Sakar Virajlarının aşırı underrated olması

Motosikleti
Yamaha MT-25
Herkese hayırlı forumlar , sosyal medyada forumda vesaire darlık virajları , çine virajları , kemer virajlarını bolca görüyoruz . Fakat nedense hairpin tipi dahil her türlüsünden bolca virajı olan , asfaltı kauçuk alaşımlı olan (cidden pist gibi , ben başka hiç bir memlekette böyle zımpara gibi yol görmedim) ağır vasıtaların otobüslerin korkulu rüyası kötü şöhretli bu rampa iş motosiklete ve performanslı binek araçlara geldiğinde muazzam keyifli oluyor . Seyir terasında az tur yapan gsciler goldwingciler , viraj kasan racingci abiler ile muhabbetlemedik . E haliyle bu kadar keyifli ve kaliteli bir rota neden sosyal medyada vesaire neden parlamıyor ?
Neden hiç bu rotanın muhabbeti dönmüyor ?

Sakar geçidini bilmeyenler için gazlanırken çekilmiş bir video koyayım ,

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Herkese hayırlı forumlar , sosyal medyada forumda vesaire darlık virajları , çine virajları , kemer virajlarını bolca görüyoruz . Fakat nedense hairpin tipi dahil her türlüsünden bolca virajı olan , asfaltı kauçuk alaşımlı olan (cidden pist gibi , ben başka hiç bir memlekette böyle zımpara gibi yol görmedim) ağır vasıtaların otobüslerin korkulu rüyası kötü şöhretli bu rampa iş motosiklete ve performanslı binek araçlara geldiğinde muazzam keyifli oluyor . Seyir terasında az tur yapan gsciler goldwingciler , viraj kasan racingci abiler ile muhabbetlemedik . E haliyle bu kadar keyifli ve kaliteli bir rota neden sosyal medyada vesaire neden parlamıyor ?
Neden hiç bu rotanın muhabbeti dönmüyor ?

Sakar geçidini bilmeyenler için gazlanırken çekilmiş bir video koyayım ,
çünkü güvenli değil çok fazla araç var uçmakderenin darlıkın bu kadar ünlenmesinin sebebi de sessiz sedasız dağ yolları olmasıydı tabi şuanda o kadar çok dillendirildi ki sürmeyi bilen de bilmeyen de orada köprü trafiğinden beter oldu

Sakar'da gezi rotası yapmak var. Birde devamlı Sakardan geçmek var.

Yılda bir kere, iki kere geçersen çok zevkli ama devamlı geçersen ki 20-25 sene evvel (henüz tek şeritli, çift yönlü yol iken)
her hafta 4 kere Marmaris-Muğla yapmak zorunda kaldığımda nefret etmiştim... Bir gün 'Dondurmam Kaymak' filminde Sakar'ı gördüğümde
"Bu kadar güzel miydi yaa" diye hayıflanmıştım.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Sakar virajlarında ben çok bariyerle motor arasında semazenlik yapan gördüm. Seni tenzih ediyorum viraj videoları izleyip gaza gelip Sakar gibi virajlarda zorlamayın. En azından Sakarda sakin sakin salın motoru tatlı tatlı motor freniyle aksın motor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sakar virajlarını severimde, kısa bir rota. Aşağıdan yukarıya 12 dk sürüyor. Ben izmirden kalkıp sakarda iki viraj dönücem diye gitmiyorum haliyle. O tarafa işim düşerse şu yol kullanılabilir;

Milas - Ören - Sakar (terste kalıyor çıkıp inmek gerekir) - Marmaris
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Süreli link attım bu marmaris dönüşü mesela, oralarda bi yerde sakar çıkışıda var.

6:40 civarı mikroiklimden dolayı dışarı taşıyorum motoru dik tutmak için.

Son düzenleme:
Tam viraj içerisinde arabaların arasından motoru kaldırıp tekrar yatırmak bile acayip keyifli gelirdi. Bahaneden bi marmaris yapıp geleyim

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
40 sene önce Akyakada yaşadık bir süre. O yıllardan bu zamana kadar Arabayla, kamyonla, motorla yüzlerce kez geçtim. En son Tommygun ile inerken uzun düzlüğe sonundaki dar 180 derecelik virajda az kalsın patlıyordum Tiger'la😅 Bi anlık bakışı kaçırdım Allahtan kontrayı sağlam verip toparladım.

Motosikleti
K 1600 GTL
Hakkı yenmiş olabilir.... underrated ın türkçesini söylememize gerek yok sen düşünceni türkçe ifade edebilirsin.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Sakar virajlarının değerinin bilinmemesi
Sakar virajlarından niye kimsenin haberi yok
Sakar virajları daha çok ilgi görmeli
.
.
.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hakkı yenmiş olabilir.... underrated ın türkçesini söylememize gerek yok sen düşünceni türkçe ifade edebilirsin.
Küçük görmek veya hakkı yenmek duruma göre en yakın kullanımları oluyor zaten. Önemli olan dediğin gibi durumu Türkçe ifade etmek. Aşağıdaki cümle durumun ne kadar vahim olabileceğini bir örneğidir.

Arkadaş jungleda oynarken attığı invade sonrası redi alabilseydi bence bota daha erken gank atıp bota leadi verebilecekti, gerçi supda çalıya wars atmak yerine düzgün oynayıp adamı baitleseydi killi alırlardı. Hele hele middeki şahıs lanede oturmak yerine topa roam atsaydı 2v1 atıp kuleyi yarabilirlerdi...

Yani bu duruma dikkat etmeyip yabancı terimleri sık kullanınca ifadenin yarısı İngilizce oluyor. Tamam terim bile türkçe kökenli bir kelime değil ancak yabancı terim kullanacaksan bile bir anlamı ve bir ölçüsü olsun, hele hele yazmadan önce düşünebileceğimiz bir ortamda kendimizi Türkçe ifade etmekten zarar gelmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Biz yeterince anlatmaktan kaçınıyor olabilir miyiz? "yeterince rağbet "ilgi" görmemesi"

sakar keyifle sürülecek bir yol değil, çok keskin virajları var ve sürekli yokuş, insanı yoruyor.
yakınlarında yine yokuş olmasına rağmen marmaris girişindeki yol daha iyi, geniş ve uzun dönen virajları var.
çok bilinmez ama olimpos-adresan yolu 2019 da gittiğimzide mükemmeldi. bu kadar iyi bir köy yolu daha önce görmemiştim.

küçük bilgi:
undarrated: önemsenmemiş

Motosikleti
Forza 250
sakar keyifle sürülecek bir yol değil, çok keskin virajları var ve sürekli yokuş, insanı yoruyor.
yakınlarında yine yokuş olmasına rağmen marmaris girişindeki yol daha iyi, geniş ve uzun dönen virajları var.
çok bilinmez ama olimpos-adresan yolu 2019 da gittiğimzide mükemmeldi. bu kadar iyi bir köy yolu daha önce görmemiştim.

küçük bilgi:
undarrated: önemsenmemiş
Kumluca-Tekiorva Kemer arası virajlarda güzel ve asfalt fena değil bence ama sanırım benim en çok keyif aldığım çine virajları.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar