300.000 TL bütçe için motor önerisi

Motosikleti
yok
kayıyor
Svartpilen 401 de gitmez mi acaba ya???? Tel jant falan, lastikler de tırtık, hafif araziye de gelir, gazı açtın mı uzarsın da... Bi bakın derim, hayvan gibi de karizmatiktir.. Ne biliyim, olur gibi ya... Olmaz mı?..
tek silindir
Ya beyler motoru sattığımdan beri 2-3 aydır motorsuzum. Yeminle sayenizde V-Strom ve Tiger'lara bakar oldum.
Biraz tarzımı değiştirip ben de mi bu motorlara geçsem...
iyi düşün derim

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
iyi düşün derim
: o

ChatGPT'ye sordum merak edip bana şöyle bir cevap verdi.

"En çok kazaya sebebiyet veren motorlar" demek doğru değil çünkü:

• Kazaların ana nedeni genellikle motosikletin türü değil, sürücünün davranışlarıdır: hız, deneyimsizlik, korumasız sürüş, dikkatsizlik vb.
  • Statistiksel veri yoksa bu iddiayı destekleyecek somut bir temel bulunmaz.
  • Supersport, naked, scooter veya cruiser tipi motorlarda da çok sayıda kaza yaşanır — farklı nedenlerle.

Sonuç:​

Enduro motorlar tehlikelidir demek yerine şöyle denmeli:

"Enduro motosikletler, özellikle yanlış kullanıldığında veya sürücü yeterince deneyimli değilse, bazı riskler taşıyabilir."

Ama bu durum, onları kazaya en çok karışan motosiklet türü yapmaz. Her motosiklet sınıfı, kendi içinde farklı riskler barındırır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Neden kaysın ki.

vstrom ile hem asfaltta güzel gidiyorum, otobana çıkınca içimdeki düz yol gazcısı uyanıyor, yardırıyorum. :)
stablize köy yollarında, mıcırlı yollarda falan ise hah tam motorumun sevdiği yollar diye hem motor hem ben seviniyoruz, hiç kayma yaşamadım, motorun tipine uygun ve de gezmeyi sevdiği yollara uygun düzgün bir lastikle yol tutuşu sorunu da yok.

Tabi ss veya naked motorlar gibi virajlarda yata yata yardırayım işlerine girmiyorum, bu motorun amacı o değil zaten.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu forumda kesinlikle taraf tutuluyor. Vstrom gibi muhteşem bir motor varken herkes güruh halinde, hep bir ağızdan, tek yürek olmuş diğer motorları övüyorlar. Bunu kabul etmiyoruz.
Motoseverr neredesin? Yardıma gelsene. Forumda Tiger övenler var. Crf diyenler var.
Vallah ben övmüyorum kardeş. Arkadaşın cüssesine ve bütçesine göre bir öneride bulundum. Ayrıca ben Tiger XRx yani gavurun tabiri ile daha çok rodie/yol odaklı versiyonunu kullanıyorum. Leylek bacaklı ve tel jantlı XC serisini sevmiyorum🤪

Ayrıca NC'den inip V-strom 650 ye binilmez. Boşver sen gel sana da şöyle güçlü kuvvetli 95-115 beygir arası, donanımlı, konforlu bir İngiliz alalım. Mesela Tiger 900 GT Pro, bütçe yetişmezse 2017-2018 Tiger 800XRt ya da XRx

Son düzenleme:
2015 versys 650 fena dürtüyor. 350k civarı temizi var, tecrübeli abilerimiz ne der bilmem.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2015 versys 650 fena dürtüyor. 350k civarı temizi var, tecrübeli abilerimiz ne der bilmem.
Daha 1 hafta önce Er6F'in bloğunu elime aldım, motor kilitledi. Kullanırken de aynı şeyi söylüyordum; Kawasaki'nin Er6 N/F, Versys'lerde kullandığı paralel çift silindir, 650 cc bloğu çok keyiflidir ama yüksek km'li motorlarda yolda bırakabilir.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Son olarak Yamaha'yı şu durumumuza yanıt vermemesi sebebiyle kınıyorum.

450 cc sınıfına Tenere veya 250 cc sınıfına Tracer ile girmiyor. Ktm 390, Bajaj 373, Cf 450, Benelli 502, Honda 500 cc çıkardı. Himalayan vs girmiyorum bile.

Halen keyiflerini bekliyoruz ki 300-500 cc çıkarsın. 1.4m tl Tracer'a verecek kişinin forumda işi ne?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha 1 hafta önce Er6F'in bloğunu elime aldım, motor kilitledi. Kullanırken de aynı şeyi söylüyordum; Kawasaki'nin Er6 N/F, Versys'lerde kullandığı paralel çift silindir, 650 cc bloğu çok keyiflidir ama yüksek km'li motorlarda yolda bırakabilir.
Benelli Trk 702'de olan blok da bu sanırım.

Benim tek soru işaretim blok dışı parçaları oldu, 702 iyi bir opsiyon. Ama tr'de distribütör mahvetti modeli pazarlama konusunda.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
KTM 390 adv donanımlı güçlü kaliteli bir motor. Ancak çok rüzgar alıyor ve titriyor biraz. Devir daim keçesi bazen kaçırabiliyor. Kullanmadım ama kağıt üstünde Himalayan aslında istediklerinizin hemen hemen çoğunu karşılıyor.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Bu V-strom beğenme işi gerçekten de yaşla ilgili sanırım. Ben de V-stromun Espresso nun kullandığı kasalarını daha hoş buluyorum.
Bana da öyle geliyor. Yaş ilerledikçe insan konfor aramaya başlıyor. Rüzgar koruması ve konforu en iyi olan motosiklet türleri de bunlar.
Benim de tarzım Adventure'lara kaymaya başladı.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Crf'de kampanya var, 200bin tlye 12 taksit, kalani pesin.

Ged

Motosikleti
hocam zaten nakit 200 çıkartınca 0 gibi crf alabiliyosun garantilicrf gibi cross,

hocam zaten nakit 200 çıkartınca 0 gibi crf alabiliyosun garantili
Sahsen cok sansli degilseniz, cross, naked ve supersportlarin dikkatli kullanildiklarina dair suphelerim oldugu icin bu turlerdeki motosiklerin yeni alinmasi taraftariyim. Elbet dusmemis, oldugu yerde yatmamis, teker yapilmamis temizi bulunur ama onlarin da fiyatlari yuksek oluyor.

Motosikleti
Motorsuz
Sahsen cok sansli degilseniz, cross, naked ve supersportlarin dikkatli kullanildiklarina dair suphelerim oldugu icin bu turlerdeki motosiklerin yeni alinmasi taraftariyim. Elbet dusmemis, oldugu yerde yatmamis, teker yapilmamis temizi bulunur ama onlarin da fiyatlari yuksek oluyor.
abi 220 civarlarına 6001 km ilanlar var 2024 model teşekkürler

Ged

Motosikleti
abi 220 civarlarına 6001 km ilanlar var 2024 model teşekkürler
Kisisel tercihe ve butceye bagli tamamen. Ben ikinci el oto almaya baya mesafeliydim, ustune suphelerimin hepsini tarcanlar oto ekspertiz videolari hakli cikartinca iyice sogudum ikinci el aletlerden. 2023te hanima ikinci el oto aldik ama kurumsal firmadan, ekspertizli, bi de ben pahali paket ekspertiz yaptim da oyle aldim. Ama sattigim 2 otoyu ve 1 motoru ekspere goturmeden almislardi. Zaten alicilara demistim ben olsam ekspertiz yaptiririm ama yine de sen bilirsin, bisey cikarsa parani iade ederim diye. Ama tabi benim gibi kullanici yok gibi. Ilanlara bakiyorum, kazasiz oto, yan yatmamis motor yok gibi. Napiyorlar anlamiyorum, lunaparkta mi kullaniyorlar 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar