- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
mıcırlı ya da toprak yolları seveceğimi ben de düşünmezdim. vstrom'u alınca özellikle asfalt yollardan çıkıp mıcırlı köy yollarını tercih eder oldum. Biraz uzun bacaklı motor olunca ve bozuk yollardaki keyfini alınca vazgeçemez oldum. buna rağmen zincir yağlamak/temizlemek olayını dert etmiyorum, yılda bir bakımda usta yapıyor zaten, iki bakım arası da ben yapınca ben yılda bir temizlemiş oluyorum, yağlamayı da bir kutu sprey 8bin km'de iki sezonda bitmedi daha.Zincirli motor kullanırken 1000 km lerde falan halen pırıl pırıl oluyordu zincirim. Mıcırlı ya da toprak yola girmektense yolu uzatırım ben. Ben esasen asfalt sürücüsüyüm. Dere tepe kullanmam. Ama olur ya arada sırada güzel bir yere ulaşmak için düz zemin toprak yola da girmek gerekebilir. Benim arazi o kadar işte. % 95 asfalt diyebiliriz yani. Bu koşullarda baktığım modellerin hepsi iş görür zaten. Arabayla her atraksiyonu yaparım ama motosiklette fazla atraktif olmayı sevmiyorum. Hem kişisel zevkime yani göz zevkime hitap etmesi hem de Xmax 400 kullanmaya başladıktan sonra ağır motosikletin daha güvenli olduğuna dair geliştirdiğim kanaat doğrultusunda bu modelleri belirledim. Motor hacmi olarak da 650 cc üzerine ihtiyacım olmayacak gibi görünüyor. 400 cc nin gücü bile benim kullanım amacıma fazlası ile uygun zaten.