motosiklet lastik basıncı kaç olmalı

Motosikleti
RK125S
ön 90/90-17 - arka 120/80-17
90kgyim ön arka lastik basıncı kaç olmalı konforlu keyif için motor model rks rk125s

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
90kgyim ön arka lastik basıncı kaç olmalı konforlu keyif için motor model rks rk125s
Motosikletin kullanma klavuzunda yazması lazım.

Aynı marka/model lastik farklı motorlarda farklı basınç yazıyor. hatta arka teker artçı varsa farklı oluyor.

Motosikleti
RK125S
Motosikletin kullanma klavuzunda yazması lazım.

Aynı marka/model lastik farklı motorlarda farklı basınç yazıyor. hatta arka teker artçı varsa farklı oluyor.
motosikletin kullanma klavuzu nerede bilmiyorum sadece garanti belgesi mevcut

Motosikleti
motosikletin kullanma klavuzu nerede bilmiyorum sadece garanti belgesi mevcut
O zaman motosikletin modeli ile internetten arayın.
ben hep xmax'ın lastik basınçlarını unutup şişireceğim zaman telefondan google açıp aratıyordum.
2016 x max 250 lastik basıncı diye aratınca çıkıyordu. siz de benzer aramayla bulabilirsiniz.

Motosikleti
RK125S
O zaman motosikletin modeli ile internetten arayın.
ben hep xmax'ın lastik basınçlarını unutup şişireceğim zaman telefondan google açıp aratıyordum.
2016 x max 250 lastik basıncı diye aratınca çıkıyordu. siz de benzer aramayla bulabilirsiniz.
hocam motor yeni çıktığından dolayı 2024 model kitapçığında basınç değerleri yazmıyor internet üzerinden baktım pek bir sonuç bulamadığım için buraya konu açtım

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım ama yoksa tahmini bir değer belirlersin. Benim Tvs apache vardı eskiden benzer lastik ölçülerinde idi. Ön 28 arka 30 psi idi. Referans olarak alabilirsin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
hocam motor yeni çıktığından dolayı 2024 model kitapçığında basınç değerleri yazmıyor internet üzerinden baktım pek bir sonuç bulamadığım için buraya konu açtım
Kılavuzu ben de buldum hakikaten yazmıyor, böyle bir saçmalık olamaz. 🤣 💦

Maşaya bakın, orada etiket vardır kesin. Oradaki değerleri de not edin; etiket sökülür yazılar silikleşir vb ihtimallere karşılık yedek olur.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Öne 30
Arkaya tek bineceksen 32
Artçılı bineceksen 34 bas..

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Aynı ebat lastikler pulsar 125 için fabrika tek kişiyken 24-28 çift kişiyken 24-32 yazmış motorun üstüne

Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtır

Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtır
Lastik yanağında kaç psi ile kullanılacağı yazmaz yanlış bilgi vermeyin..

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Manav abi diyor ki:
tazxxvj.jpg

O sizin dediğiniz maximum psi, yani o değeri geçmeyin anlamına geliyor.

Kullanıcı kılavuzunda yoksa benzer ölçüleri kullanan motorların değerlerini baz alabilirsiniz. Ağırlık farkına göre de 1 2 psi fazla veya az basın, sizin motorunuz daha ağırsa daha fazla, daha hafifse daha az.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Lastik yanağında böyle bir bilgi olmaz. Basınçlar motora/araca göre değişir. Yanakta o lastiğe basılabilecek en fazla hava miktarı(max.inflate 46 psi gibi) yazar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım ama yoksa tahmini bir değer belirlersin. Benim Tvs apache vardı eskiden benzer lastik ölçülerinde idi. Ön 28 arka 30 psi idi. Referans olarak alabilirsin.
Bu arada ben yukarıda tavsiye ettiğim basınç değerlerini Sym Wolf 250'nin değerleri ile karıştırmışım. Tvs Apache Rtr 150'nin değerleri ön 24 psi arka ise 28 psi olacaktı.

Motosikleti
Lastik yanağında kaç psi ile kullanılacağı yazmaz yanlış bilgi vermeyin..
Basıncı motorun yapısı ve ağırlığı belirler. Mesel abenim motora taktığım lastiğin aynısı başka motorda başka basınç isteyebilir. Motorun kullanım klavuzunda yazar değer doğrudur. Lastiğin yanağında belki dayanabileceği en yüksek basınç yazıyor olabilir ama o zaten bizim kullanacağımız basınç değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar