çevirmeden kaçmak (spastik şekilde)

Motosikleti
Voge 250RR
Aklıma bir soru takıldı, benim ehliyetim motosikletime yetmiyor ve zaten kullanmıyorum da ehliyet alınca kullanacağım.

Ama merak ettim ki, ben kullansam ve ileride çevirme görsem. Motosikletimi kenara çekip anahtarı alıp koşa koşa kaçsam ve yakalanmasam. Orada motosiklete yanlış park dışında ne ceza kesebilirler ki? Sonuçta her türlü ehliyet cezasından ucuz kurtulmaz mıyım.

Veya şöyle de düşünebiliriz, plakası kapalı (katlanmış da olur) bir motosikletli kaçıyor arkasında yunus var. Oturduğu mahalleye geldi ve kendi sokağına girdiğinde arkasını döndüğünde yunusu görmeyince motosikleti park etti plakayı açıp evine girdi. O sırada yunus polisi sokağa girdi ve motosikletin aynı model olduğunu gördü ama ne sürücüyü eve girerken, ne de plakayı takarken gördü. Bu aynı model kesin bu motor kaçtı diyip o plakaya ceza yazabilir mi?

Yani bu düşündüklerim mantıklı mı bilmiyorum ama öyleyse belki de kaçmak düşündüğüm kadar zor değildir. (kaçmayacağım bu arada ehliyetimi yükselticem parasını ödedim bile)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Mantıksız, polis sizden daha deneyimli ve sizi sizden daha iyi tanıyor.

İlla abik gubik bir şey yapmak istiyorsanız çevirmeye denk geldiğinizde sağa sinyal verin, yavaşlayın, şüphe çekmeden çevrme noktasına girer gibi yapın ardından imansızca gaz açıp kaçın. Sizden ilk başta şüphelenmedikleri için muhtemelen plakanızı da okuma ,akılda tutma zahmetine girmeyecekler.

Abi tavsiyesi değildir, kanun neyi emrediyorsa onu yapın :)

Motosikleti
Voge 250RR
Mantıksız, polis sizden daha deneyimli ve sizi sizden daha iyi tanıyor.

İlla abik gubik bir şey yapmak istiyorsanız çevirmeye denk geldiğinizde sağa sinyal verin, yavaşlayın, şüphe çekmeden çevrme noktasına girer gibi yapın ardından imansızca gaz açıp kaçın. Sizden ilk başta şüphelenmedikleri için muhtemelen plakanızı da okuma ,akılda tutma zahmetine girmeyecekler.

Abi tavsiyesi değildir, kanun neyi emrediyorsa onu yapın :)
Yok ya motoru bırakıp tabana kuvvet koşunca kimseyi de riske atmamış oluyoruz ya o yüzden eğer böyle bir şey yapılabilirse daha mantıklı geldi, ben kaçarım bana bir şey olmaz yunus kafayı takar o kaza yapar. Ben ölmeyi göze alırım da onun burnunun kanamasını göze alamam :)

Ayrıca zaten plakayı aklında tutsa da dur ihtarına uymamaktan ceza yazabilir, çok da umrumda olmaz. Ama kovalarsa plaka açık kaçılmaz arkadan makas yazar kırmızı ışık ihlali yazar, yazar da yazar.

Motosikleti
STRS 765
Bu neslin kafa bi değişik çalışıyor yazacaktım aslında ama yazmaya başlarken kendi 17 li yaşlarım(90s) aklıma geldi ehliyet yok,kask yok, ekipman desen tr de zaten yok(belki de var benim haberim yok) bi yarım parmak halterci eldiveni bizim için tamam dı :) ahh ah.. biz çok kaçtık ama sen kaçma güzel kardeşim yapma öyle şeyler (zaten yapmayacağını yazmışsın) zaman aynı zaman değil şartlar değişti, şans bu ya bir olay sonrasına denk gelirsin sen sanırlar sıkarlar arkadan bitane.. ağlatma sevenlerini uzun yaşa bir ömür boyu motor sür.

Motosikleti
Voge 250RR
Bu neslin kafa bi değişik çalışıyor yazacaktım aslında ama yazmaya başlarken kendi 17 li yaşlarım(90s) aklıma geldi ehliyet yok,kask yok, ekipman desen tr de zaten yok(belki de var benim haberim yok) bi yarım parmak halterci eldiveni bizim için tamam dı :) ahh ah.. biz çok kaçtık ama sen kaçma güzel kardeşim yapma öyle şeyler (zaten yapmayacağını yazmışsın) zaman aynı zaman değil şartlar değişti, şans bu ya bir olay sonrasına denk gelirsin sen sanırlar sıkarlar arkadan bitane.. ağlatma sevenlerini uzun yaşa bir ömür boyu motor sür.
Abi ben sadece motoru bırakıp koşup gideyim park cezası yazıp çektirmekten başka ne yapabilirler diye sordum, sanki terör suçu işlersem ne olur demişim gibi arkadan sıkar falan abartmıyo musunuz ya :(

Motosikleti
Voge 250RR
Arkandan koşturan memurun ruh halini öngörebiliyor musun? Binlerce ihtimal var..
Yani ben zaten kaçacak biri değilim kaçacak biri olsaydım, yaya olarak kaçmak daha güvenli ve daha mantıklı değil mi onu sormuştum aslında. Zaten kaçmayacak olan kaçmıyor daha öncesinde yetersiz ehliyetten x2 ceza yedim zaten :). Meraktan sordum çok şe yapmayın yani

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yok ya motoru bırakıp tabana kuvvet koşunca kimseyi de riske atmamış oluyoruz ya o yüzden eğer böyle bir şey yapılabilirse daha mantıklı geldi, ben kaçarım bana bir şey olmaz yunus kafayı takar o kaza yapar. Ben ölmeyi göze alırım da onun burnunun kanamasını göze alamam :)

Ayrıca zaten plakayı aklında tutsa da dur ihtarına uymamaktan ceza yazabilir, çok da umrumda olmaz. Ama kovalarsa plaka açık kaçılmaz arkadan makas yazar kırmızı ışık ihlali yazar, yazar da yazar.
Benim yanımda çalışan bi suriyeli var (Öyle suriyeli değil ama bu sigortalı pasaportlu falan). Adamın okuma yazması yok, ehliyet alamıyor haliyle. Bu gitti ayağımı yerden kessin hesabı cg aldı. Yakında bir köyde oturuyor, gittiği yol 3km git 3 km gel. Yunuslar bunu çeviriyor bu durmuyor, yakalıyorlar bir temiz dövüyorlar, 4 gün işe gelemedi. Tek suçu ehliyetsizlik. Teröristmisin niye kaçıyosun diyerek dövmüşler. Yunuslar haksız trafiği çağırırsın, keser cezayı motoru bağlar gönderirsin ama bizim elemanın ehliyeti olmayınca bir şey yapamadı. Dayağı yediğiyle kaldı.

Motosikleti
Voge 250RR
Benim yanımda çalışan bi suriyeli var (Öyle suriyeli değil ama bu sigortalı pasaportlu falan). Adamın okuma yazması yok, ehliyet alamıyor haliyle. Bu gitti ayağımı yerden kessin hesabı cg aldı. Yakında bir köyde oturuyor, gittiği yol 3km git 3 km gel. Yunuslar bunu çeviriyor bu durmuyor, yakalıyorlar bir temiz dövüyorlar, 4 gün işe gelemedi. Tek suçu ehliyetsizlik. Teröristmisin niye kaçıyosun diyerek dövmüşler. Yunuslar haksız trafiği çağırırsın, keser cezayı motoru bağlar gönderirsin ama bizim elemanın ehliyeti olmayınca bir şey yapamadı. Dayağı yediğiyle kaldı.
Çok uçuk örnek vermişsiniz ben dediğim gibi zaten kaçmam ama kaçsam da aynı şeyi bana yapamazlar ki zaten yapmazlar da. Sadece trafik değil tüm polislerin yetkisi o kadar az ki, yani kaçsam tamamen durup anahtarımı alamadığı sürece hiçbir şekilde yakalayamaz ki zaten tekme falan atmadan. Olur da tekme atarsa bir şey yaparsa sosyal medyada görüyoruz trafik polisi, yunus linçleniyor. Aynı şekilde mahkemeye verilirse sizin aldığınız cezadan daha fazla ceza alıyor. Maksadım kaçmak olsa her türlü kaçılır, bunu kendime güvendiğim için de söylemiyorum o kaçsa ben de onu yakalayamam. Çok çok acemi olmadığın sürece kaçabilirsin zaten bunun sürücülerle alakası yok daha çok içinde bulunulan durumla alakası var. Ben dediğim gibi merak ettim başıboş bırakılan motora park cezasından başka ne ceza yazabilir ki motosiklete ehliyetsizlik cezası mı yazacak diye.

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Motoru bıraktıktan sonra uygulamanın bitmesini bekleyeceksin bir de lokasyona göre değişir bu durum. Bazen motoru sağda park edecek yer bile olmaz malum sürpriz yapmayı seviyorlar baya :) Katlanır plaka takıp kaçmaktan başka seçenek yok gibi

Motosikleti
Voge 250RR
Bi dene. Sonucunu da buraya yaz. Hep beraber öğrenelim.

deneyen varmış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motoru bıraktıktan sonra uygulamanın bitmesini bekleyeceksin bir de lokasyona göre değişir bu durum. Bazen motoru sağda park edecek yer bile olmaz malum sürpriz yapmayı seviyorlar baya :) Katlanır plaka takıp kaçmaktan başka seçenek yok gibi
Yok zaten park edilecek yer olmasa da yazacağı ceza 993tl , o paranın üstüne motoru da çekebilir sıkıntı yok ehliyeti olan biri gider alır sonuçta ehliyet cezasından fazla tutacak değil ya :)

Motosikleti
Voge 250RR
Üstünden 9 sene geçmiş. Son durumu senden öğrenelim.
Çevirirlerse yapacağım şey bu olacak muhtemelen, nylon lastikli scooter sürmeye de devlete başka bir bağış yapmaya da pek niyetim yok. Staja gidip gelmek için kullanıyorum sadece o yolda da denk düşerse alsınlar çeksinler motoru ben koşar kaçarım

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Yok zaten park edilecek yer olmasa da yazacağı ceza 993tl , o paranın üstüne motoru da çekebilir sıkıntı yok ehliyeti olan biri gider alır sonuçta ehliyet cezasından fazla tutacak değil ya :)
Dostum bazen öyle spesifik yerlere çevirme atıyorlar veya yunuslar konuşlanıyor ki sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Üstelik ehliyetsiz gezerken her saniye polisleri falan düşüneceksin (eğer gamsız birisideğilsen) rahat gezemeyeceksin yani. Savaş cebeci gibi bu alınabilecek bir risk değil diyorum :) 18K iyi para

Kaçma kardeşim kaçma.
Yakalanırsan da hakkın olan şekilde hakaret bile işitmeden ehliyetim yok işlem yapın de.
Abi abi demene abi çekmene gerek yok kimseye. seni ehliyetin yok diye dövmez.
Dövemez.
Kaçarsın taşa takılır düşersin üç kuruş için aileni üzersin malı mülkü boşver.
Ufak bir çocuğa vurursun bir ton bela vicdan azabı.
Motoru bırakıp kaçan adamın ne bileyim ben uyuşturucu mu satıyor ?
terörden mi aranıyor.
Katil ve ya hırsız mı neden kaçıyor.
Herkes çok masum düşünüyor şiddetin hepsine karşıyız da 17 18 yaşın da şuan çocuk dediklerimiz keleşle geziyor polis arabasına ateş açıyor.
Al ehliyetini bin bak keyfine.

Motosikleti
Voge 250RR
Dostum bazen öyle spesifik yerlere çevirme atıyorlar veya yunuslar konuşlanıyor ki sudan çıkmış balık gibi oluyorsun. Üstelik ehliyetsiz gezerken her saniye polisleri falan düşüneceksin (eğer gamsız birisideğilsen) rahat gezemeyeceksin yani. Savaş cebeci gibi bu alınabilecek bir risk değil diyorum :) 18K iyi para
Ben kocaelide yaşıyorum, yaklaşık 3000km hiç çevirmeye girmeden sürdüm. 3 şeritli bölünmüş yoldaki trafiği durdurmuşlar, yavaşlatmışlar da diyebilirim. En soldan ortadan en sağdan fark etmez geleni geçeni sağa çekiyorlardı. Orada ceza yedim işte, bayramdan sonraki ilk gündü. O tarz bir pusuda zaten yapabileceğin bir şey yok çünkü orada motosiklette kontak açık bekleyen yunus polisi var, ileriye de 2 tane aynı şekil bekleyen yunus bırakmışlar. Benim bahsettiğim motorun yanında duran 2 3 kişiyle yapılan çevirmeler zaten.

Kaçmasın ceza yesin.
Okuma yazması yok kaçıyor bir de haklı mı olacak anlamadım ki ?
O suriyeli birine çarpsa ailenden kaçarken sen kaldırıp alnından mı öpeceksin ?
Memleketi önemli değil.
Kurşun yemediğine dua etsin .
Polis onun ne olduğunu bilmeden kovalıyor düşse sakat kalsa ne olacak.
Ehliyeti yoktur aman boş ver diye insiyatif alınamıyor.

Motosikleti
Voge 250RR
Kaçma kardeşim kaçma.
Yakalanırsan da hakkın olan şekilde hakaret bile işitmeden ehliyetim yok işlem yapın de.
Abi abi demene abi çekmene gerek yok kimseye. seni ehliyetin yok diye dövmez.
Dövemez.
Kaçarsın taşa takılır düşersin üç kuruş için aileni üzersin malı mülkü boşver.
Ufak bir çocuğa vurursun bir ton bela vicdan azabı.
Motoru bırakıp kaçan adamın ne bileyim ben uyuşturucu mu satıyor ?
terörden mi aranıyor.
Katil ve ya hırsız mı neden kaçıyor.
Herkes çok masum düşünüyor şiddetin hepsine karşıyız da 17 18 yaşın da şuan çocuk dediklerimiz keleşle geziyor polis arabasına ateş açıyor.
Al ehliyetini bin bak keyfine.
Ehliyetimi yükselteceğim yeni 18 oldum direkt kursa yazıldım her ayın 3. haftası yapılıyormuş. Motosiklet sürmeye çok alıştım tüm ihtiyaçlarımı o şekilde gidermeye çok alıştım 125lik scooterım var fakat fren ayarı da lastikleri de berbat (motorun şuan sıfır fiyatı 45k, servis 42k fiyat biçti sigorta şirketi perte çıkarmadı dava hala devam ediyor öyle bi durumda motor). Aynı şekilde düşündüğüm için onu kullanmıyorum, önüme bir çocuk atlarsa duramayacağımı biliyorum çünkü. 2-3km işyerine gidiyorum, o yolda da 20bin tekrar ceza ödemek istemiyorum, kazandığım para kendi param olsa hadi neyse. Düzgünce durdum, rica ettim 18ime 1 ay kaldı önceki motorla yaşadığım olayı da anlattım, karşımdaki abi hiç umursamadan ceza yazdı (yazacak zaten yazmasına bir şey demiyorum). Ardından kendi aralarında sen bugün kaç yazdın, ben bu kadar yazdım, ben sayamadım bile. Resmen birbirleriyle yarışıp yazdıkları cezalarla hava atıyorlardı. Kaçanı da gördüm, keşke diyorsun sonrasında. Örnek veriyorum motosikletli polisin olmadığı bir çevirmede dümdüz gidip kaçabilecekken, neden 20bin bağışlayayım ki? Sonra oturup kendi başımın etini yemeyecek miyim durmayıp sola dönsem ceza yemeyecektim diye..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar