Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motosiklette kullandığınız yan çantalar kaç litredir? Benim arka çanta 45 lt ama yan çantaları kaç lt almam lazım bilemedim. Bire bir sizin gibi turları düşünüyorum. Hatta 1 hafta ile 15 gün arasında değişen turlar daha sık olacak gibi görünüyor.Bu arada yan çantaları desandman alsam mı diye düşünüyorum. Fikri olan varsa duymak isterim.
Box&Box marka katlanır masayı ben de kullanıyorum. Masa katlandıktan sonra hafif ve yer kaplamıyor. Bana göre olumsuz yönü masa üzerindeki kumaş bölüm sert olmadığı için üzerine bardak koyunca düşme dökülme riski oluşturuyor.
Motosiklette kullandığınız yan çantalar kaç litredir? Benim arka çanta 45 lt ama yan çantaları kaç lt almam lazım bilemedim. Bire bir sizin gibi turları düşünüyorum. Hatta 1 hafta ile 15 gün arasında değişen turlar daha sık olacak gibi görünüyor.Bu arada yan çantaları desandman alsam mı diye düşünüyorum. Fikri olan varsa duymak isterim.
Alüminyum yan çantaların bazı dezavantajları var. Ben gördüğüm kadarıyla yazayım ona göre tercih edin.
- Bazı alüminyum çantaların, motora / demire bağlantısı içerden vida ile oluyor. Çantaları sökmek için boş olması gerek.
- Üstten kapaklı yan çantalarda en dipte olan malzemeye ulaşması zor. Ama kapağı açınca malzeme düşme riski de yok.
- Yine üstten kapaklı yan çantalar varken arka koltuğa masa sandalye gibi birşey bağlanırsa yan çanta kapakları açılamıyor.
- Alüminyum çantaların çoğu düz tasarlanıyor. Plastik çantalardaki hacimi yakalamak için daha dışa açık bağlanması gerekiyor. Misal Givi V35'in kalıbı tekere doğru girintilidir.
Resimden daha iyi anlaşılır demek istediğim;
Alüminyum yan çantaların bazı dezavantajları var. Ben gördüğüm kadarıyla yazayım ona göre tercih edin.
...
- Alüminyum çantaların çoğu düz tasarlanıyor. Plastik çantalardaki hacimi yakalamak için daha dışa açık bağlanması gerekiyor. Misal Givi V35'in kalıbı tekere doğru girintilidir.
...
Evet tam da bu sebepten dolayı V35 / V37 veya K33N gibi çantalar kullanmak avantajlı. Egzoz yeterince aşağıda ise büyük hacme rağmen dışarıya taşma çok az oluyor. Aşağıdaki CB500F, bu şeklinde şehir içinde sorunsuz filtreleme bile yapabiliyordum. (Abartmadan tabi...)
Bendeki arka çanta ve yan çantalar Givi monokey sanırım, eski sahibi alıp takmış 3lü çanta seti olarak, monokey ya da monolock modellerini hep karıştırıyorum, bendeki model daha ağır yük taşıyabilen pahalı olan modelmiş, Cyan söylemişti, o alırken paraya kıyıp bu modeli almadım ucuz olanı aldım demişti. Ben de kendim para verip alacak olsam ucuzunu alırdım ama motorla hazır geldi, ikinci el motor almanın avantajı işte.
Motorun yanına indiğimde dikkatli bakarım. içlerindeki etiketlerinde 10kg yazıyordu bir o kalmış aklımda, bir de arka çantanın üst kısmına kendi orjinal aksesuarı olan demir tabla var çadır falan bağlamak konusunda işe yarıyor. Normal günlerde yan çantaları sökülü kullanıyorum, ancak kampa falan giderken taşıyorum onları.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
şimdi givi sitesine baktım, benim arka çanta bu modelmiş, 47 litrelik olanı. iki çene açılır kask sığabiliyor ama hiç bir zaman kask koyacak kadar boş yerim olmuyor sürekli bir ıvır zıvır kalabalığı var çantamda.
Yan çantalar da yine givi'nin bu çantasına uyan setinden, çanta demirlerim de orjinal givi takılmış. Geçen sene motoru alınca merak edip hasanpaşa'da givi satan bir dükkandan bu 3lü set demirleri falan komple her şey dahil kaça malolur diye sormuştum, yaklaşık 50bin lira tutar demişlerdi. sıfır motor almak yerine 8-9 yaşında japon almanın avantajı da üzerinde kaliteli aksesuarlar ile gelmesiymiş.
Ben sandalye olarak nurgaz campout sandalye kullanıyorum. Scooterim sele altı bagaja 2 tane çok rahat sığıyor.
Bir tane katlanır Alüminyum masam var ama o motosiklete sığmaz , fakat topcase’in üzerine vs bağlanarak taşınabilir. Masayı a101 den almıştım diye hatırlıyorum
Ben sandalye olarak nurgaz campout sandalye kullanıyorum. Scooterim sele altı bagaja 2 tane çok rahat sığıyor.
Bir tane katlanır Alüminyum masam var ama o motosiklete sığmaz , fakat topcase’in üzerine vs bağlanarak taşınabilir. Masayı a101 den almıştım diye hatırlıyorum