R25 motordan gelen ses

Motosikleti
Yok
Merhaba. Geçenlerde ışıklarda kalkışta ayağımın boşta kalması sonucu vitesi yükseltemedim motor 2 3 saniye redline da kaldı. Daha sonra motorun sesinin daha kalın çıktığını fark ettim. Sürerken de daha çok ısınıyor ve titriyor gibi geldi. Herhangi bir arıza lambası yanmıyor ve sürerken de hararet 3 dişi geçmiyor. Size danışmak isterim bu ses kalınlaşması normal midir?

R25 kullananların % 99 u motorunun limitlerini bilmiyor.
Motorda ses kalınlaşması tabiri enteresan bir tespit olmuş. vuruntu sesi gelmiyorsa bi sıkıntı yoktur.
Titreşimde artış var mı? Zırıltı var mı?

Motosikleti
Yok
Merhaba. Geçenlerde ışıklarda kalkışta ayağımın boşta kalması sonucu vitesi yükseltemedim motor 2 3 saniye redline da kaldı. Daha sonra motorun sesinin daha kalın çıktığını fark ettim. Sürerken de daha çok ısınıyor ve titriyor gibi geldi. Herhangi bir arıza lambası yanmıyor ve sürerken de hararet 3 dişi geçmiyor. Size danışmak isterim bu ses kalınlaşması normal midir?
motordan şıkırtı gibi bir ses de geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

R25 kullananların % 99 u motorunun limitlerini bilmiyor.
Motorda ses kalınlaşması tabiri enteresan bir tespit olmuş. vuruntu sesi gelmiyorsa bi sıkıntı yoktur.
Titreşimde artış var mı? Zırıltı var mı?
Hocam bilinçli yapılmış bir şey değil ayağımdaki botu yeni almıştım. Sol ayağımı yerden kaldırıp vites pedalına oturtamadım. O şaşkınlıkla gazı kesmekte geç kaldım.

Arıza ışığı ve yağ ışığı yanmıyorsa ve motor bloğundan sürtme sesi gelmiyorsa sorun yoktur. Sana öyle geliyor çok pimpiriklendiğin için.

Motosikleti
Motorsuz
Yağ seviyesi de normal diyorsan sorun yoktur o şıkırtı sesi dediğin sesi internetten bir r25 sesiyle karşılaştırdığımda da (rodajı yeni bitmiş blok) aynı ses geliyor sanki ama bunlar dışardan bakıp gözlemleyebildiğimiz kadarıyla tabii ki

Ses normal geliyor ama canlı dinlenmesi daha sağlıklı olur. Tanıdığın, motordan anlayan birisinin dinlemesi daha sağlıklı olur.

Motosikleti
Yok
Ses normal geliyor ama canlı dinlenmesi daha sağlıklı olur. Tanıdığın, motordan anlayan birisinin dinlemesi daha sağlıklı olur.
Eyvallah hocam teşekkürler.

Yağ seviyesi de normal diyorsan sorun yoktur o şıkırtı sesi dediğin sesi internetten bir r25 sesiyle karşılaştırdığımda da (rodajı yeni bitmiş blok) aynı ses geliyor sanki ama bunlar dışardan bakıp gözlemleyebildiğimiz kadarıyla tabii ki
Eyvallah hocam teşekkürler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ışıklardan kalkışta nasıl bir hunharca gaz açıyorsunuz da redline'a kadar geliyor ki onu anlamadım.
bu tip motorların karakteri mi böyle ki redline'a yakın vites yükseltmek gerekiyor da arada yanlışlıkla redline'a yaklaşacak kadar devir yükselebiliyor?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
motordan şıkırtı gibi bir ses de geliyor.

Hocam bilinçli yapılmış bir şey değil ayağımdaki botu yeni almıştım. Sol ayağımı yerden kaldırıp vites pedalına oturtamadım. O şaşkınlıkla gazı kesmekte geç kaldım.
Subap sesi gibi geldi bana, eğer arkadan gelen ince sesi diyorsanız

Motosikleti
Yok
Subap sesi gibi geldi bana, eğer arkadan gelen ince sesi diyorsanız
Evet o ince sesi diyorum.

ışıklardan kalkışta nasıl bir hunharca gaz açıyorsunuz da redline'a kadar geliyor ki onu anlamadım.
bu tip motorların karakteri mi böyle ki redline'a yakın vites yükseltmek gerekiyor da arada yanlışlıkla redline'a yaklaşacak kadar devir yükselebiliyor?
Hocam konuya katkın olcaksa yaz lütfen. Sırf yargılamak için yazıyorsun. Herhangi bir faydası yok.

Motosikleti
Evet o ince sesi diyorum.

Hocam konuya katkın olcaksa yaz lütfen. Sırf yargılamak için yazıyorsun. Herhangi bir faydası yok.
Yargılama olarak anlaşıldıysa özür dilerim, bu motorların normali belki budur anlamaya çalışıyorum.
Benim kullandığım motorda redline'a ulaşabilmek için hunharca gaz açmak gerekiyor, bende redline 10k devirde işaretli göstergede ama 9bin devri geçmemişimdir ki ben de hunharca hart hurt gaz açarım yine aniden devir artmıyor, bu yüzden merak ettim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yargılama olarak anlaşıldıysa özür dilerim, bu motorların normali belki budur anlamaya çalışıyorum.
Benim kullandığım motorda redline'a ulaşabilmek için hunharca gaz açmak gerekiyor, bende redline 10k devirde işaretli göstergede ama 9bin devri geçmemişimdir ki ben de hunharca hart hurt gaz açarım yine aniden devir artmıyor, bu yüzden merak ettim.
Abi iki motorun da yapısı çok farklı, bir de siklet farkı var, söz gelimi senin 4-5000'de elde ettiğin güce adamlar anca 12000 devir çevirerek erişebiliyorlar. Bir de R25 yanılmıyorsam 13000 devirden sonra kesiciye giriyor.

Motosikleti
Abi iki motorun da yapısı çok farklı, bir de siklet farkı var, söz gelimi senin 4-5000'de elde ettiğin güce adamlar anca 12000 devir çevirerek erişebiliyorlar. Bir de R25 yanılmıyorsam 13000 devirden sonra kesiciye giriyor.
hah işte bu karakteri tam bilmiyorum, yani motor moto işte, tamam R25 250cc, gücü çok yüksek olmayabilir ama ilk kalkışlarda aniden de kesiciye kadar çıkmıyordur diye düşünmüştüm. Demek bu racing motorlar yüksek devirlere de çabuk çıkıyorlar, düşük viteslerde de hızlıca yüksek devirlere çıkabiliyorlarmış.
Ben 6bin devir civarı vites yükselttiğim için bana değişik geldi.

xmax 250'de de kalkışlarda hart diye tapagaz bile kalksam devir 6500-7bin'i pek geçmiyor ama onda CVT var zaten o sayılmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hah işte bu karakteri tam bilmiyorum, yani motor moto işte, tamam R25 250cc, gücü çok yüksek olmayabilir ama ilk kalkışlarda aniden de kesiciye kadar çıkmıyordur diye düşünmüştüm. Demek bu racing motorlar yüksek devirlere de çabuk çıkıyorlar, düşük viteslerde de hızlıca yüksek devirlere çıkabiliyorlarmış.

xmax 250'de de kalkışlarda hart diye tapagaz bile kalksam devir 6500-7bin'i pek geçmiyor ama onda CVT var zaten o sayılmaz.
Kalkışta tabi ki kesiciye sokarak vites değiştirmek normal şartlarda yapılmayıp anca trafikte birileriyle yarış yapıyorsan ya da 0-100, topspeed denemeleri yapıyorsan genelde uygulanan şeyler. Yoksa sürekli kesicide vites atmak çok sağlıklı bir kullanım stili değil.

Motosikleti
Yok
Arkadaşın açıkladığı gibi alt devirler çok boş. Tork yok ama 10 binden sonra alet zaten asıl güç veriyor zaten 1. viteste yokuşta motoru kaldırmak için bile 5 6 bin devir çevirmen gerekiyor. Genelde ben de 10 11 bin de atıyorum. Ayağımı yerleştiremeyince dikkatim dağıldığı için redline a gitti motor.

Motosikleti
Motoru satıldı...

Benimde sürme şansım olduğundan kendi adıma konuşayıp alt devirleri aşırı ölü 6-7 bin devir civarlarında vites atıyordum (hafif rahat bir sürüşte) 10 binde ise motor kendine geliyor yamaha'nın bütün Flatplane motorları böyle sanırsam (yanlışım varsa düzeltin) R6 da aynı şekilde 8000 den sonra kuduruyor 8000'e kadar r6 neymiş ya tırıvırı fısmış diyorsun.

Motosikleti
Yok
Neyse konu çok dağıldı. Bugün biraz daha gözlemledim. Hararet yükselmiyor, yağ ışığı yanmıyor, çekiş kaybı yok gazı açınca gidiyor. Sadece biraz sele altında fazla titreme hissediyorum. Ses hala kalın gibi alt devirlerde üst devirlerde sesle alakalı sorun yok. Rölantide sabit. Kuruntu mu yapıyorum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar