Baga değişimi performansı arttırır mı ?

Motosikleti
Sym joymax 250
10 senede 25k km yaptğım, sadece uzun yol yaptığım bir motorum var eski bagaları bando bagalarla değiştirip uzun yola çıkacağım maksimum 140ta kesiciye giriyor sizce baga değişimi performansa olumlu yansır mı ? Daha önce hiç bagaları değiştirmemiştim, mitsubishi kayış aldım, onunla birlikte bagaları da değiştireceğim motorum sym 2016 model joymax 250i

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Baga agırlıgı arttıkca son hız artar ancak kalkıslar ve ivmelenme yavaslar, baga agırlıgı azaldıkca kalkıs ve ivmelenme serilesir ama son hızdan kayıp olur.

Motosikleti
Motorlu bisiklet
10 senede 25k km yaptğım, sadece uzun yol yaptığım bir motorum var eski bagaları bando bagalarla değiştirip uzun yola çıkacağım maksimum 140ta kesiciye giriyor sizce baga değişimi performansa olumlu yansır mı ? Daha önce hiç bagaları değiştirmemiştim, mitsubishi kayış aldım, onunla birlikte bagaları da değiştireceğim motorum sym 2016 model joymax 250i
Hocam tam anlayamadım yani elinizdeki baga ile ayni baga mı takacaksın yoksa bu internetteki gibi 1 tanesini çıkardık dostlar , 2 gram düşürdük dostlar olayı şeklinde mi ? Ben bu ikisi gibiyse önermem o motoru yapan mühendis zaten o motoru ona göre tasarlamış o tür olaylara girmeye benim düşünceme göre gerek yok. Motor daha çok devirlenir daha çabuk hızlanır ama eksileride oluyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
250cc scooter max 140 zaten çok iyi. Bence orjinalliğini değiştirmeyin. 140'dan sonra daha da gidebilse zaten ona göre suspansiyonu, frenleri falan var mı ki, hiç değiştirmeyin, 140 iyi.

Motosikleti
Sym joymax 250
Hocam tam anlayamadım yani elinizdeki baga ile ayni baga mı takacaksın yoksa bu internetteki gibi 1 tanesini çıkardık dostlar , 2 gram düşürdük dostlar olayı şeklinde mi ? Ben bu ikisi gibiyse önermem o motoru yapan mühendis zaten o motoru ona göre tasarlamış o tür olaylara girmeye benim düşünceme göre gerek yok. Motor daha çok devirlenir daha çabuk hızlanır ama eksileride oluyor.
Yok hocam aynı orjinal baga taktıracağım, eskidiği için yenilenmesi performansını nasıl etkiler diye sormak istedim aslında, sana katılıyorum (y) belli bir km'den sonra ne kadar memnun olsakta bakım şart :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

250cc scooter max 140 zaten çok iyi. Bence orjinalliğini değiştirmeyin. 140'dan sonra daha da gidebilse zaten ona göre suspansiyonu, frenleri falan var mı ki, hiç değiştirmeyin, 140 iyi.
140 yeterli hız bana da yetiyor ama zorlanarak tepe gaz motoru yorar belki bu hamle rahatlatır diye düşünüyorum :rolleyes:

Dr pulley veya tech pulley takmıyosanız bişey değiştirmez. Ağırlıkla oynayarak tork veya beygire yöneltebilirsiniz sadece, birinden kazanırken diğerinden kaybedersiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
140 yeterli hız bana da yetiyor ama zorlanarak tepe gaz motoru yorar belki bu hamle rahatlatır diye düşünüyorum :rolleyes:

250cc scooterla uzun yolda zaten anca 120km/saat hızlar dahat olur, fazlası tapagaz gitmek olur motoru ve sizi yorar.

Performans beklentin nedir ?
Kalkıştan itibaren canlı bir akselerasyon mu ?
140 gören motorun 150-160 ları görmesi mi ?
İkisi bir arada yazılımsız olmaz..
Bagaları ağırlaştırırsan alt devirlerde tork ihtiyacın artar , yokuşda veya iki kişi yüklü iken keyifsiz bir sürüş olabilir ama düz yolda düşük devirde biraz daha sessiz sürüş yapabilirsin , sakin sürersen yakıt tüketiminde biraz azalır..

Bagayı hafifletirsen tam tersi sonuçlar yaşarsın..

Bir seçenekte bagayı genişletmektir , bu sayede sukuterine bir vites daha eklemiş gibi olur ama dik yokuşlarda kalkışda zorluk çekersin , kayışın çabuk yıpranır vs..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Ben 400cc scooter ile 140 yapma gereği duymuyorum, bence 250cc için fazla ve yeterli. bagaları değiştirerek ara hızlanmalara daha çok fayda sağlarsınız. şunu da eklemek isterim, bu tarz modifikasyonlar genelde motor ömrüne zararlıdır, en güzeli her zaman orijinal parçalardır.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
35.000 km olan jet14 125 cc scooter 3 defa baga bir defa kayış değiştirdim ustam her detaylı varyatör yaptığında bagaların artık kendini saldığını yani ses gelmeye salladığında boşluk oluşmuş olduğunu söyler bende orjinal motopitten alır değişimini yaparız.Kayış ile beraber değiştiğini söyleyenler ustalarda var 15 bin 20 bin km arası parça ve tamir için efe bezekten destek alabilirsin kayışı ondan temin ettim sym ve özellikle joymaxa ait bakım parçaları var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Baga agırlıgı arttıkca son hız artar ancak kalkıslar ve ivmelenme yavaslar, baga agırlıgı azaldıkca kalkıs ve ivmelenme serilesir ama son hızdan kayıp olur.
Motorun gücüne göre değişir..
Dediklerin 125 cc ye kadar olan scooterlarda geçerli... Ama 250 ve üstü güçlü scooterlarda ağır bagalarda teker bile yapmak mümkün... Bu sefer de son hızınız düşer... Ağır baga takacaksanız kayışın kalınlığı 1 mm daha kalın olmalı..
Kaldı ki her motora istediğiniz bagayı koyamazsınız..
Kimine ağır gelir kaldıramaz , kimine hafif gelir motoru yırtarsınız..
Orjinaline en yakın olanları tercih etmelisiniz.. Yoksa bütün yükü kranka ve pistona yüklersiniz..

Motosikleti
Sym joymax 250
Performans beklentin nedir ?
Kalkıştan itibaren canlı bir akselerasyon mu ?
140 gören motorun 150-160 ları görmesi mi ?
İkisi bir arada yazılımsız olmaz..
Bagaları ağırlaştırırsan alt devirlerde tork ihtiyacın artar , yokuşda veya iki kişi yüklü iken keyifsiz bir sürüş olabilir ama düz yolda düşük devirde biraz daha sessiz sürüş yapabilirsin , sakin sürersen yakıt tüketiminde biraz azalır..

Bagayı hafifletirsen tam tersi sonuçlar yaşarsın..

Bir seçenekte bagayı genişletmektir , bu sayede sukuterine bir vites daha eklemiş gibi olur ama dik yokuşlarda kalkışda zorluk çekersin , kayışın çabuk yıpranır vs..
ben tepegaz 140 gidiyorum son 400km uzun yol yaptığımda ışıklarda bi kaç kere ışıklarda kalkış yaparken sanki bi boşluğa düştü. ilk defa yaşadım bu durumu sıcaktan mı oldu, dinlenmediğimden mi oldu bilemedim ama sonra kendiliğinden düzeldi gene de riske atmamak lazım, performans olarak rahatlatacağını düşünüyorum malzemelerim gelsin bir ustayla hasbihal edicem :ROFLMAO:

Motosikleti
Cbr 650F
10 yılda bi baga değiş lütfen ya :)

bu arada evet doğrudan etkiliyo evet performansı. hatta belirttikleri gibi kalkış ile son hız arasındaki dengedede etkili

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar