İzmir'den orta yaşlı sürücüler ile kısa-uzun gezi

Motosikleti
Lambretta X300
Merhabalar efendim, bu konu genç arkadaşları çok sarmayabilir. Gerçi motorculuğun yaşı yoktur ama, birbirini anlamanın yaşla ilgisi var. Ben 55 yaşımda, farklı motorlara sahip olmuş ve nihayetinde bu aralar Lambretta X300 kullanan İzmir'li bir motosiklet severim. Kısa ve uzun turlara birlikte sürebileceğim arkadaşlar ile tanışmak ve sürüş yapmak arzusundayım. Hızlı gitmek, kendimi ispatlamak ya da limitleri zorlamak gibi bir huyum hiç olmadı ve bundan da çok mutluyum. Motosiklete binme amacım keyifli anlar yaşamak ve mümkünse bunu arkadaşlarımla paylaşmak. Bugüne dek herhangi bir motosiklet klübüne ya da derneğine üye olmadım. Olmayı da açıkçası düşünmüyorum. Ara ara, kullandığım motosiklet tipine göre birlikte sürdüğüm arkadaşlarım oldu tabiki. Ama motosiklette sürüş yaparken benzer özelliklerde motosiklet kullanıyor olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hedef ve limitler aynı olursa her grup üyesi daha çok keyif alabiliyor. Yani racing, tourer ve scooter bir arada yol alır almasına da ne derece keyif alır ondan emin değilim. Konu ilginizi çekiyorsa lütfen buraya görüşlerinizi, önerilerinizi bırakın. Tanışalım ve kafalar uyarsa birlikte motor sürmenin keyfini yaşayalım. Sevgilerimle.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Üstadım sizin tecrübeniz bizden büyük lakin bir kardeşiniz olarak beraber süreceğiniz kitleyi cc ya da motor sınıfından ziyade kafa yapısına göre seçerseniz daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz diye düşünüyorum. Yoksa bir gezide en hızlımızla en yavaşımız arası en fazla 5 dk oynuyor, yani bir sigara molası kadar.

Motosikleti
Lambretta X300
beraber süreceğiniz kitleyi cc ya da motor sınıfından ziyade kafa yapısına göre seçerseniz daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz
Değerli kardeşim, elbette sınıflandırmak vs değil derdim ve sizinle aynı fikirdeyim. Kafa yapısı hepsinden önemli. Ancak motor tiplerine göre değişen ihtiyaçlar var. Bir touring makina ile saatlerce durmadan yol alabilirsiniz ama bir scooter ile kısa kısa molalar vermek ihtiyacı duyabilirsiniz. Yoksa mesele erken ya da geç gitme meselesi değil. Yolda birbirine sıkıntı vermeden sürme. Çünkü, uzun süre birlikte sürebilmenin benim bildiğim en önemli şartı birlikte sürmekten keyif almak ve güzel anları paylaşabilmek. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Uygun kişiler ile karşılaşırsak elbette dikkate alacağım yerinde bir tavsiye.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Değerli kardeşim, elbette sınıflandırmak vs değil derdim ve sizinle aynı fikirdeyim. Kafa yapısı hepsinden önemli. Ancak motor tiplerine göre değişen ihtiyaçlar var. Bir touring makina ile saatlerce durmadan yol alabilirsiniz ama bir scooter ile kısa kısa molalar vermek ihtiyacı duyabilirsiniz. Yoksa mesele erken ya da geç gitme meselesi değil. Yolda birbirine sıkıntı vermeden sürme. Çünkü, uzun süre birlikte sürebilmenin benim bildiğim en önemli şartı birlikte sürmekten keyif almak ve güzel anları paylaşabilmek. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Uygun kişiler ile karşılaşırsak elbette dikkate alacağım yerinde bir tavsiye.
Üstadim Tommygun arkadasimizin motor tipi yada sürüs stilinizle ilgisi yoktur. Köfte seviyor ve birkac iyi köfteci biliyorsaniz dünyanin sonuna kadar arkanizdan gelecektir. :LOL:

Motosikleti
Lambretta X300
Üstadim Tommygun arkadasimizin motor tipi yada sürüs stilinizle ilgisi yoktur. Köfte seviyor ve birkac iyi köfteci biliyorsaniz dünyanin sonuna kadar arkanizdan gelecektir. :LOL:
Süper işte bir ortak nokta bulduk. Şimdi mesele iyi köftecileri bulmaya kaldı :) Ya da daha iyisi Tommygun bizi götürsün takip edelim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şimdi mesele iyi köftecileri bulmaya kaldı
Türkiye'nin en iyi köftecilerinin en iyileri aha burada.
original-d33225063d5eb06e3ee96ccf2334a0a3.gif

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'e sonradan taşınan bir İstanbullu olarak köfte için ben Ödemiş'te Hurşit'i öneriyorum. Bugün Salihli'de Köfteci Ali'ye gideyim dedim, Pazar diye kapalıymış. Hadi Turgutlu'da Gamalı yapayım dedim, aa yine kapalıymış. İzmir'e yakın Aydın Çine taraflarında henüz köfte yemedim yorum yapmayacağım ama Tire köftesini beğenmedim. Yine de Ahmetbeyli'de Ferdi Baba'nın yerinin yarım ekmek köftesi yoklukta güzel gidiyor. Trakya köftesinin yanında biberli salçalı bir sos veriyorlar, köfteye muazzam bir lezzet katıyor ama Ege'de bu adet yok, bazı yerlerde bu sos yerine kimyonla karışık baharat veriyorlar, ilginç..

Bu hafta içi Buca'da Yaylacık Kardeşler Kasap'ta et döner yedim, beğendim, eti az yağlı ama porsiyonlar çok doyurucu,fiyat uygun, mekan salaş ama leziz. Bir de Buca'da Paşa döner'i denemek istiyorum.

Has İzmirlilerin köfte önerilerine açığım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben aynı servisli çöpşişi seviyorum, muhtemelen köfteden de gol yemeyiz
Çinede bir kaç yerde çöp şiş yedim..Ama etindenmidir yoksa az piştiğindenmidir nedir çiğneye çiğneye geviş getirmeye başladım.. Çinede çöp şiş yemem bir daha..
Köfte candır..
Kanat şiş de fena değil... 👍

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çinede bir kaç yerde çöp şiş yedim..Ama etindenmidir yoksa az piştiğindenmidir nedir çiğneye çiğneye geviş getirmeye başladım.. Çinede çöp şiş yemem bir daha..
Köfte candır..
Kanat şiş de fena değil... 👍
Çine diyerek seni istemeden yanılttım, ben sadece Ortaklar'da Somuncu Baba'da çöpşiş yiyorum.

Motosikleti
Lambretta X300
Scooter grubu derken köfte grubu olmaya adayız. Yapalım bir köfte partisi en kısa zamanda. Ben de topiği "İzmir'den orta yaşlı köfteciler ile kısa-uzun gezi" diye değiştireyim olmadı :)

Merhabalar efendim, bu konu genç arkadaşları çok sarmayabilir. Gerçi motorculuğun yaşı yoktur ama, birbirini anlamanın yaşla ilgisi var. Ben 55 yaşımda, farklı motorlara sahip olmuş ve nihayetinde bu aralar Lambretta X300 kullanan İzmir'li bir motosiklet severim. Kısa ve uzun turlara birlikte sürebileceğim arkadaşlar ile tanışmak ve sürüş yapmak arzusundayım. Hızlı gitmek, kendimi ispatlamak ya da limitleri zorlamak gibi bir huyum hiç olmadı ve bundan da çok mutluyum. Motosiklete binme amacım keyifli anlar yaşamak ve mümkünse bunu arkadaşlarımla paylaşmak. Bugüne dek herhangi bir motosiklet klübüne ya da derneğine üye olmadım. Olmayı da açıkçası düşünmüyorum. Ara ara, kullandığım motosiklet tipine göre birlikte sürdüğüm arkadaşlarım oldu tabiki. Ama motosiklette sürüş yaparken benzer özelliklerde motosiklet kullanıyor olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hedef ve limitler aynı olursa her grup üyesi daha çok keyif alabiliyor. Yani racing, tourer ve scooter bir arada yol alır almasına da ne derece keyif alır ondan emin değilim. Konu ilginizi çekiyorsa lütfen buraya görüşlerinizi, önerilerinizi bırakın. Tanışalım ve kafalar uyarsa birlikte motor sürmenin keyfini yaşayalım. Sevgilerimle.
Hislerime tercüman olmuşsunuz. İstanbul' da yaşayan bir İzmirliyim. Tarihi tutturabilirsek gelmeyi çok isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar