yamaha super tenere 1200 hakkında düşünceler

abi vallahi bu motordan sonra nx500 alırsam geceleri uyuyamam

Uyuma işte bol bol gezersin. =)

Tuareg ile Super Tenere benzer gibi görünseler de alakaları olmayan iki motor. Derdin Tuareg'in fiyatının artmasıysa tabi maddi konuya bir şey diyemem ama birinden istediğini diğerinden alman zor olur. Ne ST'nin uzun yol konforunu bulabilirsin Tuareg'de, ne de Tuareg'in asfalt/arazi sürüş performansını verir sana ST. Bir de 250cc-450cc bandında motordan 260kg motora geçmek çok acayip olur. Her motor yürümeye başlayınca ağırlığını çok daha az hissettiriyor ama bu demek değil ki önemli değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Uyuma işte bol bol gezersin. =)

Tuareg ile Super Tenere benzer gibi görünseler de alakaları olmayan iki motor. Derdin Tuareg'in fiyatının artmasıysa tabi maddi konuya bir şey diyemem ama birinden istediğini diğerinden alman zor olur. Ne ST'nin uzun yol konforunu bulabilirsin Tuareg'de, ne de Tuareg'in asfalt/arazi sürüş performansını verir sana ST. Bir de 250cc-450cc bandında motordan 260kg motora geçmek çok acayip olur. Her motor yürümeye başlayınca ağırlığını çok daha az hissettiriyor ama bu demek değil ki önemli değil.
en başından beri amacım yol yapmaktı arazide zıplayıp oynamak da ekstrasıydı malasef ekonomiden birinden vazgeçmem gerek yoksa ben de biliyorum tuaregin ne kadar yetenekli olduğunu ama artık bunaldım patlatıcam kendimi çok az kaldı at arabası bile olsa alayım da artık yola çıkayım istiyorum 1 2 hafta içinde her şeyi bitirip bi 2 sene düşünmek istemiyorum yeni motor işini eğer bi fırsat olur sen satarsan tuaregi o başka :)

2019 modelini almak üzereydim ancak kısmet olmadı. Çok yakışıklı ve bence ne istediğini bilen adam motoru.
Uzun yola çıkacağım, arada yoldan çıkarım, popomun rahatı önemli, zırt pırt tamir ile uğraşamam, hızla fazla derdim yok dersen ve en önemlisi bence şehir içinde harici bir aracım var diyorsan alınır .

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2019 modelini almak üzereydim ancak kısmet olmadı. Çok yakışıklı ve bence ne istediğini bilen adam motoru.
Uzun yola çıkacağım, arada yoldan çıkarım, popomun rahatı önemli, zırt pırt tamir ile uğraşamam, hızla fazla derdim yok dersen ve en önemlisi bence şehir içinde harici bir aracım var diyorsan alınır .
daha hafif daha küçük şehir içinde kullanabileceğim bi motorun eksikliğini çeker miyim diye ben de düşünüyordum ama artık evden sadece motosiklet sürmek için çıkıyorum o yüzden bi eksikliğini çekmem gibi

en başından beri amacım yol yapmaktı arazide zıplayıp oynamak da ekstrasıydı malasef ekonomiden birinden vazgeçmem gerek yoksa ben de biliyorum tuaregin ne kadar yetenekli olduğunu ama artık bunaldım patlatıcam kendimi çok az kaldı at arabası bile olsa alayım da artık yola çıkayım istiyorum 1 2 hafta içinde her şeyi bitirip bi 2 sene düşünmek istemiyorum yeni motor işini eğer bi fırsat olur sen satarsan tuaregi o başka :)

İyi de durum ekonomikse çözüm 10 yaşında elektronik amortisörlü litrelik motor mu? =)
Yılbaşında Desert X'te kampanya varken gelseydin verirdim Tuareg'i, şimdi RS'i değiştirdim arabayı da sattım değiştiricem, bende artık harcayacak para yok, o yüzden Tuareg'in de biyere gideceğini sanmıyorum :D

daha hafif daha küçük şehir içinde kullanabileceğim bi motorun eksikliğini çeker miyim diye ben de düşünüyordum ama artık evden sadece motosiklet sürmek için çıkıyorum o yüzden bi eksikliğini çekmem gibi
Sadece Super Tenere değil benzer hacimli ve ağırlıkdaki motorlar şehir içi kullanılacak makinalar değil dostum , şehir içinden kastım büyük şehirlerin yoğun trafikli saatleri yada güzergahlarıdır , trafiği geçtim bunları öyle bankanın , marketin önüne , kaldırımın köşesinede park edemezsin ufak sukuter gibi..
hele sehirler arası giderken ful çantalı , yolculu , yüklü motorla herhangi bir şehrin çarşısına gireyim dedin mi eyvah eyvah , zaten 700 km yoldan gelmişsin , yaz sıcağıda kavurmuş , o motoru çarşıda küfür ede ede evirip çevirirsin 😅

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hele sehirler arası giderken ful çantalı , yolculu , yüklü motorla herhangi bir şehrin çarşısına gireyim dedin mi eyvah eyvah , zaten 700 km yoldan gelmişsin , yaz sıcağıda kavurmuş , o motoru çarşıda küfür ede ede evirip çevirirsin 😅
Geçen ay motorla Yunanistan'a geçtiğimizde İskeçe'ye gidip görelim dedik, şehir içine girince, yan çantalar takılı halde bir de artçı varken ağır motorla old town denen muhite girince daracık ve düz olmayan bol bol dönüşlü yamuk yumuk parke taş döşeli dar eski sokaklarda feci tırstım, artçıma çaktırmadım ama tırstım, hemen geçen yıl motoru ilk aldığımda kapalı alanda dar dönüşler eğitimlerini aklımdan geçirdim, hocanın dediklerini tekrar kafamda canlandırdım, dikkatli dikkatli sürüp kazasız belasız tepeye kadar çıkabildik neyse ki. Ama mecbur kalmadıkça böyle şehir merkezlerine hatta eski mahallelere girilecek motorlar değil büyük motorlar. Artçım'ın ikinci kez motora binişiydi o farketmedi neler çektiğimi, telefonla etrafın fotolarını çekmekle meşguldü neyse ki.

scooter şehir içi güzel, burada şehir merkezi bir sürü yol zaten trafiğe kapalı, motosiklet girmesi de yasak, ceza korkusu değil de zaten trafiğe kapalı alanda dolaşan kurye motorlarına falan gıcık olduğum için kendim girmiyorum oralara, uygun bir yer bulup hemencecik parkedebilmek falan büyük avantaj oluyor şehir içinde. Markete gittim sele altına sığdı aldıklarım bu da büyük rahatlık.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İyi de durum ekonomikse çözüm 10 yaşında elektronik amortisörlü litrelik motor mu? =)
Yılbaşında Desert X'te kampanya varken gelseydin verirdim Tuareg'i, şimdi RS'i değiştirdim arabayı da sattım değiştiricem, bende artık harcayacak para yok, o yüzden Tuareg'in de biyere gideceğini sanmıyorum :D
yani şuandaki motorum bile 4-4.5 litre yakıyor şehir içinde 5.5-6lara çıkması hiçbir şey değiştirmez dediğim gibi pratik bi motora ihtiyacım olduğundan değil de zevk için kullanıcam
Sadece Super Tenere değil benzer hacimli ve ağırlıkdaki motorlar şehir içi kullanılacak makinalar değil dostum , şehir içinden kastım büyük şehirlerin yoğun trafikli saatleri yada güzergahlarıdır , trafiği geçtim bunları öyle bankanın , marketin önüne , kaldırımın köşesinede park edemezsin ufak sukuter gibi..
işte bi markete alışverişe gideyim şehir merkezine gideyim diye sorumluluklarım yok okulum da işim de bitti artık tek derdim yolda olmak ha bir de şuandaki motorumla gittiğimde koyacak yer yok 20 kilo poşeti çantaya doldurup sırtımda getiriyorum super tenereyi tercih ederim :D

Geçen ay motorla Yunanistan'a geçtiğimizde İskeçe'ye gidip görelim dedik, şehir içine girince, yan çantalar takılı halde bir de artçı varken ağır motorla old town denen muhite girince daracık ve düz olmayan bol bol dönüşlü yamuk yumuk parke taş döşeli dar eski sokaklarda feci tırstım, artçıma çaktırmadım ama tırstım, hemen geçen yıl motoru ilk aldığımda kapalı alanda dar dönüşler eğitimlerini aklımdan geçirdim, hocanın dediklerini tekrar kafamda canlandırdım, dikkatli dikkatli sürüp kazasız belasız tepeye kadar çıkabildik neyse ki. Ama mecbur kalmadıkça böyle şehir merkezlerine hatta eski mahallelere girilecek motorlar değil büyük motorlar. Artçım'ın ikinci kez motora binişiydi o farketmedi neler çektiğimi, telefonla etrafın fotolarını çekmekle meşguldü neyse ki.
Böyle durumlarda yolcununda tecrübesi önemli , uzun süredir binen iner hemen arka çantadan destekler 🙂

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
super tenere ile ilgili ilginc bir başlık acılmış.

gercekten cok ilginc bir hata

Motor yan ayakta sola yatık , sağ alttan bakınca o kadar büyük görünüyordur , arkadaşda vardı iki üç sene binlerce km yaptık , orada kocaman bir boşluk görüp o ne öyle be hiç demedim ,

Farları gözüme hep ilginç gelmişti , şekli güzeldi ok ama o koca gövdeye o minnak farları hiç bağdaştıramadım..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
2014 ve sonrası elektronik süspansiyonlu dijital göstergeli super tenereler hakkında fikirleriniz nelerdir
Beğendiysen al geç Hocam kafanı bulandırma. Standart bakımını yapıp binip arkana bakmadan aylarca gezeceğin bir makina Süper Tenere, yapıştır. Al sana cıncık gibi motor☺️öğretim üyesi imiş sahibi

Beğendiysen al geç Hocam kafanı bulandırma. Standart bakımını yapıp binip arkana bakmadan aylarca gezeceğin bir makina Süper Tenere, yapıştır. Al sana cıncık gibi motor☺️öğretim üyesi imiş sahibi

dikkatini cekiyo mu memcos, millet donup dolasıp yine japon alıyor.

yok hornet yok tenere.. bak daha yeni gsx alındı.

bir kişi de cıkıp yaa ben aprilia aldım/alıyorum
veya tiger 1200 aldım alacam demiyor.

neden ?

cunku aklın yolu bir. evet

Motosikleti
1190 ADV
Yamaha'nın GS'e rakip olmak için ürettiği ama güncellemeyi unuttuğu motor. Islak 265kg, topcase, yan çantası, koruma demiri ıvır zıvırı ile 300kg olur. Az yakıt tüketen birşey de değil.

300kg gelen ADV sınıfında motor niye alınır sorusuna mantıklı bir cevabın varsa al. Yoksa FJR'ye bakabilirsin. Hiç olmazsa adam akıllı yol motoru.

O kısım motorun sıcaklığını tahliye etmek için....Supertenere (Gavurların deyimi ile S10) 1200 cc'den aldığı yetki ile dur kalk trafikte çabuk ısınır ve fan açar...Ama bu boşluk sayesinde sıcaklığı kolay tahliye eder....Supertenere sonrası aldığım 2019 Triumh Tiger 1200 XRX'de şase , motor arası milim boşluk yoktu ve herşeyine hasta olduğum motoru sadece soğumama problemi sebebi ile sattım....Yani çirkin görünse de Supertenere'de herşey fonksiyoneldir.

Yamaha'nın GS'e rakip olmak için ürettiği ama güncellemeyi unuttuğu motor. Islak 265kg, topcase, yan çantası, koruma demiri ıvır zıvırı ile 300kg olur. Az yakıt tüketen birşey de değil.

300kg gelen ADV sınıfında motor niye alınır sorusuna mantıklı bir cevabın varsa al. Yoksa FJR'ye bakabilirsin. Hiç olmazsa adam akıllı yol motoru.
Super Tenere çok tüketen bir motor değildi , hacmine ve ağırlığına rağmen GS den yarım lt falan fazla yakıyordu..

Bendeki 2012 GS in 5 lt yaktığı sürüşde arkadaşımın 2014 ST 5,4-5,8 gösteriyordu..

FJR aynı şartlarda 7 lt yakar bence , 4 silindirin hakkını verelim dersen 10 bile yakabilir , birde böyle ful çantalı yolculu çıkılan bir turda ST , Crosstourer , GS süspansiyonu bizim memlekette daha mutlu eder , kesinlikle tercih sebebi olur..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
abi benim bulduğum daha düşük km 2014 model ve bundan 200bin tl daha ucuz hasarı kaydı vs yoktu

• Beğen
Tepkiler: F54
sampsonte ye bak iyi bir f/p motoru bulmus.

310.000 tl yi masaya şak diye koysan mecbur ok diyecek.

dandik dundik motorlar 400 e dayanmışken iyi tercih bence.

lanet olsun benim africanın piyasasasını dusuren bunun gibi adamlar iştee. 310 a motor mu satılır yazık yazık.

• Haha
Tepkiler: F54

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar