2025 Tur Planlaması Hakkında Fikirleriniz

Motosikleti
D400
Bildiğiniz gibi her sene 2-2.5 bin km'lik 3 - 4 günlük bir tura çıkıyordum ns200 ile.

Yeni yıla girdik yeni motoru aldık; 2 ay sonra tekrardan bir tura çıkacağım.

Daha 2 ay var diyenler olacak yine; plana göre bütçe hesaplaması ve erken rezervasyonlar için 2 ay fazla bir süre değil. Malumunuz ülke şartları patates durumda.

Her neyse; bu sene geçen seneden farklı olarak bir tur yapmak istiyorum. Belki hatırlayan çıkar 23 nisan günü Erdek'te bir köyde belediye cukuruna girip kaza yaptım. Köyde en son yardım için cami kapısını yumrukluyordum ancak kimse yoktu. Kazadan çok o motoru kaldırmaya calısırken ki kendimiz zorlamam yüzünden 2 ay mahvoldum.

Bu nedenle bu sene planım şu şekilde;

Fiyatı uçuk olmayan ücretli yolları da kullanacağım şekilde; hiçbir şekilde dağ bayır uçurumlara girmeden günlük 500 km limitli anayol üzerinden bir yerlere gitmek istiyorum. Yol üzerinde bir yerlere pek ugramak gibi niyetim yok, temel amacım vardıgım yere erken ulaşıp eşyalarımı bırakıp o bölge de bol bol gezmek. Zaten sabah 6 da cıkıyorum yola.

Ramazan bayramında düşündüğüm için tenha bölgeler tercihimdir.

500+500 uzaklıkta bir yere gidip benzer şekilde 500+500 dönüş totalde 2000 yol ve 500 de gezmek olarak 2500 km'lik bir plan yapıyorum.

Ya da km yapmayıp biraz uzaklıktaki bir yere gidip 2 gün orada gezmek de olabilir.

Fikirlerinizi bekliyorum; her sene yaptıgım için aklıma artık program gelmiyor.

Mart'ın 3. haftası çok güzel olur kaçmak, fikir için teşekkürler. Plan yapayım ben de yavaştan.
Ben heralde ege-akdeniz dolanması yaparım gibi düşündüm ilk etapta. Sen benden fazla gezmişsindir Türkiye'de motorla o yüzden benim rota önerim olmaz sana sanırım. Nispeten düzgün yollardan Marmaris civarına inip, bordan boktan yollardan mersine kadar gidip ordan dönmek gibi bişey canlandı kafamda.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Schengenin varsa Bulgaristan Burgaz konaklamalı , Romanya tranfagaraşan yap. Motorum küçük diye düşünme ,Türkiyeden çıktıktan sonra hiç sıkıntı yok.

Motosikleti
D400
İzmir çıkışlı yazmayın unutmuşum. =)

@Okan Sinan Ocan Schengen'im bu ay bitiyor; temmuzda 2 senelık cıkacak o nedenle dıger sene yurtdışı düşünüyorum.

@yaşlıveacemi Bursa günü birlik olur :D

@killingroad civardaki cogu yeri bitirdiğim için aklıma gelmiyor işte :D en olmadı 1. gün çanakkale 2. gün istanbul 3. gün kütahya 4. gün izmir yapacagım. arkadaş ziyareti olacak böyle olursa tur turistik amaclı değil. sonrasında izmir çıkışlı 1 gün kamp at gel tarzı turistik yapacaım turları.

Aklıma bu geliyor bi tek

Motosikleti
1190 ADV
Madem ana yolları kullanarak gideceksin, şu aşağıdaki linkten haritayı aç. Bulunduğun yerden 400km yarı çaplı bir çember çiz. Alanın içinde kalan şehirlerden birini seç. Sonra seçtiğin şehirden de yeni bir çember çiz. Rotan hazır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'den başlayıp Ayvalık - Çanakkale - Şarköy - İstanbul - Yalova - İnegöl - Kütahya Domaniç - Afyonkarahisar - Salda gölü - Denizli - Aydın - İzmir gibi 1625 km'lik bir güzergaha ne dersin?

Zaten deniz kenarındasın. Bence Urfa, Mardin, Antep'i içeren bir Göbeklitepe turu muhteşem olur. Hem ucuz olur hem de tam kültür tur. Her gün 150 şer km fazla motosiklet kullanırsın ama kesinlikle değer. Göbeklitepe, halfeti, nemrut muhteşem yerler var, güzelim ülkemde.

Motosikleti
D400
Ben bu konuyu unutmuşum :D

Kalmalı yapmayacağım ekonomik sebeplerle ve otel fiyatlarının ucmasından kaynaklı. Kamp falan düşündüm ama o da cok yorucu olacak.

Bu sene fazla binemedim motora; eylül başında yıllık izne çıktıgımda bi gezeceğim.

Ama kalamayacagım için günlük 150 git 150 gel , 300 / 400 km totalli tarzı rotalar araştırıyorum max. Ama çok daha güzel bir secenek yok hepsine gitmişim buraların.

İzmir'den başlayıp Ayvalık - Çanakkale - Şarköy - İstanbul - Yalova - İnegöl - Kütahya Domaniç - Afyonkarahisar - Salda gölü - Denizli - Aydın - İzmir gibi 1625 km'lik bir güzergaha ne dersin?

Zaten deniz kenarındasın. Bence Urfa, Mardin, Antep'i içeren bir Göbeklitepe turu muhteşem olur. Hem ucuz olur hem de tam kültür tur. Her gün 150 şer km fazla motosiklet kullanırsın ama kesinlikle değer. Göbeklitepe, halfeti, nemrut muhteşem yerler var, güzelim ülkemde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
150 gidiş 150 dönüş çok az bir menzil. Günübirlik yapacaksan biraz daha menzili arttırıp Çine üzerinden Fethiye'ye inip Fethiye'de köfteci İmadettin'de öğlen yemeği yedikten sonra Denizli üzerinden Salihli'ye gelip Köfteci Ali'de akşam yemeği yedikten sonra evine gitsen yaklaşık 760-800 km arası bir yol yapar ki Dominar ile aynı gün içi rahatlıkla yapabilirsin.

https://maps.app.goo.gl/xf6PSXG1UacPJCvy6

Motosikleti
D400
150 gidiş 150 dönüş çok az bir menzil. Günübirlik yapacaksan biraz daha menzili arttırıp Çine üzerinden Fethiye'ye inip Fethiye'de köfteci İmadettin'de öğlen yemeği yedikten sonra Denizli üzerinden Salihli'ye gelip Köfteci Ali'de akşam yemeği yedikten sonra evine gitsen yaklaşık 760-800 km arası bir yol yapar ki Dominar ile aynı gün içi rahatlıkla yapabilirsin.

https://maps.app.goo.gl/xf6PSXG1UacPJCvy6

problem yazlıkta gece 2 ya kadar ictikten sonra kalıp sabah o yolu yapmak :D

yoksa az evet.

yazdım ama 1 gün bu rotayı yapabilirim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
problem yazlıkta gece 2 ya kadar ictikten sonra kalıp sabah o yolu yapmak :D

yoksa az evet.

yazdım ama 1 gün bu rotayı yapabilirim
Herkesin sabah ayılma durumu farklı, hani eğer kör kütük sarhoş olmamışsan , sabah 7'de kalkıp soğuk duş sonrası 8'de yola çıksan bence bu rota yapılır. Tabi yazlığın nerede olduğunu bilmiyorum, İzmirlilerin yazlıkları genelde Çeşme, Urla ya da Foça, Çandarlı, Dikili taraflarında.

Motosikleti
cbf 150
Tommy sana hayranım oğlum 800km dominarla iki köfteciye ugrattırıcan adamı. adam köfte gibi olur zaten
içmeli motor turu yapılıcaksa kaçtan saat 2 ye kadar içiliceğide önemli ve ne içiliceği. Sıkı bir budist oldugum için sabah soğuk su bana komaz 3 dakika girerim suya bütün kötü auralar gider aydınlık biter kel kafamda ve akşam ne içiceğimi düşünerek yola koyulurum.

İçmeyen adam bir zahmet motorcu olmasın zaten
:)

Motosikleti
cbf 150
:)))) sen yaparsın inanırım. ama şu soruyu sormadan edemiyeceğim. Hepimiz köfteden mekanlarda fotograf çektirdik çekildik çektik. ya bu fotyu niye çektin ulen arkanda manzara desen yok ne anlatıyor bu foto motor desen motora benzemiyor sana o kawasaki fazla valla da billada fazla

Motosikleti
D400
Turun bir kısmı Dikili'den bir kısmı Karşıyaka'dan çıkış olacak.

Chatgbt'ye sordum böyle dedi :D

Önerilen Yerler
1. Akyaka (Muğla) – 240 km
Rota: İzmir – Torbalı – Aydın – Muğla – Akyaka
2. Ayvalık – 160 km
Rota: İzmir – Menemen – Aliağa – Ayvalık
3. Kaz Dağları (Yeşilyurt Köyü civarı) – 270 km
Rota: İzmir – Ayvalık – Edremit – Yeşilyurt
4. Bozdağ / Gölcük Yaylası (Ödemiş) – 150-160 km
Rota: İzmir – Torbalı – Ödemiş – Gölcük
5. Pamukkale (Denizli) – 240 km
Rota: İzmir – Aydın – Sarayköy – Pamukkale
6. Salda Gölü – 300 km
Rota: İzmir – Aydın – Denizli – Burdur – Salda
7. Assos (Behramkale) – 290 km
Rota: İzmir – Ayvalık – Edremit – Küçükkuyu – Assos

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
:)))) sen yaparsın inanırım. ama şu soruyu sormadan edemiyeceğim. Hepimiz köfteden mekanlarda fotograf çektirdik çekildik çektik. ya bu fotyu niye çektin ulen arkanda manzara desen yok ne anlatıyor bu foto motor desen motora benzemiyor sana o kawasaki fazla valla da billada fazla
Bu resim yine iyi, dönüşte Aydın taraflarında egzoz korumanın vidaları düştü titreşimden de sanayi sitesine girdim, ilk gördüğüm dükkana girip destek istedim, adamlar ücretsiz vida attılar da sanki ünlü bir Youtubermişim gibi usta ve çırakları dizip onlarla selfie çektirmiştim. Bak o resmi silmişim :)

Motora laf yok, güzeldi. Bu gudik motorla Çanakkale'ye çapkınlığa bile gitmiştim. Lakin motorun ne olduğu belli değildi. Rks markasıyla satılırdı, üretici Keeway'di, Benelli dizayndı, ruhsatta Kuba yazardı. :)

ayvalık sarımsaklıda denize gir, tertemiz. bu haftasonu oralarda olucam hatta.

Motosikleti
D400
Daha önce pamukkaleye gitmemiştim; git/gel sizce değer mi ?

1 günü oraya ayırayım dedım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar