Telefon/navigasyon/carplay ??

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Evet abiler, @espresso @Cyan @tommygun Torima M8E cihazım, 128 gb hafıza kartı ve pillerim geldi sırada montajı ve kurulumu var. Bir de taa Avustralya'dan sipariş ettiğim pre-filter(ön hava filtresi) ile Healtech quickshifterım da geldi😃😃 Onların da montajını yapmam lazım. Ama öncesinde depoyu neyim sökmüşken Tiger'ı bakıma da almam gerek netekim hava filtresi ve bujiler değişecek zamanı geldi geçti. Anlayacağınız bu ara işler yoğun hava da fena sıcak. Kadim dostum @tommygun'ın da canı sıkkın emektardan mütevellit.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Evet abiler, @espresso @Cyan @tommygun Torima M8E cihazım, 128 gb hafıza kartı ve pillerim geldi sırada montajı ve kurulumu var. Bir de taa Avustralya'dan sipariş ettiğim pre-filter(ön hava filtresi) ile Healtech quickshifterım da geldi😃😃 Onların da montajını yapmam lazım. Ama öncesinde depoyu neyim sökmüşken Tiger'ı bakıma da almam gerek netekim hava filtresi ve bujiler değişecek zamanı geldi geçti. Anlayacağınız bu ara işler yoğun hava da fena sıcak. Kadim dostum @tommygun'ın da canı sıkkın emektardan mütevellit.
Gel Trakya'ya, montajı benim usta yapar biz de o arada kelle paça içer üzerine köfte yeriz, daha da yer kaldı dersen ayrabol tatlısı da var. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi bu güzel davete icap etmek gerekir, Lakin havalar çok sıcak beya😂 Sağolasın varolasın
Belli olmaz belki biz izmir'e geliriz. :)

2002 ile 2005 arası 3 yıl Seferhisar'ın deniz kıyısı köyü olan sığacıkta yaşamıştım, o zamanlar motosiklet alacak param da yoktu merakım da yoktu, bisikletim vardı, sığacık'tan seferihisar'a pazara gidip geliyordum uzun yol olarak, ya da teos harabelerinin oralarda gezerken çoban köpeklerinden kaçıyordum. :) Şimdi oralar turistik olmuş, marina falan yapılmış, benm o zamanlar çok ucuza kiraladığım deniz kıyısı evin yerine de villa yapılmış. 20 yıldan sonr oraları tekrar görmek isterim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Belli olmaz belki biz izmir'e geliriz. :)

2002 ile 2005 arası 3 yıl Seferhisar'ın deniz kıyısı köyü olan sığacıkta yaşamıştım, o zamanlar motosiklet alacak param da yoktu merakım da yoktu, bisikletim vardı, sığacık'tan seferihisar'a pazara gidip geliyordum uzun yol olarak, ya da teos harabelerinin oralarda gezerken çoban köpeklerinden kaçıyordum. :) Şimdi oralar turistik olmuş, marina falan yapılmış, benm o zamanlar çok ucuza kiraladığım deniz kıyısı evin yerine de villa yapılmış. 20 yıldan sonr oraları tekrar görmek isterim.
Abi her zaman beklerim, başımla beraber bir alo demen yeterli. 2007 haziranda geldim ben de Ürkmez/Seferihisar 'a. O yıllar yaşanacak yıllardı. Sığacık küçücük bir köydü keza Ürkmez ve Seferihisar da öyleydi. Nereye gitsen sakin, sessiz ve doğaldı. Şimdi adım atacak yer bulamaz olduk maalesef hele ki yaz aylarında😓

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
CarPiley/AndırOit cihazlarınızın açılış ekranını özelleştirmek isteyenler için DIY.
Ahanda videosu. Buğra ağbimiz annatmış.
Ahanda mektubu (@espresso vidyo sevmiyo diye yazıya döktüm.🙃)
Giriş

Merhaba arkadaşlar.

CarPlay Android oto cihazlarında açılış logosu nasıl değiştirilir bunu sizlerle paylaşmaya çalışacağım Öncelikle mevcut logo orijinal açılış resmi nasıl bunu tekrar görelim.

Güç kaynağımı kapattım ve cihaz kapandı. Güç kaynağımı geri açıyorum ve orijinal açılış resmi bu şekilde böyle basit bir araç resmi var.

Bu gibi cihazların neredeyse hepsinde aynı logo mevcut fakat bu açılış resmine bu logoya mecbur değiliz. Bunu değiştirmek mümkün.

Şimdi sizlere göstereceğim adımlar biraz karmaşık gibi görünse de aslında çok kolay. İşlem basamaklarını dikkatli takip edip adımları sırasıyla uyguladığınızda sizlerin de rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorum. Öncelikle cihazın ayar kurulum ekranına giriyoruz

Logo Menüsü Aktivasyonu

Settings
menüsünde logo sekmesi var mı yok mu buraya göz atıyoruz. Logo sekmesi gördüğünüz gibi yok.

Fabrika ayarları bölümüne giriyoruz. Fabrika ayarları menüsünden gizli servis menüsüne girilebilecek gibi. Ki bunun da şifresi 77 98 22'dir. enter'a bastığımızda gördüğünüz gibi gizli servis menüsüne giriş yaptık buraya girebileceğimiz gibi logo menüsüne de girmek mümkün bunun şifresi de 11 22 33 enter’e bastığımda sol tarafta INVALID geçersiz uyarısını gördük. Aslında bu cihazın logo menüsü var fakat gizlenmiş vaziyette. Sizler de kendi cihazlarınızda öncelikle bunu test edebilirsiniz. Şimdi logo menüsünü açmamız gerekiyor. Bunun için ne yapıyoruz yeniden 77 98 22 gizli servis menüsüne giriyoruz buradan Configure Settings bölümüne giriyoruz. Ayarların en altına geliyoruz ki bu arada FAT32 dosya formatıyla biçimlendirilmiş bir microSD kartın cihaza takılı olması gerektiğini de hatırlatayım. Benim cihazımda şu anda hafıza kartı mevcut. Bu sayfanın hemen altında Config File seçeneğini görüyorsunuz Export Config File komutu ile cihazın ayar dosyasını SD kart içerisine kaydedeceğiz buna bastım ve sol üst köşede görüldüğü gibi EXPORT SUCCESS mesajını gördük. Şimdi bu aşamada kartı yerinden çıkartıyorum ve bilgisayar tarafına geçiş yapıyoruz. SD kart içerisinde

config.ini dosyasını gördük bu dosyayı Not defteriyle açıyoruz Ben Notepad ++ kullanıyorum cihazın tüm parametreleri karşımızda. Aşağı tarafa indiğimizde

logo password = W12233

görüyoruz. Gördüğünüz gibi başına bir adet harf ekleyerek şifreyi bloke etmişler.

Buradaki w silip buraya 1 yazıyoruz. Sizler farklı bir şifre de koyabilirsiniz fakat standart olarak logo menüsünün şifresi 112233'tür ve bu şekilde dosyayı tekrar kaydediyoruz. Güvenli bir şekilde bilgisayardan çıkartıp cihaza geri takıyoruz micro SD hafıza kartını tekrar cihaza taktım yeniden servis menüsüne giriş yapıyoruz 7 7 9 8 2 2 enter'a basıp gizli menüye girdim yeniden en aşağıya geldim bu sefer Import Config File deyip gördüğünüz gibi IMPORT SUCCESS mesajını gördük ve cihaz yeniden başladı. Düzenlemiş olduğumuz ayar dosyasını cihaza geri yükledik. Şimdi tekrar

Setup Factory Set ve bu sefer 112233 yazıp enter'a basıyoruz ve logo menüsü gördüğünüz gibi açıldı karşımızda Select Logo Cart >Internal Card yani cihazın kendi içerisindeki logolar ve External Cart olmak üzere bize iki farklı seçenek sunuyor. Kendi yaptığımız logoya External Cart menüsünden erişeceği menüyü açtığımı göre logoyu hazırlamak üzere tekrardan bilgisayar tarafına geçiş yapalım

Logo Hazırlama

Logoyu Photoshop ile hazırlayacağım. Uygulamayı açtım. Dosya bölümünden yeniyi seçiyorum. Çalışma sayfamın ölçülerini cihazın ekran çözünürlüğüne göre seçiyorum. Cihazın ekranı 6,86 inç ve 1200x480 çözünürlükte renk modu RGB Color 8 bit ve renk profili ek19662.1 bunu seçtim böyle bir çalışma alanı karşımıza geldi. Öncelikle Kılavuz çizgilerini hazırlayıp ekranın orta noktasını buluyorum. Arka planın siyah olmasını istiyorum. Renk doldurma aracını seçtim ve arka planı kararttım. Şimdi Google'ı açıp Renault'nun yeni logosunu seçiyorum. Benim aracım Renault Megan III. Bundan dolayı Renault'nun yeni logosu olsun istedim. Şöyle Az önceki gibi şunu seçelim bizim için yeterli olacaktır. Resmi farklı kaydetmek için hedef olarak masaüstünü seçtim ve logoyu kaydettim. Logo dosyasını aldım ve çalışma alanıma ekledim. Şimdi artık orta noktayı biliyoruz. logoyu kendime göre hizalıyorum istediğim logo hazır. Dosya menüsünden farklı kaydet seçiyorum. Logoyu boot_logo.jpg adıyla ve jpeg formatında masaüstüne

Kaydediyorum. Buradan resim kalitesini dosya boyutunu 100 kilobayttan daha düşük olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Şöyle maksimum ayarladığım da 104 KB oldu bunu 11'e getirelim 86 KB da işi bitirelim ve OK diyorum. Dosyamız resmimiz artık hazır.

Tekrar hafıza kartına giriş yapıyorum hafıza kartı içerisinde logo isimli bir klasör oluşturuyorum ve hazırlamış olduğum logoyu bu klasörün içerisine kopyalıyorum. Cihaza Yükleme

Bilgisayar tarafında işlemimiz bitti hafıza kartını yeniden kablosuz carPlay cihazımıza taktık. Ayar menüsüne giriyoruz ve Factory Set bölümüne 11 22 33 yazarak gizli logo menüsüne giriş yapıyoruz. Internal Cartın üstüne tıklayıp External Cart'a geçiş yapıyoruz ve hazırlamış olduğumuz logo burada göründü. Bu dosyayı seçiyorum ve Save diyerek cihazı yeniden başlatıyorum.

Gördüğünüz gibi açılış logosu değişti. Tekrar cihazın gücünü kesiyorum geri açıyorum. Ve cihaz artık bizim hazırlamış olduğumuz logo ile açıldı. Gördüğünüz gibi işlem başarıyla tamamlandı

Kapanış

Sizler de bu işlem basamaklarını takip ederek cihazınızın ekran çözünürlüğünü dikkate almak şartıyla açılış logolarını başlangıç resimlerini rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Bu sayede cihazınızı kişiselleştirebilir aracın bir parçasıymış gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.
Ahanda 800x480 çözünürlüklü açılış görselleri.

Bonus

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
CarPiley/AndırOit cihazlarınızın açılış ekranını özelleştirmek isteyenler için DIY.
Ahanda videosu. Buğra ağbimiz annatmış.
Ahanda mektubu (@espresso vidyo sevmiyo diye yazıya döktüm.🙃)

Ahanda 800x480 çözünürlüklü açılış görselleri.

Bonus
Osman Aga Kawasaki logosunu paylaşmak için sanırım sen de senkron ayarı yapmalarını bekliyorsun.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Osman Aga Kawasaki logosunu paylaşmak için sanırım sen de senkron ayarı yapmalarını bekliyorsun.
Senkron işi neticelensin, ona göre hangisini seçelim diye referandum yabarız. 😜
Kawasaki.gif

abiler, bütün mesajları okudum öncelikle. bu torino mu torimo mu ne haltsa iphone ile de çalışıyor herhalde değil mi? Cyan andorid filan yazmış ya kafam karıştı. Bir de mesela ben (aksiyon kamerası olduğu için) sadece navigasyon için kullanmak için almak istiyorum o yüzden kamerasızı oluyor mu bunun ya da kamerasız istiyorsan şu marka şu modele dediğiniz bir zamazingo var mı? ve en önemlisi bunu kim monte ediyor?

arz ederim :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

iphone kısmı için cevabımı buldum.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
abiler, bütün mesajları okudum öncelikle. bu torino mu torimo mu ne haltsa iphone ile de çalışıyor herhalde değil mi? Cyan andorid filan yazmış ya kafam karıştı. Bir de mesela ben (aksiyon kamerası olduğu için) sadece navigasyon için kullanmak için almak istiyorum o yüzden kamerasızı oluyor mu bunun ya da kamerasız istiyorsan şu marka şu modele dediğiniz bir zamazingo var mı? ve en önemlisi bunu kim monte ediyor?

arz ederim :D

iphone kısmı için cevabımı buldum.

iOS Carplay de destekliyor. Kamerasız model bu üründe yok. Başka ürünlerin kamerasızları bundan pahalı. Kameraları (veya lastik basınç sensörlerini) takmak zorunlu değil, eğer daha ucuza kamerasız bir ürün bulamazsanız bunu alın geçin. Elektrik işinden anlayan herhangi bir usta monte edebilir. Lüleburgaz'a yakınsanız @espresso ve benim montajı yapan ustaya yönlendirebiliriz; çok temiz ve güzel iş yaptı bize.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bir de mesela ben (aksiyon kamerası olduğu için) sadece navigasyon için kullanmak için almak istiyorum o yüzden kamerasızı oluyor mu bunun ya da kamerasız istiyorsan şu marka şu modele dediğiniz bir zamazingo var mı?
Var.

Adam gibi bir navigasyon cihazı alıyorsunuz.

Telefondan bağımsız olarak uydu - gps bağlantısıyla nokta atışı navigasyon işini çözüyorsunuz.

Dağ başında telefon çekti-çekmedi derdi de yok.

Bu işin en iyilerinden birisi olan Garmin Zumo XT2 linkini paylaşıyorum:

https://www.uzmanteknoloji.net/garmin-zumo-xt2-motor-navigasyon-cihazi-garmin-turkiye-1555.html

Fiyat konusuna denecek bir şey yok tabii. :oops:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

https://www.uzmanteknoloji.net/garmin-zumo-xt2-motor-navigasyon-cihazi-garmin-turkiye-1555.html

Dağ başında telefonun çekmesine ihtiyacınız yok ama? Haritaları telefonunuza önceden indirebilirsiniz. Bu cihazın kendi GPS'i var bu arada; çektiği videoların üzerine anlık enlem ve boylam koordinatlarını da işliyor.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Dağ başında telefonun çekmesine ihtiyacınız yok ama? Haritaları telefonunuza önceden indirebilirsiniz. Bu cihazın kendi GPS'i var bu arada; çektiği videoların üzerine anlık enlem ve boylam koordinatlarını da işliyor.
Ben maps.me, herewego gibi çevrimdışı çalışan harita uygulamalarını halihazırda telefonda kullanıyordum. Torimada da denedim çalışıyor👍

Motosikleti
cbf 150
eski iphonelar ne güne var? haritayıda hafızasına indiririm yürürüm yoluma. Boş beleş navigasyonlara para vermem zaten çoğu yavaş algılıyor. Yanlız bir model var dikkatimi çekti tps sensörü olan ve radarı o alınabilir.

iOS Carplay de destekliyor. Kamerasız model bu üründe yok. Başka ürünlerin kamerasızları bundan pahalı. Kameraları (veya lastik basınç sensörlerini) takmak zorunlu değil, eğer daha ucuza kamerasız bir ürün bulamazsanız bunu alın geçin. Elektrik işinden anlayan herhangi bir usta monte edebilir. Lüleburgaz'a yakınsanız @espresso ve benim montajı yapan ustaya yönlendirebiliriz; çok temiz ve güzel iş yaptı bize.

Anladım, teşekkürler bilgi için yalnız Lüleburgaz'ın tamı tamına 180° zıttı bir konumdayım; erzurum......... :D

Var.

Adam gibi bir navigasyon cihazı alıyorsunuz.

Telefondan bağımsız olarak uydu - gps bağlantısıyla nokta atışı navigasyon işini çözüyorsunuz.

Abi inşallah bir gün 33bin tl'lik navigasyon takabileceğim bi motorum olur :D şimdilik daha makul, cebe uygun, tiger'a gidecek bi model iyi olur.

eski iphonelar ne güne var? haritayıda hafızasına indiririm yürürüm yoluma. Boş beleş navigasyonlara para vermem zaten çoğu yavaş algılıyor. Yanlız bir model var dikkatimi çekti tps sensörü olan ve radarı o alınabilir.
Abi çok mantıklı aslında ama eski bi ayfonum yok. Hani eskisini alalım 2. el desek zaten, herhalde aşağı yukarı şu torimonun fiyatını bulur. Kaldı ki çok küçük ekran olur senin dediğin gibi olursa. E ben körüm zaten kocaman ekran lazım bana :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar