Full Body Koruma Sorusu

Yum

Öncelikle herkese güvenli sürüşler dilerim.
Elimde Taipan Sport markasının korumalıklı montu mevcut lakin bu ürünü kayıp düşme durumlarında asfalt zeminde oluşacak sürtünmelerden koruma düşüncesi ile almıştım ileri seviyede korumaya sahip bir mont değil. Şu an çarpışmalı kaza durumlarında da etkili olacağını düşündügüm Alpinestars Bionic XTR Plasma Body Armour ürününe bakıyorum ürün fiyatı 12.000 Tl ama tam olarak gerekli olup olmadığını sorgulama aşamasındayım veya bunun yerine tercih edebileceğim daha kullanışlı bir koruma var mı. Bu şekilde full body armour kullanmış olanlar var ise deneyimlerinden faydalanmak isterim veyahut bu konu ile alakalı tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim 🙏🏻
alpinestars-bionic-xtr-plasma-body-armour-tam-govde-koruma-siyah-beyaz-kirmizi-tam-korumalar-alpinestars-1047996-11-B.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu tip ürünler sizi darbeye karşı korur ama sürtünmeye karşı korumaz. Bütçeniz fena değilmiş, yeni bir mont alsanız daha sağlıklı olur bence.

Motosikleti
Honda CRF250L
Benim bildiğim body armor asfaltta işe yaramaz, sürtünme direnci yok, aksine mont ve jean lar özel dirençli kumaşlardan yapılıyor.

Armor un sürtünme esnasinda koruma bağlantılarının kopması, korumasız yerlerin parçalanması çok muhtemel.

Bunlar söylendiği gibi daha çok arazide kullanım için geliştirilen ürünler. Düşük hızlardaki darbelere karşı koruma sağlarlar, asfalta sürtünürse erir gider. Ha asfaltta giyilir mi giyilir, ben de bazen mont giymek istemediğim zaman armour giyip üstüne hafif bir kapşonlu falan bişey geçirip çıkıyorum.

Markayı bilmemek benim cahilliğim de olabilir ama web sitesinden edindiğim izlenim Taipan'ın yurdum tekstilcisinin bir girişimi gibi duruyor. Biz cordura koyduk koruma koyduk deniyorsa ne ala da, herhangi bir sertifikasyon göremedim monta bakarken sitede. Alpinestars / Dainese olmak zorunda değil, bilenen motosiklet ekipmanları üreten bir firmanın montunu giymek daha doğru geliyor bana. Bunun üzerine ekstra koruma istendikçe daha iyi korumalı omuz ve dirsek koruyucu, harici sırt koruyucu ve göğüs koruyucu eklenerek daha güvenli hale getirilebilir.

Bu arada bütün bu korumaların temel amacı "açık kırık" oluşmasını engellemektir. Biliyorsundur da muhtemelen ama yine de yazayım dedim. Bu korumalarla bişeye çakınca kırılmayacağız diye bir şey yok yani.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu arada bütün bu korumaların temel amacı "açık kırık" oluşmasını engellemektir. Biliyorsundur da muhtemelen ama yine de yazayım dedim. Bu korumalarla bişeye çakınca kırılmayacağız diye bir şey yok yani.
Ben revit montumla dev gibi tank gibi bir özel harekat zırhlı aracı ile çarpıştığımda yalnızca omzumda köprücük kemiği kırığı ile atlatmıştım ama korumalar olmasa kim ne olurdum, o kazada alçı, ameliyat vb. gerektirmeyen şekilde temiz basit bir kırıkla atlatmıştım.
O kazayı yaptığımda hızım 50km belki daha da düşüktü ve scooterlaydım, yani nasıl olsa scooter sürüyorum yavaş gidiyorum deyip yalnızca yarım kask takıp yola çıksaymışım fena olacakmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar