Yeni Motorum Honda CB750 Hornet

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
@Routinues Bu olay olurken debriyajı çekiyor musun? Yarım filan? Debriyajı çekmek TCS'nin kafasını karıştırabiliyor.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Yok hocam İstanbul Beykoz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Onları denedim zaten ya sport mod ve standart da yapmıyor böyle sorunun tcs olduğu bariz belli ama benim asil takıldıgim nokta tcs nin gazi kestiğinde tekrar gaz açabilmek için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmak yoksa istediğin kadar çevir gaz yemiyor motor. Sizde de mi böyle? TCS devreye girdiğinde her hangi bir yerde komple kapatıp tekrar mi açmak zorunda kalıyorsunuz benim gibi?
İlk motorumu aldığım ilk gün Nurtepe tarafına girmiş, aklım gitmişti o yokuşlara benzettim.

Kazasız belasız sürüşler

sürüş sırasında gaz kolu açıkken modu değiştirince mod ismi yanıp sönüyor, gazı anlık kapatıp açınca yeni moda geçiş yapmış oluyor. tcs olayında çok zorlamadım ancak deneyimlediğim kadarıyla gazı kapatmam gerekiyordu benimde. belki öyle çalışmıyor olabilir. çünkü sport modda 1-2 defa başıma geldi, birden yüklenince komple devri düşürdü motor, birkaç defa gazı kapatıp açmak zorunda kaldım, gitmiyordu çünkü.
tcs nin virajda ufak tefek müdahalelerinde gazı komple kapatmaya gerek kalmıyor.

Komple devri düşürdü dediğin yere takıldım, şimdi konu sahibinin dediğiyle birleştirip acaba bir bug falan var da güncelleme ile düzeltirler/düzeltmişlerdir ihtimali de olabilir.

Mod seçimi sırasında gazı kapatma istemesi başka, ki bu en modern olan çözüm zaten, ben de benzer şekilde gaz açıkken mod değiştirirsem gazı kapatana kadar mod adı yanıp sönüyor, kapatınca aktifleşiyor. modlar güç haritalarını dğeiştirdiği için bunu istemesi çok normal, o sırada benim verdiğim gazın iki haritadaki karşılığı farklı. Bazı motorlarda ise durmak gerekiyor, hız vs her şey sıfır olduğu an mod geçişine izin veriyor.

TCS'nin çalışması ise tamamen bağımsız, yani tcs devreye girdi diye gazı kapatma gereksinimi olmaz. O yüzden senin birden devri düşürdü dediğin kısım kafamı kurcaladı bir problem olabilir diye düşündüm.

--

videoları izledim hiçbişey anlamadım. sokak ortasında dur kalk yapıyorsun, TCS falan nerden geldi konuya hepten karıştım ben.
o yokuşta durmalarının sebebi sen gaz verdiğin halde motorun gaz almaması mı?

tekrar tekrar izledim de şimdi anladım sanırım.
konumuz ilk video. sen durmaya yakınken dediğim esnada tcs devreye girmiş solda ışık yanıp sönüyor. sonra senin durma sebebin motorun gazı kapatmadan gazı almaması, doğru mu anlıyorum?
Eğer bu ise.. yani kolay gelsin servise bunun normal olmadığını anlatmaya çalışırken..

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
Manisa yokuşlarında senin olayı test ediyordum, motor önce öksürdü güçten kesti gibi oldu dedim aha bunu diyor...
sonra stop etti.
benzin almayı unutmuşum devamını test edemedim.. Bi ara tekrar deneyeceğim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Allah aşkına biraz dağ tepe yapıştırın, sürün, yağmur modu nedir yaa? Bir ömür fik fik yağmur modunda geçer mi? 90 küsür beygir motorun yokuşta gaz yememesi ne demek? Ayıp.

Özenmeyin eblek gibi kullanan abilerinize, yapıştırın.

Motosikleti
cbf 150
olay şu motoru 90 beygir pazarlıyorlar ama sürücüye modlar verip 30 beygirde kullandırıyorlar.

Eski kara düzen olsa hepsini kullanırdın. şimdide yaparsın ama amerikada olsaydın egzos ecu ve diğer elektorniklerle oynuyor adamlar full gücü alıyorsun ama ozamanda bu motorla devamlı tekere gelirsiniz.

Aynı olay ducatilerdede var adam 180 beygir v2 satıyor ama modlarla motor 70 beygir gibi gidiyor.

Benim v stromda aynı modlar aktivken sesi bile cılız ama herşeyi deaktiv edersen motor farklı bir hal alıyor.

karadüzen en fazla abs ideal bence.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
USER1'de kullanıyorum artık P:1 EB:1 TCS:1 olacak şekilde. Rodaj bittiğinde Standarta almayı düşünüyordum ama almayacağım çünkü standart modun default ayarlar 2-2-2 şeklinde kitapçıkta yazıyor böyle yapmak yerine USER2'de kendime P:2 EB:1 TCS:1 şeklinde bir ayar yaptım onunla süreceğim. İyice alıştıktan sonra da direkt Sport moda alırım 3-1-1 şeklinde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
olay şu motoru 90 beygir pazarlıyorlar ama sürücüye modlar verip 30 beygirde kullandırıyorlar.

Eski kara düzen olsa hepsini kullanırdın. şimdide yaparsın ama amerikada olsaydın egzos ecu ve diğer elektorniklerle oynuyor adamlar full gücü alıyorsun ama ozamanda bu motorla devamlı tekere gelirsiniz.

Aynı olay ducatilerdede var adam 180 beygir v2 satıyor ama modlarla motor 70 beygir gibi gidiyor.

Benim v stromda aynı modlar aktivken sesi bile cılız ama herşeyi deaktiv edersen motor farklı bir hal alıyor.

Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?

Motosikleti
cbf 150
Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?
30 beygir dediğin şey aşa yukarı bir r25 gücü demek. 60 70 beygir ise senin er 6 ayarında birşey o torku ve gücü yağmur modunda verirler ama eğerki zemin kaygansa gücü iyice düşürüyor sistem. Faydalımı faydalı ama profosyonel için gereklimi değil. Boşuna extra maliyet ve motoru komplike hale getirmekmi evet.

lynxin dediği gibi istediği güce düşrebiliyorlar. bu yeni cb çok güzel motor bizzat denedim. egzosluydu benim denediğim. inanılmaz bir muscle car havası var ama çok kısmışlar aleti euro normlarından geçsin diye. Belkide orta sınıf motorlardaki en iyi motora sahip.

Bunun klasik çizgilerdeki hali çıksa alınır. bu biraz çirkin yeni nesil belki sever ama bana göre dğeil. diyorum ve v stroma biniyorum dünyanın en çirkin motoruna :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Böyle mevzular geçince 10 yaşında vstrom motorumu daha çok seviyorum. elektronik olarak ABS dışında bir şeyi yok, TCS falan uğraştırmıyor, ilk defa sürmeye başladığımda karşıma 10km boyunca gevşek mıcırlı köy yolu çıktığında ilk 500 metre falan bi tırsmıştım ama bir hafta önce eğitimdekiler aklıma getirdim, gaz verdikçe arka tekeri patinaj yaptıra yaptıra ortalığı toz duman ede ede yolu bitirdiğimde eğlenceliymiş bu demiştim. TCS olsa aynı eğlence olmayacaktı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...TCS olsa aynı eğlence olmayacaktı.
Eğlence(!) istiyorsan kapatabiliyorsun TCS'i. Yani olması bence artı değer. :D Bu arada ben hem 1'de tutuyorum, bir sefer yağışlı havada çamur olma ihtimali olan bir yolda 2 olarak kullanmıştım. Hiç devreye girdiğini hissetmedim; ya çok tatlı güzel çalışıyor ondan farkedilmiyor ya da ben gazı çok mülayim kullanıyorum.

son zamanlarda ben de hep tcs yi iptal edip geziyorum, motor güçlü, asfalt kötü olunca sürekli tcs devreye girmeye çalışıyor. şimdi ufak tefek patinajlara izin verdiği için rahat bir şekilde hızlanabiliyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eğlence(!) istiyorsan kapatabiliyorsun TCS'i. Yani olması bence artı değer. :D Bu arada ben hem 1'de tutuyorum, bir sefer yağışlı havada çamur olma ihtimali olan bir yolda 2 olarak kullanmıştım. Hiç devreye girdiğini hissetmedim; ya çok tatlı güzel çalışıyor ondan farkedilmiyor ya da ben gazı çok mülayim kullanıyorum.
Yaa şimdi benim motor eski, yok diye böyle diyorum, tabi ki olsa kapatma imkanı olduğunda bile herhalde kapatmazdım alışırdım kullanımına. :)
Eski motorun bir avantaı da bozulma ihtimali olabilecek şeylerin olmaması. ama koskoca Japon suzuki bile eklediğine göre demek ki yeterince test edilip bozulma ihtimali kalmamıştır. Ne de olsa bizim motorlar ekipman konusunda çok tutucu taraftalar. BMW gibi tonla hassas elektronik doldurmuyorlar.

O kadar dramatik bir örneği olduğunu sanmıyorum. Bazı motorlarda güç değişmiyor sadece gaz tepkisi değişiyor, bazılarında güç düşüyor. En çok düşüren Ducati sanırım, ama o da %70 falan gibi bir şeye.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Hornet sahibi arkadaşlar motoruma aliexpress üzerinden spor denge topuzu aldım fakat motorun üzerindeki fabrika çıkışı denge topuzlarında herhangi bir alyan civata vs göremedim bu nasıl çıkarılıyor bilen var mı? Çevirerek mi çıkartıyoruz yoksa çekerek mi çıkarıyoruz zarar vermek istemiyorum orjinal parçaya.

Hornet sahibi arkadaşlar motoruma aliexpress üzerinden spor denge topuzu aldım fakat motorun üzerindeki fabrika çıkışı denge topuzlarında herhangi bir alyan civata vs göremedim bu nasıl çıkarılıyor bilen var mı? Çevirerek mi çıkartıyoruz yoksa çekerek mi çıkarıyoruz zarar vermek istemiyorum orjinal parçaya.
Direkt çekip çıkarabilirsin ya da uç kısmını söküp sonrasında kalan parçayı çekebilirsin.
Handlebar grip change olarak aratırsan videoları bulabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar