BMW gs alınca şehir içinde rahat gidip gelmek için scooter tarzı küçük motorlar da alıyorlar. Bakınız forumdan Nikkifurie arkadaş.ben genelde uzun yol yapmak için istiyorum ama tabi şehir içindede kulanmam gerekiyor ve ısıklarda durunca ayakları hiçyoktan parmak ucundan birazdaha fazla yere basabilirmiyim o benim için onemli sonucta malum istanbulda durkalklar cok fazla oluyo
alçak sele ve alçak süspansiyon seçenekleri var. Motor bulup, oturup deneyin.herkese selam uzun bi aradan sonra tekrar sahalara donmek istiyorum fakat siz dostlara bi sorum olucak 1200gs için sizce boyu 160 -165 cm olan birine gore yuksekliği düsürülebilinir mi bu boyda kulana varmı aranızda
Bunun için motorları koyacak yer lazım, bazen bir taneye bile zor yer bulunuyor......
En alçak seviyede de olsa bu motorlar sürekli şehir içi kullanılacak makinalar değil , kullanan yok mu ? var ama yorar sizi , ısrar etmenin gereği yok , al yanına 125-250 cc bir sukuter şehir içi kullan ,
...
istanbul gibi büyük şehirde yaşıyor olsaydım her işimi dl650 ile görürdüm, orada mesafeler uzun. Burada şehir içinde en uzak mesafe 2km olunca dl650'yi garajdan çıkarana kadar yürürüm diyorum. hatta scooterı çıkarmaya da üşeniyorum bazen.Bunun için motorları koyacak yer lazım, bazen bir taneye bile zor yer bulunuyor...
@espresso çok katılmayacak ama DL650 tam da öyle bir motosiklet işte; hem şehir içinde günlük kullanılır, hem de uzun yola / gezmeye kullanılır. (Bir tek holiganlığa çok gelmiyor sadece...) DL650 varken de scooter kullanıyor muydun sen? (Zannetmiyorum ama kışın çok daha rahat olduğu için belki almışsındır...)
En uzak mesafe 2km ise yürümek en güzeli. Hadi en uzağa gideceksen bisiklet falan idealdir. Ben senin orada yaşasam direkt bisiklet kullanırım vallahi. (Bisikleti de çaldırmak motosikletten kolay, onun da öyle bir derdi var...)istanbul gibi büyük şehirde yaşıyor olsaydım her işimi dl650 ile görürdüm, orada mesafeler uzun. Burada şehir içinde en uzak mesafe 2km olunca dl650'yi garajdan çıkarana kadar yürürüm diyorum. hatta scooterı çıkarmaya da üşeniyorum bazen.
Aslında zor değil, hatta GS'ler trafikte direkt arabaları dalga gibi ayırarak gidiyor (sağlam sis farları da etkili bu fenomende...), GS'in sıkıntısı ağır olması, insanı sağlam yorar. Yeni 1300'ler eskilerden çok daha kompakt. ADV olanlar çok büyük depoya sahip oldukları için gerçekten şehir içinde pratik değiller. 1300'lerin ADV olanları tıpkı düzler gibi eskilere göre oldıkça kompakt ama yine de kallavi.1300GS bana dışarıdan biraz daha heybetli bir NC750 gibi geliyor. şehir içinde cidden çok zor mu kullanımı.
DL650 , NC750 , Versys 650 , Tracer 700 şehir içi çok yormayacak , uzun rotalarda da yetersiz kalmayacak ağırlıkta motorlar ,illa tek motor olacaksa ve günlük kullanılacaksa bunlardan birini seçmek daha mutlu edebilir Cyan 2014 Xmax 250 vardı ama fazla kullanamadım 25.000 km de sattım , 185 kg lık ağırlığı şehir içi yoğun trafikte Vstrom'dan çok da farketmiyor dedirtti , bir sukuter için yol tutuşu freni müthişti ama özellikle arka süspansiyon çok sertti yav hatun binmek istemiyordu heryere Vstrom la gidiyordukBunun için motorları koyacak yer lazım, bazen bir taneye bile zor yer bulunuyor...
@espresso çok katılmayacak ama DL650 tam da öyle bir motosiklet işte; hem şehir içinde günlük kullanılır, hem de uzun yola / gezmeye kullanılır. (Bir tek holiganlığa çok gelmiyor sadece...) DL650 varken de scooter kullanıyor muydun sen? (Zannetmiyorum ama kışın çok daha rahat olduğu için belki almışsındır...)
Kesinlikle doğru. Bir bakayım dedim neler yazılmış vs diye. Bu motorun yüksekliği 84 mm. 1.65 boy ile std bir GS te ancak, o da belki ayak parmak uçları yere değer. En ufak bi sağ sol eğimde motoru düşer. Yahut kalkış esnasında gidonu sağa veya sola çevirdiğinizde eğer ki pat diye stop ederse o yığılma ile motor yine yere düşer. 260 kg + deponun dolu ve top case olduğunu da düşünürsek kesinlikle ve kesinlikle düşecektir, benim düşüncem bu yönde. Ama hareket halindeyken evet denge süper.Ben 1.78 boyumla tabanlarım tam basarak İstanbul trafiğinde hergün kullanıyorum. Motor kağıt üzerinde ağır gözüksede ağırlık dengesinin aşağıda olmasından çok rahat kullanılıyor. Araç aralarından geçmekte de çok büyük bir sıkıntı yok. Ama 1.65 boyla, alçak seleyle ancak parmak uçlarınız değecektir diye düşünüyorum. Sizi oldukça zorlayacaktır.