kasis ve çukurlarda rahatsız etmıcek motorsiklet önerirmisiniz?

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Tanı da aslında uygun değil. .... teması nedeniyle ortaya çıkan ağrılı bir klinik durumdur diyebiliriz. Haklısın birkaç hekimden görüş almak çok daha doğru....
Yok tanı da ısrarcıyım artık :) Klinik durum başka :)

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Endikasyon yerine "tanı" demeliydim.
Ameliyata tabii ki hekim karar vermeli. Ancak her hekimin kararını da koşulsuz şartsız kabul etmeyin derim :)

Teşekkür ederim.
Hocam soylediklerin dogru lakin artik fitik icin bircok hasta igneyi kullaniyor. Mantik olarakta disklerde biriken komplikasyon ozon veya diger steroidlerle yakiliyor kucultuluyor. Etrafimda cok fazla arkadasim tanidigim var bu tedaviyi olan. Bunun uzerine gittim, 2 doktroda ayni tedaviyi soyledi. Hatta birisi devlet hastanesinde idi, bana dr ismi vermeden arastirmami istedi. Gecen ay son olarak isim yapmis bir dr a gittim, o da tavsiye etti. 3 hafta falan yatma luksum yok, o kadar calismadan duramam, zaten buzamana kadar ameliyat olmama sebebimde buydu, ekonomik sartlar vs yatmama elvermiyor. Neyse ilgilenen arkadaslara sureci anlatirim. temmuz ortasi gibi olmayi planliyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hocam soylediklerin dogru lakin artik fitik icin bircok hasta igneyi kullaniyor. Mantik olarakta disklerde biriken komplikasyon ozon veya diger steroidlerle yakiliyor kucultuluyor. Etrafimda cok fazla arkadasim tanidigim var bu tedaviyi olan. Bunun uzerine gittim, 2 doktroda ayni tedaviyi soyledi. Hatta birisi devlet hastanesinde idi, bana dr ismi vermeden arastirmami istedi. Gecen ay son olarak isim yapmis bir dr a gittim, o da tavsiye etti. 3 hafta falan yatma luksum yok, o kadar calismadan duramam, zaten buzamana kadar ameliyat olmama sebebimde buydu, ekonomik sartlar vs yatmama elvermiyor. Neyse ilgilenen arkadaslara sureci anlatirim. temmuz ortasi gibi olmayi planliyorum.
Bu tür tedavileri biliyorum. Ben de araştırmıştım. Ancak bu tür müdahaleler geçici rahatlama sağlıyor. En küçük ters harekette tekrarlama riski var. Core bölgesini güçlendirmeden kesin sonuç zor. Sağlıklı beslenme, uygun kilo ve düzenli spor dışında çözüm yok. Maalesef böyle. Keşke zamanınız olsa, dinlenip yatmadan gerçekten geçmiyor bu meret.

Ben de yeni ameliyat olan biri olarak tavsiye vereyim. Scooter bel fıtığın varsa kötüdür. Vitesli motor tavsiye ederim.

Fıtık ve tedavisi ise kişiden kişiye çok fark eder. Bende L4-L5'te çok büyük bir fıtık, L5-S1'de ise patlamış bir fıtık vardı. 25 kilo verdim, aylarca spor yaptım. Fizik tedaviye gittim. Ancak patlamış bir fıtığa etki etmedi. Uyuşma, idrar tutamama gibi sorunlar olmamasına rağmen her ay bel tutulması, her ayın 1-2 haftası iğne yeme döngüsünden kurtulmak için ameliyat oldum. Geçen sene 150 kadar iğne yedikten sonra. 10.haftadayım. 2 haftadır spora geri döndüm. Eski halime %80-90 kadar geri döndüm. 6 aydan sonra hamallık bile yapabileceğimi söylüyor doktor. Şu saatten sonra inanmaya başladım adama. Ameliyattan korkmayın. Bende 2 fıtık alındı. Ameliyat olduğun gün yürüyorsun. 3 hafta yatakta kaldıktan sonra 3 ayda hiç fıtığın olmamış gibi oluyor. İşiniz bu kadar ayrı kalmayı sıkıntı etmeyecekse ameliyat süper bir tercih. Ben memurum. 3 ay heyet raporu aldım. İyi ki olmuşum diyorum.

Aynısını yazmaya geldim 😀
Xmax suspansiyonu pekde konfor odaklı değil , bozuk yolda şikayet varsa 16 inç jantlı Honda Sh125 , Peugeot Tweet 200 , Sym Symphony 200 gibi motorlara bakmalısın..
bu sh125 cok fazla dıkkatımı cektı arastırıyorum 1 2 gundur kullanıcı yorumlarından pcx den daha ıyı yol konforu oldugunu soyluyorlar forumda varmı acaba sh125 kullanan arkadaşlar? pcx den gerçekten dahamı ıyı konfor sağlıyor kasıs ve cukurlarda ona göre butceyı genısletıp alacam bır tane sıfır artık.sym se gordum yerde kaçıyorum o marka benzıncılerle ortak calısıyor olabılır zıra en az yakanı 100km de 3 lıtre yakıyor.xpro lar 4 lıtreden baslıyor 5 e kadar cıkıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de yeni ameliyat olan biri olarak tavsiye vereyim. Scooter bel fıtığın varsa kötüdür. Vitesli motor tavsiye ederim.

Fıtık ve tedavisi ise kişiden kişiye çok fark eder. Bende L4-L5'te çok büyük bir fıtık, L5-S1'de ise patlamış bir fıtık vardı. 25 kilo verdim, aylarca spor yaptım. Fizik tedaviye gittim. Ancak patlamış bir fıtığa etki etmedi. Uyuşma, idrar tutamama gibi sorunlar olmamasına rağmen her ay bel tutulması, her ayın 1-2 haftası iğne yeme döngüsünden kurtulmak için ameliyat oldum. Geçen sene 150 kadar iğne yedikten sonra. 10.haftadayım. 2 haftadır spora geri döndüm. Eski halime %80-90 kadar geri döndüm. 6 aydan sonra hamallık bile yapabileceğimi söylüyor doktor. Şu saatten sonra inanmaya başladım adama. Ameliyattan korkmayın. Bende 2 fıtık alındı. Ameliyat olduğun gün yürüyorsun. 3 hafta yatakta kaldıktan sonra 3 ayda hiç fıtığın olmamış gibi oluyor. İşiniz bu kadar ayrı kalmayı sıkıntı etmeyecekse ameliyat süper bir tercih. Ben memurum. 3 ay heyet raporu aldım. İyi ki olmuşum diyorum.
benım amelıyatlarla aram yok..2 kere amelıyat oldum bırı burnumdan eskısınden daha kotu durumda.oburude kasık fıtıgı amelıyatı olmustum 15 gun sonra tekrar etmıstı ve cınsel problemler yaşamaya basladım o amelıyattan sonra.Allah korusun buyukte konusmak gıbı olmasın kanser gıbı cok cıddı hastalıklar olmadıkca amelıyata yaklaşmam ben.bu sefer hepten sakat kalırız malırız aman aman aman benden uzak.artık fızık tedavı+guzel bır motorla ıdare edıcez napalım

doğru hızda ve fren yapmadan girerseniz hiçbi motosiklet kasiste rahatsız etmez
bel fıtıgı yokken zenzero tarzı motorlarla kafa atıyordum o cukur kasıslere kafayada takmazdım.sorun sukı bel fıtıgıan yakalandıktan sonra bırak kasisi tumsegı cukuru,hanı bu yolda cukurları kazıp ustune asvalt dokuyorlar ya 1 2 cm yukarda oluyor teker hafıfce yere carpıyor ustunden geçerken o bıle bele zarar verıyor.he benım derdım agrı degıl benım derdım hastalık ılerlıyor cınsel sorunlarım artıyor ve bel fıtıgı patlaması sorunuyla karsı karsıya kalmamak ıstıyorum cunku bellı bır yerden sonra iş oraya gidiyor.en sonunda fıtık patlıyor artık tek çare amelıyat kalıyor.benım derdım bu belın hasar almaması agrı felan degıl yanı

Tam cevap yazacakken scooter tarzına alışığım yazısını okuyunca şaşırdım.

O yüzden başlığa cevap değil, genel yazıyorum.
Belinde sorun olan birisi için kullanılacak en son makina scooter.
Scooter oturuş tarzı nedeniyle kasis ve çukurlarda totoyu kaldırmak için bacaklardan destek almaya müsaade etmiyor.
Vitesli motor oturuş tarzı nedeniyle bacaklardan destek alıp totoyu kaldırmaya müsait.

İlla scooter deniyorsa bir zamanlar Kanuni Deer 152 adıyla satılan makinadan başka bir seçenek yok gibi.
Bu motor Taiwan üretim CPI GTR. Uzak doğuda epey fanları var.
2016larda ülkeye geldiğinde forumda da epey geyiği dönmüş, yakışıklı bulunmuş hatta.
Ama nedense pek satamamış. Hatta geçen yıl bile sıfır km 2016 modeli hala sarı sitede dolanıyordu.

Bende bel probleminden muzdaribim. Performans yerine konfora yönelik Anlas Winter Grip 2 lastikler, yumuşak süspansiyon ve vitesli motosiklet kullanmayı tercih ediyorum.
Bugüne kadar en rahat ettiğim motor, yukarıdaki konfigürasyonda Benelli BN125 ve Suzuki Inazuma idi.
Inazumayı daha sonra ağırlığı nedeniyle sattım.
Şu an Hero Xpulse 200-T kullanıyorum.
Çalınan Xpulsemda Winter Grip-2 vardı. Yeni Xpuls 200-T de Pirellileri kullanmaya devam ediyorum.
Ama Winter Grip-2 nin sağladığı konfor kesinlikle yok.
işte su vıteslılerı kullanabılsem en az yakan motorlarda aslında onlar oluyor.cbf ler 1.5 yakıyor pıyasada daha dusugu yok.ama ıste alısmamısım hıc surmedım alısabılırmıyım bılmıyorum ama denemekte lazım konfor ıstıyorsak az yaksın motorumuz ıstıyorsak ve yonelıcem galıba.arkadaşta vardı deneme suruslerı yapıp alıştırmaya calısıcam kendımı

Yıllardır ağır vücut antremanı yapan ve yaklaşık 2 yıl önce çok ciddi bir bel fıtığı problemi yaşayan biri olarak yazayım;

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, "bel fıtığı" diye kategorize ettiğimiz mesele çok değişken unsurlar içerir. Bildiğiniz gibi bel fıtığı, omurgayı oluşturan diskler arasındaki yumuşak yastıksı dokunun çeşitli zorlamalarla omurga dışına taşarak, orada bulunan sinir dokusuna teması nedeniyle ortaya çıkan ağrılı bir endikasyondur. Artık nerede taşıyorsa oradaki sinir dokusuna göre, sol veya sağ bacağınıza da vuran ve bedensel hareketi neredeyse yok eden müthiş sancılı bir süreçtir. Yaşamayan hiç yazmasın. Son derece kişiseldir, bulunduğu yere ve yaptığı baskıya göre farklı tedaviler gerekebilir, standart bir çözümü de pek yoktur. Eğer idrarınızı tutamayacak derecede ağır bir komplikasyon yaşamıyorsanız da ameliyatı pek önermem.

Ben nasıl olsa ağırlık çalışıyorum diye uzun süre core bölgesi egzersizlerini ihmal edince, bir sabah uyandığımda yataktan kalkamayacak bir ağrıyla karşılaştım. Muayeneler, MR'lar falan 4-5 yerde farklı büyüklüklerde fıtık teşhis edilmişti. Epey sancılı bir süreçti. Bırak motosiklet sürmeyi, otomobile inip binemiyordum. Yatakta sağa sola dönerken doğum sancısı gibi ağrılar hissediyordum. Yıllar önce böbrek taşı da düşürmüştüm ama bu gerçekten bambaşkaydı falan.

Öncelikle söylemeliyim ki, bu illetin öyle genel bir tedavisi yok. İlaç, fizik tedavi, lazer tedavi, ultrason terapi, ameliyat vs. Bir de fıtıkçı önerileri gelir hep. Yok şöyle çektiler, yok şöyle burktular düzeldim falan. Geçiniz. Sakın ola bulaşmayın. Bir de bu işi ticarete dönüştüren sahtekar fizik tedavi uzmanları var. Deli para alıp, standart işler yaparlar. Geçici rahatlama olur ama genel sonuç değişmez.

Peki nasıl düzeldim?

Bu işin ilk aşaması hareketsiz yatmak arkadaşlar. Evet, sadece tuvalet, kişisel ihtiyaçlar ve yemek dışında dümdüz sırt üstü yatacaksınız. Bu arada Parafon ve Voltaren gibi ağrı kesicilerle ağrılı semptomları baskılayacaksınız (bana bunlar iyi geliyordu, size hekim farklı ağrı kesici önerebilir). Bu süre 2-3 haftayı bile bulabilir. Hareketsiz durumda omurgaya olan baskı azalınca, taşan doku yerine çekilmeye başlayacak ve rahatlayacaksınız. Artık hareket edebilir duruma geldikten sonra, iyi bir merkezde fizik tedavi aşaması öneririm. Ama bu sadece sizi sonraki aşamaya hazırlayacak. Sonraki aşama nedir? Sonraki aşama hiç üşenmeden hergün core bölgesi antremanları yapmaktır. Bunun için de işi bilen bir PT ile çalışmanızı öneririm. BEL BÖLGENİZİ GÜÇLENDİRMEDEN FITIKTAN KURTULMANIZ VE/VEYA KORUNMANIZ MÜMKÜN DEĞİL. Bunun yanında olanağınız varsa, mutlaka haftada en az 3 gün 1'er saat kadar yüzmenizi öneririm. Yüzme sırasında yerçekiminden kurtulup, omurganıza yük bindirmeden tüm vücudunuzu çalıştırıyorsunuz çünkü. Ve tabii ki eğer kiloluysanız, ciddi bir diyetle fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız.

Fıtık olduğumda gittiğim tüm hekimler ve fizik tedavi uzmanları ağır sporu bırakmamı, sadece yürümemi, çok hafif ağırlıklarla çalışmamı veya yüzmemi önerdiler. Peki ben ne yaptım? Tabii ki onları dinlemedim. Core bölgemi yeterince güçlendirip yavaş yavaş ağırlıkları arttırarak eski durumuma döndüm. Tabii bir süre bele yük bindiren bazı hareketleri yapmaktan kaçındım, hala da kaçınırım. Mesela deadlift. Yapmıyorum artık. Veya ağır dumbbell'ları yerden kaldırmak yerine bench press tercih ediyorum falan. Bu tamamen sizin vücut yapınıza veya yaptığınız antreman yoğunluğuna göre değişecektir. Ancak sporu bırakmak yerine, kontrollü biçimde yapmak en iyi çözümdür.

Bu yazdıklarım tamamen kişisel deneyimlerimden ve yakın çevremdeki gözlemlerimden ibarettir. Tedaviye başlamadan önce mutlaka yetkin bir hekim (beyin ve sinir cerrahisi), fizik tedavi uzmanı ve kişisel antrenör ile (PT) görüşün. Dediğim gbi, bu çok kişisel bir problemdir. Ancak öyle de olsa, fıtık hikayesi olan birinin bu aşamada en rahatı da olsa motosiklet kullanması uygun değildir. Bunun tartışılacak bir tarafı yok....
çok teşekkur ederım uzun uzun yazınız ıcın..ben bılıyorum fıtık tedavısı adı altında sunulan seyler suan pıyasada kendıne doktorum dıyen ınsanların rant kaynagı olmus durumda.bunlardan %10 gerçekten tedavı edebılıyor cok sahte doktor cok yanlıs bılenler var.bırde hastalık kronık bır anda ozon yaptım,ıgne vuruldum,2 3 tane ılac ıctım,3 5 fızık tedavı yaptım geçti diye bısey soz konusu degıl.
orta derece bır bel fıtıgının ıyıleşme durumu 6 aya kadar yaklasıyor. ve hıc calısmıcan evde boyna yatıcan kendını yormucankı dıskler kendını onarsın.
patlamıs fıtık duzeyıne gelmıs olanların durumu dahada kotu.senelerce tedavı almaları gerekebılıyor.bel dıslerı onarımı cok zor,yıkımı cok kolaydır.bu yuzden bel fıtıgını tamamen ıyılestırmek 1000/5 ınsan başarır.
motor gıbı araba gıbı ıslerde calısmıcak,bele yuk vuran ıslerde calısmıcak,guvenlık gıbı ayakta duran ıslerde calısmıcak,bagısıklıgı guclu olcak,sporla dıyetle arası ıyı olcak,sıgara alkol vs kullanmıcak.ancak boyle ınsanlar bu hastalıgı tamamen ıyılestırır.onun dısındakılerın ıhtımalı cok dusuk.ben 3 ay yattım ıste evde sadece %60 nı ıyılestırebıldım.%40 hala duruyor calısmam gerekıyor artık tek yapabıldım meslek kuryecılık o yuzden mecbur konforlu motor bakıyorum.en azından hasarı az alıyorsun o motorlarda.dıgerlerınde tak tuk vuruyor dırek bele.

Son düzenleme:
bu sh125 cok fazla dıkkatımı cektı arastırıyorum 1 2 gundur kullanıcı yorumlarından pcx den daha ıyı yol konforu oldugunu soyluyorlar forumda varmı acaba sh125 kullanan arkadaşlar? pcx den gerçekten dahamı ıyı konfor sağlıyor kasıs ve cukurlarda ona göre butceyı genısletıp alacam bır tane sıfır artık.sym se gordum yerde kaçıyorum o marka benzıncılerle ortak calısıyor olabılır zıra en az yakanı 100km de 3 lıtre yakıyor.xpro lar 4 lıtreden baslıyor 5 e kadar cıkıyor.
SH125 in lastik çapı daha büyük muhakkak konfor sağlar hemde Pcx de olmayan ön arka Abs disk fren ile daha güvenlidir , fiyatıda uygundu..

Ben 125 cc 200 cc Sym hem sukuter hemde vitesli kullandım , şu an jet14 200 ve vitesli olarak Nht200 üm var 2,5 lt civarı yakıyorlar , tapagaz 110-120 gidersem 3,5 görür herhalde , senin motorda sıkıntı olabilir mi 125 cc için 5 lt çok fazla..
Biraderde de 125 lik Pcx var İstanbul'da 2,5 lt yakıyordu biraz heyecanlı kullanır sakin gitse 2 ye düşer sanırım , pekde farklı değil tüketimimiz..

SH125 in lastik çapı daha büyük muhakkak konfor sağlar hemde Pcx de olmayan ön arka Abs disk fren ile daha güvenlidir , fiyatıda uygundu..

Ben 125 cc 200 cc Sym hem sukuter hemde vitesli kullandım , şu an jet14 200 ve vitesli olarak Nht200 üm var 2,5 lt civarı yakıyorlar , tapagaz 110-120 gidersem 3,5 görür herhalde , senin motorda sıkıntı olabilir mi 125 cc için 5 lt çok fazla..
Biraderde de 125 lik Pcx var İstanbul'da 2,5 lt yakıyordu biraz heyecanlı kullanır sakin gitse 2 ye düşer sanırım , pekde farklı değil tüketimimiz..
xpro modellerı cok yakıyor diğer sym ler gene ıdare eder..valla 6.5 lıtre atıyordum fulluyordum sabah 9 10 gıbı oglen 4 5 gıbı benzıncı aramaya baslıyordum o kadar solım.alıncak bır motor degıl o xprolar ocagına ıncır agacı dıker ınsanın.4 lıtre gene en az dedım yanı bence 5 felan yakıyordur onlar cunku deposu 7 lıtreye yakın doluyor.7 lıtreye dolan bır depo 3 5 paket atmakla ıbre oynuyorsa 5 den bıle fazla olabılır hatta.ve herkes aynı seyı soyluyor sadece ben degıl.calıstım ısyerınde bır cocukta mecburıyetten xpro alıp kullanmıstı arkadaşından kendı motorcu bozulunca adam benden ozur dıledı (bana ınanmayıp gırgıra alıyordu cok yakıyorsun dıye ben soylenınce motora).bu ne ya dedı gunde 3 kere benzıncıye gıdıyorum dıye :)) ama sunuda eklıyım cok yakmasın xpro dan baska motor kullanmam tabırı caızse taş gıbı motor.yagına suyuna bak 100 bın km devır tamırcı gormezsın.arkanda 3 kısı en dık rampayı cıkarsın.yoldakı cukurlardan gectını anlamıyorsun bıle tekerleklerı kalın buyuk ve suspansıyonları cok ıyı herhalde.yanı bır kuryecının motorcunun ıstıcegı hersey var xprolar cok guzel motor gerçekten dıger sym lerde öyle.ama cok yakıyorlar ıste kuryecı bırı ıcın yakıt bırıncı derece onem taşıyor

xpro modellerı cok yakıyor diğer sym ler gene ıdare eder..valla 6.5 lıtre atıyordum fulluyordum sabah 9 10 gıbı oglen 4 5 gıbı benzıncı aramaya baslıyordum o kadar solım.alıncak bır motor degıl o xprolar ocagına ıncır agacı dıker ınsanın.4 lıtre gene en az dedım yanı bence 5 felan yakıyordur onlar cunku deposu 7 lıtreye yakın doluyor.7 lıtreye dolan bır depo 3 5 paket atmakla ıbre oynuyorsa 5 den bıle fazla olabılır hatta.ve herkes aynı seyı soyluyor sadece ben degıl.calıstım ısyerınde bır cocukta mecburıyetten xpro alıp kullanmıstı arkadaşından kendı motorcu bozulunca adam benden ozur dıledı (bana ınanmayıp gırgıra alıyordu cok yakıyorsun dıye ben soylenınce motora).bu ne ya dedı gunde 3 kere benzıncıye gıdıyorum dıye :)) ama sunuda eklıyım cok yakmasın xpro dan baska motor kullanmam tabırı caızse taş gıbı motor.yagına suyuna bak 100 bın km devır tamırcı gormezsın.arkanda 3 kısı en dık rampayı cıkarsın.yoldakı cukurlardan gectını anlamıyorsun bıle tekerleklerı kalın buyuk ve suspansıyonları cok ıyı herhalde.yanı bır kuryecının motorcunun ıstıcegı hersey var xprolar cok guzel motor gerçekten dıger sym lerde öyle.ama cok yakıyorlar ıste kuryecı bırı ıcın yakıt bırıncı derece onem taşıyor
Xpro kurye için özel üretilmiş halbuki çok tüketmesi ilginç ki üzerindeki blok benim kullandığım 125 likle aynıdır , bende Piaggio Medley de var valla Sym ler konfor olarak daha yumuşaklar ve dediğin gibi hava soğutma olmasına rağmen iki kişi bile yokuşları keçi gibi tırmanıyorlar , şu an kullandığım jet14 200 den de çok memnunum 169 cc bu motor ama 120 görüyor ve uzun boylular için ön taraf ayak koyma kısmı çok kullanışlı , 125 likle 40.000 km yapmıştım sattım ne bir yağ eksiltme vardı nede başka bir sıkıntı verdi..

bel fıtığı rahatsızlıgımdan dolayı kasıslerde cukurlarda mınımum hasarla geçen guzel bır yuksek motor arıyorum.
tabıkı gene kuryecılık yaptım ıcın yakıt tuketımı en onemlı unsurdur benım ıcın.
sym xpro motorumu bu yuzden sattım.kasıs ve cukurlarda 10 uzerınden 9 performans sergılemesıne rağmen,yakıt konusunda cok yaktı ıcın kullanılcak bı motor değil (6 lıtreyle 150 km gıtmıyor)
bu yuzden hem az yakıcak,hemde kasıs ve cukurlarda xmax gıbı konfor saglıcak (özellıkle çin malı ucuz) motor arıyorum.
bütcem kısıtlı olmasa xmax tarzı,pcx tarzı bır motor alırdım ama en fazla butcem 100 bın lıra.
bu parayada cok yuksek km lı satıyorlar o güzel motorları.bu yuzden çin malları tercihimdir.
M1000rr veya zx10rr

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar