Erdek motofest ana konusu neden yok?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şimdiye kadar gittiğim motosiklet festivallerinde yaşadığım birkaç şeyi yazayım... Neden birçok kişi festivalleri takip etmiyor belki fikir verir.

- Çadır kurulacak alan düzgün ayarlanmamış oluyor. Gölge alan, wc, su gibi imkanlar kısıtlı olabiliyor.
- Birçok kişi için festival; hayvan gibi içilecek, öküz gibi böğürecek yer anlamı taşıyor. Sen 400-500km motor sürüp gelmişsin, hali ile yorgunsun ve uyumak istiyorsun. 5 metre ötende 10 kişilik bir grup sabaha kadar uyumuyor, uyutmuyor.
- Festival alanına yakın çevreden gelen racingciler ortamı bok ediyor. Sürekli alanda hareket halinde oluyorlar, kamp alanına girmeseler bile egzoz sesleri 10km den duyuluyor zaten. Organizasyonundan polisine kimse de çıkıp bu tiplere birşey demiyor.
- Motosiklet festivaline motosikletle alakası olmayanlar da geliyor. Adam çocuğunu oyalamak için motorların arasına salıyor. Gerisini tahmin edin.

Güzel festivaller olmuyor mu ? Evet oluyor ama 10 festivalden 1 tanesi güzelse 9u yukarıda yazdığım gibi oluyor.

Ben o yüzden festivallere gitmiyorum artık.
Hiç motosiklet festivaline gitmedim ama zaten gidesim yokken bu yazdıkların bana da iyi bahane olur.
Kamp yapmayı çok severim ama böyle kalabalık ve gürültülü ortamları sevmem, kamp yaptığım yerde sessizlik isterim.

En son gittiğim kamp alanını anlatayım:
- Çadır yerleri dip dibe değil, verdikleri alan ile yan taraflardaki alanlar arası ağaç, çalı vb. bitkilerle ayrılmış, herkesin yeri belli.
- Etrafta çöpler yok, herkes kendi alanını temiz tutuyor, çöpler düzgünce çöp kutularına atılıyor, oldu da rüzgardan masadaki kağıt uçtu, koşup alıyorsun.
- Etrafta çok gürültü yok, bangır bangır müzik hiç yok, müzik açanlar da kendi duyabilecekleri kadar kısık sesle açıyorlar. Hele hava karardıktan sonra ortamda sessizlik hakim, sahilde bira içip eğlenen genç grupların bile 20 metreden sesleri duyulmaz halde.Tam kafa dinleme ortamı.
- Tuvalet, duş ve bulaşık yıkama yerleri günün her saati tertemiz.
- Kamping plajı aşırı kalabalık değil, sezlong satmaya çalışan hırto tipler yok, kumsala katlanır sandalye ve şemsiyesini götüren istediği yere yerleşiyor, 5-10 metre yakınında kimse olmuyor.
- Kamping marketinde fiyatlar çok da aşırı pahalı değil, normal bakkal fiyatı.

Şimdi zaten zar zor işten güçten vakit bulduğum zamanlar böyle bir kampinge gidip kafa dinlemek yerine niye festival diye kalabalık ve gürültülü ortamlara gitmek isteyeyim ki?

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Şimdiye kadar gittiğim motosiklet festivallerinde yaşadığım birkaç şeyi yazayım... Neden birçok kişi festivalleri takip etmiyor belki fikir verir.

- Çadır kurulacak alan düzgün ayarlanmamış oluyor. Gölge alan, wc, su gibi imkanlar kısıtlı olabiliyor.
- Birçok kişi için festival; hayvan gibi içilecek, öküz gibi böğürecek yer anlamı taşıyor. Sen 400-500km motor sürüp gelmişsin, hali ile yorgunsun ve uyumak istiyorsun. 5 metre ötende 10 kişilik bir grup sabaha kadar uyumuyor, uyutmuyor.
- Festival alanına yakın çevreden gelen racingciler ortamı bok ediyor. Sürekli alanda hareket halinde oluyorlar, kamp alanına girmeseler bile egzoz sesleri 10km den duyuluyor zaten. Organizasyonundan polisine kimse de çıkıp bu tiplere birşey demiyor.
- Motosiklet festivaline motosikletle alakası olmayanlar da geliyor. Adam çocuğunu oyalamak için motorların arasına salıyor. Gerisini tahmin edin.

Güzel festivaller olmuyor mu ? Evet oluyor ama 10 festivalden 1 tanesi güzelse 9u yukarıda yazdığım gibi oluyor.

Ben o yüzden festivallere gitmiyorum artık.

özellikle şehir merkezlerinde olan festivallerde bu problem çok oluyor.

3 sene önce aliaga motofeste katılmıştık; sonra belediye taraf değiştirince desteği kesit tekrar yapılmadı.

ilk başta sadece motorcular girecek denilmişti, hatta araba ile gidecek tayfa yürüyerek girilmez denildi.

ancak ertesi gün şehir merkezindeki amca teyze herkes doluştu (umuyorum bölge insanıdır, onlar motorcu ise vay halimize)

Bir noktadan sonra belli tipler zaten rahatsızlık vermeye başladı.

Ancak katılmadıgım bir nokta var, sabaha kadar gürültü olması normal. İnsanlar zaten tatil yapamıyor, fırsat buldugu noktada festivallerde sabaha kadar uyumamaları yanlıs değil. ama seslerini bi tık kısmalarında fayda var tabi.

zaten lastik yakan, gaz açıp etrafı inleten tayfadan hiç haz etmiyorum. motosiklet festivalini mad max e cevirmeye calısıyorlar

Eğlenmeyi pek bilen bir millet olmadığımız için festivaller bana da çok uzak geliyor. Mutlaka güzel festivaller de vardır ama eminim ki bir çoğunda huzur bozan tipler olacaktır.
Üniversite bahar şenlikleri olurdu. Üniversite öğrencilerinin kendi içinde eğlenir ve kimse kimsenin huzurunu bozmazdı. Hala yapılıyor mu bilmiyorum ama sonradan bunlar bile artık laçka olmaya başladığını duymuştum. Aynı bunun gibi durum.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
3-5 Temmuz Bayramiç Motosiklet festivali var. Haberiniz olsun. :)
505744411_1127953356041130_7656362716026378108_n.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunu sürekli kesiciye sokan, vututu vututu yapan egzozcu tayfayı ben İzmir'de trende sigara içen, Alsancak sahilde toplu halay çeken tas kafa tıraşlı, esmer, tirrek Beratların, Sıraçların motosiklet dünyasındaki haline benzetiyorum.

Sizin bu dediğiniz mantıklar instagram'ın sahibi olan meta (facebook) şirketi de bu festivali takip edip instagramda duyurması lazım ama öyle yapmıyorlar, festivalin sosyal medya ile uğraşanları instagramda duyuruyor, aynı sosyal medyacıların bu forumda da başlık açıp duyurmaları gerekirdi demek forumdan haberleri yok ya da sallamamışlar bize sosyal medya siteleri yeter demişler.
Şimdi sapla samanı karıştırmayalım. İnstağram olsun Facebook olsun para kazandıran siteler sonuçta.. Günde kaç milyon tıklama aldıkları ortada , Adamların işi gücü yok internet aleminde ne kadar motor sitesi varsa onlara üye olup duyuru yapacaklar öylemi ? Siz olsanız yaparmısınız ? yani ben olsam kesinlikle yapmam.. onlarda yapmazlar emin olun.
Festivali takip edenlerin bunu instağramdan ve Facebook tan duyurması zaten onların Sosyal Medya yönetimlerinin işlerini yaptığını gösteriyor.
Sen şayet Motosiklet sitesiyim.. diye sanal alemde bulunuyorsan paraya kıyıp bir sosyal medya yönetimi tutacaksın. Bu Alemden anlayacak , çalışmasını yapacak Günlük-Haftalık-Aylık planları olacak bunu takvime alacak Forum sayfasını bu yönde kullanacak. Öyle Armut piş ağzıma düş ..yok. Ben bunu bu sitenin eksikliği olarak görüyorum. Site anlayışı maalesef gündemi yakalamaktan uzak. Dost acı söyler. Burada sadece üyesi olduğum için yapılan yanlışı savunmam.. Yanlış yoldalar. Umarım kendilerine gelirler.. Haa belki yazdıklarıma kızarlar beni atarlar :)) Huyum kurusun Kimseye Eyvallahım yok ..

Motosikleti
Şimdi sapla samanı karıştırmayalım. İnstağram olsun Facebook olsun para kazandıran siteler sonuçta.. Günde kaç milyon tıklama aldıkları ortada , Adamların işi gücü yok internet aleminde ne kadar motor sitesi varsa onlara üye olup duyuru yapacaklar öylemi ? Siz olsanız yaparmısınız ? yani ben olsam kesinlikle yapmam.. onlarda yapmazlar emin olun.
Festivali takip edenlerin bunu instağramdan ve Facebook tan duyurması zaten onların Sosyal Medya yönetimlerinin işlerini yaptığını gösteriyor.
Sen şayet Motosiklet sitesiyim.. diye sanal alemde bulunuyorsan paraya kıyıp bir sosyal medya yönetimi tutacaksın. Bu Alemden anlayacak , çalışmasını yapacak Günlük-Haftalık-Aylık planları olacak bunu takvime alacak Forum sayfasını bu yönde kullanacak. Öyle Armut piş ağzıma düş ..yok. Ben bunu bu sitenin eksikliği olarak görüyorum. Site anlayışı maalesef gündemi yakalamaktan uzak. Dost acı söyler. Burada sadece üyesi olduğum için yapılan yanlışı savunmam.. Yanlış yoldalar. Umarım kendilerine gelirler.. Haa belki yazdıklarıma kızarlar beni atarlar :)) Huyum kurusun Kimseye Eyvallahım yok ..
Hala tersinden bakıyorsunuz.
Bu festivallerin düzenleyenleri yok mu? Onlar arasında festivalleri duyurmakla görevli birileri vardır, onlar da sosyal medya siteleri içinden işlerine geleni seçmişler, instagramda, facebook'da falan duyurmuşlardır ama bu forum ya akıllarına gelmemiştir ya da burada duyurmayı tercih etmemişlerdir, onları işini niye forum yönetimi yapsın?

Bu festivallerin düzenleyenleri yok mu? Onlar arasında festivalleri duyurmakla görevli birileri vardır, onlar da sosyal medya siteleri içinden işlerine geleni seçmişler, instagramda, facebook'da falan duyurmuşlardır ama bu forum ya akıllarına gelmemiştir ya da burada duyurmayı tercih etmemişlerdir, onları işini niye forum yönetimi yapsın?

Ben bunu Forum yönetiminin acizliği olarak görüyorum , Siz bunu Festival yapanların eksikliği olarak görüyorsunuz. Ortak noktada buluşamayacağımız bariz. İlla Sizin fikrinizi yada Benim fikrimi onaylamak gibi bir durum yok. O sebeple '' Hala tersinden bakıyorsunuz '' demek kendi fikrini dayatmak gibi olmuş.. Fikirler uyuşmuyor diye uzatmanında manası yok. Ben Size tersinden bakıyorsunuz demeyeceğim .. Bakışlarımız farklı.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Burada bence kilit konu motosiklet. Forum da motosiklet temalı, festival de motosiklet temalı. Benim aklıma konu açma fikri geç geldi çünkü forumda çok konu açan birisi değilim. Ama yönetimin bir haber gördüğünde ilk fikri forumu hareketlendirmek için konu açmak olmalı. Zorunda mı? Bence değil. Ama forumu aktif tutmak için açsalar forum açısından daha iyi olurdu. Facebook-instagram kısmına gelince, orada ana tema motosiklet değil. O yüzden motosiklet temalı bir forumla diğer sosyal medya hesaplarını bir tutmamak lazım diye düşünüyorum.

Motosikleti
Burada bence kilit konu motosiklet. Forum da motosiklet temalı, festival de motosiklet temalı. Benim aklıma konu açma fikri geç geldi çünkü forumda çok konu açan birisi değilim. Ama yönetimin bir haber gördüğünde ilk fikri forumu hareketlendirmek için konu açmak olmalı. Zorunda mı? Bence değil. Ama forumu aktif tutmak için açsalar forum açısından daha iyi olurdu. Facebook-instagram kısmına gelince, orada ana tema motosiklet değil. O yüzden motosiklet temalı bir forumla diğer sosyal medya hesaplarını bir tutmamak lazım diye düşünüyorum.
işte, önce kim gördüyse o konu açsın. Forum yönetimi 24 saat haber araştırıp konu açmak zorunda değil. Forumu yöneten otomatik çalışan bir sistem de olabilirdi. Forum kullanıcıların kendi aralarında forumda konu açıp yazıştığı bir ortam, yönetimden bu konuda bir şey beklemek gereksiz.

Festivalleri düzenleyenler de büyük ihtimalle sosyal medyada duyurmak için bütçe ayırıp birilerine iş yaptırmışlardır, onlar da forumdan habersiz kalmaları asıl yetersizlik, bu kadar kişinin olduğu forumdan haberi olmayan kişilere vermişler demek ki sosyal medya yönetimini. ya da forumda yeterince kişi yok oraya girip konu açıp duyurmaya değmez demiş de olabilirler ama o kadar sistematik çalıştıklarını sanmıyorum, festivalleri düzenleyenlerin düzgün duyuru/reklam ve sosyal medya yönetimi yapacak ajanslara verecek bütçesi yoktur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bunu Forum yönetiminin acizliği olarak görüyorum , Siz bunu Festival yapanların eksikliği olarak görüyorsunuz. Ortak noktada buluşamayacağımız bariz. İlla Sizin fikrinizi yada Benim fikrimi onaylamak gibi bir durum yok. O sebeple '' Hala tersinden bakıyorsunuz '' demek kendi fikrini dayatmak gibi olmuş.. Fikirler uyuşmuyor diye uzatmanında manası yok. Ben Size tersinden bakıyorsunuz demeyeceğim .. Bakışlarımız farklı.
ama siz tersinden bakıyorsunuz. Forum yönetiminin festivalleri duyurmak gibi bir zorunluluğu yok ki. onların sorumluluğu form yazılımının üzerinde çalıştırğı sunucuları çalışır halde tutmak, veritabanının bakımını yapmak gibi teknik işler.
Tersinden bakıyorsunuz derken, festival gibi bir organizasyonların duyurulması gerekiyorsa ve duyurulması gereken yerlerden biri de bu forumsa o zaman festivalin duyuru yapacak kişileri işlerini eksik yapmış ya da festival yönetimi duyuru yapacak ekibe yeterince bütçe ayırmamış, yalnızca sosyal medyada duyuru yapabilme kapasitesi olan, forum gibi diğer yerlerden haberi olmayan yetersiz kişilere iş yaptırmışlar.

Sonuçta bu festivaller bedava yapılmıyor, sponsorları, bütçeleri falan var bu bütçelerden birilerine tanıtım için de ayrılıyor, o tanıtımı yapanlar akıl edip yapacaklar. Onların yetersizlikleri ya da forumu sallamamaları forum yönetimini niye ilgilendirsin ki?

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Etkinlik duyuruları için Moto Etkinlik forumu mevcut, dileyen herkes burada kurallara uygun şekilde duyuru yapabilir.
Festivalleri maalesef takip edemiyoruz. Festival organizasyonu yapan kişiler siteye üye olup burada duyurularını kendileri yapabilir.
Ayrıca basın bültenlerini bize ileten olursa haberlerini de ana sayfamızda ücretsiz yayınlıyoruz.

Yukarı da festival takvimi yayınlanmış hepsine ayrı duyuru açabiliriz ama bu tarz festivallerde organizasyon değişikliği (tarih, yer vb) olabiliyor.
Her festivalin içeriğini sürekli takip edemeyiz. Açılacak konu güncel olmadığında değişen içerikler üyeleri yanıltabilir. Eski senelerde festival adında yazan ilçede yapılmayan festival olmuştu. Bu yüzden organizasyonu yapanlar veya o festivali takip edenlerin konuları açmasını daha doğru buluyoruz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şimdi bir taraf (a) "2+2 = 5 eder" diğer taraf da (b) "Hayır 2 + 2 = 4 eder" diyorsa 4 diyen dayatır illâ ki. (a) maddesi bir inanç, (b) maddesi ise bir olgu.

Siz forum yönetiminin görevinin "etkinlik ve fuarları duyurmak" işini içerdiğine "inanmışsınız", başkası da "öyle değil" deyince "anlaşamayacağız" diyorsunuz. Doğrudur; inançlar anlaşmaya tabi konular değil, anlaşamazsınız çok normal. Kimisi leprekonlara inanır kimisi de "Ne leprekonu kardeşim ne diyorsunuz?" der. :D

Siz öyle bilin / inanın ama gerçek şu ki forum yönetiminin sizin atfettiğiniz şekilde bir görevi yok. Görevlerin ne olduğu hemen yukarıdaki mesajardan birinde ifade edilmiş. (Oraya bir not ekleyeyim ama: Forum yönetimi "bizim mecramızı neden düşünmemişler?" diye dertlenip bir şeyler yapabilir bence...)

Şimdi bir taraf (a) "2+2 = 5 eder" diğer taraf da (b) "Hayır 2 + 2 = 4 eder" diyorsa 4 diyen dayatır illâ ki. (a) maddesi bir inanç, (b) maddesi ise bir olgu.

Siz forum yönetiminin görevinin "etkinlik ve fuarları duyurmak" işini içerdiğine "inanmışsınız", başkası da "öyle değil" deyince "anlaşamayacağız" diyorsunuz. Doğrudur; inançlar anlaşmaya tabi konular değil, anlaşamazsınız çok normal. Kimisi leprekonlara inanır kimisi de "Ne leprekonu kardeşim ne diyorsunuz?" der. :D

Siz öyle bilin / inanın ama gerçek şu ki forum yönetiminin sizin atfettiğiniz şekilde bir görevi yok. Görevlerin ne olduğu hemen yukarıdaki mesajardan birinde ifade edilmiş. (Oraya bir not ekleyeyim ama: Forum yönetimi "bizim mecramızı neden düşünmemişler?" diye dertlenip bir şeyler yapabilir bence...)
Evet öyle bir görevleri yok :)) Tavla oynamaya devam !

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forumu ben sosyal medyada takip ediyorum, bir faaliyet var ama tabi ki biraz daha emek gerekiyor.

Burada festivalin duyurulmaması tamamen Erdek'in ördeklerinin gundiliği, iş bilmezliği

Motorunu sürekli kesiciye sokan, vututu vututu yapan egzozcu tayfayı ben İzmir'de trende sigara içen, Alsancak sahilde toplu halay çeken tas kafa tıraşlı, esmer, tirrek Beratların, Sıraçların motosiklet dünyasındaki haline benzetiyorum.
Saçma birşey zaten kafa ütülüyorlar.Cağ kebabı yiyor adam mesela yanında vututututu diye adam hayabusa bağırtıyor.Kalkan toz yemeklerin üstüne geliyor vs.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Saçma birşey zaten kafa ütülüyorlar.Cağ kebabı yiyor adam mesela yanında vututututu diye adam hayabusa bağırtıyor.Kalkan toz yemeklerin üstüne geliyor vs.
Pipi boyuyla ilgili bir durum bu, pipi boyu ne kadar kısaysa ve inceyse o kadar fazla ses çıkarılıyor "bakın, ben de buradayım" der gibi. Şimdi kendimizi kandırmayalım, ülkemiz de bu konuda yapılan istatistiklerde her ne kadar bir Japon'un, Koreli'nin,Çinli'nin önünde olsa da hala bir Afrikalı standardında değil. Bu nedenle festivallerde, organizasyonlarda halkımızın sesi fazla çıkıyor. Yakarsa dünyayı garipler yakar, vahşi olur gariplerin orgazmı.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F

Görüyor ve de arttırıyorum: Instagram - Facebook - Youtube yokken bu forum vardı.

Hatta bu forumdan önce-sonra açılmış başka forumlar da oldu ama bildiğim kadarıyla şu an motosikletle ilgili sadece bu forum ayakta.

Bu tür etkinlikleri burayı atlayıp diğer mecralarda paylaşmak bile bence yeterince büyük bir ihmalken ve bu paylaşımlar da diğer tüm mecralarda o mecraların üyeleri tarafından yapılıyorken bu forum yönetimine böyle bir misyon yüklemek ve/veya böyle bir beklenti içine girmek de yanlış olacaktır.

İstisnaları vardır ama yaşı nispeten genç olanlar forum kültüründen uzak oluyorlar haliyle.

Hobilerimiz sayesinde edindiğimiz dostlukları daha sağlam temeller üzerine kurulmuş, daha bir katışıksız, çok daha uzun ömürlü ve de insanları daha bir mutlu eden birliktelikler olarak görüyorum.

Forumlar da hobilerimizi ve bilgi birikimimizi paylaştığımız yerler olarak ortaya çıkmış ve de bu kültürü yaymada müthiş bir misyon üstlenmişlerdir.

Muhtemelen başkaları da benzer tecrübeler edinmiştir ama 20 yıla yakındır bulunduğum forumlarda edinmiş olduğum dostluklar şu an çoğu ilkokul - ortaokul - lise - üniversite arkadaşlıklarımdan ve hatta bazı akrabalık ilişkilerimden çok ama çok daha önde geliyor bende çünkü hobilerimiz hayattan daha fazla keyif almamızı sağlıyor ve hatta bizleri hayata bağlıyor.

Bu kazanımı facebook ve/veya instagramdan da elde etmek tabii ki mümkün ama o mecralar forumların yerini tutmuyor işte.

Tabii ki fotoğraf - video paylaşımı olarak forumların hantal yapısının yanında çok ama çok büyük avantajları olsa da bilgi ve tecrübeye çok kısa sürede ulaşılıp çoğu zaman yine aynı kısa sürede tüketildiği mecralar olarak görüyorum oraları.

Birini diğerine dövdürmeye de gerek yok yine de.

Orayı da kullanalım burayı da.

"Erdek motofest ana konusu neden yok?" isimli bu konu başlığına "Çünkü bir forumdaşımız bu konuyu açmamış." yanıtını vererek sözlerimi bitiriyorum.

Herkese benden çaaaay. 😃

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar