2025 Tur Planlaması Hakkında Fikirleriniz

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Sadece Pamukkale'ye 1 gün ayırdıysanız ben değeceğini düşünmüyorum dostum. Termal tesis konaklamalı, üstüne bir de Denizli Kebabı tadımlı dolu dolu bir tur düşünüyorsanız o zaman değecektir :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Gitmediğiniz görmediğiniz yer olsun da neresi olursa olsun derim ben. Kaç senedir gap turu yapacağım diyorum kendi kendime borçlar dan fırsat bulamıyorum. Gezmediğim doğu ile güney doğu kaldı gidemediğim. Bu senede geze geze memlekete gider gelirim herhalde diye düşünüyorum.

Daha önce pamukkaleye gitmemiştim; git/gel sizce değer mi ?

1 günü oraya ayırayım dedım.

Gitmediyseniz gidin derim. Hatta yakınında Salda gölüne de uğrayın derim.

Motosikleti
D400
Ne yazık ki konaklamalı tur yapamayacağım; şu an bütçemi tamamen gidip dönmeye göre planladım. Otel / pansiyon fiyatları çok uçmuş durumda; kamp da yapmak istemiyorum.

En azından travertenleri görüp yemek yiyip dönmek yeterli gelir, sadece mekan gitmeye değer mi onu merak ettim. Cünkü artık insan eliyle herşeyi bozdugumuz için ne durumda orası bilemiyorum.

Salda yasaklı bölge; hanım beraber gideceğiz dediği için oraya gidersem eve almaz :D

Normalde bende hazır 400cc e gecmişken doğu / orta kadeniz turu ya da en azından güneydoğu anadolu yapayım diyordum ama ev taşıma işi yüzünden birikimimi yemek zorunda kaldım :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Ne yazık ki konaklamalı tur yapamayacağım; şu an bütçemi tamamen gidip dönmeye göre planladım. Otel / pansiyon fiyatları çok uçmuş durumda; kamp da yapmak istemiyorum.

En azından travertenleri görüp yemek yiyip dönmek yeterli gelir, sadece mekan gitmeye değer mi onu merak ettim. Cünkü artık insan eliyle herşeyi bozdugumuz için ne durumda orası bilemiyorum.

Salda yasaklı bölge; hanım beraber gideceğiz dediği için oraya gidersem eve almaz :D

Normalde bende hazır 400cc e gecmişken doğu / orta kadeniz turu ya da en azından güneydoğu anadolu yapayım diyordum ama ev taşıma işi yüzünden birikimimi yemek zorunda kaldım :D

Aklınızda kalacağına gidip görün hocam. Elbette bahsettiğiniz gibi maalesef insan elinin değdiği yer, bir müddet sonra bozuluyor. Bi 25-30 sene önce oralar çok daha güzeldi. Şu an havuzların bazıları su ile dolu değil, ve pamuk beyaz olan travertenlerde kısmi siyahlaşmalar var. Bazı bölgelerine bu sebepten ziyaretçi alınmadığını da duydum. Broşür fotoğraflarına aldanıp giderseniz biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ancak şu an görmeniz, 5-10 sene sonrasında görmenizden çok daha iyi olacaktır.

Şehir taraflarında kebap yemenizi tavsiye ederim :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Salda gölünü görmemişsen oraya da günü birlik gidip dönmeni tavsiye ederim. Dönüşü Denizli üzerinden yaparsın.

Motosikleti
D400
Aklınızda kalacağına gidip görün hocam. Elbette bahsettiğiniz gibi maalesef insan elinin değdiği yer, bir müddet sonra bozuluyor. Bi 25-30 sene önce oralar çok daha güzeldi. Şu an havuzların bazıları su ile dolu değil, ve pamuk beyaz olan travertenlerde kısmi siyahlaşmalar var. Bazı bölgelerine bu sebepten ziyaretçi alınmadığını da duydum. Broşür fotoğraflarına aldanıp giderseniz biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ancak şu an görmeniz, 5-10 sene sonrasında görmenizden çok daha iyi olacaktır.

Şehir taraflarında kebap yemenizi tavsiye ederim :)

kebabı not aldım =) öneriler için teşekkür ederim.

Salda gölünü görmemişsen oraya da günü birlik gidip dönmeni tavsiye ederim. Dönüşü Denizli üzerinden yaparsın.

yok abi yasaklı bölge hanımla gidecekmişiz ilk kez :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Planı şöyle yaptım; km'leri biraz düşük tuttum ama totalde 1800 km falan oluyordur. Çok değil ama amac km yapmak değil bu sefer.

Ana hatlarıyla böyle birşey olacak;

Spill Dağı / Akhisar / Soma / Bergama
Selçuk / Kuşadası / Muğla
Pamukkale
Ayvalık / Bergama / Dikili
Susurluk

Motosikleti
cbf 150
salda gölünü gördüm ama yanında bin türlü kıllı bacaklı arapda gördüm. gölde döt sallayan influncerlarda gördüm bir daha görmek istermiyim hayır

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Spill Dağı / Akhisar / Soma / Bergama
Selçuk / Kuşadası / Muğla
Pamukkale
Ayvalık / Bergama / Dikili
Susurluk
Spil dağı çok güzel bir yer, sürmesi de çok keyifli. Sen sanırım İzmir tarafından girip Manisa tarafından çıkacaksın. Ben geçenlerde Manisa tarafından girip İzmir tarafından çıkmıştım, çok zevk almıştım.

Motosikleti
D400
Spil dağı çok güzel bir yer, sürmesi de çok keyifli. Sen sanırım İzmir tarafından girip Manisa tarafından çıkacaksın. Ben geçenlerde Manisa tarafından girip İzmir tarafından çıkmıştım, çok zevk almıştım.

kafama göre, dikilide kalacağım bazen artık hangisi hangisine denk gelirse :D

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Plandaki Muğla kısmı, il merkezi ise onun yerine deniz kıyısı olan ilçelerini tercih etmenizi öneririm. Zira, il merkezi resmen dutluk, neredeyse hiç bir gezilip görülecek yeri yok :)

Motosikleti
D400
Plandaki Muğla kısmı, il merkezi ise onun yerine deniz kıyısı olan ilçelerini tercih etmenizi öneririm. Zira, il merkezi resmen dutluk, neredeyse hiç bir gezilip görülecek yeri yok :)

orjinalde Muglalıyım; evet şehir merkezleri pek boş o nedenle en kötü Milas falan yaparım diye düşündüm. =)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Çıkış izmirse, Çine, Kale, Tavas, Salda (Yenge ambargosundan dolayı durmadan devam edersin:)) Isparta yapılabilir. Kebapçı Kadir'de bi Isparta kebabı yiyip dönüşte Denizli - Kula - İzmir yapılabilir.

Motosikleti
D400
normalde kafama gçre cıkıyorum turlara zaten bu kadar düşünmüyorum da yıllık izin falan derken 9 gün boşum; o nedenle her günü planlamaya calsııyorum :D

1-2 saat yolculukta günübirlik gidilir ancak gidiş dönüş 6-7 saat sürecekse günübirlik gitmek çok da bi anlam ifade etmez diye düşünüyorum, hele bir de motorla eziyet olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar