Motul benzin katkısı

Motosikleti
Ns200 15"
Ben bu tarz temizlik ürünlerini gereksiz buluyorum, temizlik işlemleri sökülüp temizlenmesi kadar sağlıklı olmaz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çok kötü yerlerden benzin almıyorsan, motoru düşük devirlerde kullanmıyorsan, benzin filtresini değiştirmek ölüm değilse kullanmana gerek yok. Ama kötüde değildir. Elzemde değil.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
elzem değildir ama kutunun tamamını depoda dökersen başka yerler bozulabilir, bunların miktarı araba depoları hacmine göre oluyor, motosiklet deposuna 45 litre araba hacmine oranlayarak koyman lazım, o kadar matematik uğraşmam diyorsan da iki kapak full depoya ekle depo bitene kadar kullan yeter. Çok da bir faydaları yok sürekli dandik benzincilerden benzin almıyorsan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben würth marka olanını kullanmıştım. Pek fark göremedim ama yılda bir falan kullanırım arada yakıt geçen sistem temizlensin diye. Ama benzer katkıları petrol firmaları da koyuyorlar zaten, sürekli düzgün ve sürümü çok istasyonlardan benzin alınca gereksiz.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben Würth, Liqui Moly ve Motul marka enjeksiyon ve katalizör temizleme kimyasallarını araba ve motorlarımda epey bir zamandır periyodik olarak(yılda 5-6 kere) kullanırım. Emisyon ve egzos sisteminin zaman içerisinde kirlenme, tıkanma performans kaybı, tıkanma vb. durumlarını uzun vadede geciktirdiğini düşünüyorum. Ayrıca uzun süre kullandığım araçlarımda hiç katalitik konvertör ya da enjeksiyon arızası yaşamadım.

piyasada carbon clean işlemini yapan firmaların çoğu würth ün ilacını (galon ile tedarik edip) kullanıyorlar..

benzin katkısı temizlik yapmaz, oktanı ve yanmayı iyileştirir. motul parayı çok seviyor, hepsi birarada yapmış #sazanavi

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Bu tip ürünlerle temizlik yapma olayı bana satış stratejisi gibi geliyor. Kullanıp memnun kalanlar kadar başına iş açanlarda var. Oktan arttırıcı ürünü inceledim tek şişede 30 litrede yaklaşık +2 puan veriyormuş. Depoya +4/5 puan olacak şekilde >%99,9 saflıkta ethanol koyup denemiştim performans olarak fark hissetmedim ama gaz tepkisi bariz daha iyiydi motorun çalışması çok rahatlamıştı.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Liqui Moly'nin enjektör temizleyicisini kullandım geçenlerde, depo hacmine göre oranlayıp koydum. Bir depo harcadıktan sonra motorun rölantisi değişti. Normalde 1200devir / dakika olan rölanti 1500'e çıktı kendiliğinden. Yani bir işe yarıyor gibi. Bazı tıkanıklıkları giderdi sanırım.

Arkadaşlar birazdan resminde görülen ürün hakkında bilgisi olan var mı amacı nedir karbüratörü motoru temizler mi bilgisi olan cevap verirse sevinirim

Böyle şeylere aldanmayın yok benzin katkısı yok yağ katkısı yok su katkısı e banada katkı yokmu daha yakışıklı olayım

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Yakıt katkısını Aracı ilk aldığınızda düzenli kullanırsanız faydası olur yoksa dişler çürüdükten sonra diş fırçalama gibi hiç bir yararı yok.

Karbüratör hakkında bir şey diyemem ama ben senede bir kez liqui molly enjektör temizleyici katkıyı kullanıyorum. Kafana takıyorsan böyle şeyleri motosikletine uygun olanı senede bir kullanabilirsin. Benim motorda bir sıkıntı veya değişiklik yaratmadı.

Bu ürünlerin esas amacı subaplardaki karbon birikintisini temizlemektir , bu sayede manifold debisi artar performans yükselir..

Bazen emme subabından kopan bu karbon birikintileri subap yuvasına sıkışabiliyor , tam kapanamayan subap kompresyon kaçaklarına sebep olur bu sefer tersine motorun performansı çok düşebilir , rölantide garip çalışabilir , bu şekilde kullanmaya devam ederseniz silindir kapağı bile kullanılamaz hale gelebilir , çözümüde fiziki olarak temizliktir ve biraz masraf açabilir..

Böyle birşeyle karşılaşmamak için bu ürünleri ya 10.000 km de bir kullanacaksınız yada hiç kullanmayacaksınız..

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu ürünlerin esas amacı subaplardaki karbon birikintisini temizlemektir , bu sayede manifold debisi artar performans yükselir..

Bazen emme subabından kopan bu karbon birikintileri subap yuvasına sıkışabiliyor , tam kapanamayan subap kompresyon kaçaklarına sebep olur bu sefer tersine motorun performansı çok düşebilir , rölantide garip çalışabilir , bu şekilde kullanmaya devam ederseniz silindir kapağı bile kullanılamaz hale gelebilir , çözümüde fiziki olarak temizliktir ve biraz masraf açabilir..

Böyle birşeyle karşılaşmamak için bu ürünleri ya 10.000 km de bir kullanacaksınız yada hiç kullanmayacaksınız..
O zaman ben aynı şekilde devamke🙃

Motosikleti
Ns200 15"

Abi dizel arabaların emiş hattındaki kuruma gram fayda etmez bu ürünler, zaten günümüz dizellerinin hepsi direkt enjeksiyonlu.

Bmw bakım yaparken emme manifoldunu söktüğümde o kurumları temizleyene kadar canım çıkmıştı, subap yuvalarıda zaten ayrı bir meseleydi.

Abi dizel arabaların emiş hattındaki kuruma gram fayda etmez bu ürünler, zaten günümüz dizellerinin hepsi direkt enjeksiyonlu.

Bmw bakım yaparken emme manifoldunu söktüğümde o kurumları temizleyene kadar canım çıkmıştı, subap yuvalarıda zaten ayrı bir meseleydi.
Evet otomobil için düşünürsek yeni nesil benzinlilerde direkt enjeksiyon ,
Aşırı kurum oluşmuşsa böyle ürünleri kullanmak faydadan çok zarar verebilir tek çare dediğin gibi manifoldu hatta silindir kapağını söküp hem temizlik yapmak hemde subapları alıştırmak ,

50.000 km civarı fiziki karbon temizliği , subap alıştırma ve segman kanalları temizlense bir motor ne yağ eksiltir nede performans kaybı yaşar ama maalesef maliyet bunu erteletiyor..

Motosikleti
Ns200 15"
Evet otomobil için düşünürsek yeni nesil benzinlilerde direkt enjeksiyon ,
Aşırı kurum oluşmuşsa böyle ürünleri kullanmak faydadan çok zarar verebilir tek çare dediğin gibi manifoldu hatta silindir kapağını söküp hem temizlik yapmak hemde subapları alıştırmak ,

50.000 km civarı fiziki karbon temizliği , subap alıştırma ve segman kanalları temizlense bir motor ne yağ eksiltir nede performans kaybı yaşar ama maalesef maliyet bunu erteletiyor..
Port enjeksiyonun gözünü seveyim ben, her zaman pırıl pırıl çıkıyor. :)

Arada bir uzun yol yapılsa ve beygirler salınsa pekte böyle şeyler olmaz aslında.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
*şaka*
Abi katkı dediğin 1 litreye 50 ml selülozik tinerdir. Koy tineri gör etkiyi😂
*Şaka*

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar