- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hiç motosiklet festivaline gitmedim ama zaten gidesim yokken bu yazdıkların bana da iyi bahane olur.Şimdiye kadar gittiğim motosiklet festivallerinde yaşadığım birkaç şeyi yazayım... Neden birçok kişi festivalleri takip etmiyor belki fikir verir.
- Çadır kurulacak alan düzgün ayarlanmamış oluyor. Gölge alan, wc, su gibi imkanlar kısıtlı olabiliyor.
- Birçok kişi için festival; hayvan gibi içilecek, öküz gibi böğürecek yer anlamı taşıyor. Sen 400-500km motor sürüp gelmişsin, hali ile yorgunsun ve uyumak istiyorsun. 5 metre ötende 10 kişilik bir grup sabaha kadar uyumuyor, uyutmuyor.
- Festival alanına yakın çevreden gelen racingciler ortamı bok ediyor. Sürekli alanda hareket halinde oluyorlar, kamp alanına girmeseler bile egzoz sesleri 10km den duyuluyor zaten. Organizasyonundan polisine kimse de çıkıp bu tiplere birşey demiyor.
- Motosiklet festivaline motosikletle alakası olmayanlar da geliyor. Adam çocuğunu oyalamak için motorların arasına salıyor. Gerisini tahmin edin.
Güzel festivaller olmuyor mu ? Evet oluyor ama 10 festivalden 1 tanesi güzelse 9u yukarıda yazdığım gibi oluyor.
Ben o yüzden festivallere gitmiyorum artık.
Kamp yapmayı çok severim ama böyle kalabalık ve gürültülü ortamları sevmem, kamp yaptığım yerde sessizlik isterim.
En son gittiğim kamp alanını anlatayım:
- Çadır yerleri dip dibe değil, verdikleri alan ile yan taraflardaki alanlar arası ağaç, çalı vb. bitkilerle ayrılmış, herkesin yeri belli.
- Etrafta çöpler yok, herkes kendi alanını temiz tutuyor, çöpler düzgünce çöp kutularına atılıyor, oldu da rüzgardan masadaki kağıt uçtu, koşup alıyorsun.
- Etrafta çok gürültü yok, bangır bangır müzik hiç yok, müzik açanlar da kendi duyabilecekleri kadar kısık sesle açıyorlar. Hele hava karardıktan sonra ortamda sessizlik hakim, sahilde bira içip eğlenen genç grupların bile 20 metreden sesleri duyulmaz halde.Tam kafa dinleme ortamı.
- Tuvalet, duş ve bulaşık yıkama yerleri günün her saati tertemiz.
- Kamping plajı aşırı kalabalık değil, sezlong satmaya çalışan hırto tipler yok, kumsala katlanır sandalye ve şemsiyesini götüren istediği yere yerleşiyor, 5-10 metre yakınında kimse olmuyor.
- Kamping marketinde fiyatlar çok da aşırı pahalı değil, normal bakkal fiyatı.
Şimdi zaten zar zor işten güçten vakit bulduğum zamanlar böyle bir kampinge gidip kafa dinlemek yerine niye festival diye kalabalık ve gürültülü ortamlara gitmek isteyeyim ki?
Son düzenleme: