İnterkom Önerisi

Herkese selamlar.

Sanırım sadece bugünlük motomaxde olan %40 indirimle birlikte bir interkom almayı düşünüyorum.
Aklımdaki modeller: Sena 5S, KN6100
Hangisini önerirsiniz?
Benzer fiyat bandında başka tavsiyeniz var mıdır?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kn master önermem. üzerine marka basılmış çin malı interkom olur kendileri. Muhtemelen aliexpressten falan aynı interkom daha ucuza alınabilir.

Düşük bütçede Cardo Spirit ve Sena 5s alınabilir.

Kn master önermem. üzerine marka basılmış çin malı interkom olur kendileri. Muhtemelen aliexpressten falan aynı interkom daha ucuza alınabilir.

Düşük bütçede Cardo Spirit ve Sena 5s alınabilir.
Yani zaten yeni bir sürücüyüm, 300 küsur kilometre yaptım şehir içi ve en azından rodaj dolana kadar da böyle devam edecek gibi duruyor. Uzun ve kalabalık kullanım yapmadığım için çok profesyonel birşey tercih etmek istemedim.

Site açılırsa sena 5s alırım gibi duruyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yani zaten yeni bir sürücüyüm, 300 küsur kilometre yaptım şehir içi ve en azından rodaj dolana kadar da böyle devam edecek gibi duruyor. Uzun ve kalabalık kullanım yapmadığım için çok profesyonel birşey tercih etmek istemedim.

Söylediklerim zaten hiç profesyonel değil. Sadece kaliteli ve kalitesiz arasındaki fark. Kn Master kağıt üzerinde bu iki modelden daha fazla özellik sunuyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
dün ben de gördüm alacaktım site kapanmış sena 5s fiyatına göre güzel eski kaskımda memnundum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Yeni sürücüyseniz interkoma bütçeye sıra gelene kadar ekipmana bütçe ayırın, eksik ekipmanınız varsa tamamlayın, interkom güvenlik ekipmanı değildir eğlence/konfor aracıdır, yani olması şart değil.
Ya da interkoma vereceğiniz bütçe ile üzerine az ekleyip kapalı alanda hakimiyet eğitimi alın çok daha faydası olacaktır.
interkom ancak en sonraki sırada, artık başka masraf yapacak şey kalmadı dendiğinde sıra gelmesi gereken bir şey bence. interkom alana kadar motorda çantada taşınabilecek şarjlı pompa alıp her sürüş öncesi lastik havalarını kontrol edebilmek/tamamlayabilmek bile daha öncelikli bir ekipman.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
KNmaster malını kötüleyemem. Kullanmadım. Ancak Sena 5s gayet güzel. Benim oğlanın kaskında var. Uygulama üzerinden güncelleme falanda alıyor.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Herkese selamlar.

Sanırım sadece bugünlük motomaxde olan %40 indirimle birlikte bir interkom almayı düşünüyorum.
Aklımdaki modeller: Sena 5S, KN6100
Hangisini önerirsiniz?
Benzer fiyat bandında başka tavsiyeniz var mıdır?
Beraber sürdüğünüz arkadaşlarınız varsa onların genelinin kullandığı markadan alırsanız daha iyi olur. Grup bağlantısı daha rahat olur. İki kişi için marka model fark etmiyor ama üçüncü kişi ve sonrası işin içine girdiğinde durum değişiyor.

Tavsiye olmamakla beraber bizim sürüş grubumuzda ekseriyetle KN6100 ler var. İyi olduğundan bağımsız bizimle beraber sürmek isteyenlere KN6100 öneriyoruz. Grup bağlantıları aynı marka ve modelle oluyor. Bir arkadaşımızda aynı markanın bir diğer modeli KN6000 olmasına rağmen grup bağlantısına katılamıyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Beraber sürdüğünüz arkadaşlarınız varsa onların genelinin kullandığı markadan alırsanız daha iyi olur. Grup bağlantısı daha rahat olur. İki kişi için marka model fark etmiyor ama üçüncü kişi ve sonrası işin içine girdiğinde durum değişiyor.

Tavsiye olmamakla beraber bizim sürüş grubumuzda ekseriyetle KN6100 ler var. İyi olduğundan bağımsız bizimle beraber sürmek isteyenlere KN6100 öneriyoruz. Grup bağlantıları aynı marka ve modelle oluyor. Bir arkadaşımızda aynı markanın bir diğer modeli KN6000 olmasına rağmen grup bağlantısına katılamıyor.
knmaster almamak için güzel bir örnek oldu tek işi farklı cihazlarla iletişim kurmak olan bi aleti becerememişler

Motosikleti
Forza 250

Emin misin? bende kn 2200 veya 2250 var tam hatırlayamadım şuan,zafer akçaydan eğitim aldığım sıra onda yanlış hatırlamıyorsam cardo marka bi intercom vardı ve gayet iyi bir şekilde bağlantı kurmuştuk,arkadaşınızın intercomunda sıkıntı olabilir mi ?

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
knmaster almamak için güzel bir örnek oldu tek işi farklı cihazlarla iletişim kurmak olan bi aleti becerememişler
knmaster (KayanUsta) kendisi bir halt becermiyor ki. AliÖküzPiresteki bir Çinliye "usta yap ordan 300 tane intercom, üstüne KNMASTER yaz gönder" diyor. Al sana yerli, milli ve de pilli enterCom. Yasla yaslayabildiğin kadar.
Bkz.Şekil birA: (tamamen tarafımca Türkiye'de tasarlanmıştır 😜)
k3j27e8.jpg

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Emin misin? bende kn 2200 veya 2250 var tam hatırlayamadım şuan,zafer akçaydan eğitim aldığım sıra onda yanlış hatırlamıyorsam cardo marka bi intercom vardı ve gayet iyi bir şekilde bağlantı kurmuştuk,arkadaşınızın intercomunda sıkıntı olabilir mi ?
Benim kastettiğim grup bağlantısı. Marka ve model bağımsız tüm interkomlar birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar. İş 3-6 kişi grup bağlantısı kurmaya geldiğinde değişiyor.

her interkom konusunda yazıyorum, iş görecek bir interkom arıyorsanız aliexpressten 1000 liraya 1 km menzilli 5-6 kişiyi hızlı aramaya atayabildiğiniz modellerden birini alıp geçin. bi interkoma 5-6 bin lira vermek bana israf gibi geliyor. ha biz 3-4 arkadaş aynı anda konuşmak istiyorsanız diyorsanız orası ayrı tabi, onun için sena nın güzel modelleri var, ancak fiyatları biraz tuzlu.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
her interkom konusunda yazıyorum, iş görecek bir interkom arıyorsanız aliexpressten 1000 liraya 1 km menzilli 5-6 kişiyi hızlı aramaya atayabildiğiniz modellerden birini alıp geçin. bi interkoma 5-6 bin lira vermek bana israf gibi geliyor. ha biz 3-4 arkadaş aynı anda konuşmak istiyorsanız diyorsanız orası ayrı tabi, onun için sena nın güzel modelleri var, ancak fiyatları biraz tuzlu.
Bu ara onlarda sorunlu. Mesh 3.0'a geçti. Mesh 2.0'da kalanlar var güncelleme yapmayıp. Ben 3-4 aydır herkesin sağlıklı iletişim kurabildiğine denk gelmedim. 3 kişi güncellemiş oluyor 1'i güncellememiş oluyor bağlanamıyor mesela. Önceden çok iyiydi. Şu an en stabil bluetooth ama ses kalitesi berbat mesh'e göre.

Bu ara onlarda sorunlu. Mesh 3.0'a geçti. Mesh 2.0'da kalanlar var güncelleme yapmayıp. Ben 3-4 aydır herkesin sağlıklı iletişim kurabildiğine denk gelmedim. 3 kişi güncellemiş oluyor 1'i güncellememiş oluyor bağlanamıyor mesela. Önceden çok iyiydi. Şu an en stabil bluetooth ama ses kalitesi berbat mesh'e göre.
hocam bendeki model 7-8 yıllık falan, hala arkadaşların yeni interkomlarına bağlanabiliyorum, hatta birinde kn4000 mi ne vardı sanırım yakın zamanda almış, ona bağlandım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben nedense doğrudan mesh ile bağlantıyı düşündüm. Bahsetmemişsiniz bile. Sıkıntı mesh'te. Diğer Senalara Bluetooth ile bağladınız değil mi? Mesh ile değil. KN4000'e mesh seçeneği olduğunu sanmıyorum zaten.

Motosikleti
1190 ADV
KNMaster6000 adı altında satılan modelden kullanıyorum. Ben yurt dışından aldım, Hysnox markası. En son arkadaşlarla bir gezi yaptık, bende çin malı o model vardı, birinde sena 20s evo, diğerinde cardo packtalk.

4 günlük gezide ben motorun üstünde olduğum her an interkomu kullandım. Ya arkadaşlarla konuştuk, ya müzik dinledim.

Ses kalitesinde, gürültü önlemede vs diğerlerinden hiçbir fark yoktu.

İlave olarak arkadaşlar her günün sonunda interkomlarını şarj ettiler. Ben 4 gün hiç şarj etmedim, eve döndüğümde halen batarya seviyesi yarıdaydı.

Yakın çevrende aynı marka cihaz kullanan 2 ve daha fazla arkadaşın varsa, onlarla aynı cihazı al.

Yoksa KNmaster'ın getirdiği ürünler parasının hakkını fazlasıyla veriyor. Boş yere markaya para verme.

Ben nedense doğrudan mesh ile bağlantıyı düşündüm. Bahsetmemişsiniz bile. Sıkıntı mesh'te. Diğer Senalara Bluetooth ile bağladınız değil mi? Mesh ile değil. KN4000'e mesh seçeneği olduğunu sanmıyorum zaten.
bunlar radyo frekansı ile bağlantı kurmuyor mu hocam? bluetooth en fazla 50-60 metreden çeker, bendeki 1 km civarı menzilde, şehiriçi binalar girince 400-500 metreye düşüyor gerçi.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
bunlar radyo frekansı ile bağlantı kurmuyor mu hocam? bluetooth en fazla 50-60 metreden çeker, bendeki 1 km civarı menzilde, şehiriçi binalar girince 400-500 metreye düşüyor gerçi.
İnan hiç bilmiyorum, ancak hatırladığım kadarıyla bluetooth olmalı.

Kaynak: mabadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

aklıma geldi hemen baktım evet bluetooth diyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar