Motosikletin kullanma klavuzunda yazması lazım.ön 90/90-17 - arka 120/80-17
90kgyim ön arka lastik basıncı kaç olmalı konforlu keyif için motor model rks rk125s
motosikletin kullanma klavuzu nerede bilmiyorum sadece garanti belgesi mevcutMotosikletin kullanma klavuzunda yazması lazım.
Aynı marka/model lastik farklı motorlarda farklı basınç yazıyor. hatta arka teker artçı varsa farklı oluyor.
O zaman motosikletin modeli ile internetten arayın.motosikletin kullanma klavuzu nerede bilmiyorum sadece garanti belgesi mevcut
hocam motor yeni çıktığından dolayı 2024 model kitapçığında basınç değerleri yazmıyor internet üzerinden baktım pek bir sonuç bulamadığım için buraya konu açtımO zaman motosikletin modeli ile internetten arayın.
ben hep xmax'ın lastik basınçlarını unutup şişireceğim zaman telefondan google açıp aratıyordum.
2016 x max 250 lastik basıncı diye aratınca çıkıyordu. siz de benzer aramayla bulabilirsiniz.
Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım ama yoksa tahmini bir değer belirlersin. Benim Tvs apache vardı eskiden benzer lastik ölçülerinde idi. Ön 28 arka 30 psi idi. Referans olarak alabilirsin.ön 90/90-17 - arka 120/80-17
90kgyim ön arka lastik basıncı kaç olmalı konforlu keyif için motor model rks rk125s
pek bilmediğim için soruyorum da pek sorun çıkmaz değil mi?Hiçbiryerde ulaşamadım dediğin için tahmini yazıyorum ön 30 arka 34
Kılavuzu ben de buldum hakikaten yazmıyor, böyle bir saçmalık olamaz.hocam motor yeni çıktığından dolayı 2024 model kitapçığında basınç değerleri yazmıyor internet üzerinden baktım pek bir sonuç bulamadığım için buraya konu açtım
Bir iki psi yanlış bassan bile lastik patlayıp çatlamaz..pek bilmediğim için soruyorum da pek sorun çıkmaz değil mi?
Aynı ebat lastikler pulsar 125 için fabrika tek kişiyken 24-28 çift kişiyken 24-32 yazmış motorun üstüneön 90/90-17 - arka 120/80-17
Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtırön 90/90-17 - arka 120/80-17
Lastik yanağında kaç psi ile kullanılacağı yazmaz yanlış bilgi vermeyin..Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtır
O sizin dediğiniz maximum psi, yani o değeri geçmeyin anlamına geliyor.Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtır
Lastik yanağında böyle bir bilgi olmaz. Basınçlar motora/araca göre değişir. Yanakta o lastiğe basılabilecek en fazla hava miktarı(max.inflate 46 psi gibi) yazar.Lastiklerin yanaklarına telefonfan el feneri açıp ışığı tutun. Orda kaç ps olduğu yazar. Temelde de 33 PS optimaldir. Çok kasılacak bir olay değil maks 38e kadar da basılır ama maksimumdur lastik için yani tavsiye edilen değildir. Her zaman her yerde 32 ps en yaygın ve lastikçi ustaların dahi kullandığı basınçtır
Bu arada ben yukarıda tavsiye ettiğim basınç değerlerini Sym Wolf 250'nin değerleri ile karıştırmışım. Tvs Apache Rtr 150'nin değerleri ön 24 psi arka ise 28 psi olacaktı.Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım ama yoksa tahmini bir değer belirlersin. Benim Tvs apache vardı eskiden benzer lastik ölçülerinde idi. Ön 28 arka 30 psi idi. Referans olarak alabilirsin.
Basıncı motorun yapısı ve ağırlığı belirler. Mesel abenim motora taktığım lastiğin aynısı başka motorda başka basınç isteyebilir. Motorun kullanım klavuzunda yazar değer doğrudur. Lastiğin yanağında belki dayanabileceği en yüksek basınç yazıyor olabilir ama o zaten bizim kullanacağımız basınç değil.Lastik yanağında kaç psi ile kullanılacağı yazmaz yanlış bilgi vermeyin..
Ama rakkasenin kıllanma kılavuzunda yazmıyor. Demek ki havasız kullanılacak. Yerli ve milli yeni bir teknolociya.Motorun kullanım klavuzunda yazar değer doğrudur.