bmw r1200gs için min. kullanıcı kilosu ve boyu?

herkese selam uzun bi aradan sonra tekrar sahalara donmek istiyorum fakat siz dostlara bi sorum olucak 1200gs için sizce boyu 160 -165 cm olan birine gore yuksekliği düsürülebilinir mi bu boyda kulana varmı aranızda

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
6 ay gibi bir sure 1250 ve 2 ay kadar 1300 kullandim ve sattim, 183 boy, 81 kilo ben sorunsuz bindim. Dedigin motosikletleri sehir ici pek birsey bekleme, cok buyuk motorlar. Araba kadar isiklarda yer kaplarsin, aradan geceyim falan unut. satma sebebim bana cok kaba geldi, yani bu motorlar ile duz yola cik, otobanda gidebildigince git. Hissiyati sanki motor degilde, 3 tekerlekli bir tasita binmissin gibi. naked kullanan birisi olarak 2 denememde basarisiz oldu. Bel fitigindan dolayi kendi motorumda uzun yollar iskence diye aldim ama naked ruhunuda aratti bana. Denedigim iki model var, Ducati V4s ve S1000XR, sanirim tekrar deneyip XR yada V4s alicam. Ama ben V4 un bu segmentte farkli bi yerde oldugunu dusunuyorum cunku XR ile karimla rahat edemedik, cok agresif, rahat degil. Belki versys 1100 denenbilir.

F54

1.65 BOYU olan biri bile rahatlıkla kullanabilir yeterli tecrübesi varsa
bu ölçülerde arkadaşım var afrika ile 15000 km yol yaptı gs aldı onu pek sevmedi birkaç ay içinde sattı
gerçek boyutunu merak edene işte resimler hatta bırak kulanmayı adam en sert arazilerde seke seke gitti gürcistan tet rotasını tamamladık
sonra buraya geldik batı karadeniz rotasını tamamladık sadece yumuşak zeminlerde durunca sıkıntı oldu yan yattı:D

ben genelde uzun yol yapmak için istiyorum ama tabi şehir içindede kulanmam gerekiyor ve ısıklarda durunca ayakları hiçyoktan parmak ucundan birazdaha fazla yere basabilirmiyim o benim için onemli sonucta malum istanbulda durkalklar cok fazla oluyo

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ben genelde uzun yol yapmak için istiyorum ama tabi şehir içindede kulanmam gerekiyor ve ısıklarda durunca ayakları hiçyoktan parmak ucundan birazdaha fazla yere basabilirmiyim o benim için onemli sonucta malum istanbulda durkalklar cok fazla oluyo
BMW gs alınca şehir içinde rahat gidip gelmek için scooter tarzı küçük motorlar da alıyorlar. Bakınız forumdan Nikkifurie arkadaş. :)
Benzer şekilde suzuki vstrom 650 ile şehir içinde rahat edemediğim için xmax kullanıyorum.

Motosikleti
1250 trofi
herkese selam uzun bi aradan sonra tekrar sahalara donmek istiyorum fakat siz dostlara bi sorum olucak 1200gs için sizce boyu 160 -165 cm olan birine gore yuksekliği düsürülebilinir mi bu boyda kulana varmı aranızda
alçak sele ve alçak süspansiyon seçenekleri var. Motor bulup, oturup deneyin.

Kısa boylular için fabrikada alçak üretilmiş GS mevcut , seledede 2-3 cm lik bir ayar mevcut hatta seleyi komple daha alçak modeliylede değişebilirsiniz, elektronik süspansiyonlu modellerde şehir içi tek kişi yumuşak ayara getirince de iyice alçalır , en yeni 1300 GS de yavaşlayınca otomatik alçalan süspansiyon var 1,60 biri bile kullanır yeterki 3-5 yıl tecrübesi olsun..

En alçak seviyede de olsa bu motorlar sürekli şehir içi kullanılacak makinalar değil , kullanan yok mu ? var ama yorar sizi , ısrar etmenin gereği yok , al yanına 125-250 cc bir sukuter şehir içi kullan ,

Büyük motorun kilometresi yükselmemiş olur , değerini korurken sukuterin maliyetinide rahatlıkla çıkarırsınız..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
En alçak seviyede de olsa bu motorlar sürekli şehir içi kullanılacak makinalar değil , kullanan yok mu ? var ama yorar sizi , ısrar etmenin gereği yok , al yanına 125-250 cc bir sukuter şehir içi kullan ,
...
Bunun için motorları koyacak yer lazım, bazen bir taneye bile zor yer bulunuyor...

@espresso çok katılmayacak ama DL650 tam da öyle bir motosiklet işte; hem şehir içinde günlük kullanılır, hem de uzun yola / gezmeye kullanılır. (Bir tek holiganlığa çok gelmiyor sadece...) DL650 varken de scooter kullanıyor muydun sen? (Zannetmiyorum ama kışın çok daha rahat olduğu için belki almışsındır...)

1300GS bana dışarıdan biraz daha heybetli bir NC750 gibi geliyor. şehir içinde cidden çok zor mu kullanımı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bunun için motorları koyacak yer lazım, bazen bir taneye bile zor yer bulunuyor...

@espresso çok katılmayacak ama DL650 tam da öyle bir motosiklet işte; hem şehir içinde günlük kullanılır, hem de uzun yola / gezmeye kullanılır. (Bir tek holiganlığa çok gelmiyor sadece...) DL650 varken de scooter kullanıyor muydun sen? (Zannetmiyorum ama kışın çok daha rahat olduğu için belki almışsındır...)
istanbul gibi büyük şehirde yaşıyor olsaydım her işimi dl650 ile görürdüm, orada mesafeler uzun. Burada şehir içinde en uzak mesafe 2km olunca dl650'yi garajdan çıkarana kadar yürürüm diyorum. hatta scooterı çıkarmaya da üşeniyorum bazen.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
istanbul gibi büyük şehirde yaşıyor olsaydım her işimi dl650 ile görürdüm, orada mesafeler uzun. Burada şehir içinde en uzak mesafe 2km olunca dl650'yi garajdan çıkarana kadar yürürüm diyorum. hatta scooterı çıkarmaya da üşeniyorum bazen.
En uzak mesafe 2km ise yürümek en güzeli. Hadi en uzağa gideceksen bisiklet falan idealdir. Ben senin orada yaşasam direkt bisiklet kullanırım vallahi. (Bisikleti de çaldırmak motosikletten kolay, onun da öyle bir derdi var...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1300GS bana dışarıdan biraz daha heybetli bir NC750 gibi geliyor. şehir içinde cidden çok zor mu kullanımı.
Aslında zor değil, hatta GS'ler trafikte direkt arabaları dalga gibi ayırarak gidiyor (sağlam sis farları da etkili bu fenomende...), GS'in sıkıntısı ağır olması, insanı sağlam yorar. Yeni 1300'ler eskilerden çok daha kompakt. ADV olanlar çok büyük depoya sahip oldukları için gerçekten şehir içinde pratik değiller. 1300'lerin ADV olanları tıpkı düzler gibi eskilere göre oldıkça kompakt ama yine de kallavi.

DL650 , NC750 , Versys 650 , Tracer 700 şehir içi çok yormayacak , uzun rotalarda da yetersiz kalmayacak ağırlıkta motorlar ,illa tek motor olacaksa ve günlük kullanılacaksa bunlardan birini seçmek daha mutlu edebilir Cyan 2014 Xmax 250 vardı ama fazla kullanamadım 25.000 km de sattım , 185 kg lık ağırlığı şehir içi yoğun trafikte Vstrom'dan çok da farketmiyor dedirtti , bir sukuter için yol tutuşu freni müthişti ama özellikle arka süspansiyon çok sertti yav hatun binmek istemiyordu heryere Vstrom la gidiyorduk 😬 satmamın en büyük sebebi bu..

2018 de de 4000 km de arızalı bir 150 cc Piaggio Medley i aldım öylesine kurcalarım diye 😁
pek niyetim yoktu sukuter kullanmaya ama 130 kg şehir içi çok rahat ettirdi valla tam 130.000 km de şu an , emekliye ayırdım biraz dinlensin 🙂

Şehir içi dedim ama Medley le gitmediğim yer kalmadı bu arada , 3000 km lik Karadeniz turları yaptım 4-5 defa , defalarca Istanbul Bodrum Antalya gittim

Medley olmasa 110.000 de sattığım 2013 Vstrom rahat 200.000 km yi devirmişti 😊

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Ben 1.78 boyumla tabanlarım tam basarak İstanbul trafiğinde hergün kullanıyorum. Motor kağıt üzerinde ağır gözüksede ağırlık dengesinin aşağıda olmasından çok rahat kullanılıyor. Araç aralarından geçmekte de çok büyük bir sıkıntı yok. Ama 1.65 boyla, alçak seleyle ancak parmak uçlarınız değecektir diye düşünüyorum. Sizi oldukça zorlayacaktır.

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ben 1.78 boyumla tabanlarım tam basarak İstanbul trafiğinde hergün kullanıyorum. Motor kağıt üzerinde ağır gözüksede ağırlık dengesinin aşağıda olmasından çok rahat kullanılıyor. Araç aralarından geçmekte de çok büyük bir sıkıntı yok. Ama 1.65 boyla, alçak seleyle ancak parmak uçlarınız değecektir diye düşünüyorum. Sizi oldukça zorlayacaktır.
Kesinlikle doğru. Bir bakayım dedim neler yazılmış vs diye. Bu motorun yüksekliği 84 mm. 1.65 boy ile std bir GS te ancak, o da belki ayak parmak uçları yere değer. En ufak bi sağ sol eğimde motoru düşer. Yahut kalkış esnasında gidonu sağa veya sola çevirdiğinizde eğer ki pat diye stop ederse o yığılma ile motor yine yere düşer. 260 kg + deponun dolu ve top case olduğunu da düşünürsek kesinlikle ve kesinlikle düşecektir, benim düşüncem bu yönde. Ama hareket halindeyken evet denge süper.
Trafikte aralardan geçmede sorun olmaz, ben MS 1200 Enduro ile rahat rahat hareket edebiliyorsam herkes eder bence :)

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Çok güzel yorumlar okudum.
175 cm, 90 kg bir sürücüyüm.

İlk motorum Duke 200' dü.
Tenere' ye oturduğumda parmak uçlarında kalıyordum.
Tuareg 660 ise bir tık iyiydi ama yine de tabanlarım yere basmıyordu.

Bunlara güvenmediğim için mevcut motorumu satın aldım. Moto Guzzi V100.
Sonra bayide Tuareg' le test sürüşü yaptım. Çok güzel ve dengeli bir çevreyolu sürüşüydü. Açıkçası bu test sürüşünü daha önce yapmış olsam kesinlikle Tuareg alırdım. Yamaha' yı da denesem belki o da aklıma yatardı.

Mutlaka test sürüşü yapmak lazım. Kararı buna göre çok rahat verirsiniz.

Cevaplar için çok teşekkürler dostlar bi ara borusana gidip bi deneme yapacağım olmadı gene chopper alıcam olmadı :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar