Motorsiklet önerisi Orta sınıf

Benelli'nin sahibi Çinliler ve Çin'de üretiliyorlar. Avrupa'da (gelir seviyesinin daha düşük olduğu ülkelerde) çokça satıyorlar, bu markayı kronik sorundan ziyade distribütör ve servis ağı ile ilgili sebeplerden dolayı tercih etmezdim...

Husqvarna ve KTM sahipleri Hintli Bajaj grubu, artık onun da Avrupalı bir tarafı kalmadı; içinde bulundukları finansal zorlukları aşmak için Avrupa'daki üretim tesislerini temelli kapatacaklarını düşünüyorum...

Kawasaki'nin distribütörü (bence) sağlam papuç değil, zaten motorları da hiçbir zaman bana hitap etmedi.

Suzuki'nin arkasında Doğan Trend var ve bazı modelleri 20 yıldır üretimde, bilmeyen usta ocak dışı / orijinal veya yan sanayi parçası da bol... Yani Kawasaki hariç diğer Japonlardan çok da geride olduğunu düşünmüyorum.

Burada (Türkiye'de bire-bir kendisi varolduğu için) Honda bir tık öne çıkabilir, ama o da herkese hitap etmez; çoğunlukla efendi / mülayim adam motorları üretiyor.
Husqvarna ve KTM Bajaj’a aitse o zaman hintli motorlardan farkı estetik tarafları diyebilir miyiz? Bajaj nasıl bir finansal dar boğazda acaba? Hindistan‘ın en büyük motor üreticisi diye biliyorum. Hindistan’da motosiklet kullanımı çok yaygın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Husqvarna ve KTM Bajaj’a aitse o zaman hintli motorlardan farkı estetik tarafları diyebilir miyiz? Bajaj nasıl bir finansal dar boğazda acaba? Hindistan‘ın en büyük motor üreticisi diye biliyorum. Hindistan’da motosiklet kullanımı çok yaygın.
Finansal zorlukta olan KTM.

bugün bi japon alınca ne yaşıyorsan avrupalı alınca da onu yaşıyorsun ikisinin de parça fiyatları hemen hemen aynı son konularda bak hondadan 2 ay parça bekleyen hala gelmeyen var yağ kapağı için 2 ay vakit veren servisleri var he avrupalarda yok mu onlarda da var tabi o an yoksa yurtdışından gelmesi en fazla 2 ay sürebiliyor ulan zaten üzerindeki amortisör kaliper her şeyi nerdeyse her parçası aynı marka zaten bayiden sıfır bi avrupalı motosiklet aldığında başına bir şey gelmiyor gelse de japondan fazla veya daha az gelme ihtimali yok ne farklılık olabilir 10 yıl sonra ne kadar dayanıklı oldukları tartışılabilir ama hala sokaklarda caponord 1200 varsa triumph tigerlar varsa demek ki japonlardan aşağı kalır yanı da yok
Esasında ben Japonya’nın ülke olarak çok ciddi bir finansal sıkıntının içine girdiğini düşünüyorum. Ve bunu aşması sanıyorum uzun zaman alacak. Japonlar uzun yıllardır düşük faiz politikasıyla ekonomilerinifinanse ediyorlardı, japon bankalarından uygun yen kredisi alan yatırımcılar Londra ve New York borsalarında bu parayı değerlendiriyorlardı. Şu andaki faiz artırım döngüsüyle birlikte o ekonomik modelden dışarı çıkıyorlar, bunun tabii ki çok ciddi sonuçları olacak. Japonya’nın en güçlü olduğu taraf teknolojik altyapısı ve güçlü teknolojik üretim yapan firmaları. Fakat bunun yanında orta segmentteki firmalarini yeterince güçlendiremediklerini düşünüyorum, ülkenin de ekonomik refahı çok yüksek zaten. Bunun mutlaka bir sonucu olacaktı.

Söylediklerinizden rahatlıkla bir Avrupa markası seçilbileceği sonucunu çıkarıyorum

Motosikleti
DUKE 250
DL 650

önce şunu bir bırakayım yukarıya.
sonra diğer önerim olan Eliminatör 500 diyim bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar