yamaha super tenere 1200 hakkında düşünceler

Motosikleti
STRS 765
Triumph tiger 800 serisinde hem asfalt, hemde asfalt/arazi ağırlıklı güzel motorlar(5 versiyonu olması lazım) var kilo beygir oranı da güzel (95 beygir diye hatırlıyorum) fiyatları da makul seviyelerde. Uzun yola, araziye de gelir, şehiriçi de üzmez, Hiç araştırdın mı?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Triumph tiger 800 serisinde hem asfalt, hemde asfalt/arazi ağırlıklı güzel motorlar(5 versiyonu olması lazım) var kilo beygir oranı da güzel (95 beygir diye hatırlıyorum) fiyatları da makul seviyelerde. Uzun yola, araziye de gelir, şehiriçi de üzmez, Hiç araştırdın mı?
Hay ağzın bal yesin. Bir belki şaft-zincir olayı moral bozabilir ama ben de alsam lenduha gibi Super Tenere alacağıma Tiger 800 alırdım. Zaten bu arkadaş 250 cc tek silindirden geçiyor, Tiger ona uçak gibi gelecektir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
araştırdım tabiki xrx sanırım en dolu olanı kağıt üstündeki her şeyi çok güzel tam benim aradığım gibi ama dijital gösterge olmaması beni çok soğuttu şaft yerine zincirli olması döküm jant olması da cabası ha 2 3 hafta sonra istediğim motor ilandan kalkarsa diye https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-tiger-xrx-2015-2016-cikisli-1259554787/detay bunu da kesinlikle listeye ekledim

Motosikleti
STRS 765
araştırdım tabiki xrx sanırım en dolu olanı kağıt üstündeki her şeyi çok güzel tam benim aradığım gibi ama dijital gösterge olmaması beni çok soğuttu şaft yerine zincirli olması döküm jant olması da cabası ha 2 3 hafta sonra istediğim motor ilandan kalkarsa diye https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-tiger-xrx-2015-2016-cikisli-1259554787/detay bunu da kesinlikle listeye ekledim
Sen kafada bitirmişsin zaten olayı, ben motosiklet tercihlerimi mantıkla değil kalp ile yaparım, kalp ok ise gerisi teferruattır ve pek sallamam.. sen de öyle görünüyorsun, al geç sampsonte kardeşim keyfine bak aç gazını keyfe mutluluğa gerisi boş.

F54

sampsonte ye bak iyi bir f/p motoru bulmus.

310.000 tl yi masaya şak diye koysan mecbur ok diyecek.

dandik dundik motorlar 400 e dayanmışken iyi tercih bence.

lanet olsun benim africanın piyasasasını dusuren bunun gibi adamlar iştee. 310 a motor mu satılır yazık yazık.
660 tenere ye 400k yazmışlar :oops:
bırak 310 u 410 a bile vereceğim benzin döker yakarım bu kadar malımı öldürtmem

Motosikleti
K 1600 GTL
Burada genel yorumlar süpertenere alınır mı alınmaz mı üzerine yapılmış. Süpertenere alınmasına alınırda 250 cf motodan sonra senin alman bana göre doğru olmaz. Daha orta segment bir motorla birkaç yıl geçirmen senin için daha mantıklı olacaktır....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
660 tenere ye 400k yazmışlar :oops:
bırak 310 u 410 a bile vereceğim benzin döker yakarım bu kadar malımı öldürtmem

yani cok ani paraya ihtiyac olur satmak dışında alternatif olmaz, bişey diyemeyiz.

ama bunların yuzde 90 ı motor yukseltmek için yapıyor bunu.

ulen 310 a satacağıns koy kenarda dursun arada kullan falan.

bak ben 145.000 km deki at ı max 370 e satabilirim.

bu fiyata satanı zitsinler.. yallah forza alın ipneler diyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burada genel yorumlar süpertenere alınır mı alınmaz mı üzerine yapılmış. Süpertenere alınmasına alınırda 250 cf motodan sonra senin alman bana göre doğru olmaz. Daha orta segment bir motorla birkaç yıl geçirmen senin için daha mantıklı olacaktır....

hakkaten bu cocugu seven yok galiba.
sevdiğim biri oldaydı yapma derdim.

gerci onun da tenere falan alacağı yok işte maksat muhabbet olsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bence siz çok abartıyorsunuz hemen hemen orta sınıf bi enduroyla aynı hızları aynı performansı var hadi ağırlık problem deseniz 260 kg sadece bana ağır değil 30 yıl motosiklet süren adama da ağır

600 700cc bi orta sınıf motorla bence bu motorun hiç bi farkı yok onu süren bunu da sürer

ulen hanginiz gidip aldı motoru ilandan kalkmış bizim süper tenere hikayesi buraya kadarmış bidahaki ay görüşürüz 😁

Motosikleti
K 1600 GTL
bence siz çok abartıyorsunuz hemen hemen orta sınıf bi enduroyla aynı hızları aynı performansı var hadi ağırlık problem deseniz 260 kg sadece bana ağır değil 30 yıl motosiklet süren adama da ağır

600 700cc bi orta sınıf motorla bence bu motorun hiç bi farkı yok onu süren bunu da sürer
Öyle olsun genç adam 😀 Yaşayarak öğrenmek, yanlış olsa da bir tercihtir saygı duyarız....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
ulen 310 a satacağıns koy kenarda dursun arada kullan falan.

bak ben 145.000 km deki at ı max 370 e satabilirim.

bu fiyata satanı zitsinler.. yallah forza alın ipneler diyorum.
...
Rasyonel olmayan düşünceler bunlar.

370k dediğin bugün 9.160$ yapıyor. Şöyle baktım da düz CRF1100'lerin en pahalıları şu anda 20.800$'dan ilanda.

Bugünkü 20.800$ 2016'daki 15.500$'a denk geliyor. Şimdi 100.000+ kilometredeki 10 yıllık motosikletin de "nominal değer üzerinden" %60 fiyatına da gitsin yani, daha ne?

Güncel değerden ilk yıl %10 sonraki yıllar %5 değer kaybı desek o da 11.800$ ediyor. 11.800$ güncel olarak (yuvarlak hesap) 475.000₺. Yani bu fiyata bugünkü 2. el piyasasında 10 yıllık +100k kilometrede bir Africa Twin'den daha iyi fırsatlar vardır illâ ki.

Ben de şu anki motorumu satmak istesem (tüm takım taklavatıyla) 520.000₺ altı beni mutsuz eder ama güncel şartlarda bu fiyata satmam herhalde imkânsız. Yapacak bir şey yok, değiştirmek isteyen katlanacak bu kayıplara veya aynen elindeki ile devam edecek.

DL650'yi ne zaman satmayı düşünsem vazgeçiyorum; çünkü katlanacağım kayıplara değecek bir fırsat yok. İşin gerçeği öyle bir iştahım da yok şu sıralar. DL650 hem sürüş yeteneklerimle gayet güzel eşleşiyor (bunu aşacak bir kapasitede değilim...) hem de orta gelir tuzağına düşmüş durumdayım; henüz bir üst seviyeye çıkamıyorum. O aşamalara geldiğimde 2-3.000$ hesabı asla yapmam yani, sen de yapma bence...

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
dikkatini cekiyo mu memcos, millet donup dolasıp yine japon alıyor.

yok hornet yok tenere.. bak daha yeni gsx alındı.

bir kişi de cıkıp yaa ben aprilia aldım/alıyorum
veya tiger 1200 aldım alacam demiyor.

neden ?

cunku aklın yolu bir. evet
Zevkler ve renkler meselesi dostum. İmkanım olsa her yıl başka bir motora binerim, Avrupalı, Japon, Çinli demem her çiçekten bal misali🙃

Hay ağzın bal yesin. Bir belki şaft-zincir olayı moral bozabilir ama ben de alsam lenduha gibi Super Tenere alacağıma Tiger 800 alırdım. Zaten bu arkadaş 250 cc tek silindirden geçiyor, Tiger ona uçak gibi gelecektir.
Vallahi ben de 250 cc'den geçtim, bir ay alışamadım. Dedim ula bu ne bildiğin roket gibi gidiyor namıssız🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tuaregi övdük piyasası yükseldi bi ilan attık ertesi gün satıldı ben bidaha bu foruma bişi yazmam

bu sefer de yüksek km africa twin kovalayacam bakalım

tuaregi övdük piyasası yükseldi bi ilan attık ertesi gün satıldı ben bidaha bu foruma bişi yazmam

bu sefer de yüksek km africa twin kovalayacam bakalım
Biraderim Burağın Afrikaya yapışsana , kilometresini hiç kafaya takma ben dahil burda 5-6 kişi motoru gördük , kazasız , bakımı hiç aksatılmamış çiçek gibi Africa , adam motora aksesuar bile eklememiş bak anla ne kadar orjinal..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Biraderim Burağın Afrikaya yapışsana , kilometresini hiç kafaya takma ben dahil burda 5-6 kişi motoru gördük , kazasız , bakımı hiç aksatılmamış çiçek gibi Africa , adam motora aksesuar bile eklememiş bak anla ne kadar orjinal..
dünyanın en iyi afrikası olsun yine burağın africası diye almam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar