Boşluk bulur bir şekilde en öne geçerim ve her zaman en erken ve en hızlı kalkan olmaya dikkat ederim. Çünkü düşün, kırmızı yanıyor sen en öndesin ışık yeşil olunca direkt gaza basıp gidebilirsin. En öndeki aracın dalgın olup seni görmemesini de geçtim, sen yavaş veya geç kalkarsan adama rahatsızlık vermiş olursun, sen olmasan çünkü gaza basıp gidecekti en öndeydi. O yüzden her zaman arkamdaki araç daha ışığın yandığını anlamadan araya 5 araba mesafe koymaya çalışıyorum, şehrimin ışık düzenini bildiğimden genelde kırmızıdan yeşile geçmeden 2 saniye önce sağımı solumu kontrol eder daha ışık yeşil olmadan yavaşça kalkarım. Tabiki bu sondaki dediğimi önermem ama ışıklar genelde senin bulunduğun yerdeki yayalara kırmızı yandıktan 3 saniye sonra yeşile döner, tabi bu her zaman olmaz örnek veriyorum sol şerit sola dönüyor sen düz gideceksin soldakilere yeşil yanacağı zaman da yayaya kırmızı yanar yaya ışığının kırmızı olması her zaman senin gideceğin anlamına gelmez. Sana önerim en öne geçeceksen de hızlıca kalkman insanlara rahatsızlık vermemen onları kısıtlamaman, ondan da ziyade arkandaki seni ezip geçmesin diye. Adam telefona bakıyor diyelim, kafasını gömmeden önce önünde kimse yoktu. Işık yeşil yandı arkadan korna sesi geldi önüne bakmadan gaza basıp sana çarpabilir. Dikkatli olduğun sürece öne geçmekte sakınca yok hatta bana kalırsa motosikletlerin önde yarış düzeni şeklinde durup ışık yeşil olur olmaz direkt kalkması çok daha iyi hem trafik azalıyor hem de sen kendin trafik beklememiş de oluyorsun.