Yanlış motor seçimi

Motosikleti
RKS TNT 202
Selamın aleyküm,

Naked bir motosikletim var ve yanlış bir seçim yaptığımı anladım. Acemilik ve heyecanla düşünmeden bir alet aldık. Yeni bir şeyler aramaya başladık tekrar.

-rüzgarla boğuşturmayacak
-ağırlıklı şehirler arası kullanacağım
-hobi seebebiyle değil ihtiyaç sebebiyle alacağım
-çok nadir de olsa hafif araziye çıkmaktan korkmayacağım
-yürütme maliyetleri düşük
-aksesuarlarla kişiselleştirebilecegim
-az yakacak
-seversem uzun süre bineceğim
-seyahatlerimde eşyalarımı rahatça taşıyabileceğim
-atik

bir makine lazim. Üst segment bütçemi zorlar. Modeli de önemli değil açıkçası. Servislerle uğraşacağıma anam babam tamirci dayılarla muhatap olurum daha iyi.

Tür ve bütçe kısıtlaması yok

Motosikleti
Motoru satıldı...
Hayalim olan modelleri yazayım bende Tracer 700-900 yada Triumph Tiger Sport 660-800

İlk aklıma gelen crf 250 rally oldu, sadece rüzgar konusunda bi tık eksik kalabilir, onun dışında tüm ihtiyacınızı karşılar. Anam babam usulü tamirci bile anlar motorun bloğundan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yakıt konusunu uyarsa bende V - Strom 650 diyorum.
Geçen hafta pazar günü Tekirdağ'a gittim geldim, toplamda 130km yol yaptım, genellikle kamyon sollamamalar hariç hız sınırlarına uyarak sürdüm, ortalama tüketim 4.5litre/100km çıktı. Yakıt tüketimi makul sayılır yani.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Üst segment bütçeyi zorlar diyor...
Çok zorlamazsa NX500 diyeyim ben de..

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Büyükler;
Çok kurcalanmamış NC750 (Atik değil, pek iyi amortisörleri yok, az yakmak ve çok yük taşımak üzerine dizaynlı, stabilizede bol bol ön süspansiyonu diplenir, ağır da çünkü.)
V-Strom 650,( Forumda destanlar yazıldı bu konu hakkında, kendi motorum, tavsiye ederim. Her işin motoru)
Transalp 700 (Enjeksiyonlu) ( Oldies but goldies denilen, bir miktar fazla yakabilen, ruhu olan karakterli bir motor. Yıllar bir miktar nazını arttırabilir. Ama Japon mu, Japon!.)
KLE 650 // 500 ( Eski jandarma motorları bolca mevcut. Perişan halde olanlarda var ama genel olarak kondüsyonları iyi. Frenleri çok başarılı olmayabilir, eski teknoloji, eski toprak.)

Orta segment;
MT450 (Çok sevildi, muhtemelen tutacak bu motor)
650MT(289K'dan sıfır satıldı 2024 bitmeden önce. Aralık'a kadar devam ediyordu kampanyaları)
Ben beğenmiyorum ama NX500( Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum),
Himalayan 450 ( Tek silindir, uzun bacak, ideal depo, 21/18 depo, harita bir ekran)
Belki ikinci elde bulunabilecek aksesuarlı bir TRK502( Tutulan sevilen bilinen bir aile babası :) Ağır ancak albenisi yüksek olan bir motor, çift silindir).

Küçükler;
SYM NHT 200( Yedek parçası pahalı olabilir ama kaliteli tek silindir, 6 vitesli ),
*Aksesuarlı WR250( Çift silindirli titreşimsiz ),
*CRF Rally 250( Tek silindir, uzun bacak süspansiyon, küçük depo!! ),
CRF uymaz daha alçak birşey dersen V Strom 250(Çift silindir, 4 buji, titreşimsiz, beygirli, Su soğutmalı).

*Bunlar bir miktar arazi kabiliyetine yoğunlaşılmış motosikletler, şehiriçi ve uzun yol için yorucu olabilir.

Bu makinalar arasında gidip geleceksin muhtemelen. Seçim sana ait, bol şans.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Honda CL 250 ye de bakabilirsin.. Bütün isteklerini karşılar..

Motosikleti
RKS TNT 202
Büyükler;
Çok kurcalanmamış NC750 (Atik değil, pek iyi amortisörleri yok, az yakmak ve çok yük taşımak üzerine dizaynlı, stabilizede bol bol ön süspansiyonu diplenir, ağır da çünkü.)
V-Strom 650,( Forumda destanlar yazıldı bu konu hakkında, kendi motorum, tavsiye ederim. Her işin motoru)
Transalp 700 (Enjeksiyonlu) ( Oldies but goldies denilen, bir miktar fazla yakabilen, ruhu olan karakterli bir motor. Yıllar bir miktar nazını arttırabilir. Ama Japon mu, Japon!.)
KLE 650 // 500 ( Eski jandarma motorları bolca mevcut. Perişan halde olanlarda var ama genel olarak kondüsyonları iyi. Frenleri çok başarılı olmayabilir, eski teknoloji, eski toprak.)

Orta segment;
MT450 (Çok sevildi, muhtemelen tutacak bu motor)
650MT(289K'dan sıfır satıldı 2024 bitmeden önce. Aralık'a kadar devam ediyordu kampanyaları)
Ben beğenmiyorum ama NX500( Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum),
Himalayan 450 ( Tek silindir, uzun bacak, ideal depo, 21/18 depo, harita bir ekran)
Belki ikinci elde bulunabilecek aksesuarlı bir TRK502( Tutulan sevilen bilinen bir aile babası :) Ağır ancak albenisi yüksek olan bir motor, çift silindir).

Küçükler;
SYM NHT 200( Yedek parçası pahalı olabilir ama kaliteli tek silindir, 6 vitesli ),
*Aksesuarlı WR250( Çift silindirli titreşimsiz ),
*CRF Rally 250( Tek silindir, uzun bacak süspansiyon, küçük depo!! ),
CRF uymaz daha alçak birşey dersen V Strom 250(Çift silindir, 4 buji, titreşimsiz, beygirli, Su soğutmalı).

*Bunlar bir miktar arazi kabiliyetine yoğunlaşılmış motosikletler, şehiriçi ve uzun yol için yorucu olabilir.

Bu makinalar arasında gidip geleceksin muhtemelen. Seçim sana ait, bol şans.

şu cevabi forum ana sayfasina sabitlemek lazim cok tesekkurler

Motosikleti
K 1600 GTL
Neler neler yazdım yazdım sildim şu yorumuna bi bilsen.. Sen söyle peki, ben susayım. Buyurun ?.
Neler neler yazıp silmeni gerektirecek sinirlenecek bişey demedim yahu az sakin olun. Büyükler dediğin motorların hepsi orta segment o kadar....

Motosikleti
RKS TNT 202
Arkadaşlar scooter da dahil, kimse tavsiye etmemiş onlari da merak ediyorum

Motosikleti
CB750A
tur camlı ducati scrambler
para yetiyorsa gen2 yetmiyorsa 2015ten bir tane.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Selamın aleyküm,

Naked bir motosikletim var ve yanlış bir seçim yaptığımı anladım. Acemilik ve heyecanla düşünmeden bir alet aldık. Yeni bir şeyler aramaya başladık tekrar.

-rüzgarla boğuşturmayacak
-ağırlıklı şehirler arası kullanacağım
-hobi seebebiyle değil ihtiyaç sebebiyle alacağım
-çok nadir de olsa hafif araziye çıkmaktan korkmayacağım
-yürütme maliyetleri düşük
-aksesuarlarla kişiselleştirebilecegim
-az yakacak
-seversem uzun süre bineceğim
-seyahatlerimde eşyalarımı rahatça taşıyabileceğim
-atik

bir makine lazim. Üst segment bütçemi zorlar. Modeli de önemli değil açıkçası. Servislerle uğraşacağıma anam babam tamirci dayılarla muhatap olurum daha iyi.

Tür ve bütçe kısıtlaması yok

Gözleme ile araniz nasil :cool:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar