Motorsiklet önerisi Orta sınıf

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ne alabilirsin mesela? V strom bir çıtadır onun üstünde atlayıp geçecek atlet daha henüz doğmadı.
Biraz daha yaşlı olsada africa twin ;) özellikle 140binlerde ve son 70k km ortalaması 4 litre olanı tercih sebebi. V strom amatör işi. (Bu arada derdini alırım burak)
Bunun dışında
Tiger 900
Belki Tiger 660 sport’ta olabilir
Bmw f serileri
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yeni kasalarda ön far tasarımını değiştirdiler, sahiden daha çirkin oldu. bendeki 2015 modeli gibi eski modellerde yanyana iki far göz gibiydi, öndeki gaga ile saftirik papağan görünümü vardı, çirkindi ama sevimliliği de vardı, yeni modelde far tasarımı ile sevimliliği de gitmiş ama buna rağmen motordan anlayan sevgili dostum Cyan aldıysa bir bildiği vardır dedim, bana da 2015 modeli denk geldi hem de kırmızıydı, aldım işte iyi ki almışım, sağolasın Cyan.
Yani bu çirkinlikle motordan anlamayanın alması zor, anca motordan anlayan insan konforunu, rahatlığını, eğlencesini anlar da alır, üzerine binince zaten görünmüyor o çirkin tasarım, eee bizler de 50 yaşını geçmiş ihtiyarlar olarak etraftan nasıl görüneceğimizi dert edecek yaşları çoktan geçtik. :)

Konuyu açan arkadaş 48 yaşındaymış, 40 dese tracer falan derdim ama 50'ye yaklaşmış, yenge ile de gezmek istiyormuş, o zaman tam ona göre motor işte başka ne önereyim? Tam da bütçesi dahilinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen daha gençsin, vstrom yaşın gelmedi. :)
Abi dedim ya anlamayan adamı çekecek birşey yok v stromda. Konfor ve sorunsuzluk için olumsuz hiç birşey diyemem.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
V-Strom, "uzun yıllar ve uzun km'ler kullanayım, başım ağrımasın, motor elimde patlamasın" diyen adamın işi. Dayanıklılık ve sorunsuzlukta tek rakibi Nc. Tabi ki performans kovalayan, basıp giden adam için uygun motor değil. Risotto değil de bulgur pilavı gibi düşünün. Bazı arkadaşlar Gs de diyebilir ama Bmw'de sensörden, elektronikten gol yiyen çok.

Şu Dl 650 ilanları arasında km'ye göre en yüksek olan ilanları sortladım. Hayvan evlatları 200.000 km'yi geçmişler.

Motosikleti
cbf 150
V-Strom, "uzun yıllar ve uzun km'ler kullanayım, başım ağrımasın, motor elimde patlamasın" diyen adamın işi. Dayanıklılık ve sorunsuzlukta tek rakibi Nc. Tabi ki performans kovalayan, basıp giden adam için uygun motor değil. Risotto değil de bulgur pilavı gibi düşünün. Bazı arkadaşlar Gs de diyebilir ama Bmw'de sensörden, elektronikten gol yiyen çok.

Şu Dl 650 ilanları arasında km'ye göre en yüksek olan ilanları sortladım. Hayvan evlatları 200.000 km'yi geçmişler.

Hem geçmişler hemde km düşürmeye tenezül etmemişler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yani bu konu GS için konuşulmuştu Burak oraya atıf yapıyor. GS motordan anlamayan adamın motoru demişti arkadaş.....

tesekkur ediyorum alp, iyi ki varsın.
benim gonderme boşa gidiyodu valla.

hatta demişlerdir bu ne sacmalıyo kenan evren, 12 eylul diye.

thanks

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu gidişle sende Orgeneral olcan gibi abi :D seninde bir farkın yok sayılır :D
Yok benim motor patates oldu. Geçen hafta Çeşme'ye çapkınlığa gidecektim, evden çıktım, motor yine gaz yememeye başladı, zaten sağ buji yatağı yağlanıyor. Kızdan özür dileyip gelemeyeceğimi söyledim. Motora şu an yapmam gereken masraf motorun satış bedelinin üzerinde. Ben de o nedenle yaptırmayacağım.

Motosikleti
cbf 150
Yok benim motor patates oldu. Geçen hafta Çeşme'ye çapkınlığa gidecektim, evden çıktım, motor yine gaz yememeye başladı, zaten sağ buji yatağı yağlanıyor. Kızdan özür dileyip gelemeyeceğimi söyledim. Motora şu an yapmam gereken masraf motorun satış bedelinin üzerinde. Ben de o nedenle yaptırmayacağım.
Bir nevi doğum kontröl hapı gibi birşey senin kawasaki

Motosikleti
ADV 390
Öncelikle yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim.
Sanırım km ile ilgili takıntım var 20-30 bin km bandına gelmiş motoru almaktansa 5-10 bin bandında bir motor daha cazip geliyor.
V-strom düşünmememin nedeni üretiminin durmuş olup 800 cc lik modelinin üretime devam etmesi.
V-strom 800 veya gs gibi motorları bir sonraki motor olarak alıp ömürlük olarak kullanmak istiyorum.
V-strom 650 ve tracer 7 nin ortalama yakıtının çok olduğunu okudum.
Şehir içi işe gidip gelirken çok fazla kullanacağım için yakıtı gerçekten düşünmem gerekiyor.

Söylemelerinizden anladığım kadarıyla şuan en mantıklı seçim NX500 olucak benim için

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Sanırım km ile ilgili takıntım var 20-30 bin km bandına gelmiş motoru almaktansa 5-10 bin bandında bir motor daha cazip geliyor.
V-strom düşünmememin nedeni üretiminin durmuş olup 800 cc lik modelinin üretime devam etmesi.
V-strom 800 veya gs gibi motorları bir sonraki motor olarak alıp ömürlük olarak kullanmak istiyorum.
Şehir içi işe gidip gelirken çok fazla kullanacağım için yakıtı gerçekten düşünmem gerekiyor.

Söylemelerinizden anladığım kadarıyla şuan en mantıklı seçim NX500 olucak benim için
Aynı motoru bende düşünüyorum fakat gördüğüm kadarıyla NX 400 450 bin bandında
NC750x manuel olanı 500 bin bandında muhtemelen ikisi arasında bir seçim yapıcam.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

V Strom'a şehir içi 4,5'tan fazla yaktırıyorsanız ya vitesli motor kullanmayı bilmiyorsunuzdur ya da çok deli manyak entersan kullanıyorsunuzdur. Hatta "doğru Ahmet" gibi sürüyorsanız şehir içi 4.1 bile görülebilir gerçekten. Kardeşim 800'lüğü aldı, güzel motor ama ben 650'liği buna değişmem açıkçası, onu hedeflemeyin hiç.

Sonradan ekleme: İstanbul Sarıyer - Bodrum Akyarlar (arada ve sonra ekstra bir 150 ve 300km gezme sürüşleri dahil) ort. sarfiyatım 4,8 l/100 km. (Otobanda pek 120 üzerine çıkmadım ama, çabuk varmaktan çok rahat varmayı tercih ediyorum...) Geri dönerken rüzgâra karşı kullanacağım için en az 1 l/100km fazla yakarım, ortalama 5,3 l/100km'ye gelir. Fazla diyorsanız kesinlikle NX500 alın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yaşın 65ten büyükse v strom
çok yeteneksizim diyorsan nx500
bunların ikisi de değilse tuareg

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Sürücü ve artçı konforu işin içindeyse tartışmasız V-strom 650 derim. 2022-2023 model tertemiz çiçek gibi makinalar var o paralara. NX500 bomboş motor ve çok para @Cyan'ın V-stromu ve okulda bir arkadaşımın 800de'sini canlı gördüm kesinlikle DL650 çok daha klas duruyor. Yakıt işinde de inanın sakin kullanımda üzmez. Bütçe biraz daha yüksek olsa 1-2 yaşında Tiger 900 GT Pro tavsiye ederim.

Bu bu akışa bir soru ile katılmak istedim. Forumda bazı markaların hayranları var, o motorlar onlar için en gözde motorlar olmuşlar, buna saygı duyuyorum. Mamafih, bendenizin sual etmek istediği husus şudur; Suzuki ve Kawasaki Japon menşeili ama ülkemizde yeterli servisleri yok, yeterli servisleri olan Honda ve Yamaha bu ilk ikisinden bir adım öndeler. Suzuki ve Kawasaki alıp uzun yıllar sorunsuz kullanan da bir çok kimse var. Peki Husqvarna, KTM gibi Avusturya menşeili, Aprilla ve Benelli gibi İtalyan Menşeili, özünde Avrupalı motorların, tercih edilmelerini engelleyecek kadar kronik sorunları var mı? Bunlar da bir Hint malı değillerdir haddi zatında öyle değil mi? Yanılıyor muyum acaba?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu bu akışa bir soru ile katılmak istedim. Forumda bazı markaların hayranları var, o motorlar onlar için en gözde motorlar olmuşlar, buna saygı duyuyorum. Mamafih, bendenizin sual etmek istediği husus şudur; Suzuki ve Kawasaki Japon menşeili ama ülkemizde yeterli servisleri yok, yeterli servisleri olan Honda ve Yamaha bu ilk ikisinden bir adım öndeler. Suzuki ve Kawasaki alıp uzun yıllar sorunsuz kullanan da bir çok kimse var. Peki Husqvarna, KTM gibi Avusturya menşeili, Aprilla ve Benelli gibi İtalyan Menşeili, özünde Avrupalı motorların, tercih edilmelerini engelleyecek kadar kronik sorunları var mı? Bunlar da bir Hint malı değillerdir haddi zatında öyle değil mi? Yanılıyor muyum acaba?
Benelli'nin sahibi Çinliler ve Çin'de üretiliyorlar. Avrupa'da (gelir seviyesinin daha düşük olduğu ülkelerde) çokça satıyorlar, bu markayı kronik sorundan ziyade distribütör ve servis ağı ile ilgili sebeplerden dolayı tercih etmezdim...

Husqvarna ve KTM sahipleri Hintli Bajaj grubu, artık onun da Avrupalı bir tarafı kalmadı; içinde bulundukları finansal zorlukları aşmak için Avrupa'daki üretim tesislerini temelli kapatacaklarını düşünüyorum...

Kawasaki'nin distribütörü (bence) sağlam papuç değil, zaten motorları da hiçbir zaman bana hitap etmedi.

Suzuki'nin arkasında Doğan Trend var ve bazı modelleri 20 yıldır üretimde, bilmeyen usta ocak dışı / orijinal veya yan sanayi parçası da bol... Yani Kawasaki hariç diğer Japonlardan çok da geride olduğunu düşünmüyorum.

Burada (Türkiye'de bire-bir kendisi varolduğu için) Honda bir tık öne çıkabilir, ama o da herkese hitap etmez; çoğunlukla efendi / mülayim adam motorları üretiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bugün bi japon alınca ne yaşıyorsan avrupalı alınca da onu yaşıyorsun ikisinin de parça fiyatları hemen hemen aynı son konularda bak hondadan 2 ay parça bekleyen hala gelmeyen var yağ kapağı için 2 ay vakit veren servisleri var he avrupalarda yok mu onlarda da var tabi o an yoksa yurtdışından gelmesi en fazla 2 ay sürebiliyor ulan zaten üzerindeki amortisör kaliper her şeyi nerdeyse her parçası aynı marka zaten bayiden sıfır bi avrupalı motosiklet aldığında başına bir şey gelmiyor gelse de japondan fazla veya daha az gelme ihtimali yok ne farklılık olabilir 10 yıl sonra ne kadar dayanıklı oldukları tartışılabilir ama hala sokaklarda caponord 1200 varsa triumph tigerlar varsa demek ki japonlardan aşağı kalır yanı da yok

Hayırlısı olsun tabi ama V-Strom 650'nin bloğu 25 senedir Suzuki tarafından kullanılan, sorunsuz, ömürlük diye geçen bir blok, yani üretimi olmasa bile yedek parça ve bakım konusunda çok rahat faydalı kaynaklara ulaşabilir, ustasını bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Yakıt vs konusunu bilemeyeceğim tabi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar