30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Birkaç güne kadar detaylı gezi raporunu yazacağım bir turda olduğumdan bu etkinliğe katılamadım.

Hacmi küçük kalbi büyük motoruyla İzmirden kalkıp buluşmaya giden @mertowski ve İzmire dönüşü biraz maceralı ve de külfetli olan @tommygun başta olmak üzere katılan herkesin eline ve motoruna sağlık.

Katılımcıların bazılarıyla önceki Kırklareli buluşmasında tanışmıştım.

Tanışamadıklarımla da inşallah Ankara buluşmasında tanışırız.

@espresso Ankaraya gelirken bir oğlunu kendi ve diğerini de @Cyan alırsa hanımköy vizesini alması zor olmaz kanımca.

Ankaraya gelmek için mesela Bursada buluşulursa, hem İzmir hem Çanakkale ve hem de İstanbul/Trakya ekipleri Bursa-Ankara arasını eğlenceli ve elleri alet tutan @Nikkfurie ve @Motoseverrr'in de teknik destekleri sayesinde yolda kalmaya meyilli motorlara anında müdahale ederek güvenli bir şekilde yolculuk tamamlanır.

Sonbaharda çok güzel olur Ankara. 😄

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sport-touringlerin uzun yol keyfi fazla gömülüyor bence, gömmek demeyeyim de yani, hafif eğik karenajlı bir motorla canavar gibi yol yapılabiliyor ya. Versys'le bir km'm yok ama biraz fazla dik de gelebiliyor bazen insanlara. Dik motorla yol yapılmaz gibi bir laf etmeyeceğim tabii de, hafif eğik de güzel oluyor =)
Hafif eğik en güzeli. Dimdik oturmayı ben de sevmiyorum. V Strom'da uzun olmama rağmen çok hafif öne eğilmem gerekiyor mesela, kazık gibi dimdik oturuşlu değil ama bir sport touring'den kayda değer dik tabi. Nikkfurie sormuştu neden uzun boyunla gidon yükseltme takmıyorsun diye, işte tam da kazık gibi oturmak istemediğim için gidon yükseltme takmıyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi tamamen kitlerse marş dönmez aynı akü bitik gibi davranır.

İlk kontrol aküden başlanmalı.
Haberler kötü maalesef. Bugün sağ olsun @Memcoş48 işini gücünü bırakıp geldi yanıma. Öncelikle aküyü kontrol ettik. Eksi kutbu okside olmuştu, onu iyice bir temizledik. Aküyü ölçtük, marş basmıyorken 12,8 gösteriyordu. Yine de aküyü söküp şarja koyduk. Ardından sigortaları kontrol ettik, sağlamlardı. Aküyü şarj ettikten sonra takıp denedik, değişen bir şey yoktu. Marş motorunun kömürleri için çekiçle biraz hafif hafi vurduk, değişen bir şey olmadı. Memcoş48'in arabasının aküsünden takviye alalım dedik, çalışmadı. Akü kutup başlarını söküp onun arabadan takviye yapalım dedik, yine değişen bir şey olmadı. Motoru vurduralım dedik, garip gurup sesler geldi ama çalışmadı, hatta arka teker yalpalıyor gibi oldu. Bizim amatör anlamda teşhisimiz motorun kilitlenmiş olduğu yönünde. Yani Er6f'in ruhuna El Fatiha.

Yapma yaa abi cok gecmis olsun.

Bujiye atesleme geliyor mu?pipoyu sokup baksaydiniz,motor yag seviyesi ne durumda

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben yine de İzmir'de güvendiğim bir ustaya bırakacağım, adam baksın, en azından sorunun kaynağından emin olayım.

Buarada benim olayın tıpatıp aynısını içeren bir video yolluyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Haberler kötü maalesef. Bugün sağ olsun @Memcoş48 işini gücünü bırakıp geldi yanıma. Öncelikle aküyü kontrol ettik. Eksi kutbu okside olmuştu, onu iyice bir temizledik. Aküyü ölçtük, marş basmıyorken 12,8 gösteriyordu. Yine de aküyü söküp şarja koyduk. Ardından sigortaları kontrol ettik, sağlamlardı. Aküyü şarj ettikten sonra takıp denedik, değişen bir şey yoktu. Marş motorunun kömürleri için çekiçle biraz hafif hafi vurduk, değişen bir şey olmadı. Memcoş48'in arabasının aküsünden takviye alalım dedik, çalışmadı. Akü kutup başlarını söküp onun arabadan takviye yapalım dedik, yine değişen bir şey olmadı. Motoru vurduralım dedik, garip gurup sesler geldi ama çalışmadı, hatta arka teker yalpalıyor gibi oldu. Bizim amatör anlamda teşhisimiz motorun kilitlenmiş olduğu yönünde. Yani Er6f'in ruhuna El Fatiha.
Geçmiş olsun abi, yağ seviyesi durumu ne alemdeydi? Ekstra olarak eksantrik zincirinin bollaştığından bahsediyordunuz eğer aşırı bollaşıp sente atlattıysa supaplar ile piston öpüşmüş olabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun abi, yağ seviyesi durumu ne alemdeydi? Ekstra olarak eksantrik zincirinin bollaştığından bahsediyordunuz eğer aşırı bollaşıp sente atlattıysa supaplar ile piston öpüşmüş olabilir.
Yola çıkmadan önce yağ eklemesi yapmıştım. Dediğin gibi de olabilir, bilemeyeceğim.

Motosikleti
Hero Dash 125
şu çekici fiyatını duysa yada yolda yaşayacağı perişanlığı bilse şükür namazı kılardı herhalde 😂

Ben yolda kalırsam motürü yakmak için topcasede 1 litre benzin ile dolaştım bütün gezi boyunca. :p Çekici parasına bak ya 15 bin. Çin malı motür alırız o paraya. :ROFLMAO:

@mertowski , senin Karşıyaka da iletişim meslek de okumuş olma ihtimalin var mı?

Doğrudur, Karşıyaka Ticaret Meslek ve Karşıyaka İletişim Meslek liseleri aynı okul içerisindeydi. Ben Karşıyaka Ticaret Meslek Lisesi'nden mezunum. Büyük ihtimal tanıyorsun sanırım beni bu kadar nokta atışı sorduğuna göre. ;)

Motosikleti
D400
Ben yolda kalırsam motürü yakmak için topcasede 1 litre benzin ile dolaştım bütün gezi boyunca. :p Çekici parasına bak ya 15 bin. Çin malı motür alırız o paraya. :ROFLMAO:

Doğrudur, Karşıyaka Ticaret Meslek ve Karşıyaka İletişim Meslek liseleri aynı okul içerisindeydi. Ben Karşıyaka Ticaret Meslek Lisesi'nden mezunum. Büyük ihtimal tanıyorsun sanırım beni bu kadar nokta atışı sorduğuna göre. ;)

birebir değil ama görmüşlüğüm var, iletişimdeydim bende :)

url=https://hizliresim.com/fs8z8pq]
fs8z8pq.jpg
[/url]

tommy ye geçmiş olsun, motorunun konusu yeni bir başlıkta faydalı olur görüşündeyim.

bu başlıkta ise her ne kadar tanıdıklarımız varsa da bu fotoğrafın üzerinden kim kimdir ile devam edilebilir. 🤙

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
@tommygun çok geçmiş olsun
Dönüş ızdırap olmuş umarim motor içi ile alakali bir problem olmamistir
O motor seninle daha çok yol yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar