30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,439
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
o kadar sıkılmış ki motordan artık umurunda değil ne olduğu :ROFLMAO:
Valla çok üzüldüm, konunun maddiyatla ilgisi yok, en nihayetinde mal, işe yaramıyorsa çöpe at. Lakin o kadar güzel gezdim ki 106.000 km yapmışım, bir çok insan tanımışım, anı biriktirmişim. Yenilerini de yaparım ama Er6F çok başka makineydi.
 
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
854
Motosikleti
Hero Dash 125
29 Ağustos günü işten çıkıp eve geldiğimde planım yola çıkmadan önce uyumak, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 02:00/03:00 gibi yola çıkmaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 29 Ağustos doğum günümdü ve tebrik için arayanlardan dolayı uyuyamadım. Aile ile akşam yemeği ve pasta merasimi sonrası yola çıkmaya karar verdim.

Saat 22:30 civarı İzmir Karşıyaka Soğukkuyu Shell benzin istasyonunda depoyu doldurdum. Ne olur ne olmaz, motür arızadan yolda kalırsa yakmak için, benzin biterse tamamlamak için diye rica minnet 1 litre pet içerisine yedek benzin aldım. 😂





Karşıyaka'dan çevreyoluna bağlanarak Kuzey Ege Otoyolu dedikleri, Menemen Çandarlı Paralı yolundan devam ettim. Bu yol Çandarlı'ya kadar devam ediyordu. Daha sonra Ayvalık yönüne doğru devam ederek çıkış noktasından yaklaşık 175 kilometre sonra Burhaniye Shell'de ilk molamı verdim. Biraz zorunlu bir mola oldu çünkü Hero Dash'ın yakıt deposu 5 litre benzin alıyor. Son 1 litre kaldığında benzin uyarı ışığı yanıyor. Benim amacım Yazgülü Çorba Salonu'na kadar giderek ilk molamı orada vermekti.




Daha önceden satın alarak kullandığım, uzun yollarda çok işime yarayarak beni büyük bir yükten kurtaran, Gp Kompozit hız sabitleme aparatının birleştirme civatası yolda düştü. Benzin istasyonundaki molada buraya cırt kelepçe atarak hız sabitleyiciyi tekrar kullanılabilir duruma getirdim ve kullanmaya devam ettim.

Bu hız sabitleme aparatını gerçekten tavsiye ederim. İlk kullandığınızda biraz tedirgin olabilirsiniz ancak kullanmaya alıştıktan sonra aparata eliniz alışıyor ve tedirginliğiniz gidiyor.



Burhaniye Shell yakıt ikmali ve moladan sonra tekrar yola koyuldum. Mola yerim ile Yazgülü Çorba arası yaklaşık 20 km civarıydı. Tekrar 20 km sonra durarak vakit kaybetmek ve oyalanmak istemedim açıkçası. Karnım da henüz acıkmadığı için çorbacıyı pas geçerek yola devam ettim.

Burhaniye Shell'den yaklaşık 150 km sonra 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yakınında bulunan Umurbey Shell istasyonunda yakıt molası için durdum ve saat 04:15 olmuştu. Hava soğumuş ve 1915 Çanakkale Köprüsünü fotoğraf çekebilmek için gün ışığında geçmek istediğimden bu istasyonda bir kaç saat kalmaya karar verdim. Yolu bu istikamete düşen herkese bu istasyonu tavsiye ederim. İçeride cafe tarzı koltukları olan bir yerdi. Loş ışıklar ve büyük berjer koltuklar güzel bir konfor sağladı. Sabah saat 07:00'ye kadar burada uyudum dinlendim.





Sabah ayılma faslından sonra doğan güneşle birlikte köprüye doğru tekrar yola koyuldum.



Köprüden geçerken rüzgar yok denilebilecek seviyedeydi. Ben daha şiddetli, sürüşü zorlaştırarak savuracak bir rüzgar bekliyordum açıkçası. Sabah giderken ve gece dönüşte de köprü rüzgarı yoktu. Rahat bir köprü geçişi yaptım. Köprü gören masum İzmir'li olarak geçmeden önce ve geçtikten sonra adettendir köprü ile hatıra fotoğrafı çekildim. :LOL:





Köprü geçişinden sonra karşıma gelen yol ayrımında çevreyolu üzerinden @espresso 'nun tavsiye ettiği yol ve Şarköy Uçmakdere yol ayrımı vardı. Saatin daha sabahın 08:00'i olmasını fırsat bilerek rotamı Şarköy - Uçmakdere - Tekirdağ yönüne çevirdim. Fırsat bu fırsat gelmişken Uçmakdere hac yolunu tavaf ederek hacı olayım dedim.

Şarköy'e tam varmak üzere iken @tommygun 'dan gelen "Nerelerdesin?" mesajını cevaplamak için Şarköy tabelasında durdum. Şarköy tabelası ile fotoğraf çekilerek @tommygun 'ye cevap atmak isterken motosiklet yan akalıktan sol tarafa doğru düştü. :ROFLMAO:
Sonradan takmış olduğum ön camda elcik koruma bölümü biraz dışa doğru çıkık ve camı büyüttüğünden dolayı, koruma demiri olmasına rağmen ön cam sol taraftan asfalta çarparak kırıldı. :LOL::ROFLMAO:







"Bundan sonra tabelada fotoğraf çekilmek yok. 😁Neyse nazardır" dedik. Çok moral bozmadan camın yarısını orada bırakarak yola devam ettim.



Sağ tarafım deniz, sol tarafım dağ ve bazen kasaba yerleşim yerleri olarak Uçmakdere'ye geldim.





Yamaç paraşütü ile süzülenleri fotoğraflayayım dedim ancak pek belirgin değildi fotoğrafta. Çok da durarak vakit kaybetmek istemedim açıkçası.



Uçmakdere'de kaplumbağlar bile viraj yapıyorum desem inanır mısınız? 😅




Uçmakdere'den Tekirdağ merkeze vardığımda Gp Kompozit bayisi araştırdım internetten. Amacım ellerinde varsa kırılan ön camımın yenisini alarak değiştirmekti. İki tane Gp Kompozit bayisi gezdim, bir tane Hero servisi gezdim ancak ellerinde cam yoktu. Benim motüre uygun camı geçtim ellerinde hiç Gp Kompozit ürünü yoktu. Kardeşim sen bu markanın bayisi isen elinde belirli bir miktarda ürün stoğu tutmak zorunda değil misin? İki bayi de bana siparişle getirtiriz diye cevap veriyordu. Sağolun dedim, ben kendi siparişimi kendim veririm. Elinizde malzeme varsa şimdi alıp takmak benim amacım dedim. Tekirdağ içerisinde 30 Ağustos kutlamalarından dolayı bir çok yol kapatılmıştı. Pek dolaşma imkannı vermiyordu insana. Hadi artık buluşma yerine devam et diyerek Mahir Köfte'nin yolunu tuttum.

13:10 gibi Mahir Köfte'ye ulaştım ve bizim ekip köfteleri gömmeye başlamıştı. Tam @espresso 'nun oğlu Deniz'in köfteden pastasındaki mumu üflemesi anına denk geldim. Köfteydi tatlıydı çaydı derken yaklaşık 30 km ilerideki Vize kasabasında bulunan Çınaraltı'na gittik. Orada da biraz muhabbet sohbetten sonra dağılmaya başladık ve ben yaklaşık saat 17:15 civarı dönüşe geçmek için müsade istedim.

( Köfte fotoğrafını ekleyeyim de gelmeyenlerin tekrar canı çeksin. 😄)




Hero Dash ile uzun yol gelmem şerefine kendi Dash anahtarlığını bana hediye eden @Psyduck 'e tekrar teşekkür ederim. 😍

O kadar kilometre yoldan sonra senin bir yorgunluk birasına ihtiyacın olur diyerek, kendi imalatı olan birayı güzelce kırılmasın diye uğraşarak saran ve yanında taşıyarak getiren @espresso agam var ol. Birayı Karşıyaka Sahil'de içerken sana fotoğraf atacağım. Daha dinlendiriyorum ve vardiya da alkol almaya müsait değil bu hafta. 🥰😍 ( Dün bir alkol operasyonu oldu ancak bira daha dinlenmemiştir diye açmadım. )

Dönüş yolunda güzel bir gün batımı manzarasına denk geldim ve izlemek için durarak mola yaptım. Tam bu sırada varyatör kapağının üzerine hava filtre kutusundan yağ gelmiş olduğunu fark ettim. Hava filtresi tahliye hortumu da yağ dolmuştu. Bu Hero Dash'larda meydana gelen kronik bir sorun. Başıma geleceğini biliyordum ancak ne zaman geleceği süprizdi. Ne kadar yağ eksilttiğini kontrol etmek amacıyla yağ tamamlama kapağındaki yağ çubuğunu kontrol ettim. Çubukta seviye çizgilerinde hiç yağ görünmüyordu. 🙃 Haritalardan kontrol ettiğimde en yakın benzin istasyonu olan Malkara Petrol Ofisi istasyonundan motosiklet motor yağı aldım. Şişe ve karton bardak yardımıyla huni yaparak motor bloğuna yağ tamamladım. Aslında fazla yağ eksiltmemişti ancak yolda başıma bir iş gelmesin diye yağ çubuğunda max. ibresine gelecek şekilde yaklaşık 100 ml kadar yağ tamamlamışımdır sanırım. Motor yağını da hallettikten sonra arada yağ seviyesini kontrol ederek gönül rahatlığıyla yola devam ettim.




1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçtim bir iki molanın ardından Yazgülü Çorba ile saat 00:00 civarı kavuştuk. 😍🤩 Kelle paça çorbası içtim ve açık söylemem gerekirse çorbasına öyle ölüp bitmedim. Standart sayılabilecek bir lezzete sahipti. Tekrar yolumun üstünde denk gelse açıkçası uğramadan devam ederim.



Saat 01:40 civarı Ayvalık girişine yaklaşırken çok uyku bastırdı. Çorbanın içerisine attığım bol sarımsaktan da kaynaklı olabilir. 😅🤣 Ayvalık girişi Shell'de İstasyon bahçesinde bulunan piknik masalarında 1 saat kadar kestirdim.



O uyku ile kendimi toparlayarak dinlenmiş hissettikten sonra tekrar yola koyuldum. Çandarlı tarafından girerek, tekrar Kuzey Ege Otoyolu'nu kullandım. Yaklaşık 05:45 civarı başlangıç noktam olan Karşıyaka Soğukkuyu Shell istasyonuna vardım.






Başlangıç 780km, bitiş kilometresi 2003km olarak toplamda 1223 km, Cuma 22:30'da başladığım bu tur Pazar 05:45'de son buldu. İzmir'den Çınaraltı Çay Bahçesi arası 630 km yapmışım. Dönüşte 593 km yapmışım. 2003 km için 29.41 litre yakıt harcamışım. 8 adet yakıt ikmali yaptım.
 
Katılım
29 Tem 2015
Mesajlar
18,439
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
29 Ağustos günü işten çıkıp eve geldiğimde planım yola çıkmadan önce uyumak, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 02:00/03:00 gibi yola çıkmaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 29 Ağustos doğum günümdü ve tebrik için arayanlardan dolayı uyuyamadım. Aile ile akşam yemeği ve pasta merasimi sonrası yola çıkmaya karar verdim.

Saat 22:30 civarı İzmir Karşıyaka Soğukkuyu Shell benzin istasyonunda depoyu doldurdum. Ne olur ne olmaz, motür arızadan yolda kalırsa yakmak için, benzin biterse tamamlamak için diye rica minnet 1 litre pet içerisine yedek benzin aldım. 😂





Karşıyaka'dan çevreyoluna bağlanarak Kuzey Ege Otoyolu dedikleri, Menemen Çandarlı Paralı yolundan devam ettim. Bu yol Çandarlı'ya kadar devam ediyordu. Daha sonra Ayvalık yönüne doğru devam ederek çıkış noktasından yaklaşık 175 kilometre sonra Burhaniye Shell'de ilk molamı verdim. Biraz zorunlu bir mola oldu çünkü Hero Dash'ın yakıt deposu 5 litre benzin alıyor. Son 1 litre kaldığında benzin uyarı ışığı yanıyor. Benim amacım Yazgülü Çorba Salonu'na kadar giderek ilk molamı orada vermekti.




Daha önceden satın alarak kullandığım, uzun yollarda çok işime yarayarak beni büyük bir yükten kurtaran, Gp Kompozit hız sabitleme aparatının birleştirme civatası yolda düştü. Benzin istasyonundaki molada buraya cırt kelepçe atarak hız sabitleyiciyi tekrar kullanılabilir duruma getirdim ve kullanmaya devam ettim.

Bu hız sabitleme aparatını gerçekten tavsiye ederim. İlk kullandığınızda biraz tedirgin olabilirsiniz ancak kullanmaya alıştıktan sonra aparata eliniz alışıyor ve tedirginliğiniz gidiyor.



Burhaniye Shell yakıt ikmali ve moladan sonra tekrar yola koyuldum. Mola yerim ile Yazgülü Çorba arası yaklaşık 20 km civarıydı. Tekrar 20 km sonra durarak vakit kaybetmek ve oyalanmak istemedim açıkçası. Karnım da henüz acıkmadığı için çorbacıyı pas geçerek yola devam ettim.

Burhaniye Shell'den yaklaşık 150 km sonra 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yakınında bulunan Umurbey Shell istasyonunda yakıt molası için durdum ve saat 04:15 olmuştu. Hava soğumuş ve 1915 Çanakkale Köprüsünü fotoğraf çekebilmek için gün ışığında geçmek istediğimden bu istasyonda bir kaç saat kalmaya karar verdim. Yolu bu istikamete düşen herkese bu istasyonu tavsiye ederim. İçeride cafe tarzı koltukları olan bir yerdi. Loş ışıklar ve büyük berjer koltuklar güzel bir konfor sağladı. Sabah saat 07:00'ye kadar burada uyudum dinlendim.





Sabah ayılma faslından sonra doğan güneşle birlikte köprüye doğru tekrar yola koyuldum.



Köprüden geçerken rüzgar yok denilebilecek seviyedeydi. Ben daha şiddetli, sürüşü zorlaştırarak savuracak bir rüzgar bekliyordum açıkçası. Sabah giderken ve gece dönüşte de köprü rüzgarı yoktu. Rahat bir köprü geçişi yaptım. Köprü gören masum İzmir'li olarak geçmeden önce ve geçtikten sonra adettendir köprü ile hatıra fotoğrafı çekildim. :LOL:





Köprü geçişinden sonra karşıma gelen yol ayrımında çevreyolu üzerinden @espresso 'nun tavsiye ettiği yol ve Şarköy Uçmakdere yol ayrımı vardı. Saatin daha sabahın 08:00'i olmasını fırsat bilerek rotamı Şarköy - Uçmakdere - Tekirdağ yönüne çevirdim. Fırsat bu fırsat gelmişken Uçmakdere hac yolunu tavaf ederek hacı olayım dedim.

Şarköy'e tam varmak üzere iken @tommygun 'dan gelen "Nerelerdesin?" mesajını cevaplamak için Şarköy tabelasında durdum. Şarköy tabelası ile fotoğraf çekilerek @tommygun 'ye cevap atmak isterken motosiklet yan akalıktan sol tarafa doğru düştü. :ROFLMAO:
Sonradan takmış olduğum ön camda elcik koruma bölümü biraz dışa doğru çıkık ve camı büyüttüğünden dolayı, koruma demiri olmasına rağmen ön cam sol taraftan asfalta çarparak kırıldı. :LOL::ROFLMAO:







"Bundan sonra tabelada fotoğraf çekilmek yok. 😁Neyse nazardır" dedik. Çok moral bozmadan camın yarısını orada bırakarak yola devam ettim.



Sağ tarafım deniz, sol tarafım dağ ve bazen kasaba yerleşim yerleri olarak Uçmakdere'ye geldim.





Yamaç paraşütü ile süzülenleri fotoğraflayayım dedim ancak pek belirgin değildi fotoğrafta. Çok da durarak vakit kaybetmek istemedim açıkçası.



Uçmakdere'de kaplumbağlar bile viraj yapıyorum desem inanır mısınız? 😅




Uçmakdere'den Tekirdağ merkeze vardığımda Gp Kompozit bayisi araştırdım internetten. Amacım ellerinde varsa kırılan ön camımın yenisini alarak değiştirmekti. İki tane Gp Kompozit bayisi gezdim, bir tane Hero servisi gezdim ancak ellerinde cam yoktu. Benim motüre uygun camı geçtim ellerinde hiç Gp Kompozit ürünü yoktu. Kardeşim sen bu markanın bayisi isen elinde belirli bir miktarda ürün stoğu tutmak zorunda değil misin? İki bayi de bana siparişle getirtiriz diye cevap veriyordu. Sağolun dedim, ben kendi siparişimi kendim veririm. Elinizde malzeme varsa şimdi alıp takmak benim amacım dedim. Tekirdağ içerisinde 30 Ağustos kutlamalarından dolayı bir çok yol kapatılmıştı. Pek dolaşma imkannı vermiyordu insana. Hadi artık buluşma yerine devam et diyerek Mahir Köfte'nin yolunu tuttum.

13:10 gibi Mahir Köfte'ye ulaştım ve bizim ekip köfteleri gömmeye başlamıştı. Tam @espresso 'nun oğlu Deniz'in köfteden pastasındaki mumu üflemesi anına denk geldim. Köfteydi tatlıydı çaydı derken yaklaşık 30 km ilerideki Vize kasabasında bulunan Çınaraltı'na gittik. Orada da biraz muhabbet sohbetten sonra dağılmaya başladık ve ben yaklaşık saat 17:15 civarı dönüşe geçmek için müsade istedim.

( Köfte fotoğrafını ekleyeyim de gelmeyenlerin tekrar canı çeksin. 😄)




Hero Dash ile uzun yol gelmem şerefine kendi Dash anahtarlığını bana hediye eden @Psyduck 'e tekrar teşekkür ederim. 😍

O kadar kilometre yoldan sonra senin bir yorgunluk birasına ihtiyacın olur diyerek, kendi imalatı olan birayı güzelce kırılmasın diye uğraşarak saran ve yanında taşıyarak getiren @espresso agam var ol. Birayı Karşıyaka Sahil'de içerken sana fotoğraf atacağım. Daha dinlendiriyorum ve vardiya da alkol almaya müsait değil bu hafta. 🥰😍 ( Dün bir alkol operasyonu oldu ancak bira daha dinlenmemiştir diye açmadım. )

Dönüş yolunda güzel bir gün batımı manzarasına denk geldim ve izlemek için durarak mola yaptım. Tam bu sırada varyatör kapağının üzerine hava filtre kutusundan yağ gelmiş olduğunu fark ettim. Hava filtresi tahliye hortumu da yağ dolmuştu. Bu Hero Dash'larda meydana gelen kronik bir sorun. Başıma geleceğini biliyordum ancak ne zaman geleceği süprizdi. Ne kadar yağ eksilttiğini kontrol etmek amacıyla yağ tamamlama kapağındaki yağ çubuğunu kontrol ettim. Çubukta seviye çizgilerinde hiç yağ görünmüyordu. 🙃 Haritalardan kontrol ettiğimde en yakın benzin istasyonu olan Malkara Petrol Ofisi istasyonundan motosiklet motor yağı aldım. Şişe ve karton bardak yardımıyla huni yaparak motor bloğuna yağ tamamladım. Aslında fazla yağ eksiltmemişti ancak yolda başıma bir iş gelmesin diye yağ çubuğunda max. ibresine gelecek şekilde yaklaşık 100 ml kadar yağ tamamlamışımdır sanırım. Motor yağını da hallettikten sonra arada yağ seviyesini kontrol ederek gönül rahatlığıyla yola devam ettim.




1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçtim bir iki molanın ardından Yazgülü Çorba ile saat 00:00 civarı kavuştuk. 😍🤩 Kelle paça çorbası içtim ve açık söylemem gerekirse çorbasına öyle ölüp bitmedim. Standart sayılabilecek bir lezzete sahipti. Tekrar yolumun üstünde denk gelse açıkçası uğramadan devam ederim.



Saat 01:40 civarı Ayvalık girişine yaklaşırken çok uyku bastırdı. Çorbanın içerisine attığım bol sarımsaktan da kaynaklı olabilir. 😅🤣 Ayvalık girişi Shell'de İstasyon bahçesinde bulunan piknik masalarında 1 saat kadar kestirdim.



O uyku ile kendimi toparlayarak dinlenmiş hissettikten sonra tekrar yola koyuldum. Çandarlı tarafından girerek, tekrar Kuzey Ege Otoyolu'nu kullandım. Yaklaşık 05:45 civarı başlangıç noktam olan Karşıyaka Soğukkuyu Shell istasyonuna vardım.






Başlangıç 780km, bitiş kilometresi 2003km olarak toplamda 1223 km, Cuma 22:30'da başladığım bu tur Pazar 05:45'de son buldu. İzmir'den Çınaraltı Çay Bahçesi arası 630 km yapmışım. Dönüşte 593 km yapmışım. 2003 km için 29.41 litre yakıt harcamışım. 8 adet yakıt ikmali yaptım.
Helal olsun, senin yaptığını kimse kolay kolay yapamaz.
 
Katılım
15 Tem 2007
Mesajlar
2,631
Köprüden geçerken rüzgar yok denilebilecek seviyedeydi. Ben daha şiddetli, sürüşü zorlaştırarak savuracak bir rüzgar bekliyordum açıkçası. Sabah giderken ve gece dönüşte de köprü rüzgarı yoktu. Rahat bir köprü geçişi yaptım. Köprü gören masum İzmir'li olarak geçmeden önce ve geçtikten sonra adettendir köprü ile hatıra fotoğrafı çekildim. :LOL:


Bende Perşembe günü Gelibolu Eceabat civarın da geziniyordum. Acayip fırtına vardı. Öyle titredim ki montun altına rüzgarlık giyinmek zorunda kaldım. Sen yine iyi kurtarmışsın
 

Ged

Katılım
19 Ağu 2025
Mesajlar
1,439
Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
29 Ağustos günü işten çıkıp eve geldiğimde planım yola çıkmadan önce uyumak, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 02:00/03:00 gibi yola çıkmaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 29 Ağustos doğum günümdü ve tebrik için arayanlardan dolayı uyuyamadım. Aile ile akşam yemeği ve pasta merasimi sonrası yola çıkmaya karar verdim.

Saat 22:30 civarı İzmir Karşıyaka Soğukkuyu Shell benzin istasyonunda depoyu doldurdum. Ne olur ne olmaz, motür arızadan yolda kalırsa yakmak için, benzin biterse tamamlamak için diye rica minnet 1 litre pet içerisine yedek benzin aldım. 😂





Karşıyaka'dan çevreyoluna bağlanarak Kuzey Ege Otoyolu dedikleri, Menemen Çandarlı Paralı yolundan devam ettim. Bu yol Çandarlı'ya kadar devam ediyordu. Daha sonra Ayvalık yönüne doğru devam ederek çıkış noktasından yaklaşık 175 kilometre sonra Burhaniye Shell'de ilk molamı verdim. Biraz zorunlu bir mola oldu çünkü Hero Dash'ın yakıt deposu 5 litre benzin alıyor. Son 1 litre kaldığında benzin uyarı ışığı yanıyor. Benim amacım Yazgülü Çorba Salonu'na kadar giderek ilk molamı orada vermekti.




Daha önceden satın alarak kullandığım, uzun yollarda çok işime yarayarak beni büyük bir yükten kurtaran, Gp Kompozit hız sabitleme aparatının birleştirme civatası yolda düştü. Benzin istasyonundaki molada buraya cırt kelepçe atarak hız sabitleyiciyi tekrar kullanılabilir duruma getirdim ve kullanmaya devam ettim.

Bu hız sabitleme aparatını gerçekten tavsiye ederim. İlk kullandığınızda biraz tedirgin olabilirsiniz ancak kullanmaya alıştıktan sonra aparata eliniz alışıyor ve tedirginliğiniz gidiyor.



Burhaniye Shell yakıt ikmali ve moladan sonra tekrar yola koyuldum. Mola yerim ile Yazgülü Çorba arası yaklaşık 20 km civarıydı. Tekrar 20 km sonra durarak vakit kaybetmek ve oyalanmak istemedim açıkçası. Karnım da henüz acıkmadığı için çorbacıyı pas geçerek yola devam ettim.

Burhaniye Shell'den yaklaşık 150 km sonra 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yakınında bulunan Umurbey Shell istasyonunda yakıt molası için durdum ve saat 04:15 olmuştu. Hava soğumuş ve 1915 Çanakkale Köprüsünü fotoğraf çekebilmek için gün ışığında geçmek istediğimden bu istasyonda bir kaç saat kalmaya karar verdim. Yolu bu istikamete düşen herkese bu istasyonu tavsiye ederim. İçeride cafe tarzı koltukları olan bir yerdi. Loş ışıklar ve büyük berjer koltuklar güzel bir konfor sağladı. Sabah saat 07:00'ye kadar burada uyudum dinlendim.





Sabah ayılma faslından sonra doğan güneşle birlikte köprüye doğru tekrar yola koyuldum.



Köprüden geçerken rüzgar yok denilebilecek seviyedeydi. Ben daha şiddetli, sürüşü zorlaştırarak savuracak bir rüzgar bekliyordum açıkçası. Sabah giderken ve gece dönüşte de köprü rüzgarı yoktu. Rahat bir köprü geçişi yaptım. Köprü gören masum İzmir'li olarak geçmeden önce ve geçtikten sonra adettendir köprü ile hatıra fotoğrafı çekildim. :LOL:





Köprü geçişinden sonra karşıma gelen yol ayrımında çevreyolu üzerinden @espresso 'nun tavsiye ettiği yol ve Şarköy Uçmakdere yol ayrımı vardı. Saatin daha sabahın 08:00'i olmasını fırsat bilerek rotamı Şarköy - Uçmakdere - Tekirdağ yönüne çevirdim. Fırsat bu fırsat gelmişken Uçmakdere hac yolunu tavaf ederek hacı olayım dedim.

Şarköy'e tam varmak üzere iken @tommygun 'dan gelen "Nerelerdesin?" mesajını cevaplamak için Şarköy tabelasında durdum. Şarköy tabelası ile fotoğraf çekilerek @tommygun 'ye cevap atmak isterken motosiklet yan akalıktan sol tarafa doğru düştü. :ROFLMAO:
Sonradan takmış olduğum ön camda elcik koruma bölümü biraz dışa doğru çıkık ve camı büyüttüğünden dolayı, koruma demiri olmasına rağmen ön cam sol taraftan asfalta çarparak kırıldı. :LOL::ROFLMAO:







"Bundan sonra tabelada fotoğraf çekilmek yok. 😁Neyse nazardır" dedik. Çok moral bozmadan camın yarısını orada bırakarak yola devam ettim.



Sağ tarafım deniz, sol tarafım dağ ve bazen kasaba yerleşim yerleri olarak Uçmakdere'ye geldim.





Yamaç paraşütü ile süzülenleri fotoğraflayayım dedim ancak pek belirgin değildi fotoğrafta. Çok da durarak vakit kaybetmek istemedim açıkçası.



Uçmakdere'de kaplumbağlar bile viraj yapıyorum desem inanır mısınız? 😅




Uçmakdere'den Tekirdağ merkeze vardığımda Gp Kompozit bayisi araştırdım internetten. Amacım ellerinde varsa kırılan ön camımın yenisini alarak değiştirmekti. İki tane Gp Kompozit bayisi gezdim, bir tane Hero servisi gezdim ancak ellerinde cam yoktu. Benim motüre uygun camı geçtim ellerinde hiç Gp Kompozit ürünü yoktu. Kardeşim sen bu markanın bayisi isen elinde belirli bir miktarda ürün stoğu tutmak zorunda değil misin? İki bayi de bana siparişle getirtiriz diye cevap veriyordu. Sağolun dedim, ben kendi siparişimi kendim veririm. Elinizde malzeme varsa şimdi alıp takmak benim amacım dedim. Tekirdağ içerisinde 30 Ağustos kutlamalarından dolayı bir çok yol kapatılmıştı. Pek dolaşma imkannı vermiyordu insana. Hadi artık buluşma yerine devam et diyerek Mahir Köfte'nin yolunu tuttum.

13:10 gibi Mahir Köfte'ye ulaştım ve bizim ekip köfteleri gömmeye başlamıştı. Tam @espresso 'nun oğlu Deniz'in köfteden pastasındaki mumu üflemesi anına denk geldim. Köfteydi tatlıydı çaydı derken yaklaşık 30 km ilerideki Vize kasabasında bulunan Çınaraltı'na gittik. Orada da biraz muhabbet sohbetten sonra dağılmaya başladık ve ben yaklaşık saat 17:15 civarı dönüşe geçmek için müsade istedim.

( Köfte fotoğrafını ekleyeyim de gelmeyenlerin tekrar canı çeksin. 😄)




Hero Dash ile uzun yol gelmem şerefine kendi Dash anahtarlığını bana hediye eden @Psyduck 'e tekrar teşekkür ederim. 😍

O kadar kilometre yoldan sonra senin bir yorgunluk birasına ihtiyacın olur diyerek, kendi imalatı olan birayı güzelce kırılmasın diye uğraşarak saran ve yanında taşıyarak getiren @espresso agam var ol. Birayı Karşıyaka Sahil'de içerken sana fotoğraf atacağım. Daha dinlendiriyorum ve vardiya da alkol almaya müsait değil bu hafta. 🥰😍 ( Dün bir alkol operasyonu oldu ancak bira daha dinlenmemiştir diye açmadım. )

Dönüş yolunda güzel bir gün batımı manzarasına denk geldim ve izlemek için durarak mola yaptım. Tam bu sırada varyatör kapağının üzerine hava filtre kutusundan yağ gelmiş olduğunu fark ettim. Hava filtresi tahliye hortumu da yağ dolmuştu. Bu Hero Dash'larda meydana gelen kronik bir sorun. Başıma geleceğini biliyordum ancak ne zaman geleceği süprizdi. Ne kadar yağ eksilttiğini kontrol etmek amacıyla yağ tamamlama kapağındaki yağ çubuğunu kontrol ettim. Çubukta seviye çizgilerinde hiç yağ görünmüyordu. 🙃 Haritalardan kontrol ettiğimde en yakın benzin istasyonu olan Malkara Petrol Ofisi istasyonundan motosiklet motor yağı aldım. Şişe ve karton bardak yardımıyla huni yaparak motor bloğuna yağ tamamladım. Aslında fazla yağ eksiltmemişti ancak yolda başıma bir iş gelmesin diye yağ çubuğunda max. ibresine gelecek şekilde yaklaşık 100 ml kadar yağ tamamlamışımdır sanırım. Motor yağını da hallettikten sonra arada yağ seviyesini kontrol ederek gönül rahatlığıyla yola devam ettim.




1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçtim bir iki molanın ardından Yazgülü Çorba ile saat 00:00 civarı kavuştuk. 😍🤩 Kelle paça çorbası içtim ve açık söylemem gerekirse çorbasına öyle ölüp bitmedim. Standart sayılabilecek bir lezzete sahipti. Tekrar yolumun üstünde denk gelse açıkçası uğramadan devam ederim.



Saat 01:40 civarı Ayvalık girişine yaklaşırken çok uyku bastırdı. Çorbanın içerisine attığım bol sarımsaktan da kaynaklı olabilir. 😅🤣 Ayvalık girişi Shell'de İstasyon bahçesinde bulunan piknik masalarında 1 saat kadar kestirdim.



O uyku ile kendimi toparlayarak dinlenmiş hissettikten sonra tekrar yola koyuldum. Çandarlı tarafından girerek, tekrar Kuzey Ege Otoyolu'nu kullandım. Yaklaşık 05:45 civarı başlangıç noktam olan Karşıyaka Soğukkuyu Shell istasyonuna vardım.






Başlangıç 780km, bitiş kilometresi 2003km olarak toplamda 1223 km, Cuma 22:30'da başladığım bu tur Pazar 05:45'de son buldu. İzmir'den Çınaraltı Çay Bahçesi arası 630 km yapmışım. Dönüşte 593 km yapmışım. 2003 km için 29.41 litre yakıt harcamışım. 8 adet yakıt ikmali yaptım.
O kadar sarimsak sonrasi ben kaskin icinde nasil nefes aldin onu merak ediyorum😂 anadolu yakasina gelirsen bi kelle paca ismarlayayim, belki begenirsin, ardindan da tantuni🤤
 

Ged

Katılım
19 Ağu 2025
Mesajlar
1,439
Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

Bence corba da tantuni de fena degil. Arada canim cekince gidiyorum. Mersinli biri tavsiye etmisti.
Ama tabi hala
Neresi o tantunici?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada sahibindende 50k km alti er6f'ler var😬
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
21,008
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Fotolar toplu olunca kim kimdir tanımıyoruz. :)
Tomicanı ve mert i tanıdık bir tek...
Yok mu şööle kim kimdir tanıtacak babayiğit ?...
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Haberler kötü maalesef. Bugün sağ olsun @Memcoş48 işini gücünü bırakıp geldi yanıma. Öncelikle aküyü kontrol ettik. Eksi kutbu okside olmuştu, onu iyice bir temizledik. Aküyü ölçtük, marş basmıyorken 12,8 gösteriyordu. Yine de aküyü söküp şarja koyduk. Ardından sigortaları kontrol ettik, sağlamlardı. Aküyü şarj ettikten sonra takıp denedik, değişen bir şey yoktu. Marş motorunun kömürleri için çekiçle biraz hafif hafi vurduk, değişen bir şey olmadı. Memcoş48'in arabasının aküsünden takviye alalım dedik, çalışmadı. Akü kutup başlarını söküp onun arabadan takviye yapalım dedik, yine değişen bir şey olmadı. Motoru vurduralım dedik, garip gurup sesler geldi ama çalışmadı, hatta arka teker yalpalıyor gibi oldu. Bizim amatör anlamda teşhisimiz motorun kilitlenmiş olduğu yönünde. Yani Er6f'in ruhuna El Fatiha.
Maalesef blokta sorun olma ihtimali yüksek görünüyor. Motor sıkışmış ve dönmüyor gibi; döndürmeye çalışınca ve de vurdurunca mekanik sesler çıkarıyor. Çok zorlamadık. Olaydan birkaç gün önce hayli artan titreşim ve olay esnasında motorun birden güçten düşüp stop etmeye yakın bloktan çat diye bir ses gelip stop etmesi pek hayra alamet değil. Değerli kardeşime onca km boyunca eşlik eden, güzel anılar ve onlarca dost biriktirmesine vesile olan haşin ve kara Er6f'in inziva zamanı gelmiş gibi duruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

29 Ağustos günü işten çıkıp eve geldiğimde planım yola çıkmadan önce uyumak, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece 02:00/03:00 gibi yola çıkmaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. 29 Ağustos doğum günümdü ve tebrik için arayanlardan dolayı uyuyamadım. Aile ile akşam yemeği ve pasta merasimi sonrası yola çıkmaya karar verdim.

Saat 22:30 civarı İzmir Karşıyaka Soğukkuyu Shell benzin istasyonunda depoyu doldurdum. Ne olur ne olmaz, motür arızadan yolda kalırsa yakmak için, benzin biterse tamamlamak için diye rica minnet 1 litre pet içerisine yedek benzin aldım. 😂





Karşıyaka'dan çevreyoluna bağlanarak Kuzey Ege Otoyolu dedikleri, Menemen Çandarlı Paralı yolundan devam ettim. Bu yol Çandarlı'ya kadar devam ediyordu. Daha sonra Ayvalık yönüne doğru devam ederek çıkış noktasından yaklaşık 175 kilometre sonra Burhaniye Shell'de ilk molamı verdim. Biraz zorunlu bir mola oldu çünkü Hero Dash'ın yakıt deposu 5 litre benzin alıyor. Son 1 litre kaldığında benzin uyarı ışığı yanıyor. Benim amacım Yazgülü Çorba Salonu'na kadar giderek ilk molamı orada vermekti.




Daha önceden satın alarak kullandığım, uzun yollarda çok işime yarayarak beni büyük bir yükten kurtaran, Gp Kompozit hız sabitleme aparatının birleştirme civatası yolda düştü. Benzin istasyonundaki molada buraya cırt kelepçe atarak hız sabitleyiciyi tekrar kullanılabilir duruma getirdim ve kullanmaya devam ettim.

Bu hız sabitleme aparatını gerçekten tavsiye ederim. İlk kullandığınızda biraz tedirgin olabilirsiniz ancak kullanmaya alıştıktan sonra aparata eliniz alışıyor ve tedirginliğiniz gidiyor.



Burhaniye Shell yakıt ikmali ve moladan sonra tekrar yola koyuldum. Mola yerim ile Yazgülü Çorba arası yaklaşık 20 km civarıydı. Tekrar 20 km sonra durarak vakit kaybetmek ve oyalanmak istemedim açıkçası. Karnım da henüz acıkmadığı için çorbacıyı pas geçerek yola devam ettim.

Burhaniye Shell'den yaklaşık 150 km sonra 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yakınında bulunan Umurbey Shell istasyonunda yakıt molası için durdum ve saat 04:15 olmuştu. Hava soğumuş ve 1915 Çanakkale Köprüsünü fotoğraf çekebilmek için gün ışığında geçmek istediğimden bu istasyonda bir kaç saat kalmaya karar verdim. Yolu bu istikamete düşen herkese bu istasyonu tavsiye ederim. İçeride cafe tarzı koltukları olan bir yerdi. Loş ışıklar ve büyük berjer koltuklar güzel bir konfor sağladı. Sabah saat 07:00'ye kadar burada uyudum dinlendim.





Sabah ayılma faslından sonra doğan güneşle birlikte köprüye doğru tekrar yola koyuldum.



Köprüden geçerken rüzgar yok denilebilecek seviyedeydi. Ben daha şiddetli, sürüşü zorlaştırarak savuracak bir rüzgar bekliyordum açıkçası. Sabah giderken ve gece dönüşte de köprü rüzgarı yoktu. Rahat bir köprü geçişi yaptım. Köprü gören masum İzmir'li olarak geçmeden önce ve geçtikten sonra adettendir köprü ile hatıra fotoğrafı çekildim. :LOL:





Köprü geçişinden sonra karşıma gelen yol ayrımında çevreyolu üzerinden @espresso 'nun tavsiye ettiği yol ve Şarköy Uçmakdere yol ayrımı vardı. Saatin daha sabahın 08:00'i olmasını fırsat bilerek rotamı Şarköy - Uçmakdere - Tekirdağ yönüne çevirdim. Fırsat bu fırsat gelmişken Uçmakdere hac yolunu tavaf ederek hacı olayım dedim.

Şarköy'e tam varmak üzere iken @tommygun 'dan gelen "Nerelerdesin?" mesajını cevaplamak için Şarköy tabelasında durdum. Şarköy tabelası ile fotoğraf çekilerek @tommygun 'ye cevap atmak isterken motosiklet yan akalıktan sol tarafa doğru düştü. :ROFLMAO:
Sonradan takmış olduğum ön camda elcik koruma bölümü biraz dışa doğru çıkık ve camı büyüttüğünden dolayı, koruma demiri olmasına rağmen ön cam sol taraftan asfalta çarparak kırıldı. :LOL::ROFLMAO:







"Bundan sonra tabelada fotoğraf çekilmek yok. 😁Neyse nazardır" dedik. Çok moral bozmadan camın yarısını orada bırakarak yola devam ettim.



Sağ tarafım deniz, sol tarafım dağ ve bazen kasaba yerleşim yerleri olarak Uçmakdere'ye geldim.





Yamaç paraşütü ile süzülenleri fotoğraflayayım dedim ancak pek belirgin değildi fotoğrafta. Çok da durarak vakit kaybetmek istemedim açıkçası.



Uçmakdere'de kaplumbağlar bile viraj yapıyorum desem inanır mısınız? 😅




Uçmakdere'den Tekirdağ merkeze vardığımda Gp Kompozit bayisi araştırdım internetten. Amacım ellerinde varsa kırılan ön camımın yenisini alarak değiştirmekti. İki tane Gp Kompozit bayisi gezdim, bir tane Hero servisi gezdim ancak ellerinde cam yoktu. Benim motüre uygun camı geçtim ellerinde hiç Gp Kompozit ürünü yoktu. Kardeşim sen bu markanın bayisi isen elinde belirli bir miktarda ürün stoğu tutmak zorunda değil misin? İki bayi de bana siparişle getirtiriz diye cevap veriyordu. Sağolun dedim, ben kendi siparişimi kendim veririm. Elinizde malzeme varsa şimdi alıp takmak benim amacım dedim. Tekirdağ içerisinde 30 Ağustos kutlamalarından dolayı bir çok yol kapatılmıştı. Pek dolaşma imkannı vermiyordu insana. Hadi artık buluşma yerine devam et diyerek Mahir Köfte'nin yolunu tuttum.

13:10 gibi Mahir Köfte'ye ulaştım ve bizim ekip köfteleri gömmeye başlamıştı. Tam @espresso 'nun oğlu Deniz'in köfteden pastasındaki mumu üflemesi anına denk geldim. Köfteydi tatlıydı çaydı derken yaklaşık 30 km ilerideki Vize kasabasında bulunan Çınaraltı'na gittik. Orada da biraz muhabbet sohbetten sonra dağılmaya başladık ve ben yaklaşık saat 17:15 civarı dönüşe geçmek için müsade istedim.

( Köfte fotoğrafını ekleyeyim de gelmeyenlerin tekrar canı çeksin. 😄)




Hero Dash ile uzun yol gelmem şerefine kendi Dash anahtarlığını bana hediye eden @Psyduck 'e tekrar teşekkür ederim. 😍

O kadar kilometre yoldan sonra senin bir yorgunluk birasına ihtiyacın olur diyerek, kendi imalatı olan birayı güzelce kırılmasın diye uğraşarak saran ve yanında taşıyarak getiren @espresso agam var ol. Birayı Karşıyaka Sahil'de içerken sana fotoğraf atacağım. Daha dinlendiriyorum ve vardiya da alkol almaya müsait değil bu hafta. 🥰😍 ( Dün bir alkol operasyonu oldu ancak bira daha dinlenmemiştir diye açmadım. )

Dönüş yolunda güzel bir gün batımı manzarasına denk geldim ve izlemek için durarak mola yaptım. Tam bu sırada varyatör kapağının üzerine hava filtre kutusundan yağ gelmiş olduğunu fark ettim. Hava filtresi tahliye hortumu da yağ dolmuştu. Bu Hero Dash'larda meydana gelen kronik bir sorun. Başıma geleceğini biliyordum ancak ne zaman geleceği süprizdi. Ne kadar yağ eksilttiğini kontrol etmek amacıyla yağ tamamlama kapağındaki yağ çubuğunu kontrol ettim. Çubukta seviye çizgilerinde hiç yağ görünmüyordu. 🙃 Haritalardan kontrol ettiğimde en yakın benzin istasyonu olan Malkara Petrol Ofisi istasyonundan motosiklet motor yağı aldım. Şişe ve karton bardak yardımıyla huni yaparak motor bloğuna yağ tamamladım. Aslında fazla yağ eksiltmemişti ancak yolda başıma bir iş gelmesin diye yağ çubuğunda max. ibresine gelecek şekilde yaklaşık 100 ml kadar yağ tamamlamışımdır sanırım. Motor yağını da hallettikten sonra arada yağ seviyesini kontrol ederek gönül rahatlığıyla yola devam ettim.




1915 Çanakkale Köprüsü'nü geçtim bir iki molanın ardından Yazgülü Çorba ile saat 00:00 civarı kavuştuk. 😍🤩 Kelle paça çorbası içtim ve açık söylemem gerekirse çorbasına öyle ölüp bitmedim. Standart sayılabilecek bir lezzete sahipti. Tekrar yolumun üstünde denk gelse açıkçası uğramadan devam ederim.



Saat 01:40 civarı Ayvalık girişine yaklaşırken çok uyku bastırdı. Çorbanın içerisine attığım bol sarımsaktan da kaynaklı olabilir. 😅🤣 Ayvalık girişi Shell'de İstasyon bahçesinde bulunan piknik masalarında 1 saat kadar kestirdim.



O uyku ile kendimi toparlayarak dinlenmiş hissettikten sonra tekrar yola koyuldum. Çandarlı tarafından girerek, tekrar Kuzey Ege Otoyolu'nu kullandım. Yaklaşık 05:45 civarı başlangıç noktam olan Karşıyaka Soğukkuyu Shell istasyonuna vardım.






Başlangıç 780km, bitiş kilometresi 2003km olarak toplamda 1223 km, Cuma 22:30'da başladığım bu tur Pazar 05:45'de son buldu. İzmir'den Çınaraltı Çay Bahçesi arası 630 km yapmışım. Dönüşte 593 km yapmışım. 2003 km için 29.41 litre yakıt harcamışım. 8 adet yakıt ikmali yaptım.
Yapıyorsun bu sporu dostum🧿🧿
 
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
8,142
Maalesef blokta sorun olma ihtimali yüksek görünüyor. Motor sıkışmış ve dönmüyor gibi; döndürmeye çalışınca ve de vurdurunca mekanik sesler çıkarıyor. Çok zorlamadık. Olaydan birkaç gün önce hayli artan titreşim ve olay esnasında motorun birden güçten düşüp stop etmeye yakın bloktan çat diye bir ses gelip stop etmesi pek hayra alamet değil. Değerli kardeşime onca km boyunca eşlik eden, güzel anılar ve onlarca dost biriktirmesine vesile olan haşin ve kara Er6f'in inziva zamanı gelmiş gibi duruyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:


Yapıyorsun bu sporu dostum🧿🧿
Hacim,yanlis hatirlamiyorsam sende daha once sym wolf vardi degil mi?

Epeydir foruma girmiyordum.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Hacim,yanlis hatirlamiyorsam sende daha once sym wolf vardi degil mi?

Epeydir foruma girmiyordum.
Evet dostum. İlk motorum 2012 Tvs apache Rtr150'den sonra 2018 sonbaharında Sym Wolf 250'ye geçtim. 5,5 yıl 20 bin km.den sonra satıp 2024 Nisan ayında başlarım böyle işe yaş 45'i geçti 50 ye doğru gidiyor ne zaman hayalimdeki motosiklete bineceğim deyip tam 2015 model V-strom alacakken😬 birde baktım Triumph Tiger 800 XRx'in üstündeyim😅😂 Sende de Apache Rtr180 vardı diye hatırlıyorum. Epey bir zamandır görünmüyordun, yeniden buralarda olmana sevindim.
 
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
8,142
Evet dostum. İlk motorum 2012 Tvs apache Rtr150'den sonra 2018 sonbaharında Sym Wolf 250'ye geçtim. 5,5 yıl 20 bin km.den sonra satıp 2024 Nisan ayında başlarım böyle işe yaş 45'i geçti 50 ye doğru gidiyor ne zaman hayalimdeki motosiklete bineceğim deyip tam 2015 model V-strom alacakken😬 birde baktım Triumph Tiger 800 XRx'in üstündeyim😅😂 Sende de Apache Rtr180 vardı diye hatırlıyorum. Epey bir zamandır görünmüyordun, yeniden buralarda olmana sevindim.
Kaza bela uzak olsun abi,tiger lara cok pis yanliyorum 95 beygiri ve 3 silindiri fena,beni korkutan bulundugum yerde saglam usta ve parca tedarik problemi var,yoksa 300-350k lara ne makinalar var:)

Isleri gucleri bi dogrulatamadim,kafadan 2 sene koptum forumdan,bu aralar motor arayisindayim,kafa epey karisti bir yandan versys bir yandan dL 650 diger yandan baslarim debriyajina zincirine deyip burgman650 alip motor defterini komple kapat kafasindayim:)

Hayirlisi artik.
 
Katılım
4 Haz 2016
Mesajlar
1,353
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kaza bela uzak olsun abi,tiger lara cok pis yanliyorum 95 beygiri ve 3 silindiri fena,beni korkutan bulundugum yerde saglam usta ve parca tedarik problemi var,yoksa 300-350k lara ne makinalar var:)

Isleri gucleri bi dogrulatamadim,kafadan 2 sene koptum forumdan,bu aralar motor arayisindayim,kafa epey karisti bir yandan versys bir yandan dL 650 diger yandan baslarim debriyajina zincirine deyip burgman650 alip motor defterini komple kapat kafasindayim:)

Hayirlisi artik.
Dostum inşallah işi gücü yoluna koyup dilediğin, hoşuna giden motora ulaşırsın. Ama haliyle motor seçerken çeşitli unsurlar kafa karıştırıp karar vermeyi etkiliyor. İster istemez bulunduğun bölgeye göre usta, yedek parça ve bakım maliyetlerini de gözönünde bulundurmak gerekiyor. İmkan olursa kafandaki motorları sürüp son kararı öyle ver derim.
 
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
9,795
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
@mertowski demek senin de doğumgünün 29 Ağustos'muş. Bizim ikizlerin de 29 Ağustos, Cuma günü evde küçük bir kutlama yaptık, artık 13 yaşında oldular, bakalım daha kaç yıl bizimle kutlayacaklar, 3-5 yıl sonra kendi başlarına kutlamak isteyecekleri garanti.

Bu sefer geziye benimle gelme sırası Deniz'deydi. Daha önceki köfte gezisine Ali gelmişti, tommygun, Cyan ve Gökhan vardı o gezide, Ali kardeşine anlatmış, sabah Deniz heyecanlıydı, sabah 9 gibi kalktım, kahvemi içip kendime geldim, Deniz de köftelerin hatırına kahvaltıda az yemiş, ekipmanlarımızı giyinip saat 10'da evden çıkıp motoru çıkardık, ve yola çıktık, yaklaşık 1 saatlik sürüşle Saray'a ulaştık, zaten geriye doğru ara yollardan süreceğimiz için değişiklik olsun diye otobana çıkıp Saray'a gittik.
Saray'da buluşma noktamız olan BP istasyonuna vardık, 10-15dk bekledikten sonra 4 motor geldi. Sigara molası, hoşgeldin falan muhabbetten sonra 5 motor Ahmetbey kasabasına doğru yola çıktık. Saray şehir içi kalabalığından çıktıktan sonra yol güzelleşti, Ahmetbey'e kadar güzel güzel sürdük ve Mahir köfte önüne parkettik.
Masaları birleştirdik, direkt oraya gelenler de geldiler, sohbet muhabbet derken köfteler geldi, Deniz'in doğumgünü olduğu için köfteye mum diktik, tam o sırada Mertovski de mekana vadı.
Köfteleri yedik, çaylarıızı içtik, sohbet güzel, çay bahçesi gibi bir yer bulalım dedik, Ahmetbey'deki çay bahçesi kapalıymış, daha önce Kırklareli gezisi dönüşünde Haluk ve Cyan Vize - Saray arasında Çakıllı köyünde Çınaraltı diye bir çay bahçesine gidip mekanı beğenmişlerdi, yaklaşık 30km yol vardı. Motorlara binip yola çıktık, bu kadar çok motor bir arada ilk başta biraz çekindim ama kimse gaza gelip yardırmaya kalkmadı, sakin sakin sürdük, Trakya'nın dümdüz ovalarından geçen dümdüz yollardan Çakıllı köyüne ulaşıp mekana oturduk, kocaman 580 küsür yaşında bir çınar ağacı altında güzel bir mekandı, dondurma da varmış mekanda. Biraz orada sohbet ettikten sonra evlere dönüş yoluna geçmek için oradan ayrıldık, biz Vize yönüne dğru gittik, Vize - Ahmetbey kavşağından Ahmetbey yönüne dönüp Ahmetbey'den E5'e çıkan yoldan Lüleburgaz'a döndük.
Planımda akşam 19:30'da burada Lüleburgaz motosiklet klubunun düzenlediği korteje katılmak vardı, Deniz yorulmuş, o evde kalmak istedi, onu eve bıraktım ben kortej buluşmasının olacağı yere gittim. Akşamüzeri hava kararmadan korteje katılıp bir sürü motor şehri boydan boya geçtik.

Eve dönüp motoru parkettim, zinciri yağladım, eve çıktım, öğlenki köftelerden sonra akşam da yemek yiyecek halim yoktu, gece bir bira içtim. :)

Ahmetbey bana yakın, biraz yol yapalım diye Saray'a kadar gittiğimiz halde 250km yolu anca yapmışız.

Deniz bir sürü değişik farklı motoru ilk defa bir arada görmüş oldu. En çok BMW GS'leri beğenmiş, en güzel GS de Nikki'nin GS'miş.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst