30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Motosikleti
Ns200 15"
6. vitese alınca lastikten çevirdiğimizde kompresyonu yenecek kadar bir tork alabiliyor muyuz? Motor vitesteyken tekeri döndürebilmek için ya supap açık olmalı ya da buji sökülmüş olmalı diye biliyordum...
Alabiliyoruz abi, motoru elle çevirmek çok zor bir olay değil. Araba motorlarını bile kimi zaman kasnaktan tutup çevirdiğim bile oluyordu, ama en basiti volana (arabada motor kasnağına) lokma ucu ve kol bağlayıp çevirmek oluyor.

Motosikleti
cbf 150
Açıkcası ben biliyorum ama gerekli bulmuyorum çünkü açtıgınız vakit buji yuvasından içeri minik kamera sokup herşeyi görebiliyorsunuz.

Benim de motorda sıfır yağ kalmış neresinden yağ kaçırdıysa artık ben o halde tur yapmışım şimdi çıt çıt ses geliyor başım büyük belada hissediyorum gece eve dönünce bir yağ atıp deneyeceğim ses kesilmez ise başım büyük belada...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim de motorda sıfır yağ kalmış neresinden yağ kaçırdıysa artık ben o halde tur yapmışım şimdi çıt çıt ses geliyor başım büyük belada hissediyorum gece eve dönünce bir yağ atıp deneyeceğim ses kesilmez ise başım büyük belada...
Geçmiş olsun, aman dikkat. Ben her ne kadar tur öncesi yağ eklesem de muhtemelen ya az ekledim ya da tur sırasında uzun km.ler içinde eksildi.

Motosikleti
Ns200 15"
Motosikletiniz model kilometresi ne?

Motosikletiniz model kilometresi ne?
2017 Ns200
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Geçmiş olsun, aman dikkat. Ben her ne kadar tur öncesi yağ eklesem de muhtemelen ya az ekledim ya da tur sırasında uzun km.ler içinde eksildi.
Valla benim makinada yağ yakma, sızdırma gibi bir problem yok. Hala daha yok. Bugün işe gidecekken rolantide çıt çıt ses ler gelince egzoz falan birşeyler gevşedi diye düşündüm sonra aşağı baktım ki bloktan sesler gelince direk yağa baktım ki yağ yok.kapattım 1 dk bekledim yağ gösterge de birikmeyince moralim komple bozuldu. İşe gideceğim diye beklemedim umarım orta sehpaya yağ süzülür ben yanlış görmüşümdür yoksa varya o blok komple rektifiye ye girer. Ben o halde aralıksız 10 saat sürdüm. İşe yürürken Chat gp ye danıştım o hiç hayırlı şeyler söylemedi. O seslerin aşınan silindir yuvalarından kaynaklanan boşluklar dan kaynaklanabileceğini söyledi. bakalım gece eve dönünce göreceğim gerçeği

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
2017 Ns200

Valla benim makinada yağ yakma, sızdırma gibi bir problem yok. Hala daha yok. Bugün işe gidecekken rolantide çıt çıt ses ler gelince egzoz falan birşeyler gevşedi diye düşündüm sonra aşağı baktım ki bloktan sesler gelince direk yağa baktım ki yağ yok.kapattım 1 dk bekledim yağ gösterge de birikmeyince moralim komple bozuldu. İşe gideceğim diye beklemedim umarım orta sehpaya yağ süzülür ben yanlış görmüşümdür yoksa varya o blok komple rektifiye ye girer. Ben o halde aralıksız 10 saat sürdüm. İşe yürürken Chat gp ye danıştım o hiç hayırlı şeyler söylemedi. O seslerin aşınan silindir yuvalarından kaynaklanan boşluklar dan kaynaklanabileceğini söyledi. bakalım gece eve dönünce göreceğim gerçeği
Sesi atabilirmisiniz? Aynı motosiklete bende sahibim ve bir çok şeyine hakimim, Gpt'ye pek aldanmamak gerek kimi konularda çünkü saçma sapan teknik cevaplar verdiği oluyor.

Bahsettiğiniz sesi genelde supaplar veya egzantrik zinciri yapıyor olabilir, benim motosikletim 80.xxx kilometredeydi ve geçen sene keyfi olarak bloğu dağıttım ve keşke dağıtmasaydım diyordum çünkü krank ve yataklar sağlamdı.

Ns200'lerin seviye camı çok acayip ve hassas motor hafif sola dereceli baksın hemen yağ seviyesi değişiyor.

Sesi atabilirmisiniz? Aynı motosiklete bende sahibim ve bir çok şeyine hakimim, Gpt'ye pek aldanmamak gerek kimi konularda çünkü saçma sapan teknik cevaplar verdiği oluyor.

Bahsettiğiniz sesi genelde supaplar veya egzantrik zinciri yapıyor olabilir, benim motosikletim 80.xxx kilometredeydi ve geçen sene keyfi olarak bloğu dağıttım ve keşke dağıtmasaydım diyordum çünkü krank ve yataklar sağlamdı.

Ns200'lerin seviye camı çok acayip ve hassas motor hafif sola dereceli baksın hemen yağ seviyesi değişiyor.
Gece 11 de evde oluyorum o zaman bende gerçekten ne olduğunu göreceğim . O zaman çeker yollarım

Tommy hocam çok geçmiş olsun. Mesajı geç gördüm ancak yazıyorum. Sorunun kaynağını bulabildin mi? İnşallah yanılıyorumdur ve ucuz bir şekilde çözülür fakat bana subap yakalamış gibi geldi sanki. Benzeri başıma gelmişti, sanki elektrik yok gibiydi ve sadece sigortadan tık sesi geliyordu marş basmaya çalışınca ve gösterge gidip geliyordu. En azından sana bir şey olmamış çok şükür.

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Blok kilitlemiş, artık uğraşılmaz bu motorla.
tekrardan çok geçmiş olsun, blok kitlediyse yapacak birşey yok
uğraşmayada değermi bilemedim sana uzun yol motoru lazım
Tracer7 hayırlı olsun diyelim şimdiden Versy diyeceğim ama bu sefer ki tercih Kawa dan yana olmaz diye tahmin ediyorum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
tekrardan çok geçmiş olsun, blok kitlediyse yapacak birşey yok
uğraşmayada değermi bilemedim sana uzun yol motoru lazım
Tracer7 hayırlı olsun diyelim şimdiden Versy diyeceğim ama bu sefer ki tercih Kawa dan yana olmaz diye tahmin ediyorum
Ne Versys 650 ne de Tracer 7 kesmez tommygun'ı. Gerekirse model yılı düşürür daha güçlü bir şey alır bence. En az 90-110hp civarı bir şey lazım gelir.

Amatör anlamda öyle yorumluyoruz. Akü sağlam, vurdurmayla da çalışmadı.

Geçmiş olsun tekrardan.
Bence kozmetiğini toplayıp saklama safhasının zamanı gelmiş durumda =)

Ne Versys 650 ne de Tracer 7 kesmez tommygun'ı. Gerekirse model yılı düşürür daha güçlü bir şey alır bence. En az 90-110hp civarı bir şey lazım gelir.

Mandello cuk oturur diye aklıma geliyor sürekli ama o cenahta şansını denemek istemiyor sanırım. Bir de adam çok km yaptığı için işletme maliyeti tarafı yine bir tık pahalı kaçacaktır.

Şöyle helal süt emmiş bir 1100 XX mi bulsa napsa =))
GSXS1000 GT?
R1250RS?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar