- Motosikleti
- Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
hiç birşey olmaz... ebat olarak sığarsa sorun yok... devam edin...
Elektrik mühendisliğinde 2 temel kural vardır. Akım kaynakları açık devre, gerilim kaynakları kısa devre yapılmaz.Ayak uyduramayan alternator sargilari isincak sonra kacinilmaz son![]()
Alternatör dediğin sargı ya da statör ....Ayak uyduramayan alternator sargilari isincak sonra kacinilmaz son![]()
Söylemine göre şunu diyebilirmiyiz ?...Akü yeni iken statörü fazla etkilemez ama 3 yada 4 yaşından sonra hem sarj tutamayan hemde orjinalden yüksek amper akü statörün aşırı ısınmasına sebep olur , fazla ısınan statörün izalasyonu bozulmaya başlar yavaş yavaş ürettiği voltaj düşer , 12 nin altına düştüğünde marş problemleri yaşarsınız..
Akünün kapasitesine göre konjektör dengeyi kurar , sürekli dolum gereken eski bir akü veya daha yüksek amperli akü her halükarda daha uzun süre statörün üzerine yük bindirir , aynı şekilde sis , elcik ısıtma gibi aksesuarlarda statöre ekstra yük getirir..Söylemine göre şunu diyebilirmiyiz ?...
hooop hemşerim ben 9 amperim , fazla güç çekerim , statörünü ısındırırım...
Ama statör daima aynı ampar ve voltu üretecektir..
Paylaşmayı şarzdaki konjektör ve benzeri dış cihazlar belirler...
Motorun kullandığı elektrik extra ne kadar cihaz varsa hepsi zorlayacaktır..
Yani aşırı ısınmayı tek akü yapmaz.. komplike bir şirket var motorun gizli bir yerinde...
Sonuç itibarı ile 9 amperi tak geç işte :![]()
Bu çok yanlış. Stator bu şekilde çalışmaz.Alternatör dediğin sargı ya da statör ....
Hiç bir zaman elektrik üretmeme şansı yok.. Akün dolu da olsa , boş ta olsa üretir..
Hacmi neyse onu üretir... Fazla ya da eksik üretmez.. (tabi herhangi bir sıkıntısı yoksa )
Yiğit Akü motosiklet için üretim yapıyor , sukuterine uygun ölçü ve amperde muhakkak vardır , biz Kuba Blueberry e ye taktık iki sene oldu sorunsuz marş basıyor..Beyler 50 cc scooter için akü tavsiyeniz nedir hesaplı ve kaliteli olsun yeter
Beyim Sen yuasa al..12/5 amper... Bayağı iyi..Beyler 50 cc scooter için akü tavsiyeniz nedir hesaplı ve kaliteli olsun yeter
Akünün akiminin yüksek olmasi statordan yüksek akim cekecegi anlamina gelmez. Akü tamamen bosalmadi ise statörün daha uzun süre sarj edecegi tezi de yanlistir. Akü motora takilmadan önce tam sarj edildi ise hicbir sorun olusmaz .Hocam neden bilmeden yanlis bilgi veriyorsunuz. Siz motora birak 10000A 70 amper aku takin bakalim statorunuz kac saat sonra yanacak.
Yiğit akü aldım 2 ay geçmeden arıza verdi akü yada bana bozucu denk geldiYiğit Akü motosiklet için üretim yapıyor , sukuterine uygun ölçü ve amperde muhakkak vardır , biz Kuba Blueberry e ye taktık iki sene oldu sorunsuz marş basıyor..
Güzel akü fakat pahalı bütçemi zorlamak istemiyorum monero ile ncr arasın da gidip geliyorumBeyim Sen yuasa al..12/5 amper... Bayağı iyi..