İlk motorumu aldığım ilk gün Nurtepe tarafına girmiş, aklım gitmişti o yokuşlara benzettim.Yok hocam İstanbul Beykoz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Onları denedim zaten ya sport mod ve standart da yapmıyor böyle sorunun tcs olduğu bariz belli ama benim asil takıldıgim nokta tcs nin gazi kestiğinde tekrar gaz açabilmek için gaz kolunu tamamen kapatip tekrar açmak yoksa istediğin kadar çevir gaz yemiyor motor. Sizde de mi böyle? TCS devreye girdiğinde her hangi bir yerde komple kapatıp tekrar mi açmak zorunda kalıyorsunuz benim gibi?
sürüş sırasında gaz kolu açıkken modu değiştirince mod ismi yanıp sönüyor, gazı anlık kapatıp açınca yeni moda geçiş yapmış oluyor. tcs olayında çok zorlamadım ancak deneyimlediğim kadarıyla gazı kapatmam gerekiyordu benimde. belki öyle çalışmıyor olabilir. çünkü sport modda 1-2 defa başıma geldi, birden yüklenince komple devri düşürdü motor, birkaç defa gazı kapatıp açmak zorunda kaldım, gitmiyordu çünkü.
tcs nin virajda ufak tefek müdahalelerinde gazı komple kapatmaya gerek kalmıyor.
Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?olay şu motoru 90 beygir pazarlıyorlar ama sürücüye modlar verip 30 beygirde kullandırıyorlar.
Eski kara düzen olsa hepsini kullanırdın. şimdide yaparsın ama amerikada olsaydın egzos ecu ve diğer elektorniklerle oynuyor adamlar full gücü alıyorsun ama ozamanda bu motorla devamlı tekere gelirsiniz.
Aynı olay ducatilerdede var adam 180 beygir v2 satıyor ama modlarla motor 70 beygir gibi gidiyor.
Benim v stromda aynı modlar aktivken sesi bile cılız ama herşeyi deaktiv edersen motor farklı bir hal alıyor.
karadüzen en fazla abs ideal bence.
yazılımla 10 beygire bile düşürebiliyolar.Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?
30 beygir dediğin şey aşa yukarı bir r25 gücü demek. 60 70 beygir ise senin er 6 ayarında birşey o torku ve gücü yağmur modunda verirler ama eğerki zemin kaygansa gücü iyice düşürüyor sistem. Faydalımı faydalı ama profosyonel için gereklimi değil. Boşuna extra maliyet ve motoru komplike hale getirmekmi evet.Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?
Böyle mevzular geçince 10 yaşında vstrom motorumu daha çok seviyorum. elektronik olarak ABS dışında bir şeyi yok, TCS falan uğraştırmıyor, ilk defa sürmeye başladığımda karşıma 10km boyunca gevşek mıcırlı köy yolu çıktığında ilk 500 metre falan bi tırsmıştım ama bir hafta önce eğitimdekiler aklıma getirdim, gaz verdikçe arka tekeri patinaj yaptıra yaptıra ortalığı toz duman ede ede yolu bitirdiğimde eğlenceliymiş bu demiştim. TCS olsa aynı eğlence olmayacaktı.olay şu motoru 90 beygir pazarlıyorlar ama sürücüye modlar verip 30 beygirde kullandırıyorlar.
Eski kara düzen olsa hepsini kullanırdın. şimdide yaparsın ama amerikada olsaydın egzos ecu ve diğer elektorniklerle oynuyor adamlar full gücü alıyorsun ama ozamanda bu motorla devamlı tekere gelirsiniz.
Aynı olay ducatilerdede var adam 180 beygir v2 satıyor ama modlarla motor 70 beygir gibi gidiyor.
Benim v stromda aynı modlar aktivken sesi bile cılız ama herşeyi deaktiv edersen motor farklı bir hal alıyor.
karadüzen en fazla abs ideal bence.
Eğlence(!) istiyorsan kapatabiliyorsun TCS'i. Yani olması bence artı değer....TCS olsa aynı eğlence olmayacaktı.
Yaa şimdi benim motor eski, yok diye böyle diyorum, tabi ki olsa kapatma imkanı olduğunda bile herhalde kapatmazdım alışırdım kullanımına.Eğlence(!) istiyorsan kapatabiliyorsun TCS'i. Yani olması bence artı değer.Bu arada ben hem 1'de tutuyorum, bir sefer yağışlı havada çamur olma ihtimali olan bir yolda 2 olarak kullanmıştım. Hiç devreye girdiğini hissetmedim; ya çok tatlı güzel çalışıyor ondan farkedilmiyor ya da ben gazı çok mülayim kullanıyorum.
Ben hep bugüne kadar 90 bg motorun yağmurda atıyorum 60-70 bg verdiğini düşündüm, 30 bg güç vermek gibi devasa bir fark oluyor mu?
Direkt çekip çıkarabilirsin ya da uç kısmını söküp sonrasında kalan parçayı çekebilirsin.Hornet sahibi arkadaşlar motoruma aliexpress üzerinden spor denge topuzu aldım fakat motorun üzerindeki fabrika çıkışı denge topuzlarında herhangi bir alyan civata vs göremedim bu nasıl çıkarılıyor bilen var mı? Çevirerek mi çıkartıyoruz yoksa çekerek mi çıkarıyoruz zarar vermek istemiyorum orjinal parçaya.