Motor sıfır alındığında ilk yıl kasko rayiç bedel değil bayideki sıfır fiyatını veriyordu gibi kalmış aklımda.
Motoru sıfır aldığımdaki kasko ilk yıl o şekildeydi.
Siz yine tanıdık avukat bulmaya çalışın.Normal şartlarda bu dediğiniz geçerli. Ancak bu HDİ denen şirketin o kuralı uygulayacağını hiç düşünmüyorum.
Eğer teklif olarak o fiyatı sunmazsa yakın fiyatını şart koşarak kabul edeceğim. Diğer ücretleri mahkeme ile çözeceğiz gibi görünüyor.
Avukatlık ücretleri de onlara kaçar. Faiziyle alırım 1 sene sonra.
işte ben xmax'ı ilk aldığım yılki ilk kaskomda bu sıfır klozu vardı. Ben sormadan, hatta öyle bir şeyden haberim yokken eklenmişti ve sigortayı yaptırdığım mrt sigorta acentesi söylemişti.Motor ilk alındıktan sonra 12 ay içinde sıfır fiyatının ödenmesi için "Sıfır klozu" diye bir teminat var. Bu teminat yoksa vermezler, varsa da hdiymiş tdiymiş başka bir şey yapma şansı yok.
Siz yine tanıdık avukat bulmaya çalışın.
Hatta genel tavsiyem bu ülkede en az bir tane avukat arkadaşınız olsun. Ne olur ne olmaz.
Motor ilk alındıktan sonra 12 ay içinde sıfır fiyatının ödenmesi için "Sıfır klozu" diye bir teminat var. Bu teminat yoksa vermezler, varsa da hdiymiş tdiymiş başka bir şey yapma şansı yok.
sıfır klozu mevcut değilse en azından rayiç bedel klozu vardır.Keşke sosyal çevremde bulunsaydıArtık arkadaş seçimini mesleğe göre yapacağız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kontrol ettim "Sıfır Klozu" mevcut değil.
Uzlaşma yoluyla bir fiyat bulacağız artık.
sıfır klozu mevcut değilse en azından rayiç bedel klozu vardır.
Siz hangi sigorta acentesine yaptırmıştınız kaskoyu? Sonrasında onu da değiştirin derim. En azından acente size destek olmalı.
Ben kaza yaptığımda tamir süreçlerinde eksper işi geciktirince acentedekiler de sigortayı darlamışlardı çok gecikti diye.
Benim çalıştığım acente'yi tavsiye ederim, motosiklet sigortası üzerine uzmanlığı var, teklif buluyor. Normal acenteler kolay kolay teklif bulamazlar. MRT sigorta diye internetten aratınca çıkıyor, yerlerini ofislerini bilmem hiç yüzyüze görüşmedim, telefonla hallediyorum yıllardır bütün işimi.Rayiç Değerin Tespiti kısmı var ve riziko tarihindeki 3 örneği baz alacağı üzerine yazılmış.
İnternetten yaptırmıştım. Sigortayeri Acenta olarak görülüyor. Acentalar teklif bulamıyordu. Mecbur kaldım.
Bugün neyin ne olduğu belli olacak. Suçu Sovtaj firmasına yıktılar. Onlar yanlış yazmış ayağına getiriyorlar şimdi de...
Sabah kayıt bıraktım, akşam bir kez daha arayacağım.
Acentaya gerek kalmıyor, ben darlıyorum zaten. Telefonda beklerken bile arka planda konuşulanlarda ben geçiyorum.Ah bi küfür edene denk gelsem de dava açsam diyorum.
![]()
Benim çalıştığım acente'yi tavsiye ederim, motosiklet sigortası üzerine uzmanlığı var, teklif buluyor. Normal acenteler kolay kolay teklif bulamazlar. MRT sigorta diye internetten aratınca çıkıyor, yerlerini ofislerini bilmem hiç yüzyüze görüşmedim, telefonla hallediyorum yıllardır bütün işimi.
Finans kurumlarını (sistemini) alaşağı etmek lazım esasen.(Gerisi otomatikman geliyor...)
Sigorta eksperi bağımsız olması lazım diye biliyorum. Tam değer kaybı yani pert durumunda da rayiç fiyat diye poliçeye yazıyorlar o da en açıklanan listelerdeki kadar oluyordu.Sigorta sistemi çok saçma değil mi bu arada, şirketin insafına kalmış, istediği miktarı dayatmaya çalışıyor. Dava ederseniz de yıllar sürer tahminen. Hem de onların avukatları daha iyidir, hep bu işlerle uğraştıkları için.
Aracı bir sistem olması lazım. Yani zararı tespit eden bağımsız bir şirket. Sigorta eksperi'nin bağımsız olması gerekmez miydi?
Bir stajyerin yapamayacağı hatayı yapmışlar.Aracımın daha önce kazası olduğunu belirttiler ve tramer kaydı gönderdiler. 1 saat içinde bunun yanlış tespit olduğunu söylediler. Bu bahsettikleri de benim yaptığım ve başvuru sebebim olan kaza.
iyide benim motora HDI den başka kimse kasko yapmıyor
hiç teklif çıkmıyor
Sigorta sistemi çok saçma değil mi bu arada, şirketin insafına kalmış, istediği miktarı dayatmaya çalışıyor. Dava ederseniz de yıllar sürer tahminen. Hem de onların avukatları daha iyidir, hep bu işlerle uğraştıkları için.
Aracı bir sistem olması lazım. Yani zararı tespit eden bağımsız bir şirket. Sigorta eksperi'nin bağımsız olması gerekmez miydi?
Buradan da sürekli paylaşırsan çok iyi olur .Kardeşim sakın yaklaşma ! Sakın!
Ben de aynı niyetle yaklaştım. İçimden geçiyorlar. Git Acentaları dolaş, bir tanesi illa bulacaktır. Vakit ayır 1 hafta elin boş kalmaz. Ben yanıyorum, sen yanma...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Gelişme: Şikayet Var üzerinden bildirim açtım. Yarın da youtube için video çekeceğim.
Süreci takip edebilirsiniz.