Telefon/navigasyon/carplay ??

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selamlar bugün takıldı, gayet memnunum. Torima M8E cihazın içinden çıkan TPS'lerin pilleri bitik çıktığı için onları kuramadık, Perpa'dan pil alıp onları bilâhare kendim takıp kuracağım. Onun haricinde sıkıntı yaşamadım; henüz kameranın çektiği videoları telefona indirme işini yapmadım - onun bir programı var telefona kuruyorsun falan, yarın uğraşacağım. Benim için kamera ve tps özellikleri ikinci planda zaten, bana Android Auto özelliği lazımdı, o da çok güzel çalışıyor.
Bağlantı yerinde hem wifi hem BT var, kamera wifi ile bağlanınca hızlı aktarıyordu, BT ile 350MB dosya aktarması uzun sürer. Video aktarmanın tek sıkıcı yanı motorun başında durmak ve kontak açık olması. Ben bir iki aktardım sonra uğraşmadım zaten güvenlik için kaydediyorum, gerekirse aktarırım nasıl aktarılacağını gördüm dedim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motorumda navigasyon barı montelemek için yer yok, gidona taksam sırıtır. Navigasyon barı imkanım olsa carplay alırdım.
Ayıp ettin kardeşim, sen motoru yenile navigasyon barı ve navigasyonu benden hediye sana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selamlar bugün takıldı, gayet memnunum. Torima M8E cihazın içinden çıkan TPS'lerin pilleri bitik çıktığı için onları kuramadık, Perpa'dan pil alıp onları bilâhare kendim takıp kuracağım. Onun haricinde sıkıntı yaşamadım; henüz kameranın çektiği videoları telefona indirme işini yapmadım - onun bir programı var telefona kuruyorsun falan, yarın uğraşacağım. Benim için kamera ve tps özellikleri ikinci planda zaten, bana Android Auto özelliği lazımdı, o da çok güzel çalışıyor.
Üstad güle güle keyifle kullan. Ben de dün temu'dan aldığım navigasyon barını ve ön gagayı montajladım.Sıra android auto/carplay işine geldi. Bir senin aldığın torima bir de önceki gönderilerde bir arkadaşın amazondan aldığı cihaz vardı ikisine bakıyorum. Gaga işine nasıl girdim ben de bilmiyorum, hele ki Tommygun dostumun kaplanı kuşa çevirme mubarek😂diyerek veto etmesine rağmen) Yabancı bir forumda aerodinamiye ve ön tarafın yere basma gücüne katkı sağladığını okuyunca gagalandık gitti🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
kameralar teker izine bakıyor gibi duruyor.
kutudan kameralar için ilave bağlantı parçası çıkıyor mu?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
kameralar teker izine bakıyor gibi duruyor.
kutudan kameralar için ilave bağlantı parçası çıkıyor mu?
Yok; çıkanlar görseldekiler kadar. Görüntü açıları oldukça geniş o yüzden biraz aşağı bakmalarının pratik bir etkisi yok. Karenaja müdahale etmemek için o şekil montajı uygun gördük.

...
Üstad güle güle keyifle kullan. Ben de dün temu'dan aldığım navigasyon barını ve ön gagayı montajladım.Sıra android auto/carplay işine geldi. Bir senin aldığın torima bir de önceki gönderilerde bir arkadaşın amazondan aldığı cihaz vardı ikisine bakıyorum. Gaga işine nasıl girdim ben de bilmiyorum, hele ki Tommygun dostumun kaplanı kuşa çevirme mubarek😂diyerek veto etmesine rağmen) Yabancı bir forumda aerodinamiye ve ön tarafın yere basma gücüne katkı sağladığını okuyunca gagalandık gitti🤣
Teşekkürler sen de güle güle kullan. Adventure motora gaga gider, problem yok :D

Son düzenleme:
Motosikleti
Selamlar bugün takıldı, gayet memnunum. Torima M8E cihazın içinden çıkan TPS'lerin pilleri bitik çıktığı için onları kuramadık, Perpa'dan pil alıp onları bilâhare kendim takıp kuracağım.
Perpa'dan pil alırken fazladan 2 tane de bana alır mısın? Nasıl bir ölçüyse kolay bulamadım ben buralarda, bu tip pillerde 2032 tipinde olanlar kolay bulunuyor ama bizdeki TPS sensörlerinde 1632 pil var onlar zor. Alırsan duracell marka al.
Bu arada ek bilgi vereyim bu pil kodlarındaki sayılar pillerin boyutunu veriyor, 2032 demek çapı 20mm, yüksekliği 3.2mm demek. 1632 de çapı 16mm, yüksekliği 3.2mm.

Ayıp ettin kardeşim, sen motoru yenile navigasyon barı ve navigasyonu benden hediye sana

Gaga iyidir. Gagalı fotosunu gönder de görelim. ADV motora gaga yakışıyor. Bendeki şaftirik görünümlü sultan papağanına benzetiyorum gagalı motorumu. :)

Motosikleti
Perpa'dan pil alırken fazladan 2 tane de bana alır mısın? Nasıl bir ölçüyse kolay bulamadım ben buralarda, bu tip pillerde 2032 tipinde olanlar kolay bulunuyor ama bizdeki TPS sensörlerinde 1632 pil var onlar zor. Alırsan duracell marka al.
Bu arada ek bilgi vereyim bu pil kodlarındaki sayılar pillerin boyutunu veriyor, 2032 demek çapı 20mm, yüksekliği 3.2mm demek. 1632 de çapı 16mm, yüksekliği 3.2mm.
...
Evet (pil numarası verilme algoritmasını) biliyorum. Perpa'da toptan satıyorlar; bir şerit alırım iki taneden fazla veririm sana. Fiyatları pahalı değildir. Garaj bariyer kapı kumandası için pil aldım geçenlerde, Energizer. Onlar da Duracell kadar iyidir. Duracell veya Energizer alırım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Gaga iyidir. Gagalı fotosunu gönder de görelim. ADV motora gaga yakışıyor. Bendeki şaftirik görünümlü sultan papağanına benzetiyorum gagalı motorumu. :)

Motosikleti
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şık durmuş, güle güle kullan.

Ayrıca apartman bahçesi, çadır ve şarj cihazı detayları falan resmen @espresso'nunki ile aynı şekil. 🤣 💦
Teşekkürler dostum, detayları kaçırmamışsın😄 Pek apartman sayılmaz bizimki. Epi topu 3 daireyiz. Komşunun biri almancı, diğeri de kışın var, yazın yok. Hal böyle olunca meydan bana kalıyor😬

Motosikleti
Şık durmuş, güle güle kullan.

Ayrıca apartman bahçesi, çadır ve şarj cihazı detayları falan resmen @espresso'nunki ile aynı şekil. 🤣 💦
Demek aklın yolu birmiş. koyacak yere imkan olunca çadır çok pratik. Şarj cihazı da işe yarıyor.

Teşekkürler dostum, detayları kaçırmamışsın😄 Pek apartman sayılmaz bizimki. Epi topu 3 daireyiz. Komşunun biri almancı, diğeri de kışın var, yazın yok. Hal böyle olunca meydan bana kalıyor😬
Ben de bodrum katta çadırın tarafa bakan deponun küçük penceresinden kablo uzatmıştım, kablonun dışta kalan kısmını plastik elektrik borusundan geçirdim üzerine basınca kolay ezilmesin güneşte kablo eskimesin diye, çadırın içinde de çadırı kapatıp içine girdim, kablonun priz olan ucunu plastik cırtlarla ortadaki direğe sabitledim, çadırı kapatınca yukarıda kalıyor, ucunda priz olan kablo yanda yukarıdan sarkıyor gibi oluyor, böylece yağmurda falan su alma ihtimali de kalmadı.

Şarj cihajını ben de artçı ayak pegine asıyorum aynı şekilde. :)

Gaga çok yakışmış yazacaktım başka konular girdi, unutmadan yazayım, gaga güzel olmuş.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Demek aklın yolu birmiş. koyacak yere imkan olunca çadır çok pratik. Şarj cihazı da işe yarıyor.

Ben de bodrum katta çadırın tarafa bakan deponun küçük penceresinden kablo uzatmıştım, kablonun dışta kalan kısmını plastik elektrik borusundan geçirdim üzerine basınca kolay ezilmesin güneşte kablo eskimesin diye, çadırın içinde de çadırı kapatıp içine girdim, kablonun priz olan ucunu plastik cırtlarla ortadaki direğe sabitledim, çadırı kapatınca yukarıda kalıyor, ucunda priz olan kablo yanda yukarıdan sarkıyor gibi oluyor, böylece yağmurda falan su alma ihtimali de kalmadı.

Şarj cihajını ben de artçı ayak pegine asıyorum aynı şekilde. :)

Gaga çok yakışmış yazacaktım başka konular girdi, unutmadan yazayım, gaga güzel olmuş.
Teşekkürler Üstadım. Yaz tatilinde ben de elektrik kablo/priz işine el atacağım. Duvar dibinden sabit bir hat çekip su borusu ile yalıtacağım. Hatta plastik su borularım bile hazır😄

Motosikleti
Teşekkürler Üstadım. Yaz tatilinde ben de elektrik kablo/priz işine el atacağım. Duvar dibinden sabit bir hat çekip su borusu ile yalıtacağım. Hatta plastik su borularım bile hazır😄
Bana da apartman yöneticiliğini kaktırmaya çalışıyorlar, şimdiye kadar almadım ama yine konusu geçerse bu sefer kabul edicem.
Bizde 10 daire var, yan ve arka bahçelere kimsenin girip dolaştığı yok. O arka bahçeye dışarıdan görünmüyor bu da iyi, yukarıdan oraya bakan odanın penceresinin dışına wifi'li ve güneş enerjisi ile çalışan kamera koydum, gece çok karanlık oluyor, geç vakit dönünce parketmek kolay olsun kilitlerken falan el feneri ile uğraşmayayım diye aynı pencerenin kenarına güneş enerjili uzaktan kumandalı ışık da koydum pratik oluyor. O çadırı arka bahçedeki o alanı bir şekilde sahiplenmiş olayım diye almıştım, eskiyene kadar kullanırım sonrasında baraka benzeri bir garaj yapma planım var. Ben geniş olanından almıştım yanındaki boş yere çocukların iki bisikleti de sığıyor. Benim xmax'ı da istanbuldan getirince bisikletler de onlardan kalan yere sığacak mı bakacağım artık.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bana da apartman yöneticiliğini kaktırmaya çalışıyorlar, şimdiye kadar almadım ama yine konusu geçerse bu sefer kabul edicem.
Aman girme o işlere. Bir kere yönetici oldun mu kurtulamazsın o işten. Apartmanın derdi bitmez. Aidat toplamadan patlak çatlak tamirine, peyzajdan boya badanaya sen uğraşmak istemezsin emin ol.

Motosikleti
Aman girme o işlere. Bir kere yönetici oldun mu kurtulamazsın o işten. Apartmanın derdi bitmez. Aidat toplamadan patlak çatlak tamirine, peyzajdan boya badanaya sen uğraşmak istemezsin emin ol.
işte kimse uğraşmak istemiyor sonra bakımsız kalıyor. Bahçe 2 yıldır temizlenmedi mesela.
Şimdiki yönetici de vakti yok, kimsenin vakti yok, vakti olanlar da yaşlılar, yine bana kalacak. Ama ben yaptım oldu diyebilicem gibi.

Motosikleti
D400
işte kimse uğraşmak istemiyor sonra bakımsız kalıyor. Bahçe 2 yıldır temizlenmedi mesela.
Şimdiki yönetici de vakti yok, kimsenin vakti yok, vakti olanlar da yaşlılar, yine bana kalacak. Ama ben yaptım oldu diyebilicem gibi.

profesyonel olarak bunu yapan adamlar var; tutun o uğraşsın =)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Basic plus kameralı alacaktım stoklarda kalmamış yeni versiyonu çıkacakmış. Aksiyon kameram var diye basic modelini aldım. Bende motora tripmate basic car play taktırdım ustama bluetooth ile bağlandı arama erkanı çalışıyor ama navigasyonu açılmıyor ekrandaki carplay yazısına dokunsam bluetooth u bağla diye uyarı veriyor. Bluetooth bağlı halbuki. Car play ayarlarına da bakayım dedim durum ile alakalı bir ayar göremedim. İnternetteki videolara baktığımda bluetooth ile bağlandıktan sonra hepsi çalışıyor. Başka bir şey yapmıyor.

Ne yapmam gerekiyor ?

Bir h.sonu hasanpaşadaki aldığım yere gidip soracağım sorun ne diye.

Düzeltme : Sitesinde firmware yazılım güncellemesi yapılması gerekiyormuş. Şimdi farkettim. Kusura bakmayın. :)

[url]
[url=https://hizliresim.com/d2ss4ap][url]

Motosikleti
profesyonel olarak bunu yapan adamlar var; tutun o uğraşsın =)
Ona da çok para gidiyor diye karşı çıkıyorlar. Apartman yapıldığından beri (2016) ilk taşınan adamın başına kalmış o da uğraşmak istemiyor. çoğu yaşlı zaten onlar da uğraşamıyorlar.
Yöneticiliği bana verirlerse ilk iş aidata zam yaparım, şu an 450 lira aidat, düz hesap 500 yaparım.

Motosikleti
Ona da çok para gidiyor diye karşı çıkıyorlar. Apartman yapıldığından beri (2016) ilk taşınan adamın başına kalmış o da uğraşmak istemiyor. çoğu yaşlı zaten onlar da uğraşamıyorlar.
Yöneticiliği bana verirlerse ilk iş aidata zam yaparım, şu an 450 lira aidat, düz hesap 500 yaparım.
500 çok ucuz ki? Bizim apartmanda 2.000₺. (16 daire var.) (Bizimki de pahalı tarafta - üstelik de özel şirket kullanılmıyor...)

Motosikleti
D400

450 den 500 yaparsan isyan cıkar sakin ol :D :D :D :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar