Sakar Virajlarının aşırı underrated olması

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Konuyu açan arkadaşın paylaştığı videoyu yeni izledim, yuh ulan 3. viteste 245 yapmak ne demek? O nasıl motor öyle? :)

Çıkarken güzelde inerken kompresyon yetmiyor frenler ısınıp şişiyor ,
Üstüne otomobil kullananlar Sakar'daki keskin virajlarda dönerken kendi şeridinde kalamıyor sol şeritte girdiği virajın içinde sağ şeride kayıyor çok dikkat etmek lazım,
Oysa hızlıda değiller 60-70 döndükleri bir yerde zannedersin pistteler onlarla yanyana dönmek ciddi risk , defalarca motoru dikleyip ani frenle kaçtım orda ,

Yinede böyle güzel virajlı lokasyonlarda iki üç defa dönüp dönüp geçerim yalnızsam yada kafa dengi biriyle sürüyorsam 😁

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sakar, çine, datca-marmaris bütün virajları yaptık yine.(kendi çapımızda)

kasım başı gorusmek uzere virajlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Akçapınar tostçusuna gidesim geldi bir anda. Midede yer kalırsa da Fethiye'ye basıp köfteci İmadettin'i denemek istiyorum.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çıkarken güzelde inerken kompresyon yetmiyor frenler ısınıp şişiyor ,
Üstüne otomobil kullananlar Sakar'daki keskin virajlarda dönerken kendi şeridinde kalamıyor sol şeritte girdiği virajın içinde sağ şeride kayıyor çok dikkat etmek lazım,
Oysa hızlıda değiller 60-70 döndükleri bir yerde zannedersin pistteler onlarla yanyana dönmek ciddi risk , defalarca motoru dikleyip ani frenle kaçtım orda ,

Yinede böyle güzel virajlı lokasyonlarda iki üç defa dönüp dönüp geçerim yalnızsam yada kafa dengi biriyle sürüyorsam 😁
Viraj dönerken şeridinde kalamayan arabalarda bizim burada da var. Geçen haftasonu İğneada'ya gittim geldim, virajlı yollarda karşıdan gelen arabalar kendi şeritlerinde kalamıyor diye hep temkinli döndüm.

Viraj dönerken şeridinde kalamayan arabalarda bizim burada da var. Geçen haftasonu İğneada'ya gittim geldim, virajlı yollarda karşıdan gelen arabalar kendi şeritlerinde kalamıyor diye hep temkinli döndüm.
Gidiş geliş yollarda alıştık buna mesela Uçmakdere de hep temkinliyimdir 😬

Sakar gibi iki şerit tek yön yolda kendi şeridinde 60 la viraj dönemeyenlerle karşılaşınca yuh diyor insan , sanki 18 metre tır 🤔
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sakar, çine, datca-marmaris bütün virajları yaptık yine.(kendi çapımızda)

kasım başı gorusmek uzere virajlar
Ortalama tüketim kaça çıktı yada düştü yaz biz anlarız nasıl viraj yaptığını 🙂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Keşke benim de böyle kimsenin bilmediği rotalarım olsa. Bir yer duyulduğu gibi insanlar oraya akın ediyor. O yüzden bence çok da ses etmeyin ve hazır sakinken gidin tadını çıkarın.
Sakar için yazdıysan çoook geç kaldın 🥴

Son düzenleme:
Bence Sakar çok güzel olmakla birlikte, underrated değil hatta Muğla'nın bir çok yoluna göre overrated.
Bu mesela Stelvio için de geçerli. En ünlüsü belki ama İtalya'daki en zevkli pass asla değil. Hairpin keyifsiz bir şey esasen ki Sakar'dakiler yine Stelvio'dan iyi, daha geniş dönüşler. Yoksa Muğla'nın her yerinden nefis yollar fışkırıyor.

Ha popülerliği biraz azaltan bir şey şunu söyleyebiliriz. Sakar çok eğimli olduğu için her halukarda ya çıkarken ya inerken zorladıkça acayip yük bindirmeye başlıyor

Stelvio ile Sakar aynı cümle içinde kullanılamaz. Biri 3000 metreye ulasan dar bir dag yolu digeri stelvionun 10 da 1 i uzunluğunda genis kara yolu.

Stelvio da hairpin dönerken yukarıdan arac geliyor mu diye bakarsın çünkü ona göre pozisyon hiz ve vites belirlersin. Bu şekilde 40 hairpin dönersin yuksek rakımdan dolayı konsantrasyon bozulur hele dik yokuşta viraj ortasında durmak zorunda kalip on frene basıp düşen cok fazla insan gördüm. Ben Karadeniz yaylalarindan antrenmanli olduğum için Stelvio bana zor gelmemişti.

Stelvio gorsel olarak en iyi alp geçişi olmayabilir bunu Isvicreli diyebilir cunku alplerde efsane başka gecitler var. Bir karadenizli olarak ben Stelvioyu cok begendim Turkiye de benzeri yok. Ama onun da motosikletciler icin manevi bir degeri var. Manzara olarak Gardena pass ve çevresi efsanedir ama bir Stelvio kadar zorlayıcı değil.

Sakar güzel bir yol ama daha iyileri ve uzunları Kumbet, Perşembe, Zigana, Ovit, Macahel civarındaki dağ inislerinde deneyimleyebilirsiniz. Yaz mevsimlerinde sıcaklık rahatsiz edecek kadar yüksek olmaz

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sakar gibi iki şerit tek yön yolda kendi şeridinde 60 la viraj dönemeyenlerle karşılaşınca yuh diyor insan , sanki 18 metre tır 🤔
Dever açısını hesaplayamayan davar müyendizlere, ucuza getirmek için gerekli eğimi vermeyen müteahhitlere, bunlara göz yuman denetimcilere de demek ilazım.
Dever, karayolu enkesitlerine verilen eğim demektir. Virajlarda (yatay kurbalarda) araç üzerine merkezkaç kuvveti etkir ve bu kuvvetin etkisiyle araç viraj dışına doğru savrulur. Bu savrulmayı azaltmak için, bu kesimlerde yol enkesitine bir eğim verilir. Bu eğim, virajın iç tarafı aşağıda, dış tarafı yukarıda olacak şekilde olmak zorundadır. Dever sayesinde taşıt lastikleriyle yol yüzeyi arasındaki sürtünme kuvveti artar, böylece araçlar virajı güvenle geçebilir. Belli bir eğimden fazlası ise, yavaş giden araçların içeri doğru kayma tehlikesi oluşabileceği için istenmez.
Şerif Cırık bizim yerimize desin bakalım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hiç içimizde Bayburt - Trabzon Derebaşını geçen var mı?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bana Trakya'daki Uçmakdere yolu ya da Demirköy - iğneada yolu yeter. Avrupa dışına çıkmaya pek niyetim yok. :)

O kadar mı korkunç?
Hayır korkunç değil. Biraz arazi deneyimin varsa rahatlıkla geçerbilirsin. Yagmurda tavsiye etmem pek keyif vermez ve hava gunesli olsa da ögleden sonra sis çökebilir görüş düşebilir. O civarda demirkapi yaylasi ve göller bölgesini de görmeni tavsiye ederim. Aygir gölü vs..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar