insanlar birşeyleri empoze etmeyi bırakmalı. Ben sana "elektrikli arabada verim alamazsın hayır senin için en güzeli benzinli" demiyorum mesela. Size göre olabilir bana göre değil diyorum. Sen tam tersi bunun bana uygun olduguna benim bu konudaki fikrimin hatalı olduguna ikna etmeye calısıyorsun. Benim şahsi fikrime eleştiri yapıyorsun.

Gerilmiyoruz ki konusuyoruz=) canın sagolsun.

Selametle abi.

Motosikleti
abi gecen hafta 2 gün 500 500 yol yaptım motorla :D

zaten arabadan bahsetmiyor muyuz, neden motosiklet planıma göre yorumluyoruz ki =)

Bence burada problem şu, insanlar birşeyleri empoze etmeyi bırakmalı. Ben sana "elektrikli arabada verim alamazsın hayır senin için en güzeli benzinli" demiyorum mesela. Size göre olabilir bana göre değil diyorum. Sen tam tersi bunun bana uygun olduguna benim bu konudaki fikrimin hatalı olduguna ikna etmeye calısıyorsun. Benim şahsi fikrime eleştiri yapıyorsun.

Gerilmiyoruz ki konusuyoruz=) canın sagolsun.

Selametle abi.
Valla ben motosiklet yorumluyoruz diye yazdım araba için istediğin menzilde hiçbir gariplik yok bence.

Hangi motosikletin menzili 500-1000km?

500 - 1000 km menzili olan motosiklet yok. Olduğunda alırım diyorum.

Aslında teorik olarak motosiklette iki mola arası kadar menzil olsa yeter. Ben yola çıktığımda 100 - 150 km sonra mutlaka yorulup dururum. Ancak 150 km menzili olan elektrikli motosikleti almam. Onun stresiyle uğraşamam.

Şehir içinde bir işiniz var diyelim, 15 dakika gidip, 15 dakika döneceksiniz. Normalde bu yolculuk toplamda 30 dakika sürecekken, şarjın az olması durumunda bir o kadar da şarj etmeye zaman ayıracaksınız. O da şarj istasyonu varsa...

Ben size diyeyim, lityum iyon yerine başka bir şeyler gelene kadar bu topa girilmez. Güzel mi çok güzel ama şarj olayı işi bozuyor. Bakın görürsünüz, satış adetleri yeterli olmadığı için bir çok firma mevcut modellerini bile (şarj teknolojisi ilerlemezse) ufaktan piyasadan çekecektir. Adam yaptığı yatırımı bile çıkaramıyor.

Bakın bizim iş yerinde 4 adet BYD var. U-Seal, Atto3 ve iki adet Dolphin şirket aracı olarak kullanılıyor. Geçen ay Dolphin ile İzmir'den Bandırma'ya gidip geldim. Sürüşü falan harika ama otobanda bile son anda şarja gireceğim diye stres oldum. Sıra olmamasına rağmen tam şarja çıkmak için 45 dakika bekledim, bu arada yemek yedim. Otoban dışında sürmeyi hayal bile edemiyorum. Gittiğim yer otobandan sonra 60 km köy yollarıydı. Oralarda şarj bitse yanmıştım.

Araçlar şehir içinde gerçekten harika, şarjı gösterdiğinden bile fazla gidiyor çünkü dur kalk yaparken çok harcanmıyor. Uzun yolda ise Tesla'lar bile sabitlemişler 120'ye benimle birlikte gidiyorlardı. Hızlanınca şarjı da hızla bitiyor.

Uzun ya da kisa yolda hiz sinirlarinin belirledigi en üst hizda giderim. Sadece Almanya icerisinde korkumdan dolayi 150-160 km hizlar ,yeri geldikce, seyir hizim olur. Hic sarj ile ilgili endisem olmadi. Ne Türkiye'de ne de burada.

O 120 km hizla gidenler fosil akitli arabalari ile de o hizda gidiyorlardir. Elektrikli oldugu icin degil.

Neyse ön yargiyi yikmak deveyi hendekten atlattirmaktan zormus. Bir daha EV araclar ile ilgili bir sey yazmayacagim. (Kimin umrunda olur onu da bilmiyorum gerci. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar