Yan Çanta Demiri Olmadan Yan Çanta

Motosikleti
D400
Motosiklette kamp vs. için yan çanta kullanmak istiyorum (Dominar 400)

Ancak yan canta demiri taktırmak istemiyorum, genel olarak kullanmayacagımdan çok kaba gözüküyor tasarımlar.

Herneyse; demir üstüne sabitlenen değil de arka sele altından geçen heybe tarzı çanta almak istiyorum fakat bu da motoru çizer ya da zincire tekere sürter diye düşünüyorum.

Sele altından geçirip yan çanta demirine ihtiyac duymayan çanta önerisine ya da demir yerini varmış gibi rahat ettirecek bir taktiğe ihtiyacım var.

110000500335470.jpg

Motosikleti
kawasaki eliminator 500
Kamplara giderken eşya taşıma işi tam amelelik olunca, bende bu tarz bir şey bakmıştım.
Oradaki çalışan arkadaş güzel korkuttu beni vazgeçtim, bir yandan motora uygun çanta demiri bakıyorum hala.
Genel olarak söylenenler aynı ama. ( Tereke dolanır, kayışlarla tutturman gerekir, düzgün bağlayamazsan kayar anlık dengen gider vs )

Kullanan varsa deneyimlerini ve tavsiyelerini bekliyorum bende.

Son düzenleme:
Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Hocam yan çanta demiri, yan çantanın rijitliği sağlamakla görevlidir ve demirsiz takılırsa sürüş güvenliği olumsuz etkilenir. Yumuşak çanta da olsa arkasında bir yerinde mutlaka en azından demir bir çubuk geçirilen bir yeri vardır. (Aşağıdaki resimde bunu göstermeye çalıştım.)

Bence şaseye ihtiyaç halinde rahatlıkla takılıp çıkartılabilen bir demir modeli araştırmaya çalışın. Böylesi daha güvenli olacaktır diye düşünüyorum.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Hocam d250 modelinde evrak kuryeliği yapan bir anlatmıştı. Zamanında kendisi de aynı yoldan direk bağlantı ile, demir olmadan yapmış, tümsek/çukur gibi yerlerde kendini savuruyormuş. Bu sebeple demir taktırmış sabitleme için.
Açıkçası riske atma derim. Sök-tak modelli bir demir yaptırman daha iyi olur.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Merhaba, geçtiğimiz günlerde 1200km civarı bir tur-tatil karışımı bir rotamız oldu, ben de sizin gibi yan demirlerim olmadığından soft çanta olarak aldım yan çantaları, egzozdan zarar görebilir endişesi ile dışı şert kabuk, arkaya doğru yükselen bir alt tasarım ile Forte Gt çantaları tercih ettim, üstten kendi cırt bağlantıları var bunlar oldukça sağlam diyebilirim. Direkt olarak çantanın kendisine dikilmiş. üstten cırt bağlantılar yapıldıktan sonra bir nevi eğer gibi motorun üzerine atıyorsunuz. çantaların birbirine bakan iç kısımlarında (alta ve arkaya yakın) iki adet metal halka dikmişler, buralardan da halat-bagaj lastiği ile bağlantısını yapıyorsunuz.

Yalnız çantaların motora denk gelen yerlerine ki demirsiz olduğu için gelecektir; ben kadife bez ile bir kaplama yapıp çizmesini engelledim. Sıkıntısız bir yolculuk oldu, artçılı olmasına rağmen bize hiçbir rahatsızlık vermedi, sadece dengeli yüklemeye özen gösterilmeli. Dominar'larımız zaten sağa çekiyor, daha kötü hale gelin istemeyiz :).

Buyrun fotoğraflar; güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Yan çantalarımı demirsiz kullanıyorum şimdiye kadar hiç problem yaşamadım. Düzgün şekilde oturulup ayarı yapıldıktan sonra sarkma olsa bile çok az oluyor. Şurada gezi raporu paylaşmıştım oradan bakabilirsin fotoğraflara. Toprak dağ taş tümsek her yerde kullandım. Çizilme vs de yapmadı hiç.

Motosikleti
D400
Motorun üstünde orjinal çanta demiri + alt destek braketi var.

Buna uygun tek yan canta demirini kuralkan kendi satıyor onu da tane hesabı 1 tanesi neredeyse 2bin tl. 3.5 -4 k demire de vermek istemiyorum açıkçası.

Diğer canta demirleri kime sorsam orjinal arka canta demirine uygun değil diyor. hem estetik hem de maliyet açısından uzak durmaya calısıyorum.

yukardaki görsellerdeki cantalar güzel bir örnek oldu teşekkür ederim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
(Hızlıresim şu anda bulunduğum noktada nedense açılmıyor, örnekleri göremeden yorum yapıyorum...)

Bence soft çanta eğer tekerleğin hızasına kadar sarkıyorsa mutlaka bir yan çanta demirine sabitlenerek kullanılmalı. Scooter gibi karenajlı motorlarda böyle bir ihtiyaç olmuyor ama standart motosikletlerde tekerleğe değme veya sürekli sallanarak denge bozma veya kayış zedeleme ve sonrasında kopma gibi riskler var.

Her yan çanta demiri çirkin olacak diye bir kaide yok + bunlar çanta takmadığınızda da ek koruma sağlıyorlar aslında. Biraz paraya kıyıp çanta demiri alınsa sanki daha verimli olur.

Kuralkan'ın sattığı demiri bilmiyorum ama yukarıda bahsi geçen fiyat çok ama çok uygun, alın geçin bence. Bugün bir uzun mesafe gezisinin sadece yakıt maliyeti o kadar oluyor. Parasını en fazla iki hadi bilemeden en fazla üç senede çıkarır...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yan çanta demiri candır. Çantalar takılı olmadığında da motoru koruma demiri etkisi gösterirler.
Geçen motoru çok düşük hızda neredeyse duruyorken sağa yatırdım, öndeki koruma demirleri ve arkadaki yan çanta demirleri yere değdi, motorda hiç hasar olmadı. aynı yana yatırma xmax ile başıma gelse kırılacak plastik parçaların masrafını düşünemiyorum bile.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Buna uygun tek yan canta demirini kuralkan kendi satıyor onu da tane hesabı 1 tanesi neredeyse 2bin tl. 3.5 -4 k demire de vermek istemiyorum açıkçası.
Siz yazdıktan sonra bende girip baktım, 1341x2 tl fiyatı var oldukça uygun 4k tl yi bulmuyor, ben de Cyan'a katılıyorum. Eğer sizi zorlamayacaksa (soft olsun olmasın) demiri alıp takmanız. Ben de 250 için uygun mu diye araştırmasını yapacağım. 400 ün kendi çanta demiri var sanırım, ama biz dışarıdan OEM kullandığımızdan uyumlu olmayabilir. Soft çantada olsa bağlandığı yerin sağlam ve karenajlardan uzak olması fikrindeyim.

Motosikleti
D400
Siz yazdıktan sonra bende girip baktım, 1341x2 tl fiyatı var oldukça uygun 4k tl yi bulmuyor, ben de Cyan'a katılıyorum. Eğer sizi zorlamayacaksa (soft olsun olmasın) demiri alıp takmanız. Ben de 250 için uygun mu diye araştırmasını yapacağım. 400 ün kendi çanta demiri var sanırım, ama biz dışarıdan OEM kullandığımızdan uyumlu olmayabilir. Soft çantada olsa bağlandığı yerin sağlam ve karenajlardan uzak olması fikrindeyim.

Evet aklımda öyle kalmış ancak sağ sol 2700 ediyor fakat bağlantı parçalarını vs. tek tek almak gerekiyor. onlarda kaba bir hesapla 500 civarı tutuyor. 3200'e geliyor yine de pahalı bence.

Kuralkan'a yazdım ancak her zamanki gibi dönüş olmuyor, bağlantı parçalarını ayrı ayrı sipariş etmek ayrı sacmalık. civatasını bile ayrı sipariş ediyorsun içeriğinde yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kalyoncu full set olarak satıyormuş 3900 oradan kalmış aklımda.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Tabii, sonuç olarak sizin kararınız. Bende demirsiz kullandım, herhangi bir zararı olmadı ama demirli olsun isterdim. Her molada çantaların motora temas edip etmediğini, koruma için temas noktalarına elde yaptığım kadife ile kaplı plakaların iş görüp görmediğini endişe ile kontrol ettim, demirin artıları daha ağır bastı bana göre fiyatından. Çantalar varken gövdeden uzak tutması, yokken koruma demiri vazifesi görmesi, en önemlisi güvenli bağlantı. Güvenli ve keyifli sürüşler.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Motosiklette kamp vs. için yan çanta kullanmak istiyorum (Dominar 400)

Ancak yan canta demiri taktırmak istemiyorum, genel olarak kullanmayacagımdan çok kaba gözüküyor tasarımlar.

Herneyse; demir üstüne sabitlenen değil de arka sele altından geçen heybe tarzı çanta almak istiyorum fakat bu da motoru çizer ya da zincire tekere sürter diye düşünüyorum.

Sele altından geçirip yan çanta demirine ihtiyac duymayan çanta önerisine ya da demir yerini varmış gibi rahat ettirecek bir taktiğe ihtiyacım var.

110000500335470.jpg
Dediğinizi yaptım. Küçük Körüklü Yan Çanta (Tekstil) yan çanta demiri olmadan kullandım. Fena da durmadı. Yalnız bir sıkıntısı var. Çantalar yüke bindikçe çanta demiri olmadığından deforme oluyorlar. Şekilleri bozuluyor. İçinde çantaya şeklini veren sert kabuklarda katlanmalar oluşuyor.
Ben çözümü Bajaj'ın kendi orijinal yan çanta setini alarak çözdüm. Kuralkan üzerinden aldım. Kargo dahil (500tl) 3500 TL mal oldu.
Bu şekilde bağlantı yaptığımda ise yanlara doğru ortalama 5 cm kadar çıkıntı artmış oldu fakat çantadaki kırılma ortadan kalktı. Daha ağır yüklediğim halde çantaların yapısında bozulmalar olmuyor. Edit: Yan çantaları söküp takmak eskisine göre biraz daha kolaylaşıyor.
Eğer Kuralkan'dan set olarak alacaksanız. Tüm parçaları tek tek seçmeniz gerekiyor. Bir de yan çanta demiri diye geçiyor ama demir değil kompozit plastik malzeme. Bağlantı elemanları metal.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Evet aklımda öyle kalmış ancak sağ sol 2700 ediyor fakat bağlantı parçalarını vs. tek tek almak gerekiyor. onlarda kaba bir hesapla 500 civarı tutuyor. 3200'e geliyor yine de pahalı bence.

Kuralkan'a yazdım ancak her zamanki gibi dönüş olmuyor, bağlantı parçalarını ayrı ayrı sipariş etmek ayrı sacmalık. civatasını bile ayrı sipariş ediyorsun içeriğinde yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kalyoncu full set olarak satıyormuş 3900 oradan kalmış aklımda.
Birde metal değil diye biliyorum. Plastik o plastikkk.

Motosikleti
D400
oha bi de plastik malzemeyi mi o kadar pahalı satıyorlar utanmadan :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Artçı yoksa yan çantalarla uğraşma, arka seleye büyük bir çanta bağla, daha emniyetli olur. Yan çanta zaten garabet bir şey, bir de demirsiz soft yan çanta kullanımı tam fecaat.

Motosikleti
D400
Artçı yoksa yan çantalarla uğraşma, arka seleye büyük bir çanta bağla, daha emniyetli olur. Yan çanta zaten garabet bir şey, bir de demirsiz soft yan çanta kullanımı tam fecaat.

artçı olmasa arka seleye utanmasam mini buzdolabı bağlayacagım zaten :D artçı işi bozuyor.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Heybe çanta ile 1 Selanik turu, 1 Bulgaristan duru, 1 midilli tutu yaptım.
En son midilli de lastiğe sürttü biraz yanı açıldı. Ama sürtmesine rağmen sağlamdı.

F800S Naked tipli bir motorla kullandım ben. Sağlam bağlantı yapılır ve ek kancalı lastik ile sabitlenirse sorun olmaz.

Ben bu tip çantayla demirsiz Yunanistan' a gidip geldim. Aslında başlarda problemsizdi fakat çok yüklü olmamasına rağmen yolda iki çanta arasındaki bağlantıyı sağlayan bez sökülmeye başladı ve tekere sürttü. Yanımdan ayırmadığım plastik kelepçeler ile sağa sola bağlayıp destekleyerek yolu tamamlayabildim. Sonrasında da iade ettim.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Doğrudur, biz fazlaca yüklenmek istemedik az doldurduk. :) bir de nispeten tur kısaydı belki o yüzden dayandı, resimde ortada görülen ince kayış zaten bağlarken kopuyor, o tamamen gereksiz ama kalın iki şerit alttan ve arkadan germe destekle sorunsuz çalıştı bende hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar