Kamp masası tavsiyesi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selamlar.
Motorla artçı taşıyabilir olup eşim de benden daha bir kampşı olunca bizim Oymakbaşını kampa götürdüm motorlar. Geçen haftasonu çadır falan yüklenip çıktık, git gel 700km yol da yaptık gayet güzel oldu. Ama bizim kamp malzemeleri hep araba ile gitmeye göre, hatta çadır bile evde boy boy 3 tane çadırımız var, çocukların izci kamplarına giderken kullandıkları decathlon fresh&black 3 kişilik çadırı motora biraz fazla kalsa da arka çanta üzerindeki demirlere bağlayarak taşıyabildim o iş gördü.
Ama masa ve sandalye götüremedik, haliyle yere bir şey yayıp orada kahvaltı yapmak da bu yaştan sonra bacaklar zor kıvrılıyor rahatsız oldu. Bize sandalye ve küçük masa lazım. Decatlhon'da motorla taşıyabileceğimiz sandalyeler buldum ve aldık, ama masa bulamadık. Sandalyeleri küçük spanzetlerle önde yanlara koruma demirlerine bağlama niyetim var.
katlanınca arka çantaya sığacak boyutta masa ne tavsiye edersiniz? olabildiğince hafif ve katlanmış hali minik olsun. Arka çanta üzerine çadır ve uyku tulumu bağlıyorum, içine sığacak bir şey lazım.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Bende şu masa var:

Kahvaltı için iş görür ama biraz küçük. Kayışlarını gerince masa yüzeyi sağlam oluyor.

Nurgaz/Campout markasının daha sağlam masaları da varmış ama katlı hali 75cm olduğu için büyük gelir.

Motosikleti
Bende şu masa var:

Kahvaltı için iş görür ama biraz küçük. Kayışlarını gerince masa yüzeyi sağlam oluyor.

Nurgaz/Campout markasının daha sağlam masaları da varmış ama katlı hali 75cm olduğu için büyük gelir.
işte katlı hali uzun olanları arka çantanın üzerine bağlamak lazım zaten çadır orada fazlasıyla yer kaplıyor. çantanın içine sığacak küçük bir şey iş görür, maksat kahvaltıya yetsin, iki kişi kamp kahvaltısı ne kadar yer gerekir ki zaten. :)

Başka şu masa güzel bven aldım kullandım arka çantaya sığıyor diyen var mıdır?

Başka şu masa güzel bven aldım kullandım arka çantaya sığıyor diyen var mıdır?
Masa , sandalye , çadır , mat gibi şeyler çantanın üzerine bağlanır genellikle Espresso , çanta içine giren masa çok küçük olur pek iş görmez gibime geliyor..bende şundan var 75 cm

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Karabük Safranbolu'da mağazası olan yerli bir marka var. 'Kamp ve Ötesi' sitesine girip bakarsan, belki orada bulabilirsin

Motosikleti
Masa , sandalye , çadır , mat gibi şeyler çantanın üzerine bağlanır genellikle Espresso , çanta içine giren masa çok küçük olur pek iş görmez gibime geliyor..bende şundan var 75 cm

decathlondan aldık, dün kargo ile geldi, aynı bunun gibi ama çantaya sığmaz anca arkaya çadırla birlikte çanta üzerine bağlanır diye iade etmeyi düşünüyorduk. Ama çadır kadar yer kaplıyor decathlon'unki.

Bir sonrakine sırada decathlon çadırı taşımaktansa paraya kıyıp motorda taşımaya daha uygun daha hafif çadır niyetim var ama gelecek yılın bütçesine kaldı, toplanmış hali 1 kilo eden çadırlar varmış.

Motorla kamp konusunda senin başını çok ağrıtıcam, senin tecrübenden faydalanmam lazım, bizdeki bütün kamp malzemeleri arabayla taşınmaya göre almıştık, mesela büyük çadırımız 14 kilo oluyor katlayınca, bagajın 4de birini kaplıyor ama arabayla taşıyınca konforu yüzünden çok memnunuz ondan, kurması 10dk, çocuklar bile kurabiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Karabük Safranbolu'da mağazası olan yerli bir marka var. 'Kamp ve Ötesi' sitesine girip bakarsan, belki orada bulabilirsin
Karabük tarafı bana uzak, online mağaza lazım, istanbul bile uzak. :)

Birebir aynı durumdayız. Benim de bütün ekipmanlarım arabaya hatta minibüse göre. Ben de motosiklet için bakıyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
sym jet 14 125cc
decathlondan aldık, dün kargo ile geldi, aynı bunun gibi ama çantaya sığmaz anca arkaya çadırla birlikte çanta üzerine bağlanır diye iade etmeyi düşünüyorduk. Ama çadır kadar yer kaplıyor decathlon'unki.

Bir sonrakine sırada decathlon çadırı taşımaktansa paraya kıyıp motorda taşımaya daha uygun daha hafif çadır niyetim var ama gelecek yılın bütçesine kaldı, toplanmış hali 1 kilo eden çadırlar varmış.

Motorla kamp konusunda senin başını çok ağrıtıcam, senin tecrübenden faydalanmam lazım, bizdeki bütün kamp malzemeleri arabayla taşınmaya göre almıştık, mesela büyük çadırımız 14 kilo oluyor katlayınca, bagajın 4de birini kaplıyor ama arabayla taşıyınca konforu yüzünden çok memnunuz ondan, kurması 10dk, çocuklar bile kurabiliyor.

Karabük tarafı bana uzak, online mağaza lazım, istanbul bile uzak. :)

https://kampveotesi.com/?srsltid=AfmBOopuDTi6m5YsefaARwmxtshvejWNXV5uMvqNPWvaAUXYDaiGMi3O

F54

Motorla kamp konusunda senin başını çok ağrıtıcam, senin tecrübenden faydalanmam lazım...
Bende tatlısu kampcisiyim genellikle motofestlerde takılıyorum birde güzel tenha bir sahil koy gördüm mü atarım çadırı bir iki gün , dağ , orman falan hazzetmiyorum ama Nemrut ta da birgece kaldık hani 😊

motosikletle çıkıyorsan vede yanında bir hatun varsa bulabildiğin en optimum ölçekli ürünleri tercih etmelisin başka yolu yok , çok fazla veya çok büyük eşyalar yorucuda oluyor , indir kur topla yerleştirmeye çabala derken rahat olsun diye 6 kişilik çadır açıp yaz sıcağında öf diyenleri çok gördük 😃

HAGS'ın üç boyu var, orta ya da büyük olan bakılabilir. Ben küçük olanı aldım.

Kumaş zeminli olanlar daha hafif oluyor ama kül vs gelirse veya üstüne sıvı bişey dökülürse temizlemesi çok daha kolay oluyor alemiyonların.
Ama masa zemini olmasa da ayaklar olacak, böyle şeylerin çantanın içine girmesi zor. @Nikkfurie 'nin dediği gibi bunu yükleme bittikten sonra tepeye koymak lazım.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50

Kumaş zeminli olanlar daha hafif oluyor ama kül vs gelirse veya üstüne sıvı bişey dökülürse temizlemesi çok daha kolay oluyor alemiyonların.
Ama masa zemini olmasa da ayaklar olacak, böyle şeylerin çantanın içine girmesi zor. @Nikkfurie 'nin dediği gibi bunu yükleme bittikten sonra tepeye koymak lazım.
ben de HAGS kullanıyorum 73 lük olanı topcasenin artçı koltuğu olan tarafa bağlayıp Edirneye gitmiştim geçen sene . haftaya balıkesire gideceğim bu sefer artçım da olucak nasıl yaparım diye düşünüyorum. orjinal yamaha topcase üzerine port bagaj nerden bulabilirim gpde uyumlu var mıdır sitesinde yoktu da.

Motosikleti

Nikki'nin dediği doğru, tepeye çadırla birlikte konabilir ama decathlondan aldığımız ağır geldi gözüme, neredeyse çadır kadar yer tutacak, o kadar da olmasın, zaten çadır da decathlon 3 kişilik fresh&black çadır, her ne kadar çok konforlu olsa da motorla taşımak için o da ağır aslında.
Yine arka çantanın üzerindeki demirlere bağlayayım ama çok da iri olmasın.

Sanırım en iyisi mağazaları gezip gözle görüp almak, internetten bakınca fotolardan tam boyu ve ağırlığı anlaşılmıyor.

Bende tatlısu kampcisiyim genellikle motofestlerde takılıyorum birde güzel tenha bir sahil koy gördüm mü atarım çadırı bir iki gün , dağ , orman falan hazzetmiyorum ama Nemrut ta da birgece kaldık hani 😊

motosikletle çıkıyorsan vede yanında bir hatun varsa bulabildiğin en optimum ölçekli ürünleri tercih etmelisin başka yolu yok , çok fazla veya çok büyük eşyalar yorucuda oluyor , indir kur topla yerleştirmeye çabala derken rahat olsun diye 6 kişilik çadır açıp yaz sıcağında öf diyenleri çok gördük 😃
Ben de tatlısu kampçısıyım, güzel havalarda ve kamping gibi tesislerde kamp kuruyorum. En son geçen hafta hanımla gittiğimiz kamping zaten Trakya'Nın yazlığı gibi, yarısı Türkler, kalanı da Bulgar ve Almanlarla dolu, her yeri tertemiz ve çok da ucuz bir kamping. Öyle yerlerde kolay oluyor kamp olayı. Hanım zaten izci lideri, evin oymakbaşısı, niy ekampingde kaldık diye söylenmiyor, gezmeye ve kamp yapmaya benden daha meraklı. :)
Motorla gezerken arka çantadan hiç bahsetmedim, şarjlı pompa falan orası dolu zaten deyip yalnızca iki yan çantamız var ona göre eşya alalım dedim, yan çantanın birine kumaş çanta içine doldurulmuş giysiler vb, diğerine de şişme yatak, şişme yatak için şarjlı pompa, nurgaz tüplü kamp ocağı ve birer çift ayakkabı sığdırdık, arka çanta ıvır zıvır ve soğuk su vb. için içine 2 tane 500ml'lik derin dondurucuda dondurduğum pet şişe suyu koyduğum yalıtımlı çantayı koydum, marketten peynir alınca falan işe yaradı, arka çanta üzerindeki demirlere de çadırı ve uyku tulumunu spanzetlerle bağladım gayet yetti. Ama sandalye ve masa olmamazı zorladı. iki tane minik sandalye aldık, çantaya sığar ama gerekirse önde yanlardaki koruma demirlerine de sağlam bağlanır, sandalye işini çözdük de masa kaldı geriye.

Bunun küçük olanı bize yeter. katlanınca yeterince hafif olsun, çadırın yanına bağlayınca fazlalık yapmasın yeterli.

Son düzenleme:
Selamlar.
Motorla artçı taşıyabilir olup eşim de benden daha bir kampşı olunca bizim Oymakbaşını kampa götürdüm motorlar. Geçen haftasonu çadır falan yüklenip çıktık, git gel 700km yol da yaptık gayet güzel oldu. Ama bizim kamp malzemeleri hep araba ile gitmeye göre, hatta çadır bile evde boy boy 3 tane çadırımız var, çocukların izci kamplarına giderken kullandıkları decathlon fresh&black 3 kişilik çadırı motora biraz fazla kalsa da arka çanta üzerindeki demirlere bağlayarak taşıyabildim o iş gördü.
Ama masa ve sandalye götüremedik, haliyle yere bir şey yayıp orada kahvaltı yapmak da bu yaştan sonra bacaklar zor kıvrılıyor rahatsız oldu. Bize sandalye ve küçük masa lazım. Decatlhon'da motorla taşıyabileceğimiz sandalyeler buldum ve aldık, ama masa bulamadık. Sandalyeleri küçük spanzetlerle önde yanlara koruma demirlerine bağlama niyetim var.
katlanınca arka çantaya sığacak boyutta masa ne tavsiye edersiniz? olabildiğince hafif ve katlanmış hali minik olsun. Arka çanta üzerine çadır ve uyku tulumu bağlıyorum, içine sığacak bir şey lazım.
Merhaba, hobi olarak dağcılık yaptığımdan bir kaç tecrübemi aktarmak isterim, bizler için zirve yaparken yanımızda taşıdığımız malzemeler hayati önem taşır bunun için çantamıza ağırlığı azaltmak için olabildiğince gereksiz malzeme koymayız ancak çadır uyku tulumu vb malzemeleride çantamızda taşımamız gerekir ve bir çok insan sırt çantasını çok verimsiz kullanır, çadırınızı sırt çantasının dışına yerleştirmek yerine paketinden çıkarın ve poller olmadan olabildiğince katlayıp bağlayın çadır çok küçük bir boyuta düşecektir çantanın en altına uyku tulumunuzu iyice sıkıştırarak koyun ciddi şekilde hacmini küçültebileceksiniz, ardından muhtemelen yanında kalacak olan boşluğada çadırınızı koyarsınız çadır pollerini ise çantanızın yanına bağlarsınız. yukarıda bir arkadaşın vermiş olduğu linkteki https://m.n11.com/urun/boxbox-omuz-...-73-x-55-x-48-cm-siyah-4380817?magaza=box-box masayı yıllardır kullanıyorum ancak piknik ya da kafa kampı tarzı ortamlara götürüyorum zirveye çıkarken yanımızda masa çanta taşıyamıyoruz maalesef :( tulum ve çadırınızı yerleştirdikten sonra kıyafetlerinizide aynı şekilde istifleyip mutfak malzemelerinizi koyabilirsiniz, tencere ya da çaydanlık ya da diğer ısıtıcı gibi malzemeler kullanıyorsanız bunlarında içerisindeki boşluklara da küçük malzemeler ya da bulaşık vb malzemelerini koyabilirsiniz aşağıya sırt çantası hazırlamak ile ilgili bir kaç video ekleyeceğim , ayrıca kullandığım bir kaç ekipmanında linkini bırakacağım umarım işinize yarar

kullandığım bazı ekipmanlar

Motosikleti

HAGS'ın küçük olanını aldım, gayet güzel boyutta. Hafifmiş de. Katlanınca kendi çantası ile çok derli toplu oldu. Zorlasam çadırın kılıfına da sığdırabilirim gibi geldi.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
HAGS'ın küçük olanını aldım, gayet güzel boyutta. Hafifmiş de. Katlanınca kendi çantası ile çok derli toplu oldu. Zorlasam çadırın kılıfına da sığdırabilirim gibi geldi.
Bunun siyahindan aldım orta ebatta 800 e baya iyi kurulumu taşıması felan başarılı 25 kiloya kadar taşıma kapasitesi var

Motosikleti
Hero Dash 125
Box&Box marka katlanır masayı ben de kullanıyorum. Masa katlandıktan sonra hafif ve yer kaplamıyor. Bana göre olumsuz yönü masa üzerindeki kumaş bölüm sert olmadığı için üzerine bardak koyunca düşme dökülme riski oluşturuyor.

Motosikleti
Box&Box marka katlanır masayı ben de kullanıyorum. Masa katlandıktan sonra hafif ve yer kaplamıyor. Bana göre olumsuz yönü masa üzerindeki kumaş bölüm sert olmadığı için üzerine bardak koyunca düşme dökülme riski oluşturuyor.

ben d eüzerine koyduğum bira devrilmesin ziyan olmasın diye üzeri sert olanlardan aldım. :)

ben d eüzerine koyduğum bira devrilmesin ziyan olmasın diye üzeri sert olanlardan aldım. :)
Motosiklette kullandığınız yan çantalar kaç litredir? Benim arka çanta 45 lt ama yan çantaları kaç lt almam lazım bilemedim. Bire bir sizin gibi turları düşünüyorum. Hatta 1 hafta ile 15 gün arasında değişen turlar daha sık olacak gibi görünüyor.Bu arada yan çantaları desandman alsam mı diye düşünüyorum. Fikri olan varsa duymak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar