Led sinyal

Merhabalar motordan ampul sinyalleri çıkarttım led sinyal takıtım nasıl çıkarttıysam öyle taktım kabloları ama sinyal verince hepsi yanıp sönüyor bu nasıl oluyor. Flaşörü söktüm kabloyla düz bağladım bu seferde hepsi yanıyor. Bunları nasıl takacağım bi yardım edermisiniz :d???

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhabalar motordan ampul sinyalleri çıkarttım led sinyal takıtım nasıl çıkarttıysam öyle taktım kabloları ama sinyal verince hepsi yanıp sönüyor bu nasıl oluyor. Flaşörü söktüm kabloyla düz bağladım bu seferde hepsi yanıyor. Bunları nasıl takacağım bi yardım edermisiniz :d???
Merhabalar, kayar led modülü sinyallere gömülü şekilde bulunmakta. Doğru montaj yaptıysanız, sinyaller bozuk demektir.

Merhabalar, kayar led modülü sinyallere gömülü şekilde bulunmakta. Doğru montaj yaptıysanız, sinyaller bozuk demektir.
Normal yanıp sönüyor röle takılıyken sökünce düz bağlıyorum dümdüz yanıyor kendinden. Sinyaller çalışıyor onda problem yok

Merhaba. Sorunu ve durumu net olarak yazar mısınız? Sinyal derken dönüş sinyalini mi kastediyorsunuz?

Evet
Merhaba. Sorunu ve durumu net olarak yazar mısınız? Sinyal derken dönüş sinyalini mi kastediyorsunuz?
dönüş sinyali. Led sinyal aldım, orjinal sinyalleri söktüm aynı şekilde yeni aldıklarımı takıyorum aynı şekilde ama sinyal verdiğimde hepsi yanıyor. Bu arada motorda dörtlü yok. Orijinali takınca ne tarafa sinyal verirsem sadece o taraf yanıyor

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Diyot eklemek lazım. Her sinyal çıkışının(motordan) artısına "1N5408" diyodu eklenirse sürekli okumayı keser diye düşünüyorum. Elinde krok kablo varsa bir bu diyot ile denebilirsin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Orjinal ampullerle bu ledlerin çektiği akım farklıdır, bunları yanıp söndüren elektronik devre de o akıma göre tasarlandıysa ledleri takınca karışıklık çıkıyor olabilir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sinyallerin Light Emitting Diode olmasının viraj almaya katkısı yoksa, virajı daha hızlı ve daha yatık açıda döndürmüyorsa orijinal ampullerini tak. Motorun kafası karışmasın. Motoru sürerken sinyallerin nasıl afili yandığını sen görmezsin nasıl olsa.

Röleyi(flaşör) neden söktün? Röle yerinde kalacak, eğer hızlı yanıyorsa sinyaller led uyumlu röle ile değiştirilecek.

Diyot eklemek lazım. Her sinyal çıkışının(motordan) artısına "1N5408" diyodu eklenirse sürekli okumayı keser diye düşünüyorum. Elinde krok kablo varsa bir bu diyot ile denebilirsin.

Ben de öyle tahmin ediyorum.

Eğer elektriksel ölçüm yapmayacaksan, bize led ler için de ayrıca teknik bilgi vermen gerekir.

Bu arada @espresso hocamızın söylediklerini gözardı etme.
LED'ler, akımdan ziyade gerilime göre iletime geçerler. Zaten ek direnç olmadığı varsayıyoruz.

Daha dün motorumdaki arka halojen sinyalleri söküp yerine en ucuzundan monero led sinyal taktım. Sadece yanıp sönme hızı değişti dediğiniz gibi bir durum yaşamadım. Motor NS200

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar